Termopane
![]() ![]() ![]() |
Termopane
driverx |
![]()
|
||
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(argon @ 26 Oct 2007, 13:34) Eu se pare ca nu reusesc sa gasesc una. Am gasit ceva, am vizitat chiar hala, pare sa lucre fain, da' de marti de la primul contact pana acum, nici masuratorile nu le-au facut. Ba ca e ziua lu ala, ba ca ala ma programeaza pe azi...deja e ora 2 si put(z)a ala inca nu a venit.... Imi e scarba deja. Am fost si la APlast sa imi faca oferta si am iesit de acolo cu o durere de cap dupa ce 2 pricrindei de nivelul alinrehau/vladrehau ma abureau cu chestii si trestii si cu certificatele ISO de pe perete, la care aratau cu degetul o data la maxim 3-4 minute. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
driverx |
![]()
|
![]() Pe mine iar m-a amanat firma mea serioasa. Si sa le mai si dau bani cash sa beneficiez de reducere... ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
feriti-va de IULTHERM, preturi mai mari decat Casa poporului.... Termen de lucru cam de 2 sapt.... Montaj ca dracu.... garantie in genul "Merge... Repara-l... Nu are nici pe dracu" dupa spusele celui care le monta
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Un sfat prietenes : daca va puneti glafuri sa o faceti dupa ce s-au montat termopanele , si sa evitati sa le puneti in contact direct cu tamplaria.
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
@Lemondemon: de ce nu trebuie sa atinga glaful tamplaria? Si la ce fel de glafuri te refereri: la cele de PVC pe care le pun cei de la firmele de "termopane" sau la cele din lemn / gresie / marmura / travertin?
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Ma refer la orice fel de glaf , nu conteaza materialul.Defapt ideea este usor de urmarit si explicat:foarte multi meseriasi pun glaful pe zid si dupa monteaza tamplaria peste el.Aici intervin mai multe probleme si anume , spuma nu prinde foarte bine pe glaf , mai ales daca este piatra naturala datorita luciului , iar de asemenea piatra naturala + tamplarie aluminiu sau PVC nu este o alegere fericita.Cel mai bine , eu recomand sa se puna tamplaria , fara geam si se lasa la intarit.Dupa care se decupeaza spatiul in care va fi montat glaful respectiv , astfel incat intre el si tamplarie sa mai existe un strat de izolatie solidificat.Astfel se asigura o etansietate sporita , mai ales ca se mai foloseste si silicon pentru izolare.
In caz contrat riscati sa va intre apa in casa la o furtuma mai serioasa pe la imbinarea glafului cu tamplarie. Acest lucru nu este valabil daca spatiul va permita sa montati glaful la nivelul superior al tamplariei ,atunci daca vine lipit de ea nu are nicio relevanta. Glafurie le recomant sa aiba o grosime intre 1.8 si 2.2 cm , in caz contrat scade rezistenta acestora.Se pot executa si la 1 cm insa deja este cam riscant. |
--------------------
None
None
N/A
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Si eu stiam ca nu trebuie sa treaca glaful pe sub tamplarie, la toate cunostiintele mele care si-au pus termopane montajul s-a facut in "gaura" din zid, iar dupa aceea s-au pus glaful si pervazul. Si ating tamplaria, dar cu cantul (si, dupa cum ai spus si tu, in cazul asta n-are importanta). Ma gandeam ca te referi ca nu e bine sa se atinga deloc...
This post has been edited by GoGu: 26 Oct 2007, 20:37 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Eu personal recomanda glafuri de marmura , pentru urmatoarele avantaje:
1.Este piatra naturala , implicit mult mai putin poroasa decat granitul(care nici macar nu este granit) 2.Mamura bine prelucrata isi mentine calitaile un timp indelugat. 3.Are permeabilitate mica ,mai exact nu trece apa prin ea. 4.Orice lucru cu o cromatica naturala este net superior oricarui produs "fabricat". Dar de ce marmura si nu granit? Ei bine granitul de la noi de pe piata nu este granit natural , ci este un material obtinut artificial.Este usor de observat si diversitatea de modele , ce pare ca nu se mai termina , pe cand la marmura fiecare lucrare in sine este un unicat. Ca o concluzie , recomand marmura de Ruschita , in niciun caz cea greceasca sau turceasaca , pentru calitatile ei deosebite: cromatica bine cunoscuta in lume si calitatea , fiind foarte apricata in Emirate si SUA. Observatie personala : desi prelucrarea de marmura greceaca ar aduce un venit mai mare decat cea de Ruschita , nu prelucrez si comercializez decat ceea ce imi asigura o garantie indelugata si siguranta unei lucrari bine facute. |
--------------------
None
None
N/A
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Ba Faraonilor! Parca construiti pentru eternitate! I-auzi marmura de Ruschita. Daca nu va coafeaza 60 lei metru liniar de glaf plasticat, de ce nu incercati niste gresie...Va garantez ca daca o instalati corect, asigura si luciu de se oglindeste si luna in ea, impermeabilitate si costuri....hm....de 10 roni/m liniar....si gata!
