DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

216 Pages « < 88 89 90 91 92 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?

bmwh548
post 19 Sep 2012, 12:22
Post #2671

Membru cu insomnii

Group: Members
From: Iasi

Ma nene v-a afectat trecerea de la vara la toamna? Da' vina cui e ca bietul animal nu stie ca nu are voie sa faca X sau Y? Ma mir ca nu a venit nimeni sa spuna ca trebuia incuiat in beci, nemancat si nebaut vreo doua luni si cu batai zilnice cu bata de lemn de frasin.

Nu ai cum sa-i corectezi comportamentul decat atunci cand greseste (da' in momentele alea nu dupa cateva zile) si de obicei e suficient sa-l pui la punct cu o atingere bine plasata (si prin atingere nu ma refer la pumni in cap). In momentul in care il corectezi stai acolo cat e nevoie (in mod normal in primele secunde/minute va sta locului, dar va fi incordat, asteapta sa il vezi ca se linisteste si se uita doar la tine). Nu-l lasa sa se ascunda pentru ca e modul lor de a evita corectia.
Stai dupa el cat mai mult intr-o zi, ai grija sa fie toata pasarile libere prin curte. Cum il vezi ca incepe sa se uite insistent la vreuna cum il strigi ca sa ii distragi atentia. Dupa cateva repetari va intelege sa le lase in pace. Sa nu cazi in extrema cealalta totusi, e normal sa fie atent la ce il inconjoara, doar sa nu devina "prea atent". Daca il vezi ca nu se mai uita la altceva/incepe sa isi arcuiasca spatele ca pentru o saritura atunci trebuie sa intervii. Eventual incearca sa il pui in pozitie de culcat cu pasarile in jurul lui. Dupa ce se relaxeaza maseaza-i usor spatele si va asocia mirosul lor cu starea aceea de calm (si pentru asta trebuie repetitii evident). Pentru toate astea trebuie sa fii si tu calm, daca esti nervos ii transmiti si lui starea asta si va fi mult mai greu sa obtii rezultatul dorit.

This post has been edited by bmwh548: 19 Sep 2012, 12:23

--------------------
- - - - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 19 Sep 2012, 12:49
Post #2672

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(bmwh548 @ 19 Sep 2012, 13:22)
Ma mir ca nu a venit nimeni sa spuna ca trebuie batai zilnice cu bata de lemn de frasin.
*

Lemnul de mesteacan e mai flexibil. Recomand!

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Markos
post 19 Sep 2012, 13:37
Post #2673

fost programator

From: Scursurești Vale

Pictorașe, mai pe scurt - fii calm și masează potaia cu păsăretu-n jurul ei.

This post has been edited by Markos: 19 Sep 2012, 13:37

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
radian
post 19 Sep 2012, 14:27
Post #2674

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Crezi ca o sa i-o cuimpere MRU la nspemii de lei kilu ca-i carne masata?

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
corbex
post 19 Sep 2012, 14:28
Post #2675

Ciine hranit cu curca. Cea mai comestibila carne. Si-un chinez ar aprecia-o-n meniu.

--------------------
+
radian
post 19 Sep 2012, 14:32
Post #2676

Las ca nici cotarla imbuibata cu prepelite nu i-o sta in gat ...

--------------------
+
Victoras2001
post 19 Sep 2012, 14:39
Post #2677

Membru autentic

QUOTE(bmwh548 @ 19 Sep 2012, 13:22)
Ma nene v-a afectat trecerea de la vara la toamna? Da' vina cui e ca bietul animal nu stie ca nu are voie sa faca X sau Y? Ma mir ca nu a venit nimeni sa spuna ca trebuia incuiat in beci, nemancat si nebaut vreo doua luni si cu batai zilnice cu bata de lemn de frasin.
*

Ei hai.
Cum de nu stie bietul animal ca n-are voie sa faca X sau Y atata timp cat l-a dus capul sa fuga ca miselul in momentul in care a vazut masina la poarta si sa se ascunda sub scara, de unde stia ca nu poate fi scos usor? Cu atat mai mult cu cat, in oricare alta imprejurare, vine jovial la poarta sa ma intampine. Ca sa nu mai spun ca i-am mai prins o slabiciune in urma careia ma asigur ca nu-l cert fara motiv. Cand ma apuc sa urlu la el, daca stie ca e nevinovat, ma infrunta cu privirea pana-n panzele albe. Dac se simte cu musca pe caciula, nu se poate uita in ochii mei mai mult de 2-3 secunde. Isi muta privirea in alta parte. Asta imi da siguranta ca nu-i fac vreo nedreptate.
Problema e cat de in regula e ca idiotul sa-mi ucida gainile daca le prinde pe teritoriul lui, atata timp cat nu se poate pune problema ca n-ar fi bine sau destul hranit.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
nik1965
post 19 Sep 2012, 15:40
Post #2678

Membru autentic

QUOTE(bmwh548 @ 19 Sep 2012, 12:22)
Nu ai cum sa-i corectezi comportamentul decat atunci cand greseste (da' in momentele alea nu dupa cateva zile) ...

