Dacia mărește producția
![]() ![]() ![]() |
Dacia mărește producția
mimunku |
![]()
|
||
![]() Membru de rezervă Group: Members Posts: 176 Joined: 18 October 04 From: Românica ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
2009 Daca n-ar fi proștii, deștepții ar muri de foame (Camil Petrescu)
|
|||
adimfx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 7 February 08 ![]() |
Sunt curios cât o să țină treaba asta, oricum, veștile sunt bune!
|
--------------------
MINI
Cooper
2002 climatronic, 4 airbag, 30.000 km
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
30.000 de masini in 4 luni. fain
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
noroc cu germania , la noi daca nu se da drumu la credite vanzarile o sa fie minime
|
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
gabygiovanny |
![]()
|
![]() membrul de la baia mare Group: Members Posts: 428 Joined: 3 January 08 ![]() |
prima data trebuie bancile sa-si recupereze banii dati imprumut prin vanzarea bunurilor girate care o sa le ia oamenilor, si probabil dupa aia, ganditiva cate firme au renuntat la leasinguri si au predat masinile. numai firma unde am lucrat eu are de dat innapoi vreo 20 masini toate cu valoarea peste 15000 eur
|
--------------------
reno
Megane 2.2 1.6 16v
2007 dec
- MM 66 GBY membru
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Deocamdata acest program rabla din Germania este un balon de oxigen pentru Dacia, cit despre viitor vom vedea.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
dacialoganmcv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 522 Joined: 9 July 08 ![]() |
"pacat" ca-si facusera si ei planuri sa dea afara o gramada de oameni da' acu' au nevoie de ei...sunt curios sa vad daca dupa programu' rabla din Germania se va mentine cadenta de fabricare sau vor zbura angajatii..
eu zic sa faca un acord cu acestia si sa-i cheme doar cand au nevoie de ei ![]() pacat ca i-a prins acest program nepregatiti pe cei de la Dacia, ma refer la stocuri de masini, fata de VW "par example"; e ca un fel de Monopoly piata asta auto din zilele noastre ![]() |
--------------------
Dacia /
Logan MCV /
2006 / Preference / Gris platine
|
|
tdan08 |
![]()
|
JUST A MEMBER Group: Members Posts: 464 Joined: 18 November 08 From: B A C A U ![]() |
de ce oare germanii nu sunt asa de pretentiosi si cu fite, la banii lor, si cumpara logane noi iar romanii sunt pretentiosi si cu fite si cumpara toate rablele lor de 10-15 ani doar din motivul ca loganul "nu e masina straina" ?? poate si din aceasta cauza germanii stiu sa traiasca si bine, dar sa faca si economie cand trebuie si reusesc sa iasa din crize financiare si sa ridice tara pe culmi mai inalte, pe cand romanii, pe langa faptul ca suntem o natie care se dezvolta ca melcul si vai de capul nostru, in orgoliu si in dorinta de a se fali, prefera sa flamanzeasca, dar fara masina straina si toale de firma nu pot trai. bine ca germanii iau masini noi, fie ele si logane, si stiu ca miros a nou si numai ei au pus mana pe ele, pe cand la noi se aduc toate bombele, le mirosim toate basinile si transpiratia. parca vad peste cativa ani, logane aduse second hand din germania si puse la vanzare si le cumpara tot romanii apoi, ca, vorba aia...... is aduse din afara si romanului ii sclipesc ochii cand aude cuvintele magice .... "din afara".
pana la urma am gasit explicatia. e o chestie reciproca. noi le cumparam nemtilor bmw urile, mercedesurile, opelurile si vwurile ultimele tipuri aparute pe piata si cat mai scumpe si ei ne cumpara loganurile sa fie fair-play. ne scoatem din criza reciproc. This post has been edited by tdan08: 19 Feb 2009, 21:28 |
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
dacialoganmcv |
![]()
|
asa ca sa-ti faci o idee, Loganuri de export nu sunt de aceeasi calitate cu cele pentru Romanica si cand zic asta ma refer la calitatea elementelor de caroserie si la optionale
![]() |
--------------------
Dacia /
Logan MCV /
|
|
tdan08 |
![]()
|
JUST A MEMBER Group: Members Posts: 464 Joined: 18 November 08 From: B A C A U ![]() |
ai dreptate, dar de la logan ph2 aceste diferente nu mai sunt chiar asa de mari. multi care aveau logan ph1 si, apoi, au vazut si au mers cu logan ph2 au ramas placut surprinsi ca lucrurile s-au mai schimbat. totusi, unele diferente exista in continuare intre loganurile pt piata autohtona si cele pt piata internationala. oricum, eu ma bucur ca dacia avanseaza, atat prin logan, cat si prin sandero si este apreciata in afara. ma bucur si pt comunitatea din mioveni pt ca altfel ar fi ajuns la faliment un oras intreg.
|
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
mimunku |
![]()
|
![]() Membru de rezervă Group: Members Posts: 176 Joined: 18 October 04 From: Românica ![]() |
Fratilor, am si eu o intrebare pentru cei care sustin sus si tare ca masinile pentru export au o calitate mai buna fata de cele pentru intern. Pe ce va bazati? Sa mor yo daca cineva, dintre cei care sustin asta, a adus un argument "palpabil".