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am luat de la Metro - materiale constructii - glaf de marmura de Ruschita - grosime 1 cm, lungime 154 cm, latime 20 cm.
L-am pus pe interior, spre camera. A iesit super, se lipeste perfect cu adeziv pentru gresie portelanata. Capatul l-am taiat (culmea) cu flexul cu disc diamantat pt gresie - nu s-a ciobit asa de rau cum am fost avertizat de unii. Pretul unei astfel de bucati de glaf era pe la 60 lei, adica 40 lei metrul, ceea ce nu mi se pare asa de mult. Sincer nu merita sa iau mai groasa de 1 cm !!! Pe exterior am tencuit bine si am dat cu o pasta hidroizolatoare (prietenii stiu de unde am asa ceva!!! ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
Din ceea ce am citit pe forum am ales sa-mi pun ori Termopane Veka sau Trocal
Am cerut cotatie de pret pentru cele 4 geamuri pe care le am in casa atat de la un dealer Veka cat si unul Trocal si am primit urmatoarele cotatii: Adunat am in jur de 10.7-11 metri patrati : 1.TROCAL -pret 1292 euro -GARANTIE 5 ANI MANOPERA PLUS GEAMURI -5 CAMERE PROFIL PVC Trocal Germania -FERONERIE SIEGENIA Germania -GEAM termopan E-LOW GLAVERBEL BELGIA 2.VEKA -pret 1250 euro -GARANTIE 5 ANI MANOPERA PLUS GEAMURI -5 CAMERE PROFIL PVC Veka Germania -FERONERIE FERONERIE ROTTO NT Germania -GEAM termopan E-LOW Cum vi se par cele doua oferte pentru aproximativ 11 metri patrati? |
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
2007
- B-81-XXX Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ia Veka, macar pentru feroreria superioara, daca celelalte caracteristici sunt la fel.
Eu pentru ~10 mp am platit 1100 euro, fara pervaze exterioare... la tine sunt incluse in oferta Veka? mie mi se pare mult 100 ron ml de pervaz int/ext cat cer astia.. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bolovan_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 25 November 04 ![]() |
argon pretul pe metru patrat ii o abureala.
O fereastra de 1 mp nu ii la jumatate de pret fata de o fereastra de 2 mp. router alege firma care-i mai serioasa. Ambele feronerii sint ok. Profilele la fel. Ofertele apropiate. |
--------------------
Dacia
Logan II
2016/Laureate 0.9TCe Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
|
|
driverx |
![]()
|
Pe mine ma aburesc ca usa mea de la balcon fiind de 230cm ar flamba rau daca nu punem luminator. Ca ei nu prea recomanda bla bla bla. True or False?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
contador |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 26 July 07 ![]() |
Alege veka
This post has been edited by contador: 31 Oct 2007, 09:19 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate
|
|
bolovan_ro |
![]()
|
driverx daca are armatura calumea si nu era profil de 60mm nu flamba.
contador de ce? Nu de alta...dar ii recomandat sa si argumentezi afirmatia. This post has been edited by bolovan_ro: 31 Oct 2007, 09:23 |
--------------------
Dacia
Logan II
2016/Laureate 0.9TCe Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
|
|
driverx |
![]()
|
Pai de 70 ar fi....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
bolovan_ro |
![]()
|
driverx ii ok daca-i cu luminator...tine mai mult...ii mai solida
|
--------------------
Dacia
Logan II
|
|
ndorin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 23 January 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
driverx, eu am dat comanda pt.termopane. uite ce-a iesit: 2 usi balcon, 2 geamuri fixe, un geam la bucatarie, total 7.6 mp, trocal, feronerie roto = 721 euro. Ieri am dat avansul si prin 20 nov vin sa le monteze. daca vrei detalii, PM (ca sa nu fac reclama)
|
--------------------
Dacia
Supernova Clima
- CJ 71 xxx Supernova Clima 2001
|
|
argon |
![]()
|
Maine sau poimaine ar trebui sa vina maimutele sa-mi instaleze termopanele, montajul e inclus in pret, dar nu stiu daca sa le dau ceva, cat, inainte , dupa?!
