Mi-am luat mașină. De cusut..., VW Polo HL 1.2 TSI 77kW, 5 usi, DSG, Candyweiss.
![]() ![]() |
Mi-am luat mașină. De cusut..., VW Polo HL 1.2 TSI 77kW, 5 usi, DSG, Candyweiss.
corbex |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|||
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
A trecut ceva vreme de cand n-am mai scris nimic pe-aici...
Intre timp, s-au intamplat urmatoarele: - avem 31.500 km.; - s-au schimbat pe garantie lantul de distributie (a carait de vreo 2 sau 3 ori in Iulie sau August, asa ca am fost la Schwaba in Augsburg sa-l verifice si mi l-au schimbat pe garantie). 3 sau 4 zile, cat am avut masina la ei, mi-au dat la schimb un VW up!; - prin Decembrie, cu putin inainte sa vin acasa de sarbatori, mi s-a aprins EPC in bord intr-o dimineata cand mergeam la servici. Am dus-o la service la Linder & Gerstmayer in Donauworth s-o verifice--si cu ocazia asta, sa-i faca si revizia de 30.000 km.--si mi-au spus ca mi-au schimbat turbina, ca alea de generatie veche dadeau uneori erori. Revizia a costat 150 Euro cu tot cu ulei, urmatoarea e programata la 60.000 km. - in afara de astea doua "probleme", masina merge OK, n-am de ce sa ma plang. Consumul e undeva pe la 6,8%, calculat de la plin la plin. Asa am alimentat si calculat de cand am luat-o, si asa intentionez sa continui sa-l masor, pana cand o sa dau masina. - probabil ca lucrul asta o sa se intample fie anul asta mai pe la sfarsit, fie cel mai probabil, anul viitor; n-o dau fiindca am ceva sa-i reprosez, ci fiindca as avea nevoie de ceva cu spatiu de depozitare mai mare, respectiv un combi. Ca modificari, s-au intamplat urmatoarele: - am inlocuit antena cu una de tip "shark-fin" OEM, fiindca pe aia veche, de tip "batz" o rosese ceva matza. - am inlocuit radioul RCD310 cu unul RCD510; - i-am montat foot rest de Golf GTI, element care lipsea din pachetul cu care masina a venit din fabrica; a costat 60 de Euro, insa a meritat, acum arata "inchegat"; - i-am montat lumina in torpedou, lucru pe care VW s-a ieftinit sa-l faca din fabrica; - i-am mai montat o lumina in portbagaj, paralela cu cea montata de fabrica; acum sa vede substantial mai bine in portbagaj; - i-am montat lumini de avertizare in portiere; - i-am montat butoane cromate de deschidere a geamurilor, in locul celor simple, cum veneau din fabrica; - i-am cumparat un set de presuri de guma OEM pentru iarna, pe cele de vara le-am spalat si le-am pus la pastrare in garaj; - i-am cumparat un set de anvelope de iarna Dunlop, cu tot cu jante si capace OEM, toata distractia m-a costat 400 Euro; - de ziua mea am primit de la iubirea mea un navi Garmin nuvi 2565 LMT, super-extra meseriasa scula, stie TMC, functie care pe-aici imi prinde super-bine. Intentionam sa mai fac o serie de alte modificari (camera pentru marsarier OEM, volan de Scirocco cu padele pentru DSG, Webasto), insa daca e in plan sa-i schimb proprietarul, nu cred ca are rost sa investesc inutil in treburi de genul asta. Singurul lucru pe care intentionez sa-l mai pun pe masina o priza de 12V din portbagaj, sa montez footwell lights pentru pasagerii din spate, si gata. Poze: - acasa, cu putin inaintea Craciunului ![]() IMG_1134.JPG ( Size: 272.75k ) Number of downloads: 1492 - radioul nou: IMG_1130.JPG ( Size: 309.79k ) Number of downloads: 1686 - foot rest-ul de GTI: IMG_1108.JPG ( Size: 361.29k ) Number of downloads: 1660 - butoanele si luminile de avertizare: IMG_1132.JPG ( Size: 387.27k ) Number of downloads: 1590 IMG_1131.JPG ( Size: 208.65k ) Number of downloads: 1538 DSC01142.JPG ( Size: 178.45k ) Number of downloads: 431 - luminile de la portbagaj: IMG_1135.JPG ( Size: 271.62k ) Number of downloads: 441 - antena cea noua: IMG_1133.JPG ( Size: 213.91k ) Number of downloads: 421 - iluminarea torpedoului: DSC01145.JPG ( Size: 173.66k ) Number of downloads: 475 - bricheta care mai trebuie montata in portbagaj: DSC01139.JPG ( Size: 204.81k ) Number of downloads: 496 ...cam atat ar fi de spus pentru moment. This post has been edited by Bwwlan: 12 Feb 2013, 13:21 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
-de unde ai luat butoanele cromate? cu cat?
-de unde ai luat antena? cu cat? cum ai montato? -cum ai montat luminile in usi? aveai cablu tras si numa' ai pus becuri? -de unde ai luat radioul? cu cat? mersi ![]() |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Butoanele le-am luat de la un coleg de pe forumul monomarca si au costat 200 lei; antena am luat-o de pe ahw-shop de aici din Germania impreuna cu foot rest-ul de GTI si presurile de cauciuc si m-a costat transportul 6 Euro, parca. Stiu sigur ca livreaza si in Romania. Preturile le gasesti pe site, antena a fost 14,82 Euro. De montast se monteaza relativ simplu, trebuie doar data jos partea din spate a plafonului.
