dacia supernova vs alte masini
![]() ![]() ![]() |
dacia supernova vs alte masini
Ampt |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|||
GrOzOy |
![]()
|
![]() Membru cu Dacie ! Group: Members Posts: 839 Joined: 8 September 09 From: Ramnicu Sarat,Buzau ! ![]() |
Pai vara trecuta si vara asta a fost plecat cu ea in strainatate de cateva ori si in rest zi de zi se plimba sute de km ....
This post has been edited by GrOzOy: 6 Oct 2010, 20:13 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 , fara piele :D
- BZ 52 MTG Cazan Romanesc !
Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie ! |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(radu_stefan009 @ 6 Oct 2010, 18:04) nu mi-ati zis ce parere aveti de masina de aici http://www.auto.ro/dacia-supernova/618376.html#picture Am scris deja parerea... se pare ca tu citesti decat ce iti convine, sau nu citesti toate posturile. QUOTE(argon @ 6 Oct 2010, 20:25) Un golf 3 nu gasesti cu 1500 de euro inmatriculat, decat vreo cazatura, si e de 3 ori mai masina ca supernova, mai moderna cu 10 ani si mai sigura, sa stea maskatu linistit. Intradevar nu se compara SUpernova cu golf3, nici cu 2, ci cu Golf 1 la sfarsitul productiei, adica 1983 e la nivelul tehnic si de siguranta al platformei SUpernova, adica Renault 11. Chiar mai bun ca nu era ciur de rugina la 8 ani..au rezistat aproape 30. Asta am zis si eu stimate coleg. Cu bugetul de 1500 nu gaseste decat cosciuge din 85-90 cu 150.000 km, care necesita inca cateva sute de euro pentru reparatii. Nu-mi spune mie ca golfurile alea care acu 20 ani , sunt in stare tehnica perfecta si iei si itp din prima cu ele. QUOTE(GrOzOy @ 6 Oct 2010, 20:49) Si eu sunt pentru golf mk3 ... are un coleg unul din 93 sau 95 (nu mai stiu sigur ![]() 200.000 km in 18 luni ==> 370/ zi? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
Ca medie ar fi 8.333 de kilometri pe luna, 277 de kilometri pe zi, sincer mi se pare cam ... mult, dar nu te contrazic, stii tu mai bine !
P.S. A fost doar o observatie, sper ca nu te-ai suparat ! ![]() This post has been edited by Ampt: 6 Oct 2010, 20:26 |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Pai a zis ca a facut 200 mii nu 150 mii... in fine.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
GrOzOy |
![]()
|
![]() Membru cu Dacie ! Group: Members Posts: 839 Joined: 8 September 09 From: Ramnicu Sarat,Buzau ! ![]() |
Nu am de ce, eu am spus ce stiu, nu m-ar incalzi pe mine cu nimic sa mint
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie ! |
|
Ampt |
![]()
|
A luat-o cu 50.000 de kilometri si acum are 200.000 de kilometri, eu unul asa am inteles ! ( si asta intr-un an si jumatate !)
Oricum e mult si asa, ce mai conteaza ! ![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
Maskatu |
![]()
|
E clar, radu_stefan009 o sa isi cumpere ori un cielo rupt in supapa din '95 lotu refuzat de koreea, ori un vw din '90 cu rodajul abia terminat in jermania.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
In baza scurtei experiente cu Matiz (consus de cateva ori si plimbat ca pasager) si a experientei cu DSN Rapsodie personala eu as recomanda Matiz.
La 1500E e clar ca se cauta o masin de buget redus atat la achizitie cat si la exploatare. Ori Matizul are motor mai mic, de unde rezulta taxe, asigurari, consum mai mici. De asemenea se poate gasi un Matiz mai nou, s-a produs pana in 2007-2008. La partea de caroserie Matiz e executat mai bine. Pentru oras e mult mai manevrabil, piesele nu sunt foarte scumpe si masina e destul de fiabila. Dsn are si ea certe avantaje - mai mare, mai confortabila, mai puternica, mai silentioasa, mai performanta. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu vreau nimic, doar ma laud..uite ce am luat eu cu 1300, toate dotarile, merge de rupe, nu am schimbat decat bateria ca avea vreo 5 ani.
