DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

28 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum sa ne lasam de fumat ?, Metode

bj
post 13 Jun 2005, 11:03
Post #31

membru de nevoie

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(CristianH @ 10 Jun 2005, 17:37)
Un mare scriitor american spunea : "Sa te lasi de fumat este cel mai simplu lucru ; chiar si eu m-am lasat de vreo 230 de ori".
*

Mark Twain a zis-o.

in alta ordine de idei m-ati cam pus pe ganduri....

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 13 Jun 2005, 11:43
Post #32

--- Membru cu ralanti ---

Cat costa un detector de fum ? 243.gif ca vreau sa se lase prietena de fumat 243.gif Ea nu are vointa sa se si tina daca incepe sa se lase.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
LucVer
post 16 Jun 2005, 11:06
Post #33

Membru foarte autentic! ;-)

From: Brasov

De 6 luni am intrat si eu in randul nefumatorilor! Am fumat 20 de ani si am lasat-o brusc si dintr-o data! Nu tine sa te lasi de fumat in etape sau scazand numarul tigarilor fumate intr-o zi! Daca va propuneti sa va lasati de fumat, faceti-o brusc si definitiv!

Va poate ajuta si motivatia financiara! Ganditi-va cate puteti face cu o rata de 1 - 1,5 mil./luna. Adica atat cam cat dati acum pe tigari. Puteti remobila casa, puteti schimba computerul sau, pur si simplu plecati intr-o vacanta cu masina! Orice ar fi mai bine decat sa ardeti banii (la propriu biggrin.gif )! Eu, de exemplu, m-am "premiat" cu o camera video digitala si un monitor LCD.

Voi ce alegeti? Un "premiu" asa ca mine sau un plaman ca acesta?

Poate este socant dar, pentru unii, o poza face mai mult decat 1000 de cuvinte!

Attached thumbnail(s)
956.gif ( Size: 59.5k ) Number of downloads: 792

--------------------
Renault Fluence Expression Plus 1.6 16v 2011 - BV xx XXX
ex-Logan Laureate 1.4

Fortza fie cu tine! - Star Wars
+
Acilpirit
post 16 Jun 2005, 13:07
Post #34

Metoda: ... hmmm ... eu cred ca nu exista nici o metoda efiecienta, totul depinde de vointa ta.

Daca vrei sa te lasi, te lasi din momentul in care te-ai hotarat.
Daca nu "poti" sa te lasi ... inseamna ca nu vrei.

This post has been edited by Acilpirit: 16 Jun 2005, 13:07

--------------------
Peugeot 407 - -
+
IRONICK
post 19 Jun 2005, 17:06
Post #35

-

From: Romania

Dupa 11 ani de fumat .... intru si eu in categoria nefumatorilor de 1 saptamana .. wink.gif.Totul tine de vointa. ( Mai m-am lasat in perioada asta o data ~1 an )

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Alan25r
post 19 Jun 2005, 18:27
Post #36

Membru

From: Craiova

Eu imi simt plamanii mai usori (nu stiu cum sa ma exprim altfel ) de cand m-am lasat de fumat. Simt aerul curat si dimineata nu ma mai trezesc cu hustul ala oribil in gat. Merita sa va lasati ....

This post has been edited by Alan25r: 19 Jun 2005, 18:28

--------------------
Solenza 1.4 MPI Oltcit Club 11 RL - DJ-XX-XXX
+
SYL
post 19 Jun 2005, 19:16
Post #37

doc

From: IF, Balotesti

QUOTE(ironickSQUAD @ 19 Jun 2005, 18:06)
Dupa 11 ani de fumat .... intru si eu in categoria nefumatorilor de 1 saptamana ..

Am o mica observatie de facut: din punct de vedere medical, abia dupa 1 an de zile (fara sa fumezi) se considera ca te-ai lasat de fumat....
Bafta celor care incerca sa se lase de fumat !

