Cum sa ne lasam de fumat ?, Metode
![]() ![]() ![]() |
Cum sa ne lasam de fumat ?, Metode
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Cat costa un detector de fum ?
![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
LucVer |
![]()
|
![]() Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov ![]() |
De 6 luni am intrat si eu in randul nefumatorilor! Am fumat 20 de ani si am lasat-o brusc si dintr-o data! Nu tine sa te lasi de fumat in etape sau scazand numarul tigarilor fumate intr-o zi! Daca va propuneti sa va lasati de fumat, faceti-o brusc si definitiv!
Va poate ajuta si motivatia financiara! Ganditi-va cate puteti face cu o rata de 1 - 1,5 mil./luna. Adica atat cam cat dati acum pe tigari. Puteti remobila casa, puteti schimba computerul sau, pur si simplu plecati intr-o vacanta cu masina! Orice ar fi mai bine decat sa ardeti banii (la propriu ![]() Voi ce alegeti? Un "premiu" asa ca mine sau un plaman ca acesta? Poate este socant dar, pentru unii, o poza face mai mult decat 1000 de cuvinte! Attached thumbnail(s) 956.gif ( Size: 59.5k ) Number of downloads: 792 |
--------------------
Renault
Fluence Expression Plus 1.6 16v
2011
- BV xx XXX ex-Logan Laureate 1.4
Fortza fie cu tine! - Star Wars |
|
Acilpirit |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 16 June 05 ![]() |
Metoda: ... hmmm ... eu cred ca nu exista nici o metoda efiecienta, totul depinde de vointa ta.
Daca vrei sa te lasi, te lasi din momentul in care te-ai hotarat. Daca nu "poti" sa te lasi ... inseamna ca nu vrei. This post has been edited by Acilpirit: 16 Jun 2005, 13:07 |
--------------------
Peugeot
407
- -
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Dupa 11 ani de fumat .... intru si eu in categoria nefumatorilor de 1 saptamana ..
![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Alan25r |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 29 December 04 From: Craiova ![]() |
Eu imi simt plamanii mai usori (nu stiu cum sa ma exprim altfel ) de cand m-am lasat de fumat. Simt aerul curat si dimineata nu ma mai trezesc cu hustul ala oribil in gat. Merita sa va lasati ....
This post has been edited by Alan25r: 19 Jun 2005, 18:28 |
--------------------
Solenza 1.4 MPI
Oltcit Club 11 RL
- DJ-XX-XXX
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE(ironickSQUAD @ 19 Jun 2005, 18:06) Dupa 11 ani de fumat .... intru si eu in categoria nefumatorilor de 1 saptamana .. Am o mica observatie de facut: din punct de vedere medical, abia dupa 1 an de zile (fara sa fumezi) se considera ca te-ai lasat de fumat.... Bafta celor care incerca sa se lase de fumat ! |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
Am fumat ~16 ani iar acum am 5 ani de cind nu am mai pus tigara in gura.
Cum? Dimineata tuseam de se cutremura blocul, plus am facut surmatoarea socoteala: 2 pachete/zi X 30zile >nr. liitri de benzina cunsumati intr-o luna, si rezultatul a fost urmatorul: De miine nu mai fumez!!!!.... Citeva zile,a fost destul de rau, dar am reusit. Acum aproape ca nu mai suport fumul de tigara! Incercati ca nu face rau. |
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
liviu_lb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 11 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Ambition
2004 1.6MPI Fluence 1.5 dCi 110 cp
|
|
Amatorul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 12 June 05 From: Petrila/hd ![]() |
Fericiti cei ce se pot lasa fara ca sa le ia din nou,eu le-am lasat de vreo citeva ori ultima data 8 luni,
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Maine implinesc o saptamana de cand am declarat razboi fumatului ... 10 ani mi-au ajuns ...
Observ ca nu am nici cea mai mica problema in a nu fuma .. nu mi-e dor, nu imi vine, nu mi se face pofta cand vad pe altii ... ma mir si eu .. Dar mi-am pus in cap SA NU MAI FUMEZ .. si asta fac ! Bafta tuturor. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Nu pot sa cred, deci mesajele mele subliminale chiar au efect
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Ce i-ai spus? Da mai departe, poate se prind si de altii!
