Stiri pe scurt, -auto-
![]() ![]() ![]() |
Stiri pe scurt, -auto-
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.378 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.641 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Durata de viata efectiva e mai mare, trebuie sa respecte normele de poluare perioada aia.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.742 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(axabrt @ 15 Nov 2024, 11:46) Cate chestii din care folosesti tu sau noi sunt produse in China? Si pe urma vin cei doi vasnici aparatori. China are subventii, e rai. <span class='edit'>15 Nov 2024, 14:00:</span> QUOTE(einstein1984 @ 15 Nov 2024, 11:25) QUOTE(cj98czh @ 15 Nov 2024, 13:32) cu MG da, destul de recent am pedalat unul vreo 500 km.. nu este nimic wow dar in gama ei de pret pare mai calitativ construita decat Dusterul nou, in care doar m-am urcat .. nu l-am condus Vai, ti-ai permis sa iti dai cu parerea, fara sa te dai cu ele. Nu pot sa cred asa ceva. Parca suntem in comunism, nu ai voie asa ceva. Ups, dar suntem impotriva masinilor dintr-o tara comunista. This post has been edited by IRONICK: 15 Nov 2024, 13:01 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.206 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Odată / (sau de mai multe ori) are și geniul dreptate.
Deci producătorul trebuie sa garanteze că mașina timp de zece ani îndeplinește normele Euro 7? Apoi ce i facem. Ii scoatem dpf si retrogradam la euro 5 ? Gasoline particulate filter The GPF may be either a separate unit or canned together with the TWC. It has a honeycomb structure that is usually made from a synthetic ceramic “cordierite.” While the porosity of the GPF is higher than that of a DPF, because its substrate is lighter, and this allows the gas to move more easily, it also means the GPF is more fragile than a DPF. deci the GPF is more fragile than a DPF. The GPF has several advantages, which are: bla bla bla - Lifetime as the car; ups... 15 Nov 2024, 13:12: QUOTE(IRONICK @ 15 Nov 2024, 12:57) n are cum uita te aici https://www.automarket.ro/stiri/dongfeng-ni...ina-120365.html pana si japii au inteles ca china e buna, piata mare, etc This post has been edited by axabrt: 15 Nov 2024, 13:12 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.116 Joined: 11 February 04 ![]() |
QUOTE(axabrt @ 15 Nov 2024, 11:46) Chinezu face mașini cu otel chinezesc și materiale chinezesc Sa vedem daca or rezista mașinile alea 10 ani, sau scrie in manual că durata medie de utilizare este de 3 ani? Cat garanția <span class='edit'>15 Nov 2024, 10:47:</span> âți ani trebuie să reziste o mașină nouă Uniunea Europeană a stabilit prin noile standarde Euro 7 și o durată minimă de viață a vehiculelor. Astfel, conform Consiliului European, durata de viață pentru autoturisme și vehicule de marfă (dube) noi este de: 10 ani de la data fabricației 200.000 de kilometri de la prima înmatriculare. In curand sper sa apara masini cu 10 ani si 200.000 km garantie; Pana la urma, daca dupa al 7-lea an duci masina la orice service de cartier sau nu o mai duci deloc, nu prea e treaba producatorului; El ar putea garanta o buna functionare timp de 10ani/200.000 km, in conditiile unei intretineri corecte si riguroase, fie ca producatorul ala e Dacia, Reno, MErcedes, DongFeng, Tiomping |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.641 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 15 Nov 2024, 12:57) Cate chestii din care folosesti tu sau noi sunt produse in China? Si pe urma vin cei doi vasnici aparatori. China are subventii, e rai. <span class='edit'>15 Nov 2024, 14:00:</span> Vai, ti-ai permis sa iti dai cu parerea, fara sa te dai cu ele. Nu pot sa cred asa ceva. Parca suntem in comunism, nu ai voie asa ceva. Ups, dar suntem impotriva masinilor dintr-o tara comunista. tu-ti dai cu parerea si despre masini pe care nici in poze nu le-ai vazut, înțeleg ca iti poate parea ciudata pozitia asta de a vorbi despre ce ai incercat. 