Dacia Logan 1.6 16v Black Line Noir Nacre, Proaspat posesor de Logan
![]() ![]() |
Dacia Logan 1.6 16v Black Line Noir Nacre, Proaspat posesor de Logan
cdadan |
![]()
|
||
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|||
Ion_R5 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 19 December 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu as mai lungi discutia asta - fiindca o sa cadem in lamentari aiurea.
Era o tanti la volan. Nu vroia sa ma dau la o parte , fiindca mergea ea foarte repede. Eu fac loc celor care vin lansat si ii las sa se duca in treaba lor. Sunt unii soferi pentru care "soseaua li se pare prea mica" si se simt oarecum in nesiguranta cand au alte masini in preajma - si cu ceva probleme de orgoliu cand vad in preajma alte masini "mai slabe". Eu nu am astfel de probleme - cu al meu Renault 5 "rapciugos" fabricatie 1987 m-am alergat in Ciolpani acum vreo 5 ani cu un tataie care era cu un Mercedes-Benz C 270 CDI de a venit ala dupa mine cu 200 sa ma prinda - asa ca pot sa fiu si cu Trabantul --- Conteaza foarte mult soferul. De exemplu pe ala cu Mercedes-ul am incercat politicos sa-l depasesc pe banda din dreapta, frumos cu semnalizare - insa a accelerat destul de tare si m-a pus sa franez, fiindca aveam si eu masina in fata pe banda din dreapta. Dar m-am retras in spatele lui, am lasat ceva distanta, mi-am luat ceva avand cu dieselul meu 1.6 54 cai putere - si cu avant l-am depasit prin stanga, pe contrasens peste linia continua - si am depasit la rand vreo 5 masini - dupa care m-am dus lansat. Dupa ce am iesit din Ciolpani - nu am sarit de 140 km/h. La intrarea in Tancabesti venea mosu cu Mertanul cred ca cu 200 km/h. Era turbat mosul. L-am prins insa in aglomeratia din Balotesti si l-am ars si i-am luat un pic fata. S-a cumintit - s-a retras pe banda 1 si pana la Piata Presei nu l-am mai vazut in retrovizor. Tot asa imi amintesc intr-o iarna tot cam prin 2005 era unul in Otopeni cu un BMW X5 care imi dadea flash-uri. Eu tot cu Renault 5. Pe jos erau ceva pojghite de polei si mergeam cu destul de bine cu 80 km/h. Si asta cu X5 vine ca boieru cu flash-uri. M-am dat la o parte, si dupa el cu flash-uri. Pe la 120 incepuse sa gesticuleze in masina si s-a dat la o parte. Degeaba au unii masini ca nu stiu sa mearga cu ele. |
--------------------
Dacia
Logan
2010 Black Line 1.6 16v euro4
- B-xxxxxxx Jegul se curata cu apa si sapun. Insa nesimtirea, lipsa educatiei si a caracterului nu se anihileaza la fel de usor.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Wow! Multi kmp fara probleme!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 19 December 08 From: Bucuresti ![]() |
Sincer mi-a parut rau dupa Renault Super5, cand l-am dus la Remat anul asta la 310.000 km.
