DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Gradinita si Cand sa-l dau la scoala pe pitic?, La 6 ani + 3 luni+ 2sapt sau 7 ani+3 luni +2 sapt

bion
post 2 Oct 2010, 08:39
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: TM

QUOTE(Alex4u @ 1 Oct 2010, 21:56)
eu zic sa il dai de la 7 ani...asa am fost dat si eu si asa este normal...dc sa ii rapesti un an de copilarie...ca oricum scoala il strica:(
*

Se vede

--------------------
Dacia SLZ Scala - TM54 2003
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alex4u
post 2 Oct 2010, 09:34
Post #62

Ultima scursura' umana

From: Scursureștii de Campie

QUOTE(bion @ 2 Oct 2010, 08:39)
Se vede
*

ba iar te bagi in seama cu japca...vede-ti de tine ca nici buletin nu cred ca ai..sau si daca il ai nu stiu din ce motiv are o dunga rosie pe el unsure.gif

--------------------
EX:DACIA BERLINA TX 1987
Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
+
bion
post 2 Oct 2010, 10:04
Post #63

Membru autentic

Bisshhht la olita

--------------------
+
Alex4u
post 2 Oct 2010, 10:10
Post #64

Ultima scursura' umana

bisst la olita iti spune mami ta cand te inverzesti la fata si miroase urat in casa??? in locul tau nu as mai fii tare in gura cu toti...nu stiu dc te legi de mn dar daca iti place sa fii bagat in seama ...tind sa cred ca esti de partea opusa :> adica ai o anomalie genetica prin care iti plac baietii smile.gif este ok nu trb sa te rusinezi..doar pune-ti o funda roz in par nene bishoane

--------------------
Ex Bmw e36 318i
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
+
C@talin
post 2 Oct 2010, 10:32
Post #65

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

mai binel dai pe mana lu manta b ,il instruieste mai bine de mic sa fie un asasin nemilos ph34r.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
ady77
post 2 Oct 2010, 10:51
Post #66

راحتزیل یو

From: near Bacau

C@talin tu nu prea esti in masura sa iti dai cu parerea pe topicul asta, din moment ce ai tai te-au dat direct la facultate, au sarit peste gradinita, scoala generala si liceu tongue.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is online!Galerie FotoPM
+
eXtenSion
post 2 Oct 2010, 15:52
Post #67

Membru autentic

Eu zic sa il dai la 6 ani. Daca poate...

Cu cat se integreaza mai repede cu atat mai bine, dar sa ai grija ca sa fie constient ca trebuie sa se integreze, nu neaparat sa faca la fel.

Anturajul poate sa il strice irecuperabil, mai ales prin liceu, deci de la inceput trebuie sa ai grija ca sa inteleaga cum sa socializeze fara sa copieze tot ce fac ceilalti.

Si da, scoala e naspa, dar in scoala invata cum sa o suporte pe invatatoarea rea, cum sa se apere contra colegului ce isi bate joc de el samd, lucruri esentiale in romania si in mediul "muncii". Dar, pe de alta parte, trebuie ca el sa nu devina asa si sa se porte cum trebuie cu oamenii care merita.

Se zicea ca cei fara coronita au de obicei succes in viata... Pai da, pentru ca sau isi formeaza o personalitate profitoare si ii calca in picioare pe ceilalti sau cei cu coronita sunt marginalizati de golanine si nu ajung sa isi formeze alte trasaturi necesare succesului -incredere in sine, putere de convingere etc-. Deci sociabil + coronita ar trebui sa fie scopul lui, nu cu 1000 de prieteni si 1000 de absente ca cica asta e modelul succesului.

Deci, eu cred ca mai bine sa se invete cat mai repede cu lumea. Pe cum cresti, iti cladesti fundatia caracterului. Iar daca jos e intr-o directie, iar apoi viata impinge cladirea in alta directie, e mai greu decat daca de la inceput era in directia in care trebuie. Dar sa intrebi intai invatatoarea etc, daca ar face fata...pt ca sa nu se chinuie, sa fie capabil sa invete cat se cere.... Ca se chinuie dpdv al integrarii, cand da peste copiii lui dorel si nu se intelege cu ei, e un lucru aproape bun.