15 Nov 2024, 15:25: QUOTE(axabrt @ 15 Nov 2024, 13:06) Odată / (sau de mai multe ori) are și geniul dreptate. Deci producătorul trebuie sa garanteze că mașina timp de zece ani îndeplinește normele Euro 7? Apoi ce i facem. Ii scoatem dpf si retrogradam la euro 5 ? Gasoline particulate filter The GPF may be either a separate unit or canned together with the TWC. It has a honeycomb structure that is usually made from a synthetic ceramic “cordierite.” While the porosity of the GPF is higher than that of a DPF, because its substrate is lighter, and this allows the gas to move more easily, it also means the GPF is more fragile than a DPF. deci the GPF is more fragile than a DPF. The GPF has several advantages, which are: bla bla bla - Lifetime as the car; ups... <span class='edit'>15 Nov 2024, 13:12:</span> n are cum uita te aici https://www.automarket.ro/stiri/dongfeng-ni...ina-120365.html pana si japii au inteles ca china e buna, piata mare, etc Ideea e ca dupa perioada aia pot aparea defectini scumpe, piesele mari si sucmpe ar trebui sa tina cel putin atat. in 2007 (o mai avea si acu, nu stiu) Suedia avea antipollution law unde 5 ani masinile daca picau itp din motive de poluare trebuiau reparate pe banii importatorului (gen bobinele de K4M pe megane 2). Nu prea erau garantii de 7 pe atunci. This post has been edited by einstein1984: 15 Nov 2024, 15:25 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 15 Nov 2024, 16:21) tu-ti dai cu parerea si despre masini pe care nici in poze nu le-ai vazut, înțeleg ca iti poate parea ciudata pozitia asta de a vorbi despre ce ai incercat. Daca erai la analiza concurentei, mai ziceam. Dar tu nu esti in stare nici sa intelegi raportele alora. 16 Nov 2024, 02:25: Xiaomi SU7 Ultra Prototype Laps the Nürburgring in 6:46.87 MinutesLe-a dat un pic de fail la frane, dar au rezolvat. Altii fac masini de o viata si tot cu defecte le fac. Masinile chinezesti e proaste. Garanteaza Cristi si Geniul. Ei sunt singurii care isi pot da cu parerea despre masini, restu' lumii trebuie doar sa aplaude. Ura, ura! This post has been edited by IRONICK: 16 Nov 2024, 01:25 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.724 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
QUOTE(dizzy @ 15 Nov 2024, 13:25) In curand sper sa apara masini cu 10 ani si 200.000 km garantie; Pana la urma, daca dupa al 7-lea an duci masina la orice service de cartier sau nu o mai duci deloc, nu prea e treaba producatorului; El ar putea garanta o buna functionare timp de 10ani/200.000 km, in conditiile unei intretineri corecte si riguroase, fie ca producatorul ala e Dacia, Reno, MErcedes, DongFeng, Tiomping Devine din ce în ce mai dificila posibilitatea de intervenite diagnoza corecta și reparație la mașinile noi. De la simplu, la gradul actual de integrare care de mulți ani încă și injectoarele trebuiau programate într-un ecu, acum componentele vin foarte scumpe și schimbarea unora le.da cu virgula și reprezentantelor, dar celor care nu au instrumente și experienta specializata. Cele de mai sus sunt zise și din perspectiva celei potențial celei mai simple mărci la momentul asta, Dacia. Vad pe grupul de Logan destui care au probleme chiar și cu mașini aproape noi, la care și reprezentanța are probleme sa le.rezolve. Atelierele private se specializează pe mărcile scumpe, care sunt foarte prezente pe piața. E posibil ca mai ușor sa îți repare un BMW 2015 decât un Kia din același an. Loganul l-am schimbat cu altul nou după peste 15 ani. Luând referinta prețul luat în 2021 cu cel din prezent, nu voi cumpara alta Dacia în următorii 10 ani, poate doar electrica dacă vor fi subvenții. Cealaltă mașină probabil ca va fi din 2017,-2021 hibrid, după ce Octavia 2007 va indica probleme. This post has been edited by rue: 16 Nov 2024, 09:25 |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.206 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Sa fii tu sanatos. Skoda aia din 2007 e tanc.
Mai buna decât tot ce a scos Skoda din 2018 incoace |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.724 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
E benzinara si cand vor creste numarul de km rulati de fiica mea, in timp poate deveni ineficienta si in plus, o sa creasca si nevoia de a putea pleca la drum mai lung fara riscul de a ramane pe drum cu vreo problema, dar si cu un aspect crescut la siguranta.
|
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.116 Joined: 11 February 04 ![]() |
Ceainizii sunt în perioada de Hype.