L-am cumparat in 2001. Caroseria foarte buna, doar cu cateva puncte de rugina - vopsea originala, matuita destul de tare. Renault Super 5 1.6 GTD, alb, caroserie in 4 usi. 54 CP / 850 kg. Geamuri electrice fata, inchidere centralizata cu telecomanda, vopsea originala, 268.000 km la bord. Motorul era cam obosit. Am vrut sa il revigorez un pic si i-am aplicat cu tratament cu Slick 50 la schimbarea uleiului, desi prietenii ma sfatuisera sa pun Dura Lube si in nici un caz Slick 50. Rezultatul - dupa 120 km parcursi motorul s-a distrus. In 2004 am luat un motor de la dezmembrari adus din Germania, tot provenienta Renault 1.6 D F8M insa luat dupa un Volvo 340 - care avea pompa de injectie ROTO, fata de cel initial care era dotat cu pompa injectie Bosch. Noul motor era foarte bun si reglajul injectiei cred ca era facut pentru Volvo, o masina ceva mai grea si cu tractiune spate - cardan, alte mase in miscare. Am pastrat tampoanele motor, volantul si fulia si baia de ulei de la vechiul motor. Nu stiu cati km avea motorul insa impingea foarte foarte bine R5 cu cele 850 kg ale sale. R5 era o masina foarte bine gandita si realizata si era foarte echilibrata - ma refer la distibutia maselor pe punti. Cu anvelope all season se oprea foarte bine iarna pe zapada batatorita la franare moderata de la 80km/h. Foarte stabila si foarte manevrabila - o "gargarita". Ce faceam pe sosele cu R5-ul sigur nu o sa fac cu Loganul. Mi-a intors unul in fata cu o duba pe DN1. L-am evitat pe contra sens, dar exact cand mai aveam 5 metri pana la el, s-a speriat si a intrat in mine. Ala care a revopsit-o si-a batut joc de ea, asa ca nu am mai refacut-o ca sa merg cu ea. This post has been edited by Ion_R5: 30 Nov 2010, 13:25 |
--------------------
Dacia
Logan
- B-xxxxxxx Jegul se curata cu apa si sapun. Insa nesimtirea, lipsa educatiei si a caracterului nu se anihileaza la fel de usor.
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(Ion_R5 @ 30 Nov 2010, 12:27) cu al meu Renault 5 "rapciugos" fabricatie 1987 m-am alergat in Ciolpani acum vreo 5 ani cu un tataie care era cu un Mercedes-Benz C 270 CDI de a venit ala dupa mine cu 200 sa ma prinda - asa ca pot sa fiu si cu Trabantul --- Conteaza foarte mult soferul. Uau! ![]() Felicitari pentru alegere! Multi kmp fara probleme! |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.324 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ioane ... asa tata ... nu te lasa la ei ... depaseste-i pe dreapta, pe linie continua ... nu te lasa .... felicitarile mele
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Stiu ca pare distractiv, dar nu este.
Sa vezi ce am patit odata cand ma intorceam de la Constanta la Bucuresti. Nu era autostrada atunci. Eram cu un Mercedes-Benz A Klasse 170 CDI (primul model de A, varianta lunga cu face-lift) Dupa Fetesti, pe zona aia unde drumul are ceva viraje, mergeam cuminte pe la 110 - 120 km/h. Drumul era aproape gol. Am ajuns din urma un nene cu o Skoda Octavia 1 1.9 TDI care mergea si el linistit cam cu 100 km/h. Am dat semnal stanga cu mult timp inainte sa ajung in spatele lui, m-am pozitionat pe centrul soselei "incalecat" peste linia intrerupta care marca separarea celor 2 sensuri. Numai ca l-am trezit pe tataie din somn si a crescut si el viteza. Nu am mai apucat sa il depasesc, fiindca venea curba. Dupa curba omu' a crescut viteza la 140... Eu cu semnalizarea pe stanga pusa si dupa el. Si asa pana la prima curba. Sa il mai depasesc nici gand. Am alergat asa in spatele lui, cand pe banda mea, cand pe contrasens si ajunseseram la 160 km/h. Deja incepusem sa ma enervez, fiindca era viteza destul de mare pentru drumul respectiv, nu ma mai simteam deloc confortabil si la fiecare viraj trebuia sa franez. Pana la urma l-am