This post has been edited by eXtenSion: 2 Oct 2010, 15:55

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
Laurentziu83
post 2 Oct 2010, 21:03
Post #68

Membru autentic

Daca e 7 ani si 3 luni nu vad nici o problema, doar daca era aproape de 8 ani iti sugeram sa il dai la 7 ani neimpliniti.
Nu vad nici o problema in a fi mai mare decat ceilalti din clasa, ci mai degraba in situatia inversa. La fel, majoratul il va face in clasa a 11-a, inainte de a fi stresat de bac&shit, va fi ceva mai dezvoltat in fiecare an si va invata mai usor.
Daca era vorba de fata, intr-adevar, nu era nici o problema sa fie data mai de mica la scoala, iar asta s-ar putea vedea in anii de liceu, cand ar putea fi unii baieti complexati de faptul ca e mai mare decat ei.

A, si sunt total impotriva la a-i baga pe gat copilului calculator, cursuri de engleza, germana, etc, atata timp cat el nu manifesta nici un interes pentru ele. Copilul in timpul liber trebuie lasat sa bata mingea pe maidan, sa se duca la bazin sau la plaja, sa se suie in copaci, sa se juleasca la genunchi si la coate si sa-si rupa tricourile, sa iasa cu rolele sau bicicleta, sa se duca vara la tara, nu sa stea la calculator ca sa aiba 80 de kile la 15 ani(va avea timp destul sa faca asta cand se va angaja) sau sa invete engleza sau balet. Engleza oricum o va invata vrand-nevrand uitandu-se la televizor si in viata de zi cu zi (eu unul dupa 7 ani de studiat franceza intensiv la nivel conversational+inca 4 in liceu, cu inspectoarea lui Dragoselu, pot sa zic ca stiu mai bine engleza, si nu pentru ca nu as fi invatat bine, ci pentru ca nu o folosesc zilnic, ca engleza), balet nu-i trebuie, oricum, nici cursuri de chitara sau pian, daca va avea inclinatie spre asa ceva isi va cumpara singur.
De bolile copilariei, vai ca raceste si ia microbi daca se duce la gradinita, dar multi parinti isi chinuie copiii vara tinandu-i sa doarma cu fereastra inchisa, intr-un aer imbacsit "sa nu raceasca", sau ii imbraca gros uitand de regula "daca tie ti-e bine, si copilului ii e la fel", si normal ca se vor imbolnavi de toate bolile cand vor intra in colectivitate. Si, daca se imbolnaveste de pojar, care-i problema? Boli serioase sunt cancerul si leucemia, nu bubele rosii de varicela si gripa, n-a murit nimeni de gripa.

This post has been edited by Laurentziu83: 2 Oct 2010, 21:04

--------------------
. . .
+
Victorine
post 2 Oct 2010, 21:23
Post #69

Membru autentic

From: Timișoara

Oare cati din cei care dau sfaturi pe topicul asta au copii? N-ar zice unul ca un copil e pregatit fizic, mental si sufletetste sa inceapa scoala atunci cand i se schimba dintii de lapte...Poate sa fie si mai devreme, important e sa fii atent la copilul tau, sa nu faci cum iti zice unul si altul pe forumuri, il vezi si il simti cand e pregatit.

--------------------
Toyota Auris Touring Sports HSD 2014
+
argon
post 2 Oct 2010, 21:25
Post #70

Mesaj semiautomat

QUOTE(Laurentziu83 @ 2 Oct 2010, 21:03)
n-a murit nimeni de gripa.
*

decat sute de milioane de oameni acum ceva ani..si in ziua de azi sunt zeci de mii de decese pe an.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Laurentziu83
post 2 Oct 2010, 21:33
Post #71

Membru autentic

Nu stiu, eu nu as fi genul sa tremur ca ar fi copilul in pericol de moarte daca ar face o banala gripa. L-as consulta la medicul de familie, imi spune ce-i de facut mai departe si aia e.