15082010526.jpg ( Size: 489.43k ) Number of downloads: 296 15082010520.jpg ( Size: 674.48k ) Number of downloads: 300 15082010524.jpg ( Size: 445.1k ) Number of downloads: 285 15082010527.jpg ( Size: 727.96k ) Number of downloads: 279 15082010529.jpg ( Size: 608.54k ) Number of downloads: 260 15082010532.jpg ( Size: 410.74k ) Number of downloads: 86 In a doua poza ala albastru de langa e al meu de care ziceam mai sus. This post has been edited by argon: 6 Oct 2010, 20:49 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Maskatu |
![]()
|
Fa-ti pomana si gaaseste-i si lui una.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ce-ai ma, aia e alta, o am de un an jumate
![]() ![]() This post has been edited by argon: 6 Oct 2010, 21:03 Attached thumbnail(s) 04082010501.jpg ( Size: 517.16k ) Number of downloads: 100 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Maskatu |
![]()
|
Oricum ai avut noroc. Asa masina intretinuta gasesti greu de tot, sau doar sa o cumperi de la o cunostinta si sa ii cunosti istoricul. Tu si cu doftoru' aveti mereu bulan la masini.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Nu e vorba de bulan, ci de rabdare si cateva cunostinte in domeniu.
Espero nu i-as recomanda in 1500E. Gasesti masina la pretul asta, e adevarat, insa cheltuielile ulterioare sunt mult mai mari decat la un Matiz: impozit mai mare, RCA mai scump, consum mai mare, revizii si piese mai scumpe, probabil o ia mult mai veche si mai uzata, deci si eventuale probleme mai multe la Espero. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
GrOzOy |
![]()
|
Dar de fiat punto, ce zici? Am vazut ca sa umplut pe aici de ele, cica ar fi bune, consum putin, intretinere acceptabila, calitate cat de cat... stiu pe multi care si le-au achizitionat in jur la 60 -70 de mil cu tot inmatriculare ... alte pareri de la colegi despre aceasta masina, sunt?
This post has been edited by GrOzOy: 6 Oct 2010, 23:09 |
--------------------
Dacia
SuperNova
|
pulbur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 23 June 09 From: SM ![]() |
Mai strange ceva bani , si dute in targ cu un mecanic.
Urca-te intr-o dacie,golf,fiat,opel,bmw ce gasesti de banii aia, si cumpara-ti masina care iti place cel mai mult! Amen. This post has been edited by pulbur: 7 Oct 2010, 06:54 |
--------------------
Dacia/Fiat
DSN
2002
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(pulbur @ 6 Oct 2010, 17:37) Tipic... "Eu as alege super nova, in defavoarea unui golf... sunt masini antice si de demult" Nu are rost sa intram in detalii,fraza asta nu are nici o valoare. As schimba oricand DSN"ul pe un golf mk3 "antic" in stare buna DSNul poate fi din 2001-2003 nici nu se compara,nici pe departe cu un Golf,stiu stiu,e dureros sa auzi asta,dar asta e adevarul.Vrei sa vin cu argumente ? Astept argumentele alea. ![]() ![]() ![]() Acum nu zic ca nu or fi si golfuri intretinute, care arata si functioneaza mai bine decat o super nova din 2003. Orice padure are copacii ei verzi, dar totusi... ![]() This post has been edited by Maskatu: 7 Oct 2010, 08:50 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Nu prea sunt de acord, la 1500E nu iti permiti sa iti cumperi masina care iti place, nu poti alege decat cerebral, luand in calcul latura practica si financiara.
Daca ai avea o suma mai mare si posibilitati mai mari de intretinere, sau ai mai avea o masina de zi cu zi si ai vrea una de distractie as putea accepta si viziunea asta. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
Golfurile respective sunt din 93-96, si ia ITP-ul ep bune si la 500.000 daca s-au facut operatiile de intretinere din carte. E vorba de cum au fost construite masinile, golful a fost construit sa tina, din materiale de calitate, Supernova in bataie de joc, sa vad eu o Nova din 1996 cum arata in ziua de azi, putine care mai sunt, is infipte in asfalt printr-o parcare. Si ma repet, lasa SUpernova din 2003 ca e la nivelul tehnic si al platformei unui Golf 1 de 30 de ani(mai putin motorul care are decat vreo 15 ani), pana la nivelul unui Golf 3 e cale lunga.