depasit la un viraj in S. El a franat mai tare, eu am trecut pe contrasens si i-am dat gaz cu a 4-a pana aproape de 5000 rpm, dupa care i-am dat a 5-a si m-am dus. Practic m-am alergat cu el vreo 10 km ca sa pot sa il depasesc. Credeti ca pana la Bucuresti l-am mai vazut in retrovizoare? Dupa ce l-am depasit am mai mers cu 150 km/h cativa km dupa care am revenit la 110 - 120 (in zona de confort). Cred ca mosu s-a culcat la loc la 100 km/h cum ii placea lui sa mearga. Astfel de oameni gasesc mereu pe drum - si sunt foarte obositori si enervanti. Daca fac un drum de Arad, Suceava sau Timisoara - nu prea am chef sa stau de alergat cu orgoliosi de genul asta. Si eu daca vad ca vine unul lansat cu 150 - 160 ma dau mai pe dreapta si il las sa se duca, fiindca nu merg asa de tare si nu are rost sa il sicanez anapoda pe om. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
QUOTE(argon @ 3 Nov 2010, 08:52) Sa se zgarie in ce? aer? de butucii fata tot mancati de rugina la Sandero-urile si Loganurile proaspat iesite din fabrica ce parere ai? ![]() ![]() This post has been edited by eXtenSion: 30 Nov 2010, 17:42 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Vad ca ai Logan, asa ca nu stiu de ce gasesti asa de distractiv chestia asta. Poate va fi nevoie sa schimbi o planetara ceva si atunci sa vezi nea mecanicu ce ia cheia de la piulita planetarei la ciocane "Ie ruginita rau domle, sa-i trag niste ciocane ca nu iese altfel"
Eu unul am dat cu spray degripant si am bagat vaselina de rulmenti din belsug - fiindca nu a apucat sa faca rugina. Dar cei care au luat masini de pe stoc - state 2 - 3 luni le-au luat gata ruginite. Cred ca multi dintre cei de aici sunt "francofili". Sa vezi in Franta masinile in parcari cu barele si aripile harjaite - si francezii n-au nici o treaba, nu se sinchisesc de ele. In Germania nu vezi asa ceva. Una peste alta o sa simtiti "amanuntele astea" la revanzarea masinii. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Mai zi-ne de aventurile tale in trafic daca mai ai. E interesant
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Sper sa nu am aventuri in trafic cu Loganul
![]() Saptamana viitoare o sa il inscriu. Acum sta cuminte in parking cu numerele rosii expirate - dar la ce vreme e afara nu-mi pare rau ca sta la caldurica. Referitor la inscriere, trebuie asteptat 3 ZILE, ca sa iti calculeze taxa de poluare. E incredibil - in Romania, dupa ce ca avem tot felul de taxe si impozite (de exemplu taxa de poluare e cam 770 Euro), nici nu sunt in stare sa iti ia banii "la minut". Trebuie sa astepti cuminte 3 zile sa iti dea decizie de stabilire a taxei si recomandarea e sa platesti NUMERAR. E aberant. Calculul nu dureaza mai mult de 3 minute, cu tot cu listat la imprimanta formularul respectiv... O alta "aventura" va fi sa imi iau anvelope de iarna. Toata lumea a inebunit s cumpara anvelope de iarna in prostie. Ocazie cu care s-au scumpit cu cel putin 20%. Legea aia care s-a votat e o tampenie si nu are nici o legatura cu siguranta circulatiei - atata vreme cat e legata de un termen strict si nici o legatura cu temperatura, conditiile meteo si starea drumurilor. Adica daca esti in Februarie si sunt +15 grade Celsius si ai anvelope de vara, in caz de accident - primesti amenda si RCA-ul nu plateste reparatia. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Stimate domn, daca pleci de acasa in februarie cand sunt 15 grade, si te intorci tot acasa cand sunt -15 grade, cum procedezi? iti cumperi alte cauciucuri de iarna acolo unde te-a prins iarna? cu cele de acasa din parking ce faci? te alegi cu 2 randuri de iarna?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Ion_R5 |
![]()
|
Te referi la toata luna Februarie, sau la 1 zi din Februarie?