Maica-mea imi spunea ca, atunci cand eram mic, in fata la magazinul universal (cum erau in toate orasele mari), era vara-iarna un puradel de tigan care cersea pe un carton. Spre deosebire de mine, care faceam temperatura non-stop, tiganu' n-avea nici o treaba, odata nu-l vedea maica-mea sa stranute macar.

This post has been edited by Laurentziu83: 2 Oct 2010, 21:33

--------------------
. . .
+
Alex4u
post 2 Oct 2010, 21:45
Post #72

Ultima scursura' umana

pana l-au gasit intr-o noapte vanat si au descoperit ca a murit inghetat..

--------------------
Ex Bmw e36 318i
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
+
klaus
post 2 Oct 2010, 23:44
Post #73

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(dragoselu @ 1 Oct 2010, 17:29)
ii place sa vorbeasca incontinuu in franceza, engleza sau rusa, imi pune intrebari pana "ma blocheaza" si are abia 2 anisori impliniti
*

De curiozitate intreb, din Kant, din Schopenhauer, te-a intrebat ceva?
Sau poate niste analize din discursurile lui Socrate a facut cu tine?
Ultima oara cand ati discutat asupra teoriei relativitatii extinse, cum s-a desfasurat discutia?
Ai reusit sa-l faci sa inteleaga cum e cu magnetismul obiectelor diamagnetice prin miscarea elctronilor liberi?
Ti-a pus intrebari despre modul de rezolvarea a problemelor cu derivate surjective?
Banuiesc ca astea ar trebui sa fie discutiile la un copil de 2 ani...

Si on topic, ca parere personala, un an de scoala se recupereaza, un an de joaca nu.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
OAP
post 3 Oct 2010, 01:17
Post #74

Membru autentic

QUOTE(bucatzel @ 1 Oct 2010, 15:56)
Daca face geografia turismului

Cine naiba vrea facultatea aia???? unsure.gif unsure.gif unsure.gif

QUOTE(dragoselu @ 1 Oct 2010, 20:33)
Limba franceza este, inainte de toate, o limba a culturii, engleza nu!

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

QUOTE(dragoselu @ 1 Oct 2010, 20:39)
La scoala sunt PROFESOR, la Giurgiulesti BISNITAR, ai ceva impotriva? Nu te impaci cu cele doua extreme? Potoleste-te!

Nenea inspectorul responsabil cu moralitatea stie???

QUOTE(Alex4u @ 2 Oct 2010, 10:34)
ba iar te bagi in seama cu japca...vede-ti de tine ca nici buletin nu cred ca ai..sau si daca il ai nu stiu din ce motiv are o dunga rosie pe el unsure.gif
*

Lasa-l bre ca el stie bine cu "i"-urile... wink.gif

QUOTE(klaus @ 3 Oct 2010, 00:44)
un an de scoala se recupereaza, un an de joaca nu.
*

up.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
corbex
post 3 Oct 2010, 09:16
Post #75

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(klaus @ 3 Oct 2010, 00:44)
Si on topic, ca parere personala, un an de scoala se recupereaza, un an de joaca nu.
*

aplauze.gif
Tanti Victorina !
Eu am copii, i-am dat la scoala la 7 ani, din motivele abia citate mai sus.
Mi se rupe ca copilul ( tongue.gif ) e apt de scoala la 2-(dragoselu)-3-4-5-6-7 ani, intii de toate e copil. Are toata viata inainte sa devina forta de munca si carne de tun.
Sau sa se insoare, ca nefericitul Skija radmasa.gif

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
tribunul
post 3 Oct 2010, 09:23
Post #76

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Poate Skija s-a maritat.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
Laurentziu83
post 3 Oct 2010, 18:11
Post #77

Membru autentic

Subscriu la ce a scris Corbex mai sus. Pana la urma, expresia "cei 7 ani de acasa", nu e degeaba. Iar un copil dat de prea mic la scoala e posibil sa nu tina pasul cu toti ceilalti, si atunci n-ai facut nici o branza.