Adică nu trebuie neapărat sa câștige bani din mașinile alea, ca- s guvernanții acționari si- și permit dumping. Astialalti au acționari care vor 10+% anual . În funcție de stare Skoadei, poate sa mai tina mult și bine. Vechea mea Octavia din 2008 e vie și sănătoasă în 2024. 1,9TDI încă rulează la spre 300.000km. A cerut câte ceva piese dar e ok. This post has been edited by dizzy: 17 Nov 2024, 09:33 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
axabrt |
![]()
|
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 15 Nov 2024, 15:25) Daca erai la analiza concurentei, mai ziceam. Dar tu nu esti in stare nici sa intelegi raportele alora. <span class='edit'>16 Nov 2024, 02:25:</span> Xiaomi SU7 Ultra Prototype Laps the Nürburgring in 6:46.87 MinutesLe-a dat un pic de fail la frane, dar au rezolvat. Altii fac masini de o viata si tot cu defecte le fac. Masinile chinezesti e proaste. Garanteaza Cristi si Geniul. Ei sunt singurii care isi pot da cu parerea despre masini, restu' lumii trebuie doar sa aplaude. Ura, ura! Asta este supermasina chinezeasca la care nu tin franele si la care se rupe scaunul la accident. Dar daca ironick a spus ca este mai masina decat toate troacele europene, atunci asa o fi... ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
einstein1984 |
![]()
|
El nici nu a pus mana pe ea, daramite sa o conduca dar stie sigur ca e buna. Intr timp oricum conduce un logan 1 a lui taicasu.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
axabrt |
![]()
|
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Dar eu totusi am condus mai toate Daciile produse din 2008 pana acum (si din Tanger si din Mioveni), in toate variantele de motorizare si cutie de viteze.... am cateva zeci de mii de km parcurse cu ele, nu drive teste la dealer (bine, nu ca tu sau ironiku le-ati avea macar pe alea).
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/aut...est-an-21842612 bine, vad ca e si pârerea a peste 200 000 de europeni anul asta. This post has been edited by einstein1984: 21 Nov 2024, 11:26 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.378 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
si totusi ai ales sa cumperi altceva ..
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Da, regret ca am ajuns sa-mi permit masini mai scumpe decat facea dacia cand aveam eu nevoie de masina.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cj98czh |
![]()
|
off .. ma scuzati
![]() ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.950 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
am ramas 10 suflete pe forum si tot dat la giolale e meniul principal
![]() ![]() This post has been edited by wolfin: 21 Nov 2024, 11:24 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 21 Nov 2024, 09:21) El nici nu a pus mana pe ea, daramite sa o conduca dar stie sigur ca e buna. Intr timp oricum conduce un logan 1 a lui taicasu. Pai am zis deja ca am luat inapoi MCV-ul sa il folosesc la carat echipament sportiv. De 3 ani. Nu ai descoperit nimic. ![]() QUOTE(cristic1982 @ 21 Nov 2024, 08:49) Asta este supermasina chinezeasca la care nu tin franele si la care se rupe scaunul la accident. Dar daca ironick a spus ca este mai masina decat toate troacele europene, atunci asa o fi... ![]() Am recunoscut deja ca are bube chiar in aceeasi discutie, nu ca la Dacia/Renault. Acolo se ascunde totul fata de clienti. Nu i-au tin franele pe circuit, nu pe strada. Vezi ca denaturezi adevarul. Tipic. Au si raspuns: Xiaomi official responded to SU7 brake failure issue: “a misidentification by the software”. This post has been edited by IRONICK: 21 Nov 2024, 12:03 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.213 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt șocat cat de departe au ajuns chinezii cu masinile, in ultimii 7-8 ani. Pana acum aveau doar sarakiile alea de Brillance, acum au mai multi producatori care iau din clientii marcilor europene. In Europa!
Nu stiu cum vi se pare voua, dar eu nu prea as râde de ei... |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
axabrt |
![]()
|
no am constatat si eu mai ales pe parte de telefoane.
In ultimul an au scos niste telefoane care chiar nu mai ai ce sa le reproseazi in afara de faptul ca te asculta si trimit rapoarte in china Ceea ce probabil vor face si masinile chinezesti Ceea ce face si BMW de exemplu asculta la discutiile din interiorul masinii si trimite datele "RELEVANTE" la dealeri. Asadar daca discuti in BMW despre faptul ca trebuie sa faci revizia si nu prea stii unde, te suna ei imediat sa ti propuna. Faza e pe bune si 100% . Daca vorbesti de amanta, nu te suna. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(Bicicleta galbena @ 21 Nov 2024, 14:00) Eu sunt șocat cat de departe au ajuns chinezii cu masinile, in ultimii 7-8 ani. Pana acum aveau doar sarakiile alea de Brillance, acum au mai multi producatori care iau din clientii marcilor europene. In Europa! Nu stiu cum vi se pare voua, dar eu nu prea as râde de ei... Daca era doar aroganta producatorului din Europa, mai ziceam. Dar cum vezi si pe forum, avem si insi cu aceeasi metalitate. This post has been edited by IRONICK: 21 Nov 2024, 15:40 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
axabrt |
![]()
|
Cine, cine?
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Ce-mi place ca era de porc cand renault avea fabrici in RUsia , dar cand chinezii livreaza ckduri acolo e ok, nu e probleme, le putem cumpara produse si in europa cata vreme sunt ieftine.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
cj98czh |
![]()
|
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
STIRI PE SCURT!!!
FARA COMENTARII!! |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 00:22 |