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
nik1965
post 20 Jun 2005, 06:51
Post #38

Membru autentic

Am fumat ~16 ani iar acum am 5 ani de cind nu am mai pus tigara in gura.
Cum?
Dimineata tuseam de se cutremura blocul, plus am facut surmatoarea socoteala:
2 pachete/zi X 30zile >nr. liitri de benzina cunsumati intr-o luna, si rezultatul a fost urmatorul:
De miine nu mai fumez!!!!....
Citeva zile,a fost destul de rau, dar am reusit.
Acum aproape ca nu mai suport fumul de tigara!
Incercati ca nu face rau.

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
liviu_lb
post 20 Jun 2005, 14:06
Post #39

Membru incepator

QUOTE(Ant @ 10 Jun 2005, 12:04)
Pe mine m-a mancat in cenzurat sa spun ca ma las de fumat dupa nunta ... sa vad pe unde scot camasa. Fumez cam un pachet pe zi de la 16 ani .
*

Si pe mine m-a mancat la fel. In septembrie implinesc 10 ani de la nunta si inca nu mi-am tinut promisiunea.

--------------------
Dacia Logan Ambition 2004 1.6MPI
Fluence 1.5 dCi 110 cp
+
Amatorul
post 20 Jun 2005, 20:16
Post #40

Membru incepator

From: Petrila/hd

Fericiti cei ce se pot lasa fara ca sa le ia din nou,eu le-am lasat de vreo citeva ori ultima data 8 luni, biggrin.gif si apoi le-am luat din nou.Interesant e ca lucru in mina si cit sint inauntru nu imi este dor de tigare dar cind am iesit bag in mine 2 legate,fac dus si pina ma sterg mai aprind una.Fumez un pachet la zi.

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
+
Liviu
post 20 Jun 2005, 20:19
Post #41

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Maine implinesc o saptamana de cand am declarat razboi fumatului ... 10 ani mi-au ajuns ...

Observ ca nu am nici cea mai mica problema in a nu fuma .. nu mi-e dor, nu imi vine, nu mi se face pofta cand vad pe altii ... ma mir si eu ..

Dar mi-am pus in cap SA NU MAI FUMEZ .. si asta fac !

Bafta tuturor.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
paulp
post 20 Jun 2005, 20:37
Post #42

Bagator de seama!

From: Iasi

Nu pot sa cred, deci mesajele mele subliminale chiar au efect 243.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
Manuel
post 21 Jun 2005, 08:15
Post #43

Membru autentic

From: VASLUI

Ce i-ai spus? Da mai departe, poate se prind si de altii!

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
Funny
post 21 Jun 2005, 09:42
Post #44

Membru autentic

18 ani de fumat si 2 saptamani de cand nu mai fumez.Cum spunea si SYL , deocamdata nu pot considera ca m-am lasat de fumat dar sper sa am vointa necesara pentru a reusi.Nu simt nevoia sa fumez insa nu prea ma odihnesc noaptea.Bafta tuturor celor ce incearca sa renunte la fumat!

This post has been edited by Funny: 21 Jun 2005, 09:43

--------------------
Dividae et impera!
Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
+
afh
post 21 Jun 2005, 12:16
Post #45

!!!!

eu m-am lasat intotdeauna destul de usor de fumat. am fumat 5 ani, m-am lasat 5 ani, iar am fumat un an, m/am lasta 1 an. in prezent nu am fumat de 3 saptamani, dupa ce am fumat cam jumate de an. de data asta sunt hotarat sa ma las definitiv! de la o varsta nu te mai tin nici plamanii cum trebuie!
eu de fiecare data m-am lasat pur si simplu de fumat, fara vreo metoda. singura observatie ar fi ca daca am fumat ceva de dimineata, ziua respectiva nu puteam sa ma mai abtin, nici macar sa reduc numarul tigarilor. deci nu fumati nimic de dimineata!!! iar ca sa nu fumati dimineata ar cam trebui sa nu beti nici cafea, caci cafea fara tigara...cam greu...
succes celor care vor sa se lase de fumat!