@Alex4u: ai vazut tu tigan mort de frig? De fapt ai vazut sa-i macine vreo boala pe astia in afara de tremurul de cutit?

QUOTE(OAP @ 3 Oct 2010, 02:17)
Nenea inspectorul responsabil cu moralitatea stie???
*

Care bre, ala care castiga acum 6 milioane pe luna? Eu pentru banii astia nici nu m-as deranja sa ma trezesc dupa ceas, iar la ora pranzului as tuli-o de la munci. Intai ii platesti bine si dupa aceea sa ai pretentii de moralitate de la ei. Altii dau in cap pentru un ban in plus, nu vad nimica rau in a face bisnita cu tigari atata timp cat atata lume a votat cu Basescu.
De acord ca nu-i nimeni obligat sa ramana in invatamant, dar si daca sta pe salariul de mizerie pe care i-l dai, lasa-l sa mai faca si un ban in plus. Daca toti profesorii ar gandi cum gandesc cei din Vest sau Sua, in scoli nu ar mai ramane decat bancile.

--------------------
. . .
+
ydaniel
post 4 Oct 2010, 07:54
Post #78

Adrenaline junkie!

From: black sea

QUOTE(klaus @ 2 Oct 2010, 23:44)
De curiozitate intreb, din Kant, din Schopenhauer, te-a intrebat ceva?
Sau poate niste analize din discursurile lui Socrate a facut cu tine?
Ultima oara cand ati discutat asupra teoriei relativitatii extinse, cum s-a desfasurat discutia? 
Ai reusit sa-l faci sa inteleaga cum e cu magnetismul obiectelor diamagnetice prin miscarea elctronilor liberi?
Ti-a pus intrebari despre modul de rezolvarea a problemelor cu derivate surjective?
Banuiesc ca astea ar trebui sa fie discutiile la un copil de 2 ani...

*

radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
hash
post 4 Oct 2010, 16:18
Post #79

calculatorist

QUOTE(tribunul @ 1 Oct 2010, 20:06)
Daca dai un copil de 3 ani la gradinita si este intr-o grupa cu peste 40 copii crezi ca este un lucru bun?

Ce crezi ca poate sa faca o educatoare cu 40, cu o ingrijitoare la 2 grupe.

Nici macar afara nu-i scoate, iar daca face pe el nu-l schimba, il tine asa.

Sa nu mai zic de mancare, ca nu sta nimeni sa-i ajute, daca mananca singur bine, daca nu ... ramane flamand, nu sta sa-l ajute sa manance.

Cum crezi ca face ordine educatoare? URLAND.

Sa nu mai zic ca o sa imbolnaveasca, o sa fie mai mult racit dacat sanatos.
*

No pai in primu' an de cresa sau gradinita, daca nu-l vaccinezi, iti face toate bolile care circula p-acolo si le aduce acasa. O sa devina tusitor profesionist, asta e, bagi medicamente in el. Asa e pana ia toti virusii din colectiv. Mai bine lipseste juma' de an de grupa mica, decat mijlocie.

Colectivitatea e foarte buna, ca n-are nimeni timp sa-l stearga la popou, ori se sterge singur ori nu; daca face pe el, vina este a parintilor care nu l-au dezobisnuit din timp de pampersi. Nu sta nimeni sa-l roage sa manance; ori mananca, ori flamanzeste. S-a terminat cu razgaiala smile.gif De la 4 ani copilul trebuie sa stie sa se imbrace singur, sa manance, sa se duca singur la baie, sa se spele pe maini.