This post has been edited by argon: 7 Oct 2010, 08:56 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Maskatu |
![]()
|
Colegul nostru dispune doar de 1500 de euro. Drept urmare, urmând un fir logic, bănuiesc că în viitorul apropiat (3-6 luni, poate chiar mai mult) nu va avea bani nici de schimbat piese.
Așa că are nevoie de o mașină relativ bună atât din punct de vedere estetic, cât și mecanic/funcțional. Eventual cu itp-ul abia "luat" astfel încât să fie liniștit 2 ani de acum înainte. Cu alte cuvinte o mașină care a avut schimbat recent, ce trebuia schimbat, începând cu uleiul și filtrele, și terminând cu alte piese. Și poate dacă privim în viitorul mai îndepărtat (dacă dorește să o țină mai mult de 2 ani) o mașină căreia i se pot găsi piese, poate chiar și de caroserie. Este neplăcut să ai un accident și să nu ai de unde cumpăra elemente ale caroseriei, și să trebuiască să recurgi la dezmembrări. ![]() Later edit: @argon: Intr-adevar, cam orice masina facuta cu simt de raspundere ar trebui sa reziste multi km. Hai sa nu exageram cu 500.000 km... cel putin nu in romanica... Nove din '96 nu prea mai exista... majoritatea sunt oale si ulcele. Despre super nove din 2003, i-am recomandat pentru ca sunt mai calitative la tabla si materiale interioare. Are multe din bubele primelor 2 loturi rezolvate.. incepand cu apa si terminand cu rugina, si sunt si ceva mai noi. This post has been edited by Maskatu: 7 Oct 2010, 09:01 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
argon |
![]()
|
Si cum crezi ca va arata peste 7 ani o Nova din 2003?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Maskatu |
![]()
|
Tu ai bagat in masina ta peste 1000 de euro in piese si consumabile, si nu o ai nici de 2 ani, si a fost totusi o masina intretinuta, iar cand ai luat-o avea decat 70.000 km. Sa dam un pic timpul inainte... in loc de 70.000 km, cam 150-200 mii, drept urmare uzura mult mai mare asupra tuturor elementelor, inclusiv a caroseriei. Asa ca lasa-ne cu reviziile tale ieftine, si 500.000 km doar cu ulei si filtre.
![]() ![]() This post has been edited by Maskatu: 7 Oct 2010, 09:04 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
argon |
![]()
|
EU am bagat max 100 de euro in consumabile si ulei, nu piese, si restul suspensii sport, 2 seturi de jante de aliaj+gume iarna noi, si cu astea in nici un caz nu ajunge la 1000, ti-am mai explicat.
This post has been edited by argon: 7 Oct 2010, 09:18 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
pulbur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 23 June 09 From: SM ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 7 Oct 2010, 08:50) Nu prea sunt de acord, la 1500E nu iti permiti sa iti cumperi masina care iti place, nu poti alege decat cerebral, luand in calcul latura practica si financiara. Daca ai avea o suma mai mare si posibilitati mai mari de intretinere, sau ai mai avea o masina de zi cu zi si ai vrea una de distractie as putea accepta si viziunea asta. Bafta! Citestecu atentie ce am scris mai sus si comenteaza dupa,ca altfel vorbim degeaba,iti dau cateva indicii din ce am scris eu:'Mai strange ceva bani' ' ce gasesti de banii aia' ![]() Si sa iti mai zic ceva,din surse sigure iti zic asta,un astra F sau la un Golf mk3 piesele is relativ comparabile cu cele de DSN QUOTE Astept argumentele alea. happy.gif Nu zic ca nu o fi mai comoda, mai bine facuta, mai stabila, dar are totusi +15 ani... ma gandesc ca nu o mai fi in aceeasi stare precum era cand avea 5-10 ani blink.gif . Crezi ca iei itp-ul pe bune, din prima, cu un golf din 85-90 cu 200 mii in bord? huh.gif Acum nu zic ca nu or fi si golfuri intretinute, care arata si functioneaza mai bine decat o super nova din 2003. Orice padure are copacii ei verzi, dar totusi... rolleyes.gif Acuma fiecare cu ale lui...dar hai sa fim realisti. Unde pui tu un Golf langa un Supernova ? Nu se poate compara din nici un punct de vedere,in supernova ploua din fabrica !ruginesc oalele si ies amortizoarele prin portbagaj