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
Ghidioneanu
post 21 Jun 2005, 20:53
Post #46

Membru autentic

From: IS

QUOTE(maxiK @ 10 Jun 2005, 10:46)
eu cred ca singura solutie ar fi aceea ca la un control medical sa-mi spuna doctorul ca am probleme cu plamanii si daca mai fumez este nasol rau........

*

sad.gif De regula cand doctorul gaseste ceva la plamani e prea tarziu sa te mai lasi de fumat ! Am avut zeci de pacienti in acest stadiu !

excl.gif biggrin.gif Nu uitati , fumatul da foarte rar cancer de plamani , abia 500 de fumatori din 100 000 mor de cancer pulmonar !
Restul de 99 500 nu fac cancer pulmonar pentru ca 243.gif mor inainte de a-l putea face de infarct miocardic , accidente vasculare cerebrale , arterita , ulcer perforat , etc...

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
Ghidioneanu
post 21 Jun 2005, 20:57
Post #47

Membru autentic

From: IS

dry.gif Metoda verificata sa te lasi de fumat : ia-ti o amanta nefumatoare ! Cand o sa-ti spuna ca mirosi a closet dimineata si ca nu a reusit sa doarma din cauza tusei ... wub.gif

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
Valentine
post 21 Jun 2005, 22:51
Post #48

Old Timer

From: California

QUOTE(Ghidioneanu @ 21 Jun 2005, 21:57)
dry.gif  Metoda verificata sa te lasi de fumat : ia-ti o amanta nefumatoare !  Cand o sa-ti spuna ca mirosi a closet dimineata si ca nu a reusit sa doarma din cauza tusei ... wub.gif
*

Ori asa, ori se apuca si ea de fumat 243.gif Sau mai rau, iti da direct papucii, caz in care, din cauza depresiei, incepi sa fumezi din ce in ce mai mult smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Adrian_Solenza
post 21 Jun 2005, 23:09
Post #49

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

Cine apuca sa doarma cu amanta? Pe ea o utilizezi ziua, ca noaptea ai nevasta!!! mad.gif ... Mai bine dati toti banii nevestei si ramaneti fara bani de tigari tongue.gif ... Ce sa mai zic si eu, gasiti alta ocupatie!

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
Marius
post 22 Jun 2005, 09:04
Post #50

Membru autentic

Iarasi pe taramul infidelitatii... of of.

Mi-a placut sfatul cu luatul unei amante nefumatoare ( biggrin.gif ), da' daca eu nu fumez si d'neaei fumeaza, cum o fac sa renunte ? (la fumat)

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
Liviu
post 22 Jun 2005, 09:54
Post #51

expat naiv

Ii arati poza aia de mai sus smile.gif ...
Vreau sa spun ca poza aia a avut 30% din forta necesara sa ma las de fumat .. in cazul meu.

--------------------
. . .
+
Lexy
post 24 Jun 2005, 09:24
Post #52

Just ME

Inca cateva zile si se implinesc 6 luni!!!

Liviu bafta in continuare!

Ptr ceilalti care vor sa se lase: este incredibil de usor!

Uitati-va la poza...poate unora le da un impuls...

Attached thumbnail(s)
Picture1_20038.jpg ( Size: 1.3mb ) Number of downloads: 7684

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
Bihomoldoveanul
post 27 Jun 2005, 09:25
Post #53

Membru autentic

Cel care spunea ca nicotina este cea care te omoara se inseala amarnic. Nicotina se absoarbe 100% in plamin si ajunge in singe -> creier -> efecte -> dependenta. Celelalte mii de compusi rezultati din arderea tutunului sint cei care se depun in alveolele pulmonare (emfizem pulmonar - yummy! tongue.gif) Ca o nota secundara la modul real creierul este cel care da dependenta nu nicotina tongue.gif Nicotina este fara indoiala "autorul moral" al fumatului si al efectelor nocive ale acestuia. Fara nicotina fumatul ar fi la fel de distractiv si de tentant ca gestul de a merge la tzara, a baga capul in soba de vara din curte si a priza cu nesatz niste cenusa.