19 Nov 2007, 07:50: up ![]() This post has been edited by argon: 19 Nov 2007, 07:50 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(LemonDemon @ 26 Oct 2007, 20:01) Un sfat prietenes : daca va puneti glafuri sa o faceti dupa ce s-au montat termopanele , si sa evitati sa le puneti in contact direct cu tamplaria. Bre, eu nu sunt mester, dar la o fereastra mi-am pus glaful dupa ce am montat fereastra si am zis ca nu mai fac asa ceva. Cand pune Gigel fereastra, se prinde cu surubul lui si prin glaf. Deci, zic eu, face glaful sa fie mai bine fixat. Un sfat prientenesc din partea mea, in exeriorul geamului nu puneti gresie. Apa se prelinge pe perete, o sa arate urat peretele. Iar cand va tencuiti geamul pe afara, in partea de sus, unghiul din exterior al peretelui sa fie cat mai aproape de 90 grade, altfel apa de pe perete o sa se prelinga pe geamul dvs. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Am si eu o mare problema si va cer un sfat.
In toamna asta m-am mutat si eu intr-un apartament dintr-o cladire noua, constructie 2007 si geamurile termopan fac un condens urias. Practic, la usa de la balcon trebuie sa dau cu mop-ul din cand in cand pt ca se face balta. Pot sa dau centrala la maxim ca tot se face condens. Imediat deasupra caloriferului e o zona unde nu este condens, insa in rest practic curge apa pe geam. Daca mai aerisesc se mai duce, dar nu de tot, si revine cum inchid geamul. Problema asta e la toate apartamentele din cladire. Initial am zis ca mai dureaza pana se usuca peretii, fiind cladirea noua, dar cred ca din august - septembrie cand au fost zugraviti si pana acum, trebuiau sa se usuce, nu? Cand am contractat casa geamurile erau deja puse, iar eu habar nu am ce firma le-a pus. O sa contactez acuma constructorul poate dau de aia, desi nu prea imi pun sperante in chestia asta. Dupa cum am observat comparand cu alte termopane (la parinti si bunici) ramele mele sunt mai subtiri, banuiesc ca au 3 camere. Pe scurt, de unde vine condensul asta si ce sa fac, schimbatul ferestrelor e exclus, pentru ca nu apuc de asta in toiul iernii. This post has been edited by Diac: 19 Nov 2007, 10:56 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
argon |
![]()
|
in cazul in care schimbi ferestrele, o sa stai fara efectiv 1-2 ore. Referitor la problema, termopanele sunt de proasta calitate. Am 2 vecini cu aceasi probleam ca a ta, le-au dat jos, si au pus altele mai de calitate. Au scapat amandoi de problema.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Problema e la rama sau la geam ?
Ma gandesc ca intre cele doua geamuri poate nu este gazul ala, ca ramele vad ca se inchid destul de bine, par etanse. In cazul asta poate scap mai ieftin, doar cu schimbarea geamurilor. Sau trebuie schimbat cu totul? geam si rame? |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
argon |
![]()
|
asta nu stiu, stai sa schimbe un vecin intai, si daca a scapat de problema mergi la sigur
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Condensul se face pe suprafetele reci. Geamul "termopan" asta face, izoleaza partea rece (de afara) de partea calda (din interior) prin intermediul unui strat de gaz izolator.
Daca geamurile condenseaza grupa mare, inseamna ca geamurile interioare sunt reci, deci "termopanul" nu-si face treaba cu izolarea. Sau ai umezeala f. mare in camera (plante, usuci rufe, baie etc). Poti incerca si alte metode de reducerea a umiditatii din aer (pronirea AC pe dezumidificare, utilizarea de instalatii speciale de dezumidificare (cum fac reclama astia de la henkel in ultimul ), sa aerisesti mai des. Insa verifica prima oara calitatea izolarii geamurilor. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 08:06 |