Despre varsta optima: educatoarea trebuie sa spuna, observind copilul, daca se continua cu grupa pregatitoare sau nu. La timpul respectiv, educatoarea le-a spus alor mei ca subsemnatul se plictisea, asa ca m-au dat la scoala la 6 ani. Mai e si alt aspect - mai nou copiii care intra in clasa I stiu sa citeasca si unii sa si scrie. Sa-nnebunesti nu alta.

--------------------
- - -
+
Victorine
post 4 Oct 2010, 16:50
Post #80

Membru autentic

From: Timișoara

Practic ce spune Klaus mai sus referitor la faptul ca un an de scoala se recupereaza, insa un an de joaca NU ar trebui sa stie orice parinte care se grabeste sa-si de copilul la scoala. Sau sa-l duca de la 3-4 ani la ore particulare de engleza, germana, franceza, șah, balet, înot, karate, scrimă și în zilele cînd n-are ore după grădiniță, să-l lase la un afterschool să-și facă temele la toate activitățile astea. La fiica-mea la grădiniță există copii care au program la fel de aglomerat ca si parinții lor, atâta că nu pot conduce mașina să se transporte singuri dintr-un loc într-altul. La sedinte au pus chiar problema unei a doua limbi străine (pe langa prima facultativa - adica o facea cine si daca avea chef) - cand un copil n-ar trebui sa se apuce de a doua limba straina pana nu stie sa scrie in limba lui natala (cu exceptia in care in familie se vorbesc 2 limbi diferite, de ex. romana si maghiara/ germana/ sarba, cazuri frecvente in Timisoara). Un copil ar trebui sa-si petreaca timpul dupa gradinita si scoala bucurandu-se de afectiunea si in prezenta parintilor, fratilor prietenilor, nu facand teme sau pregatindu-se pentru olimpiade. A cam expirat modelul ala de invatamant bazat pe performanta cu orice pret. As vrea ca omuletii care sunt copii mei sa fie intregi sufleteste si sa aiba relatii sanatoase cu ceilalti si cu tot ce-i inconjoara, asa ca ii las sa se bucure de copilarie si sa asimileze lucrurile in ritmul lor. Exista o mare diferenta intre felul in care vad copii, respectiv adultii lumea. Vezi povestea lui Exupery cu palaria si sarbele boa constrictor. De ce si-ar dori cineva sa-i faca sa vada lumea prin ochii nostrii de adulti? Pentru ca stie fiecare in ce fel se altereaza valorile trecand de la copilarie la varsta adulta. sa-i facem docenti la 6 ani, daca noi stim doar engleza - si-aia dupa ureche - ei sa stie si franceza si germana! Noi n-am castigat niciodata nimic, sa-i facem campioni la sah si olimpici la fizica la 14 ani! Ce vorbesc, la fizica si la chimie, ca al Georgestilor e doar la romana!... E doar marunt bugetar, dar si-a dat fetita la balet la 3 ani, desi n-are nici in clin nici in maneca cu arta moderna sau nu, cu muzica clasica sau nu, n-a fost in viata lui/ei intr-un muzeu - ba nu, stai, cand i-au facut pionieri. Si-asa mai departe...

This post has been edited by Victorine: 4 Oct 2010, 16:54

--------------------
Toyota Auris Touring Sports HSD 2014
+
corbex
post 4 Oct 2010, 18:17
Post #81

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Uite, acu' se vede ca ai copii ! coolspeak.gif
Sa asteptam o luare de pozitie si de la Marty.

This post has been edited by corbex: 4 Oct 2010, 18:18

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Ake
post 4 Oct 2010, 19:33
Post #82

Morderator

Group: Moderatori

Nu se poate generaliza si nu se pot da verdicte clare in privinta varstei inceperii scolii. Copiii sunt foarte diferiti si fiecare caz in parte trebuie tratat deosebit. Primul verdict il dau parintii ei vad cel mai bine cum se descurca copilul. Si intrebarea pusa cu doi ani inainte nu prea isi are rostul - poate doar orientativ. Cu jumatate de an inainte parintii in mare parte isi dau seama daca progenitura e gata de scoala sau nu. Daca au dubii, n-au decat sa consulte un Psihopediatru si eventual educatoarea de la gradinita.