Am fumat 10 ani, eram un fumator inarait - minim un pachet pe zi. Nu exista maxim, media era pe undeva pe la un pachet si jumatate cind nu ma duceam la vreo distractie. E drept ca fumam aproape exclusiv "premium", Rothmans fiind unul dintre cele mai "penale" la care ma dadeam. Nu am avut probleme cu banii decit ocazional, asa ca imi permiteam sa cumpar nenorociri si sa le topesc pe banda rulanta, singura problema fiind ca "nenorocirile" erau greu de gasit. Fumam Parliament in 93-94, care abia acum dupa mai bine de 10 ani observ ca au devenit usor de gasit la majoritatea tarabelor.
Desi mi-am propus pe la inceputurile carierei de fumator sa nu fumez mai mult de 10 ani (care mi se parea colosal atunci) nu am incercat niciodata sa ma las efectiv de fumat. Am incercat sa le raresc si am si reusit pe perioade scurte de timp dar atit.
M-am lasat brusc, fara probleme evidente de sanatate, in virtutea "propunerii" pe care mi-am facut-o cu cei 10 ani si pentru ca vroiam cu orice pretz sa o las de fumat pe noua mea iubita de atunci. M-am lasat cu 3 zile mai devreme decit mi-am propus din cauza, bineinteles, unei raceli smile.gif
De atunci au trecut 3 ani, nu am mai pus niciodata tigara in gura si fac mai urit cind cineva imi fumeaza in nas decit un nefumator adevarat smile.gif Dependenta fizica mi s-a parut un fleac, dupa maxim o saptamina ar trebui sa fii "liber" daca ar fi doar asta. Pe de alta parte dependenta psihica nu cred ca trece niciodata 100%, cum zicea cineva mai devreme. Acum citeva zile am ajuns acasa, stiam ca va veni cineva pe la mine in maxim 5 minute si ma hotarasc sa-l atept in fata blocului si sa urcam impreuna. Bang! Moment in care creierul a "hotarit" ca as putea sa fumez o tigara in loc sa stau in picioare sa ma plictisesc. Abia acum intervine exercitiul de vointa. Nu e deloc dificil, dar e surprinzator ca o chestie profund psihica inca mai are pusee de genul asta dupa atit de mult timp.
Primul lucru pe care l-am observat dupa ce m-am lasat de fumat a fost disparitia tusei. In 3 ani am tusit de 5 ori cred in total, pe cind fumam tuseam de 5 ori pe zi minim probabil. Tusea de fumator intervenea atit de des incit nici nu o mai remarcam, la fel cum nu remarci cind casti de somn.
Al doilea lucru, care a inceput sa isi arate coltii dupa citeva luni, a fost burta smile.gif Am mai citigat eu in greutate si pe vremea cind fumam, dar diferenta e data de faptul ca de cind m-am lasat, grasimea se depoziteaza aproape exclusiv pe burta tongue.gif
Principalul lucru care ma uimeste si in acelasi timp ma impiedica in mod hotarit sa ma reapuc de fumat este modul in care ii privesc pe cei dependenti din jurul meu, mai mult sau mai putin apropiati. Chiar mi se rupe de un "ad" care marseaza pe efectele grave asupra sanatatii. Dar mi se pare incredibil cit de parsiv lucreaza dependenta si cit de penibil poti fi si actiona ca o consecinta a ei. Eram si EU unul dintre aia care fugeau noapte la non-stop sa-si ia drogul, faceam calcule seara nu cumva sa ramin fara tigari dimineatza, saream pe tigara imediat cum coboram din masina, sau ieseam de la film... Uluitor cit de penibil ma vad eu pe cel de atunci in lumina ochilor de acum. Si de fiecare data cind am duc la restaurant si ma uit la lumea din jur, ma felicit ca m-am lasat de fumat.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
Lucian BLK
post 27 Jun 2005, 12:15
Post #54

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

Azi, dupa 14 ani, am lasat tigarile, ultima fumata a fost aseara. Sper sa ma tina!