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
18 ani de fumat si 2 saptamani de cand nu mai fumez.Cum spunea si SYL , deocamdata nu pot considera ca m-am lasat de fumat dar sper sa am vointa necesara pentru a reusi.Nu simt nevoia sa fumez insa nu prea ma odihnesc noaptea.Bafta tuturor celor ce incearca sa renunte la fumat!
This post has been edited by Funny: 21 Jun 2005, 09:43 |
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
afh |
![]()
|
![]() !!!! Group: Members Posts: 142 Joined: 11 November 04 ![]() |
eu m-am lasat intotdeauna destul de usor de fumat. am fumat 5 ani, m-am lasat 5 ani, iar am fumat un an, m/am lasta 1 an. in prezent nu am fumat de 3 saptamani, dupa ce am fumat cam jumate de an. de data asta sunt hotarat sa ma las definitiv! de la o varsta nu te mai tin nici plamanii cum trebuie!
eu de fiecare data m-am lasat pur si simplu de fumat, fara vreo metoda. singura observatie ar fi ca daca am fumat ceva de dimineata, ziua respectiva nu puteam sa ma mai abtin, nici macar sa reduc numarul tigarilor. deci nu fumati nimic de dimineata!!! iar ca sa nu fumati dimineata ar cam trebui sa nu beti nici cafea, caci cafea fara tigara...cam greu... succes celor care vor sa se lase de fumat! |
--------------------
toyota
corolla sedan
2010 nu face niciodată ceva pentru prima oară!
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
QUOTE(maxiK @ 10 Jun 2005, 10:46) eu cred ca singura solutie ar fi aceea ca la un control medical sa-mi spuna doctorul ca am probleme cu plamanii si daca mai fumez este nasol rau........ ![]() ![]() ![]() Restul de 99 500 nu fac cancer pulmonar pentru ca ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(Ghidioneanu @ 21 Jun 2005, 21:57) ![]() ![]() Ori asa, ori se apuca si ea de fumat ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Cine apuca sa doarma cu amanta? Pe ea o utilizezi ziua, ca noaptea ai nevasta!!!
![]() ![]() |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Iarasi pe taramul infidelitatii... of of.
Mi-a placut sfatul cu luatul unei amante nefumatoare ( ![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Ii arati poza aia de mai sus
![]() Vreau sa spun ca poza aia a avut 30% din forta necesara sa ma las de fumat .. in cazul meu. |
--------------------
.
.
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Inca cateva zile si se implinesc 6 luni!!!
Liviu bafta in continuare! Ptr ceilalti care vor sa se lase: este incredibil de usor! Uitati-va la poza...poate unora le da un impuls... Attached thumbnail(s) Picture1_20038.jpg ( Size: 1.3mb ) Number of downloads: 7684 |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Cel care spunea ca nicotina este cea care te omoara se inseala amarnic. Nicotina se absoarbe 100% in plamin si ajunge in singe -> creier -> efecte -> dependenta. Celelalte mii de compusi rezultati din arderea tutunului sint cei care se depun in alveolele pulmonare (emfizem pulmonar - yummy!
![]() ![]() Am fumat 10 ani, eram un fumator inarait - minim un pachet pe zi. Nu exista maxim, media era pe undeva pe la un pachet si jumatate cind nu ma duceam la vreo distractie. E drept ca fumam aproape exclusiv "premium", Rothmans fiind unul dintre cele mai "penale" la care ma dadeam. Nu am avut probleme cu banii decit ocazional, asa ca imi permiteam sa cumpar nenorociri si sa le topesc pe banda rulanta, singura problema fiind ca "nenorocirile" erau greu de gasit. Fumam Parliament in 93-94, care abia acum dupa mai bine de 10 ani observ ca au devenit usor de gasit la majoritatea tarabelor. Desi mi-am propus pe la inceputurile carierei de fumator sa nu fumez mai mult de 10 ani (care mi se parea colosal atunci) nu am incercat niciodata sa ma las efectiv de fumat. Am incercat sa le raresc si am si reusit pe perioade scurte de timp dar atit. M-am lasat brusc, fara probleme evidente de sanatate, in virtutea "propunerii" pe care mi-am facut-o cu cei 10 ani si pentru ca vroiam cu orice pretz sa o las de fumat pe noua mea iubita de atunci. M-am lasat cu 3 zile mai devreme decit mi-am propus din cauza, bineinteles, unei raceli ![]() De atunci au trecut 3 ani, nu am mai pus niciodata tigara in gura si fac mai urit cind