Eu nu sunt de acord cu Klaus. Nu se pierde nici un an de joaca. Dupa cum vad eu la ai mei, pare ca se joaca mai mult acum cand sunt la scoala decat atunci cand erau la gradinita. Apropo de ce zice Vctorine mai sus: La gradi in prima faza faceau vreo 4 limbi straine, muzica, dans, desen...pana mea..pana ne-am dat seama ca e useless pe langa faptul ca optionalele ne costau o caruta de bani. Mai spre sfarsit le-am mai redus.
Veneau mult mai obositi de la gradi si acasa nu mai aveau nici un chef de joaca. Acum la scoala au program 4+2 ore(lectii) si atat

This post has been edited by Ake: 4 Oct 2010, 19:34

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
Filip
post 4 Oct 2010, 21:39
Post #83

Forumist

Mie nu mi-a placut gradinita cand eram mic. Erau unii care ma speriau mereu pt. ca eram mai fricos, si nu prea vorbeam cu nimeni. unsure.gif
Am fost la gradinita de pe Caderea Bastiliei, nu mai stiu exact numarul. Era frumos asa in general, mai tin si acum legatura cu un coleg de acolo. smile.gif
Prin 1994 parca m-au dat si pe mine la gradinita. Inca mai am poze. smile.gif

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
Marty
post 5 Oct 2010, 10:47
Post #84

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Mariane, inainte de a lua o decizie in privinta asta consulta-te si cu parintii tovarasilor de bagabonteala a lu' ala mic. Ca daca tu-l dai la scoala mai tirziu si aia-si dau boracii la scoala mai devreme, al tau o s-o labareasca aiurea p-acasa un an de zile, moare de plictiseala ca n-are cu cine sa se joace, devine oarecum frustrat ca ceilalti povestesc de la scoala si el nu si, mai els, te trezesti ca-n clasa a doua te cheama invatatoarea la scoala ca i s-a sculat pwla lu' ala mic la ora, sa-l mai duci la femei.

5 Oct 2010, 10:50:
QUOTE(Filip @ 4 Oct 2010, 21:39)
Mie nu mi-a placut gradinita cand eram mic.
Da' acu', cind esti mare, iti place.
Am fost la gradinita de pe Caderea Bastiliei
Unii au fost la revolutia de la caderea bastiliei.

Prin 1994 parca m-au dat si pe mine la gradinita
*

Si nu te-au mai luat.

This post has been edited by Marty: 5 Oct 2010, 10:50

--------------------
Gillette De unica folosinta - B 999 NAM 2011
Mindru absolvent de grup scolar.
+
bion
post 5 Oct 2010, 16:33
Post #85

Membru autentic

Varsta scolarizarii zic eu ca trebuie indivdualizata. Fiecare loaza are un moment anume cand e coapta pentru scolarizare.Statu inceraca cam peste tot sa induca o uniformizare din ratiuni care n-au nimic cu mintea tancilor.Fiica-mea a apucat sa mearga o luna la gradi s-a imbolnavit grav(nu din cauza mersului in colectivitate) si a mers la scoala la 7 ani nu la 6 cum era ordinu` pe-atunci si nu avut nici frustrari sau neadaptari si a invatat bine.
Pe vremea mea nu m-au dat la gradi de stat mai erau niste Tante educatoare de scoala veche care lucrau clandestin privat. Eram doua grupe de cate 6 boraci si in fiecare saptamana gradi se tinea la altu` acasa.Tot respectul pentru TANTE care a facut educatie si scoala cu noi. Aveam un program mult mai variat si mai serios dacat la stat. Am apreciat perioada aia de formare mult mai tarziu cand basicu m-a ajutat sa pot face diferenta .Intr-adevar primii 7 ani sunt cei mai importanti in formarea unui om.