Da nici nu am zis ca trebuie "corectat" altcindva decit atunci cind greseste, victoras zicea ca l-a batut cu gaina, si asta e cit de cit corect, si nu vreau sa se inteleaga ca am zis sa il omoare in bataie ...

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
Markos
post 19 Sep 2012, 15:41
Post #2679

fost programator

Trebuie speriat bine.

Zi-i ca-i tai ouale.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
nik1965
post 19 Sep 2012, 15:42
Post #2680

Membru autentic

QUOTE(Victoras2001 @ 19 Sep 2012, 14:39)
....
Problema e cat de in regula e ca idiotul sa-mi ucida gainile daca le prinde pe teritoriul lui, atata timp cat nu se poate pune problema ca n-ar fi bine sau destul hranit.
*

Le sta in firea lor de vinatori, dar tot asa de bine invata si sa nu le vineze.

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
radian
post 19 Sep 2012, 15:55
Post #2681

Viata de caine... sad.gif

--------------------
+
corbex
post 19 Sep 2012, 15:56
Post #2682

QUOTE(radian @ 19 Sep 2012, 15:32)
Las ca nici cotarla imbuibata cu prepelite nu i-o sta in gat ...
*

Pai despre aia era vorba, dar prepelita suna prea peiorativ.

--------------------
+
yoncv
post 19 Sep 2012, 20:05
Post #2683

Membru ochelarist

From: Craiova

QUOTE(corbex @ 19 Sep 2012, 16:56)
prepelita suna prea peiorativ.
*

Vezi ca asta e fotbalist la Steaua, daca vede tonel ai pus-o! smile.gif

--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
+
ady77
post 20 Sep 2012, 17:05
Post #2684

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(Markos @ 19 Sep 2012, 16:41)
Trebuie speriat bine.
Zi-i ca-i tai ouale.
*

Daca nu te descurci ia legatura cu Kum, sigur ii explica rolleyes.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Altis
post 20 Sep 2012, 18:00
Post #2685

Membru autentic

From: Bucuresti

Te agiti degeaba.
E vina lui ca animal educat ca face ceva ce stie ca e interzis, de vina e si gaina ca incalca teritoriul si potaia nu isi poate controla instinctul.
Poti sa ii faci ce vrei, daca a prins gustul, nu-l mai dezveti. Pazeste-l sa nu-l gasesti bolnav de sticla pisata...
Tomberoneza de la tara, cand vede pasarile alergand da sa treaca prin gard la ele. Daca urlu la ea, pleaca, cum intorc privirea e iar pe pozitii. Si aia a fost batuta rau pana sa ajunga la noi in curte, daca ma fac la ea, nici nu se oboseste sa fuga, se pune pe spate cu coada intre picioare. Nu i-am batut niciodata, nici pe ea nici pe ciobanesc, a fost suficient sa ii iau pe sus, sa imi apropii capul de al lor si sa racnesc la ei. I-am dezvatat asa de luat papucii, de halit pungi, etc. dar pe asta sa se repeada la pui nu am sanse sa o dezobisnuiesc. Saracii, prefera cred sa-i bat...

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
Steel Tormentor
post 20 Sep 2012, 18:31
Post #2686

Membru autentic

From: Constanta

Educatia unui catel incepe de la varsta frageda (2-3 luni) si continua pe tot parcursul vietii, cel putin ca si intretinere a capacitatlor acestuia. Socializarea are un rol major in aceasta educatie pe care o primeste catelul in primul an de viata. Si prin socializare ma refer la familiarizarea catelului cu tot ce tine de mediul inconjurator: oameni, alti catei, pisici, gaini, masini, zgomote, diverse situatii pe care le poate intalni in realitate , etc, etc. Socializarea este parte importanta a dresajului si impreuna cu acesta contribuie la obtinerea unui catel cu un temperament echilibrat, un prieten de incredere, un membru al familiei indragit, un paznic destoinic, un catel pe care-l putem aveam oriunde alaturi sau pe care-l putem lasa singur, in curte sau in casa de ex, fara grija. Daca educatia (socializare, dresaj) lipseste sau este facuta gresit, atunci ne putem confrunta la un momet dat cu situatii de genul celor expuse aici. Corectarea acestui comportament nedorit este dificila si de lunga durata, daca nu imposibila daca avem in vedere ca nu este facuta si cu ajutor profesionist si proprietarul, de cele mai multe ori, nu poate aloca timpul necesar.
Solutia la indemana este sa ferim animalul de situatiile in cauza. in speta, il tinem departe de gaini smile.gif. Degeaba il batem dupa aia. Efect 0.