dupa 5-6 ani,la 60.000 de km scartaie tot interiorul,motorul tacane din cauza aliajului prost made in trucia...Deci,per asamblu e o masina ok,pentru nevoile unui om normal fara pretentii la confort si siguranta,dar nu o poti pune langa un Golf mk3 in stare buna. Cu totii stim ca Supernova este defapt o Nova cu motor de Renault.Bun,si totusi care e cea mai proasta masina fabricata vreodata de producatorul romanesc Dacia ? Da,stiu e Dacia Nova.Motorul e singurul avantaj pe care il are DSN'ul fata de alte masini 'antice',vorba lui Maskatu ![]() PS: Dacia abia dupa modelul SuperNova a auzit de geamuri electrice,abs,airbag ,servodirectie,motor diesel...etc,prin 2004. This post has been edited by pulbur: 7 Oct 2010, 10:01 |
--------------------
Dacia/Fiat
DSN
2002
|
|
caphonne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 968 Joined: 22 August 06 From: Buc. Drumul taberei si Berceni ![]() |
Boss hai la intalnire de fapt nu ai cum ca stai departe sa vezi supernova mea de 8 ani trecuta de 60 mii fara oale ruginite fara apa in portbagaj si tot ce mai enumerezi tu.Sa-ti spun ca am stat cu o aripa lovita 1 an a prinso s toamna si iarna si nu a ruginit.Nu mai aberati daca era cum spui tu o aruncam demult.
Si nu vreau sa-mi dezamagesc colegul dar cu 1500 nu prea are ce masina sa-si ia decat ceva cu peste 15 ani vechime in care bagi o caruta de bani.M-am ars cu Pajero si stiu cum este varumiu este la a 3-a masina in 2 ani la fel s-a ars si el la greu aratau frumos dar cand incepeau sa cada..... This post has been edited by caphonne: 7 Oct 2010, 09:42 |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 Rapsodie rosu imperial Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
|
|
Maskatu |
![]()
|
Dupa cum am mai spus, sunt de acord cu voi intr-o oarecare masura. Au fost masini bune la vremea lor, facute cu cap si cu simt de raspundere fata de client. Nu doar din dorinta de a face bani rapid si cu costuri mici (vezi dacia).
Insa varsta isi spune de multe ori cuvantul. Chiar daca au piese mai calitative, asta nu inseamna ca nu poate sa inceapa un capat de bara sa bata, un amortizor sa se scurga, o bieleta sa aiba joc, un rulment sa uruie, etc. Sunt sigur ca argon daca ar vinde masina, viitorul propietar nu va avea ce sa ii mai faca pentru urmatorii 2-3 ani, dar astfel de masini sunt rare, si se vand doar prin "cunostinte/rude". Radu, zi bre ce masina iti cumperi pana la urma? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
argon |
![]()
|
Am vazut destule Golf 3 proaspat aduse inainte sa fie dat km inapoi, si la 250.000 si 15 ani arata boboc, nu da cu fum, la linie, fara rugina, interior parfum...nu zic ca nu sunt exemplare si luate de rugina la oale, praguri, ca am vazut si cazane.
This post has been edited by argon: 7 Oct 2010, 09:44 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Am votat supernova.......e o masina corecta la pretul ei.
Pt. Stefan uite 2 supernove de vanzare.....una e cam departe,dar.....cine stie? http://www.daciaclub.ro/-VAND-DSN-clima-t192971.html si a 2-a http://www.daciaclub.ro/-VAND-Dacia-Supern...ie-t180527.html Spor la cumparaturi. Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
Maskatu |
![]()
|
@argon: Finally, we agree.
![]() @puiu: masina lui www-ul pare ok in poze insa depaseste bujetu' lui radu, dar este clima... Cealalta masina nu este clima insa are ceva imbunatatiri din cate vad... geamuri electrice, senzori de parcare,etc, dar cam nasol cu carligul ala ![]() This post has been edited by Maskatu: 7 Oct 2010, 09:47 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Sau daca te tine buzunarul.....desi e destul de veche,e peste orice supernova,solenza,logan.......si fuge exact cum iti place tie
![]() http://www.daciaclub.ro/-VAND-Renault-19-16V-t123715.html Daca mi-as permite,n-as ezita nici o secunda......... Bafta! @ Maskatu.......scrie negociabil in anunt!!! This post has been edited by puiu82: 7 Oct 2010, 09:49 |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 19:23 |