This post has been edited by bion: 5 Oct 2010, 16:48

--------------------
+
radian
post 5 Oct 2010, 20:12
Post #86

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(Filip @ 4 Oct 2010, 21:39)
... Prin 1994 parca m-au dat si pe mine la gradinita. Inca mai am poze. smile.gif
*

Bai, da esti de-o consecventa rara. Acum vreo luna ne povesteai de ce-ti aminteai tu ca a fost in '89...

--------------------
dacia logan ambition - HD 06 LDM 2005
+
bion
post 5 Oct 2010, 21:05
Post #87

Membru autentic

Mai el are memorie si de pe vremea cand era spermatogonie si vis erotic tongue.gif

--------------------
+
radian
post 5 Oct 2010, 21:49
Post #88

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Cred ca-si aminiteste si cand era doar o plimbare romantica sub clar de luna...

Oare pilif sr. o fi avut dileme existentiale percum cele ale progeniturii?

--------------------
dacia logan ambition - HD 06 LDM 2005
+
nairam
post 6 Oct 2010, 14:27
Post #89

Posesor de bebelus...

Am decis sa-l dam la scoala de la 7 ani si 3 luni. Cum am decis? Sa nu uitam ca train intr-o democratie si a sa votat... La vot au participat Bunicu si Bunica, Mae si Tae si mami cu tati... Desi traim in democratie votul a fost unanim 100% pentru mers la scoala la 7 ani si 3 luni. De ce au participat toti la vot? Pentru ca toti avem grija de el. Seara/noaptea sta cu noi (parintii), eu il duc dimineata la gradi dar in cursul zilei are grija de el cine este liber in ziua respectiva asa ca am considerat ca toata lumea are drept de vot...
Cat despre activitatile pe care trebuie sa le desfasoare la gradi parerea mea este ca trebuie sa stie din toate cate putin. Cateva exemple:
Limbile straine: Avem o cunostinta care a lucrat in Anglia (la nus ce banca) casatorit cu o cetateanca Finlandeza. Fetitei lor inca de la nastere i-au fost turnate in cap urmatoerele limbi straine: Finlandeza mama, romana tatal, engleza la gradinita/cresa...
De curand respectivii s-au mutat in Paris cu serviciul si au inceput si cu franceza. Ei bine respectiva fetita VORBESTE (am spus ca vorbeste nu ca intelege sau bolboroseste) toate cele 4 limbi si are momentan cam 5 ani si jumatate. Este drept ca nu stie toate cuvintele dar sa fim seriosi multi adulti nu stiu multe cuvinte din limba materna...
Innot trebuie sa faca pentru ca ii place foarte mult in piscina.
Pian sau chitara trebuie sa faca pentru ca trebuie sa ne edificam daca are sau nu ureche muzicala si nu strica sa stie cateva acorduri muzicale.
Arte martiale .... Hmmm deocamdata fara contact mai mult pentru miscare, cum de asemenea trebuie facut si dansul. O sa incercam sa facem cat mai multe activitati pentru ca pe de o parte are energie foarte multa pe de alta parte trebuie sa ne dam seama inca de mic ce aptitudini, talente si talant (atractie) are pentru a putea mai apoi sa i le canalizam si dezvoltam. E drept ca toate activitatile trebuie facute in asa fel incat sa nu i se para o corvoada. Tocmai de aceea deocamdata nu il stresam. Il lasam sa se obisnuiasca cu gradi si cu limbile straine engleza si franceza si apoi o sa incepem si cu alte activitati, probabil ca la inceput activitatile or sa fie facute tot in cadrul gradinitei urmand ca mai tarziu sa mearga si extragradinita.

This post has been edited by nairam: 6 Oct 2010, 14:27

--------------------
Toyota Avensis - 1.8 129 horses 2009 Executive
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
DannyY
post 6 Oct 2010, 14:34
Post #90

Marele plictisit

Pictura nu?
Navomodelism nu?
Calarie nu?
F1, K1 nu?

Zic si eu...

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E - 0T04``` 2004/2015/2019
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
5 Pages < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 16:43
Forum Renault