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
Fyrestarter
post 20 Sep 2012, 21:15
Post #2687

Membru

Solutia? Leaga-i gaina moarta de gat. Garantez reusita.

--------------------
Logan 1,5 dci Break 2006 - XX XX XXX
+
Markos
post 20 Sep 2012, 21:38
Post #2688

fost programator

QUOTE(Steel Tormentor @ 20 Sep 2012, 19:31)
Educatia unui catel incepe de la varsta frageda (2-3 luni) si continua pe tot parcursul vietii, cel putin ca si intretinere a capacitatlor acestuia. Socializarea are un rol major in aceasta educatie pe care o primeste catelul in primul an de viata. Si prin socializare ma refer la familiarizarea catelului cu tot ce tine de mediul inconjurator: oameni, alti catei, pisici, gaini, masini, zgomote, diverse situatii pe care le poate intalni in realitate (șamd)
*

HSBP, zici că-s pe Discoperii mellow.gif

This post has been edited by Markos: 20 Sep 2012, 21:39

--------------------
Reno Megan Privilej
+
Steel Tormentor
post 20 Sep 2012, 22:35
Post #2689

Membru autentic

From: Constanta

QUOTE(Markos @ 20 Sep 2012, 22:38)
HSBP, zici că-s pe Discoperii  mellow.gif
*

Nu ma, pe National Geographic. I`m Cesar radmasa.gif

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
Markos
post 20 Sep 2012, 22:37
Post #2690

fost programator

Așa doh.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
+
iulia_boris
post 21 Sep 2012, 07:55
Post #2691

Membru autentic

Steel,are dreptate in tot ceea ce spune..din pacate cainele lui Victoras a fost rasfatat,io nu zic ca nu trebuie,lasat sa faca tot ceea ce i-a trecut prin minte si acum animalu' nu mai are limite..
libertatea excesiva are pretul ei..uneori tragic..
corectarea a venit in momentul in care l-a surprins cu gaina-n bot..
nu dupa eveniment..a spus omu'..
doar ca aceste corectari,dresaje,etc.vin dupa munca sustinuta,perseverenta si consecventa..
de la primul semn pe care cainele il da ,in orice situatie care nu-ti convine tie,trebuie corectat..
e adevarat asta incepe din copilarie..
d-aia trebuie sa stie si de padoc,de legat,etc..se impun reguli..altfel ai la usa un neechilibrat care-ti poate face probleme..

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
radian
post 21 Sep 2012, 10:40
Post #2692

Victoras, ca sa sintetizez cele spuse de antevorbitorii mei, Boro al tau e un "prost crescut"...