Cand aud ca masinile de export sunt mai bune, deja ma gandesc la un nene care sta la capatul benzii si zice: "Costele... asta mere bine, bag-o la Franta ca-i faina" ![]() Deci, as vrea sa vad si eu un argument solid, nu povesti de adormit copii... Iar in privinta optionalelor, este clar ca pentru export au alte dotari. Aici e vorba de ce se cere pe anumite piete. Nu are sens sa comparam "fudulii' de romani cu francezii sau nemtii pragmatici. Sper ca am fost bine inteles ![]() This post has been edited by mimunku: 19 Feb 2009, 23:06 |
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
|
|
dacialoganmcv |
![]()
|
iti spun eu, cand vine pe banda un val de "exporturi", cei de la logistica stiu acest lucru si le dau la mana angajatilor din banda un alt lot de materiale, superior fata de cele folosite pentru LCC.....
|
--------------------
Dacia /
Logan MCV /
|
|
mimunku |
![]()
|
Draga Loganel_AG, nu vreau sa intru in polemica cu tine. Vreau doar sa-ti spun ca esti intr-o MARE eroare. Nu exista nici un "val de exporturi" (poate doar acum pentru nemti...
![]() Si ma opresc aici pt ca sunt off topic, drept pentru care imi cer scuze ![]() |
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
|
|
dacialoganmcv |
![]()
|
ok; si atunci imi spui si mie de ce sunt proiectate in Catia caroserii pentru tarile LCC, mai slab calitative...ma refer la elementele de caroserie ce influenteaza direct testele tip "euroncap"?
PS: polemica ta a auzit pan' acu' de Renault Tondar 90? |
--------------------
Dacia /
Logan MCV /
|
|
mimunku |
![]()
|
Presimt ca sti mai mult de atat... De ce nu ne "luminezi" si pe noi cei profani intr'ale industriei auto. Pleaseeeeeeeeee
![]() |
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
|
|
șoferistul |
![]()
|
![]() excesul de combustibil dăunează grav sănătății Group: Members Posts: 370 Joined: 19 June 06 From: București ![]() |
Daca erau prelucrate în Inventor erau de calitate mai bună? Ce spui atunci de cele prelucrate în Solid Works sau chiar în Cosmos?...
This post has been edited by șoferistul: 20 Feb 2009, 13:47 |
--------------------
Dacia
Logan
Prestige
|
|
adimfx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 7 February 08 ![]() |
Eu sunt de părere că este mai scump să produci același tip de autovehicul, dar cu piese diferite calitativ, în funcție de piață.
Ai nevoie de foarte multă logistică și de multe sincronizări ca o mașină de România să nu ajungă în Franța și invers. E mai simplu și mai ieftin să le faci pe toate la același nivel calitativ. Și să fiu iertat... mașinile din familia Logan chiar sunt fiabile, chiar și pe drumurile noastre de rahat. E normal ca un Logan de 80.000 km mers în Germania să meargă mai bine decât un Logan de 80.000 km mers aici. Diferențele le fac drumurile! |
--------------------
MINI
Cooper
2002 climatronic, 4 airbag, 30.000 km
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Dar e destul de ieftin ca la controlul "CTC" final sa inchizi mai mult ochii la masinile pentru piata interna, si sa faci intoarceri mai putine din acest motiv.
Zic si eu, nu dau cu paru'. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mimunku |
![]()
|
Perfect de acord cu tine Klaus, ca doar controlorii sunt si ei oameni... Dar colegul Loganel_AG sustine ca proiectarea si productia sunt diferite dpdv CALITATIV. Ceea ce nu sta in picioare, si aici ma refer strict la uzina de la Mioveni. Daca vorbim de alte uzine... este alta mancare de peste, ce zice dl. Loganel_AG despre Tondar este alta poveste din 1001 de nopti, adica din Iran
![]() |
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Din ultimele recherche-uri pe netul de limba germana pot sa va anunt ca intre timp la aia de comanda acu un Sandero/MCV li se comunica termene de livrare care merg pana in mai/iunie, si le tremura turu' nadragilor, saracii, ca se temina banii de premie pana le vine sareta...
![]() Situatia azi, 20.02: din cele 600.000 de locuri in program, 95.000 is duse... This post has been edited by Vio: 20 Feb 2009, 14:01 |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
aphophis |
![]()
|
abia astept sa vedem cifrele de vanzari..
