Gradinita si Cand sa-l dau la scoala pe pitic?, La 6 ani + 3 luni+ 2sapt sau 7 ani+3 luni +2 sapt
![]() ![]() ![]() |
Gradinita si Cand sa-l dau la scoala pe pitic?, La 6 ani + 3 luni+ 2sapt sau 7 ani+3 luni +2 sapt
nairam |
![]()
|
||
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|||
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Eu zic sa-l dai la scoala mai mic, mai degraba decat mai mare. Mai bine sa invete lucruri impreuna cu ceilalti, decat sa stie dinainte si sa iti inchipuie din copilarie, involuntar, ca el e mai destept. Parere personala si evident subiectiva.
Cat despre "gradi", stai linistit, socializeaza mai greu dar e copil si o sa-si faca pana la urma prieteni. Imi aduc aminte in copilarie ca singurii marginalizati erau cei care se comportau cu adevarat ciudat. Era unu' de chitaia si zicea ca e soarece, intr-adevar abia prin clasa a VII-a a inceput sa-si faca prieteni. Dar cred ca nu e cazul la tine. Asa ca din punctul asta de vedere stai linistit. E o schimbare, o sa inteleaga si vor veni zilele cand o sa te roage sa-l duci la "gradi". |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
7+
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
7+
@Marced: daca nu ai cumva o pregatire in psihologia copilului as fi un pic mai rezervat cu explicatiile detaliate; no offence please ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nu, era unu' care se comporta asa, a plecat prin alta scoala si ani mai tarziu l-am reintalnit. Mi se pare ca a ajuns mare "automatist", desi abia lega doua vorbe si mai mult chitaia. Si mai cunosc cazuri. Chiar, daca ma uit pe pozele din clasa intaia, observ ca au ajuns mai bine aia care nu luau coronite, decat aia care luau.
@OAP: Am zis ca e o parere subiectiva si personala. E obligatoriu sa fie succinta? This post has been edited by Merced: 1 Oct 2010, 09:54 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(Merced @ 1 Oct 2010, 09:32) Era unu' de chitaia si zicea ca e soarece, intr-adevar abia prin clasa a VII-a a inceput sa-si faca prieteni. Prietenii fiind o vedere de la Amara si o broasca calcata de autobuz. Se pare ca respectiva prietenie i-a declansat genialitatea ulterioara, serios contestata si batjocorita de altii!Mariane, ma, pe mine ma dadura la scoala la 6 ani jumate si se gindeau daca sa ma mai tina vreun an p-acasa. Aproape ca se convinsesera sa ma mi tina da' au cedat insistentelor mele (Doamne, ce copil prost!). Mai am o vecina-n bloc care l-a dat pe copil la scoala pe la 8 ani (neimpliniti, da' nici mult nu mai avea). Ce-i drept, copilu' era destul de prostovan. This post has been edited by Marty: 1 Oct 2010, 11:20 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Mi-aduc aminte de junioru' meu, cand l-am dus la gradinita, vreme de vreo luna si ceva plangea cand il ducea bunica-sa dimineata! Cand ajungea in clasa, intai spunea politicos Bunaa Diimiineaataaa! apoi incepea sa planga! Plangea vreo 10 minute, apoi ii trecea! Asta la inceput, la grupa mica! Dupa ce a trecut acea perioada, nu a mai avut nici un stres cu gradinita!
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Merced |
![]()
|
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Fara a avea nicio pregatire in domeniu, daca as fi in locul tau l-as da la scoala de la 6 ani. Eu am inceput clasa Ila 6 ani si 6 saptamani, si n-am avut niciun motiv sa regret.
This post has been edited by radian: 1 Oct 2010, 10:08 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Educatoarea de la grupa mare pregatitoare iti spune cel mai bine daca e OK sa-l dai la scoala mai repede, nu membri Daciaclub.
This post has been edited by argon: 1 Oct 2010, 10:10 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
argoane, mai are pana la scoala. Totusi nu mi-as pune speranta in parerea unei educatoare. My two cents!