--------------------
+
Victoras2001
post 21 Sep 2012, 11:30
Post #2693

Membru autentic

E cam nenorocit jegosul. Nu pot sa cred cat e de parsiv.
Ma, am ajuns de m-am ascuns in masina ca sa-l urmaresc. Are un comportament similar cu al ultimului infractor. Pur si simplu facea cate un pas, se facea ca are treaba, vedea ca nu-s acolo, mai facea un pas, iar avea treaba, iar se uita bine in jur, pana ajungea la gard. Se mai uita odata-n jur, se asigura ca nu-i nimeni prin preajma dupa care din doua miscari spargea gardul si se tira. Am luat-o pe partea ailalta si-a dat nas in nas cu mine. I s-a facut rau. A lasat urechile, coada, tot ce avea, in jos. Stia clar ca a comis-o. Asa a facut si cu gaina. Cand a vazut masina s-a tirat instantaneu sub scara. Spre ghinionul lui teribil, s-a inventat furtunul. Si in ciuda faptului ca stau in inima padurii, am si apa. Deci nasol moment pentru patruped. Asa-l scot de sub scara. biggrin.gif Dupa care e luat de ceafa, acum ii e clar ca si-o fura pentru ca se opune din rasputeri si e dus la parul (pom, ma) de care e legat lantul. E atasat de lant si aude incontinuu "cine-a omorat gaina ma nenorocitule" pana vin io cu gaina moarta. Oricum cand aude "ma nenorocitule" stie ca urmeaza o corectie. Dupa care primeste gaini in cap pret de 4-5 minute pana a inceput maica-mea sa planga, ca altfel ii mai dadeam 10 minute. Faza e ca mai mult il stergeam cu capul gainii, nici nu se pune problema de durere efectiva. In timpul corectiei parea afectat zdravan. La 5 minute dupa, dormea tun.
Cu prepelitele face la fel. Din diverse motive, toate cauzate de mine, mai scapa cate una din cusca. Alea sunt si proaste. Nu zboara decat foarte rar si atunci razant cu pamantul. Nu se ridica, n-au directie, nu nimic. Am scapat odata vreo 25 prin curte si le-am prins pe toate cu mana goala, in 5 minute. Asa ca pentru asta sunt o joaca.
E, ies din casa si nu mai vad patrupedul. Il strig, nimic. Apelez la comanda de ultima instanta "pisica, pisica". Normal trebuia sa are curtea. Nimic. E clar, zic. Asta ori a fugit din curte, ori a comis-o grav. Inainte sa caut gauri prin km de gard ma duc si ma uit sub scara. Patrupedul acolo, imi evita privirea si dadea din coada f rar, asa, cat sa vada daca e de bine sau de rau. Evident o comisese. Numai ca trebuia sa aflu ce facuse. Nu mi-a luat mult si era sa calc p-o prepelita ucisa. Atunci l-am lasat in pace pentru ca nu-l prinsesem in fapt, desi prepelita era la locul in care-si roade el osul. Cu cateva zile ininte gasisem si-o gaina (am descoperit ca e gaina dupa ce m-am intrebuintat puternic, ca nu mai erau decat cateva mate din ea). Neprinzindu-l, iar l-am lasat in pace. Da acum l-am caftit cu gaina. Si nu stiu de ce dar n-as baga mana in foc ca daca are ocazia nu mai hacuie una.
Insa ideea e ca stie c-o comite dar nu se poate abtine. Asta ma omoara. Daca-s io in curte e mielusel. Cum plec cum face o blestematie. Pur si simplu le premediteza idiotul, ca acum ma duc si-i mai aplic o corectie. laugh.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
radian
post 21 Sep 2012, 11:34
Post #2694

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

QUOTE(Victoras2001 @ 21 Sep 2012, 12:30)
... "cine-a omorat gaina ma nenorocitule" ...
*

Si, nu-ti rapsunde: "nu io nenea, nu io..." ?

--------------------
+
bion
post 21 Sep 2012, 11:42
Post #2695

Membru autentic

From: TM

Zice Boro`n gandul lui/Pictoras e-al dracului.
El cand haleste gaina sta si ragaie de placere ,io o iau in freza `tu-l in gatitza de calic mad.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
b76bgaarh
post 21 Sep 2012, 11:45
Post #2696

Membru autentic

From: Bucuresti

leagal cand pleci... daca se duce gaina la el atunci aia avea chef de....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
DragosP
post 21 Sep 2012, 11:55
Post #2697

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(b76bgaarh @ 21 Sep 2012, 12:45)
leagal cand pleci... daca se duce gaina la el atunci aia avea chef de....
*

Un câine legat, într-o gospodărie, când stăpânul nu-i acasă: de ce să-l mai țină? wacko.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
corbex
post 21 Sep 2012, 12:00
Post #2698

La cite bagabontenii ai facut tu in copilarie, ai putea sa ai mai multa intelegere.

Intr-o zi cind n-ai ce face, scoate un scaun si o masa in curte, pune o lada de bere pe masa, aseaza-te in fata ei. Mai intii dai drumul la curci prin curte. La multe, sa nu se poata face ca nu le vede. Stai acolo si astepti sa se obisnuiasca cu ele. Cu tine de fata nu cred ca le spovedeste. Cu timpul uita ca e popa.

--------------------
+
iulia_boris
post 21 Sep 2012, 12:12
Post #2699

Membru autentic

radmasa.gif

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
bmwh548
post 21 Sep 2012, 12:56
Post #2700

Membru cu insomnii

From: Iasi

Corectiile tale sunt frectie la picior de lemn. In momentul in care ajunsese la gard trebuia sa te duci acolo sa il expediezi inapoi (si e suficient un gest, nici macar nu e nevoie sa ii vorbesti). Repeti actiunea pana intelege ca nu are voie sa se apropie de gard la mai putin de x metri (si jumatate de metru e suficient).
Cu pasarile la fel. Cum a zis si nenea Corbex, le dai drumul in curte si esti geana pe el. A schitat un gest, l-ai corectat. Nu-l lasi niciodata sa paraseasca scena evenimentului, daca reuseste sa plece il aduci inapoi. Nu va intelege decat daca e corectat la momentul potrivit (de atatea ori cat e necesar).
Daca esti nervos/il bati nu rezolvi nimic. Pe probate.

--------------------
- - - - -
+
216 Pages « < 88 89 90 91 92 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th May 2025 - 08:10
Forum Renault