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Daca ar da si la nou o prima de casare de 2500 euro, s-ar vinde si la noi Dacia, chiar daca veniturile romanului sunt de n ori mai mici decat ale neamtului. Daca punem la socoteala si faptul ca Dacia s-a scumpit cu 20% fata de cursul euro din vara, nu stiu zau ce asteapta de la piata interna.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
aphophis |
![]()
|
http://66.196.80.202/babelfish/translate_u...1%2fdetail.html
cred ca e o veste buna pentru dacia. Cica s-au modificat regulile de acordare a celor 2500 de euro, astfel incat se ia in considerare data semnarii contractului de vanzare la dealer si nu data livrarii. Am inteles ca in prima luna dacia a avut 30.000 de comenzi. Vio, ca tu stii mai bine germana,ne poti spune mai multe? |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Da, asa e, cam asta e ideea cea mai importanta a articolului. Pentru a evita nesiguranta in randurile cumparatorilor, s-a hotarat ca prima sa ii fie garantata cumparatorului deja la data incheierii contractului de cumparare. Insa, atentie la nuanta: ea NU va fi platita la aceasta data, ci tot dupa inmatricularea masinii. Motivul: pentru a evita ceea ce ei numesc "cumpararile aparente" (probabil altfel nea smecheru' ar incheia contractul, ar incasa prima si dupa aia ar renunta la contract...).
...Si ca sa nu ziceti ca Jermania ii tara perfecta, trebuie sa va spun ca si pe aici i-au prins pe cativa cu smecherii de genul unor adeverinte de casare false; practic nea tipul vindea oaia la doi macelari, in sensul ca aparent o baga la casare, dar in realitate o vindea la samsari din Osteuropa, si isi lua banu' din 2 parti. Ca sa evite treaba asta, acum trebuie depuse nu numai adeverinta de casare si certificatul de inmatriculare, ci si brieful in original... Schimbarea datei de atribuire a primei e oricum o asigurare in plus, in sensul ca deja erau multi doritori care nu se incumetau sa faca pasul de frica ca pana la livrarea masinii sa nu se termine banii... acuma teama asta dispare, pentru ca el la momentul incheierii contractului are asigurarea formala a guvernului federal ca o sa isi primeasca banul, si e deja prins in statistica numarului total al primelor acordate... singura treaba e ca isi primeste banul mai tarziu, dar are garantia ca il va primi... Sa vedeti acu navala la autohausuri, mai ales ca vad ca baietii se cam trag pe tur cand vine vorba de prelungirea programului, ca cica trebuie sa fie o situatie temporara, nu sa ii obisnuiasca pe consumatori cu ideea... Aphophis, cam de o cifra apropiata auzisem si eu: pe un forum dacia.de zicea careva ceva de 25.000 de contracte in ultima luna (sau era saptamana?...), da' nu m-am riscat sa zic pe aici, sa nu zica lumea ca exagerez, mai ales ca nu se poate deocamdata verifica informatia... ...Articolul zice ca si VW are de profitat din gros, cica deja din cauza cererii mari s-au fabricat deja cu 40.000 mai multe Polo decat era programat initial... This post has been edited by Vio: 22 Feb 2009, 12:33 |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
aphophis |
![]()
|
sa speram ca dacia va profita la maxim de programul asta nemtesc si ca cifrele alea reflecta oarecum realitatea. Cine stie, poate cu modificarea asta dacia va profita si mai tare de program, pentru ca probabil multi clienti erau speriati ca nu vor primi banii de la stat si s-au reorientat spre alta marca. Is curios insa daca vor aduce masini si din alte fabrici ale daciei/renaultului (deci implicit le vor scoate si pe alea din letargie): uzina de la moscova , uzina de la casablanca. Presupunand ca masinile alea se pot inmatricula in ue ..
Adica nah, eu asta as face, as scoate editii speciale, ediatia de rusia, editia de maroc ![]() This post has been edited by aphophis: 22 Feb 2009, 14:14 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.635 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
si atunci daca tot avem asa o industrie auto infloritoare... dacia va da banii luati de la guvern inapoi??
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
aphophis |
![]()
|
ce bani luati? ca din ce stiu eu nu au luat pana acum nici un sfant fizic.. doar promisiuni.
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
mimunku |
![]()
|
QUOTE(sorin1983 @ 22 Feb 2009, 14:44) si atunci daca tot avem asa o industrie auto infloritoare... dacia va da banii luati de la guvern inapoi?? Ce bani bre?!? Ca nici nu a fost vorba vreodata sa ceara bani... ei au cerut doar amanarea la plata TVA si alte impozite. Si mai ales au dorit mentinerea taxei ridicate. De unde ai scos-o p'asta cu banii ca sunt curios... ![]() This post has been edited by mimunku: 22 Feb 2009, 14:53 |
--------------------
Dacia
Săndel de Brasil
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.635 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
http://www.realitatea.net/uzinele-dacia-vo...uro_416911.html
http://www.automarket.ro/stiri/renault-a-c...oman-17257.html http://www.stiriauto.ro/articol/5354/Renau...ste-de-la-Titu/ astea ce or fi? dezinformarea romanului... mama lui de roman si asta poate fi doar campanie electorala dar merita citita: http://www.urbaniulian.ro/2009/01/08/pai-v...ta-in-brazilia/ This post has been edited by sorin1983: 22 Feb 2009, 14:56 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
aphophis |
![]()
|
sper ca ai vazut ca toate sunt la viitor si ca nu zice nicaieri ca a primit..
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 14:09 |