Imi e greu sa cred ca intr-o zi pot fi diferente de 30 de grade Celsius, de la +15 la - 15. Masina o tin la garaj. Daca e sa ma misc prin oras cu ea, este posibil sa ma surprinda o zapada, moment in care iau masina din garaj cu anvelopele de vara, pun in portbagaj rotile cu anvelopele de iarna si merg la prima vulcanizare sa le schimb. Daca am ceva ma mult timp la dispozitie, le schimb chiar eu. Daca e sa fac un drum in afara orasului (mai multi km/mai multe zile/traseu in zone de munte sau in zone reci) ma uit la prognoza pentru zilele urmatoare si decid daca las rotile de vara sau daca le pun pe cele de iarna. In cazul in care totusi voi fi surprins de zapada/polei/drumuri inghetate, temperatura sub +7 grade Celsius, am sa conduc foarte prudent, avand grija sa adaptez viteza la starea carosabilului si sa nu bruschez comenzile masinii. This post has been edited by Ion_R5: 14 Dec 2010, 17:02 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
para06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 898 Joined: 14 March 10 From: CONSTANTA ![]() |
Da de ce nu pui cauciucurile de iarna si nu mai stai sa iti bati capu ce e polei , ca ninge etc ?
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2003
- CT92PAR
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Polei la +15 grade?
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
para06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 898 Joined: 14 March 10 From: CONSTANTA ![]() |
Am dat exemplu
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2003
- CT92PAR
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
frumoase intamplarile tale.
mai ales aia cu mosu...s-ar putea sa te fi vazut prin trafic,candva,undeva. ![]() ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
QUOTE(Ion_R5 @ 1 Nov 2010, 12:35) ![]() ![]() ![]() Fii fericit, nu ai ratat nimica, skoda = groapa de gunoi VW, deci nu te amăgi, ai făcut o alegere bună. "si i-am aplicat cu tratament cu Slick 50 la schimbarea uleiului, ... Rezultatul - dupa 120 km parcursi motorul s-a distrus." ![]() De parcă nu s-a zis de 9000 de ori că aditivii sunt niște prostii. Și din câte povestești, eu nu pot să-ți înțeleg comportamentul tău pe drumuri; -deci tu vrei să mergi mai repede decât mașina din față -deci presupunând că aceasta va merge la fel de încet, începi să o depășești -însă mașina își mărește viteza, chiar ajunge la o viteză ce depășește limita ta de croazieră =>> de ce trebuie să fii în fața ei? Las-o să se ducă înainte, tu ai ajuns deja la viteza dorită sau tu nu poți merge în urma unor "orgoliosi de genul asta"? În rest felicitări pentru achiziție și îți urez o exploatare plăcută ![]() Și îți pot spune și de ce era ulei pe acel tub de cauciuc, faptul că au completat cu juma de litru în plus a dus la o creștere a presiunii, pe acolo a fost disipată acea presiune, nu e anormal să mai ai mici scurgeri pe acolo. A da, ia-ți pneuri de iarnă! Casco ai? Dacă cumva intri în ceva cu bijuteria ta? This post has been edited by 4x4: 19 Dec 2010, 01:38 |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
Flavinho |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 21 September 09 ![]() |
Ionut covorasele alea sunt ideale pentru Romania in special toamna-iarna.
Daca gasiti careva online pe undeva va rog postati un link pentru ca demult caut ceva de genul. Pune mai multe poze si mai detailate cu ele te rogMultumesc anticipat |
--------------------
Renault
Megane sport tourer
2010 1.5 110 cai privilege
- AR-75-DMP
|
|
para06 |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2003
- CT92PAR
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Daca ii sa ne luam dupa parerile domnului 16 numa dacia lui cred ca e buna. Nu vreau sa stric jurnalul acesta de bord mi-ar place sa aud de la 4x4 de ce skoda e groapa de gunoi.
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
4x4 |
![]()
|
Hai să spunem că o persoană și-a luat vara asta ca mașină de servici o skoda felicia nouă și după câteva luni se strică motorul. Ce concluzie tragi? Calitate maximă nu? Pur și simplu m-a făcut să râd acea frază, căci doar cu câteva ore mai devreme stăteam la o discuție cu omul respectiv și ne aminteam de skoda, bine că a scăpat de ea.
Loganul e onest, nu are pretenții că ar fi o mașină calitate și nici nu este văzut ca fiind una, în schimb skoda e mult prea lăudată, atât de producător cât și de clienți, asta până când se strică. |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Skoda felicia nu se mai fabrica din 99 parca si viitoarea skoda felicia va aparea in 2013.