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
siu ca mai are..educatoarea de atunci va stii cel mai bine daca va face fata de la 6 ani, sau sa mai stea un an.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
Depinde ce educatoare este. Dar multe n-au treaba cu domeniu, sunt un fel de "membri Daciaclub", doar ca au resposabilitate.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(nairam @ 1 Oct 2010, 10:27) Am uitat sa spun .... Plange cand il las la gradinita si ne tot intreaba cand NU o sa mai mearga la gradi.... Socializeaza un pic mai greu, nu vrea sa manance la gradinita cu copiii, abia dupa 2 zile a acceptat sa se aseze pe scaunel iar de la activitati inca nu prea participa ci doar se uita dar merge abia de 1 saptamana si cred ca o sa se obisnuiasca. Lasa-l sa planga. Preferi sa planga cand o merge la scoala? Toate chestiile astea de integrare in alte grupuri ii vor prinde foarte bine. La fel, peste ani si ani, ii vor prinde al naibii de bine taberele. Cat despre varsta de la care sa mearga la scoala... Am avut si colegi veniti de la 6 ani, si de la 7 ani. Same shit. Singura diferenta pe care o va simti e ca daca merge de la 6 ani, va termina scolile cu un an mai iute, si va incepe sa munceasca cu un an mai iute. Pentru un an in plus in cartea de munca nu cred ca merita ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nairam @ 1 Oct 2010, 09:27) ...... gradi particulara cu engleza, germana, bazin, balet (dansuri), arte martiale ... Astept de la voi pareri, cometarii legate atat despre mersul la scoala cat si despre gradinite, particulare, de stat. Acuma nu te supăra, dar daca cineva m-ar pune să stau 8 ore pe zi între niște garduri și mi-ar băga pe gât engleza, germana, bazin, balet și arte marțiale cred că aș ceda nervos destul de rapid. Cred că cel mai bine este de aplicat sfatul lui Creangă: "Dacă-i cal să tragă, dacă-i popă să citească și dacă-i copil să se joace". Așa că spun cât mai târziu, nu-i strica copilăria cu germană, engleză și balet. Mai ales că e și băiat, totuși nu-l umili chiar în halul ăsta. Dacă chiar e nevoie să facă mișcare dă-l la un sport mai bărbătesc, nu karate și balet. La cinsprezece ani ce o să povestească din copliăria lui? Cum se ducea el la balet și ce "pas de deux" făcea? Să fim sobri.... Cât despre beneficiile școlii, cine are curaj să susțină că reușita în viață este legată de notele la caligrafie și educație antreprenoriala? Așa că lasă copilul să își trăiască copilărila, să spargă geamuri și să scrie pe pereți. Și ține cont că educația de fapt se face în familie, nu de cine știe ce educatoare semiretardă care se crede Steiner. |
-------------------- |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(Merced @ 1 Oct 2010, 11:17) argoane, mai are pana la scoala. Totusi nu mi-as pune speranta in parerea unei educatoare. My two cents! ![]() Educatoarea cu siguranta nu o sa-ti spuna sa duci copilul la scoala, MAI ALES ca este vorba de o gradinita particulara (deci trebuie sa manance si burta lor ceva)! @nairam: tu ti-ai trimite un client acasa stiind ca poti sa mai storci de la el ceva bani? |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Baietelul meu e cu vreo 2 luni mai mare ca al tau, dar nu mi-am pus problema (pana acum) cand sa il dau la scoala. Acum, daca tot ai deschis subiectul
![]() Legat de adaptare, al meu a fost si la cresa(cand se trezea dimineata primul lucru pe care il spunea era: "Nu merg la copii") si la grupa mica la gradinita, dar abia acum imi spune ca ii place la "gradi" si ca si el merge la servici, la gradinita. |
--------------------
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(apunake @ 1 Oct 2010, 11:49) Mai ales că e și băiat, totuși nu-l umili chiar în halul ăsta. Dacă chiar e nevoie să facă mișcare dă-l la un sport mai bărbătesc, nu karate și balet. La cinsprezece ani ce o să povestească din copliăria lui? Cum se ducea el la balet și ce "pas de deux" făcea? Să fim sobri.... baletul chiar daca nu pare e fosrte solicitant fizic, poate chiar mai solicitant decat alte sporturi "barbatesti". nu vad de ce l-ar umili cu baletul. si van damme tot cu balet a inceput... |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Fara nici o pregatire in domeniu, dar cu experienta de fost copil saritor de garduri, zic sa-l dai la 7+.
Fa-i si tu cadou un an de copilarie, doar esti tac-su, nu Boc ! |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(apunake @ 1 Oct 2010, 11:49) Așa că spun cât mai târziu, nu-i strica copilăria cu germană, engleză și balet. Ce mi-as fi dorit sa-mi fi stricat cineva copilaria cu germana si engleza ![]() ![]() ![]() |
--------------------
.
.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Apetenta pentru engleza s-a stins odata cu copilaria?
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(OAP @ 1 Oct 2010, 11:20) Ce mi-as fi dorit sa-mi fi stricat cineva copilaria cu germana si engleza ![]() ne-ai fi trimis si o poza.. manpinktutubow.jpg |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
argoane, vezi ca iar ai gresit saitu'!!! Nu esti pe feizbuc, 'te naiba!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
Eu m-am dat de 6 ani si la gradinita am fost doar 1 luna
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@nairam
Pui carul inaintea boilor, ai un copil de 4 ani tinut in casa si tu iti faci griji despre ce se va intampla peste 2-3 ani. Momentan ar tb, zic eu, sa va concentrati pe o adaptare cat mai usoara in colectivitate, mai ales ca primul an de colectivitate e de regula cel mai nasol dpdv medical (viroze, pneumonii, boli ale copilariei). Nu e musai sa fie asa, dar sunt sanse mari. In rest, cu scoala, argon a zis f bine ce a zis. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Dintr-o luna, o saptamana la gradinita, 3 acasa....cam asta-i raportul pt. un copil cocolosit.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sau cu un sistem imunitar mai slabut, ca nu-s toti la fel.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Pitica mea este de aceeasi varsta(4 ani si aproape 3 luni). La gradinita am dat-o de anul trecut(acum este in grupa mijlocie) iar la scoala intentionez sa o trimit la 6 ani si 2 luni, adica imediat dupa terminarea grupei mari.
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 12:01 |