Hai ca devenim Fumatorii Anonimi. smile.gif

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
Liviu
post 30 Jun 2005, 07:20
Post #55

expat naiv

Confirm faza cu tusea .. si asta la numai 2 saptamani si un pic de cand nu mai fumez ... e liniste smile.gif ...

Inca nu am avut nevoie de vointa sa imi reprim dorinta de a fuma .. caci dorinta nu exista smile.gif ... se pare ca a te lasa de fumat este echivalent cu A VREA asta ... ATAT !

--------------------
. . .
+
Lolek
post 30 Jun 2005, 15:07
Post #56

Ignorog

QUOTE(Lexy @ 24 Jun 2005, 09:24)
Inca cateva zile si se implinesc 6 luni!!!

Liviu bafta in continuare!

Ptr ceilalti care vor sa se lase: este incredibil de usor!

Uitati-va la poza...poate unora le da un impuls...
*

brrr, cumva e publicat de Noua Garda? ca mie asa-mi pare, cel putin la capitolele imaginatie si expresie.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
luxcor
post 4 Jul 2005, 11:34
Post #57

Acaru' Păuna

From: Bucuresti - Dorobantzi

Strategii de renuntare

Strategia nr. 1: Diminuarea dozei de nicotina

Eterna întrebare: treptat sau deodată?
Cel mai bine este brusc ...
Dacă totuși decizi să renunți treptat ... aplica urmatoarele tehnici de a reduce cantitatea de nicotina si gudron inhalata ...
1. Redu numarul de tigari pe care le fumezi cu un sfert, apoi cu jumatate si apoi cu trei sferturi.
2. Schimba tigarile cu unele care au mai putina nicotina fara sa cresti numarul de tigari fumate.
3. Redu lungimea tigarilor fumate.
4. Redu numarul de ocazii în care inhalezi fum.

Strategia nr. 2: Începe un program de exercitii fizice

Strategia nr.3: Reducerea dozei de cafeina. Cumpara si foloseste bauturi fara cofeina.

Strategia nr.4: Renuntarea la alcool. Foloseste bauturi nealcoolice în locul celor alcoolice.

Strategia nr. 5: Controlul stresului. Stresul netinut sub control este probabil o cauza majora a începerii fumatului si recidivei.

--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
+
Lucian BLK
post 5 Jul 2005, 11:48
Post #58

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

QUOTE(boiolu @ 27 Jun 2005, 13:15)
Azi, dupa 14 ani, am lasat tigarile, ultima fumata a fost aseara. Sper sa ma tina!

Am 8 (OPT) zile! wink.gif

P.S. Liviu tine-te tare!

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
Liviu
post 6 Jul 2005, 07:32
Post #59

expat naiv

Pana acum nu am intalnit probleme in a nu fuma.
Bafta si voua smile.gif .

--------------------
. . .
+
diaconuliviu
post 6 Jul 2005, 09:05
Post #60

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Nu vreau sa folosesc degetul paravan dar ceva mi-a atras atentia intr-un banal film politist - nu stiu titlul, nu mai stiu actorii; stiu doar ca un investigator care incerca sa se lase de fumat ajunge cu o ancheta la un psiholog; privind cu jind tigarile aluia, e intrebat de psiholog daca incearca sa se lase. "Ok, priveste-te bine si vezi daca te-ai nascut fumator; daca da, nu vei reusi; daca nu, o sa fie simplu".

Acuma, nu stiu daca asta are de-a face cu karme si altele; poate exista o "gena" a fumatului?

Poate ne explica cei ce au cunostinte in domeniu.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
28 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 20:00
Forum Renault