![]() |
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
para06 |
![]()
|
4x4 si eu pot sa stric motoru la aproape orce masina noua in cateva luni ,
Daca sa stricat asta nu e un motiv sa zici ca toata gama e proasta , o fi fost un defect de fabricatie .. no fii avut ulei suficient , sa rupt distribuia , chestii de genu This post has been edited by para06: 19 Dec 2010, 19:06 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2003
- CT92PAR
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
4 x 4, vorbesti intocmai ca babele care se intalnesc duminica la biserica
![]() Dacia mai are pana atinge nivelul actual al Skodelor ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Trebuie sa fim onesti si sa apreciem lucrurile asa cum se cuvine.
Skoda e mult peste Dacia - si asta se reflecta si in pret. Apreciez Skoda Octavia 1 si 2 in mod deosebit. Si dupa aia Fabia 1. Fabia 2 nu e pe gustul meu si cred ca cei de la Skoda au cam dat rateu cu noul model. Poate au vrut sa il transforme in masina de oras - ar fi singura logica pe care as intelege-o, dar tot nu gasesc OK. In ceea ce priveste echiparea Fabiei 1 si 2 cu motoarele 1.2 benzina in 3 cilindrii - o gasesc o bataie de joc, doar pentru a reduce costurile. Parca ar fi un polizor sau o drujba, nu o masina serioasa. Asta ca sa nu mai vorbesc despre VW Polo cu aceeasi echipare. Mi-as fi luat Skoda, dar nu am vrut sa dau 10000 euro pe o masina noua (+ 3 vouchere) Faptul ca Skoda e o masina foarte OK, care si-a gasit un segment important de clienti (ma refer in special la Octavia 1 si 2) - a deranjat chiar si concernul mama VAG, oficialii VW declarand public acum cateva luni ca vor scoate dotarile "de lux" de pe modelele Skoda. Daca va uitati pe piata germana de masini secomd-hand o sa constatati ca Octavia se mentine foarte bine pe piata sh, preturile pastrand aproape acelasi trend cu VW. Ne mai spunand ca la pretul unui VW Polo dotat ceva mai bine, poti lua o Skoda Octavia dotata foarte decent. Ar fi bine sa comentati in cunostiinta de cauza - cunoscand masina. Si ma refer la masini noi, nu la sh-uri obosite la care nu se mai stie numarul de km real. Eu unul cand mi-am luat Loganul, foarte multi m-au sfatuit sa nu-mi iau Dacia, insa am costatat ca cei cu pareri foarte proaste despre Logan nici macar nu le-au condus vreodata. De la posesorii de Logam am primit pareri mult mai echilibrate. E clar ca daca vrei masina sport, e preferabil sa-ti iei BMW decat Logan. PS: Pentru cine crede ca m-a vazut in trafic cu Renault 5: culoare Alba PH-04-ACA O sa caut si pozele pe care le am (din pacate am numai pozele de la accident cu ea - <care nu a fost din cauza mea>) This post has been edited by Ion_R5: 19 Dec 2010, 23:11 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
In sfarsit spui si tu ceva care face sens cu adevarat !
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
4x4 |
![]()
|
Da, era vorba de o Octavia și da sa rupt cureaua de la distribuție.
NU am zis că Skoda ar fi cel mai infect gunoi din lume, sau că tot dacia e cea mai tare mașină, doar că Loganul e subapreciat pe când Skoda e supraapreciată. Și câte Loganuri negre a-ți văzut? Asta e mașină exclusivistă ![]() |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
Si ti se pare ca daca la o masina se intampla chestia asta e o caracteristica generala a skoda si automat e un gunoi? Pana una alta skoda mai are in plus fata de logan tabla galvanizata si niste scaune mai confortabile.
@Initiatior: Scuze pentru stricarea jurnalului de bord. |
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Yes! O poti lasa stranepotilor! Iuhu
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 11:54 |