cineva imi fumeaza in nas decit un nefumator adevarat ![]() Primul lucru pe care l-am observat dupa ce m-am lasat de fumat a fost disparitia tusei. In 3 ani am tusit de 5 ori cred in total, pe cind fumam tuseam de 5 ori pe zi minim probabil. Tusea de fumator intervenea atit de des incit nici nu o mai remarcam, la fel cum nu remarci cind casti de somn. Al doilea lucru, care a inceput sa isi arate coltii dupa citeva luni, a fost burta ![]() ![]() Principalul lucru care ma uimeste si in acelasi timp ma impiedica in mod hotarit sa ma reapuc de fumat este modul in care ii privesc pe cei dependenti din jurul meu, mai mult sau mai putin apropiati. Chiar mi se rupe de un "ad" care marseaza pe efectele grave asupra sanatatii. Dar mi se pare incredibil cit de parsiv lucreaza dependenta si cit de penibil poti fi si actiona ca o consecinta a ei. Eram si EU unul dintre aia care fugeau noapte la non-stop sa-si ia drogul, faceam calcule seara nu cumva sa ramin fara tigari dimineatza, saream pe tigara imediat cum coboram din masina, sau ieseam de la film... Uluitor cit de penibil ma vad eu pe cel de atunci in lumina ochilor de acum. Si de fiecare data cind am duc la restaurant si ma uit la lumea din jur, ma felicit ca m-am lasat de fumat. |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Azi, dupa 14 ani, am lasat tigarile, ultima fumata a fost aseara. Sper sa ma tina!
Hai ca devenim Fumatorii Anonimi. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
Liviu |
![]()
|
Confirm faza cu tusea .. si asta la numai 2 saptamani si un pic de cand nu mai fumez ... e liniste
![]() Inca nu am avut nevoie de vointa sa imi reprim dorinta de a fuma .. caci dorinta nu exista ![]() |
--------------------
.
.
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
QUOTE(Lexy @ 24 Jun 2005, 09:24) Inca cateva zile si se implinesc 6 luni!!! Liviu bafta in continuare! Ptr ceilalti care vor sa se lase: este incredibil de usor! Uitati-va la poza...poate unora le da un impuls... brrr, cumva e publicat de Noua Garda? ca mie asa-mi pare, cel putin la capitolele imaginatie si expresie. |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
Strategii de renuntare
Strategia nr. 1: Diminuarea dozei de nicotina Eterna întrebare: treptat sau deodată? Cel mai bine este brusc ... Dacă totuși decizi să renunți treptat ... aplica urmatoarele tehnici de a reduce cantitatea de nicotina si gudron inhalata ... 1. Redu numarul de tigari pe care le fumezi cu un sfert, apoi cu jumatate si apoi cu trei sferturi. 2. Schimba tigarile cu unele care au mai putina nicotina fara sa cresti numarul de tigari fumate. 3. Redu lungimea tigarilor fumate. 4. Redu numarul de ocazii în care inhalezi fum. Strategia nr. 2: Începe un program de exercitii fizice Strategia nr.3: Reducerea dozei de cafeina. Cumpara si foloseste bauturi fara cofeina. Strategia nr.4: Renuntarea la alcool. Foloseste bauturi nealcoolice în locul celor alcoolice. Strategia nr. 5: Controlul stresului. Stresul netinut sub control este probabil o cauza majora a începerii fumatului si recidivei. |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza |
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
QUOTE(boiolu @ 27 Jun 2005, 13:15) Azi, dupa 14 ani, am lasat tigarile, ultima fumata a fost aseara. Sper sa ma tina! Am 8 (OPT) zile! ![]() P.S. Liviu tine-te tare! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
Liviu |
![]()
|
Pana acum nu am intalnit probleme in a nu fuma.
Bafta si voua ![]() |
--------------------
.
.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Nu vreau sa folosesc degetul paravan dar ceva mi-a atras atentia intr-un banal film politist - nu stiu titlul, nu mai stiu actorii; stiu doar ca un investigator care incerca sa se lase de fumat ajunge cu o ancheta la un psiholog; privind cu jind tigarile aluia, e intrebat de psiholog daca incearca sa se lase. "Ok, priveste-te bine si vezi daca te-ai nascut fumator; daca da, nu vei reusi; daca nu, o sa fie simplu".
Acuma, nu stiu daca asta are de-a face cu karme si altele; poate exista o "gena" a fumatului? Poate ne explica cei ce au cunostinte in domeniu. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 20:00 |