Luminile sunt luate de pe eBay, sunt lampi originale de Bora/Golf 4/Passat B 5.5 si una a fost parca 8 Euro. Pentru montare a fost necesara demontarea fetei usilor (si cu ocazia asta, am pus si butoanele de la geamuri), chestie care necesita schema din ETKA (Polo are niste cleme speciale care, daca nu stii unde-s si cu ce scula sa le desprinzi, se pot rupe foarte usor). Firele au fost trase din cutia de sigurante (a trebuit sa le tragem, nu erau prevazute) si se aprinde fiecare lampa individual, odata cu deschiderea usii, indiferent daca e pus contactul sau nu. Radioul l-am luat cu 1.100 lei de la un coleg de pe forumul monomarca; el vinde chestii de-astea, foarte profi si prompt omul, il recomand cu caldura. A fost nitel mai scump in comparatie cu un RCD510 simplu (adica, 1.000 lei) datorita iesirii video, de care aveam nevoie fiindca planuiam sa-mi montez camera video pentru marsarier in emblema. Pentru moment, am renuntat, fiindca am lucruri mai bune de facut cu 350 de Euro, insa daca ma razgandesc, mufa e acolo si aparatul sprijina feed-ul video. In plus, mi-am mai recuperat 102 Euro, cu cat am vandut RCD310-le, aici in Germania, deci una peste alta, n-a fost un upgrade prea costisitor, insa interiorul arata substantial nmai bine cu RCD510-le ![]() This post has been edited by Bwwlan: 12 Feb 2013, 18:13 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
-ieftin ai luat RCD510. io am cautat si am gasit la aprox 1800
-mie imi merge nasol radioul, nu prea prinde posturi si nu stiu ce bai are... tre' sa merg sa vad daca e de la el sau de la antena... -lumini in usi n-am (doar plasticul rosu), nu stiu daca dedesubt are cabluri trase, dar nu ma apuc sa desfac usa si sa trag fire de la sigurante... mersi oricum de raspunsuri !!! am intrat pe ahw-shop.de => e in chineza ![]() This post has been edited by ipiq: 12 Feb 2013, 19:02 |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
Bwwlan |
![]()
|
Pai, daca esti din Bucuresti, vezi ca pe forum sunt colegi care se ocupa cu instalarea diverselor repere si au chiar feedback-uri bune de la alti colegi, deci poti apela cu incredere...
La ahw poti incerca o traducere aproximativa cu Gogu' Translatoru' ![]() |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
ipiq |
![]()
|
nu sunt din buc.
acuma negociez cu traducatoru' ![]() oricum, din ce vad in poze au chestii misto pe site si preturi f bune!!! dupa juma' de ora de uitat pe poze am descoperit ca nu trimit in romania... This post has been edited by ipiq: 12 Feb 2013, 19:43 |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
Bwwlan ce masina ti-ai propus sa-ti iei?
|
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Pai a zis omul. Brec.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Bwwlan |
![]()
|
Nu m-am hotarat, sincer sa fiu. Mi-ar placea noul Golf 7 diesel, cu DSG si niste alte treburi, insa configurat asa cum il vreau eu, se apropie de 30.000 Euro si, pe langa ca nu vreau sa iau credit pentru o conserva, mi se pare si cam prea mult pt un Golf.
Probabil o sa fie un Passat combi B5.5 de prin 2003, 4motion, un Volvo XC70de prin 2006-2007, am vazut si un Subaru Outback care mi s-a parut interesant... Pentru moment, am doar 4 criterii: second-hand, combi, diesel si tractiune integrala. Audi/BMW/Merc nu ma incanta si, in plus, sunt "pretioase" la intretinere. ![]() This post has been edited by Bwwlan: 13 Feb 2013, 02:55 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Cablajul pentru priza de 12V e tras din fabrica sau trebuie sa il tragi tu? Intreb pentru ca am luat si eu o priza d-aia pentru Golf si am vazut ca am firele trase, trebuie doar sa o montez.
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Bwwlan |
![]()
|
N-as sti sa-ti spun cum sta treaba in general, insa la Polo 6R, pentru masinile produse in primii 2 ani de la aparitia lui, exista o priza de 12V standard in portbagaj; in 04/2011, odata cu micile modificari pe linie de produs (inlocuirea ecranului albastru la climatronic, RCD 210 si 310, jante noi, modele R Line, etc.) s-a eliminat reperul. Reducere de costuri? Probabil.
Din fericire, firele au ramas pe dreapta spate, acolo unde era amplasata original; deci, in cazul meu, e nevoie doar de demontarea elementului de plastic si putina munca de bricolaj. Eu am avut noroc cu priza. Am tot cautat pe eBay una care sa fie OK si pana la urma, am gasit-o pe asta. E de pe un A4 allroad din 2010, parca, nu mai retin bine si a fost 1 Euro + 3,90 Euro transportul ![]() This post has been edited by Bwwlan: 13 Feb 2013, 08:58 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Daca nu sunt indiscret, la ce va foloseste priza din portbagaj? Ca eu am de nus' cati ani si-am folosit-o maxim de doua ori, pentru aspiratorul de 12v. Dar si in cazurile alea, daca nu aveam, se putea lua curent din alte prize, ca are cablu suficient de lung.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Cooler
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Bwwlan |
![]()
|
Dap, colegu' R19/16v are dreptate: pentru lada frigorifica electrica.
|
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
nea bulane adica la fauve fac cost reduction? Pai auzeam la un coleg de forum ce nu mai lucreaza la dacia, ca numai renaultul face asa ceva. Cat scandal s-a facut cu faptul ca megane-ul nu mai avea luminile alea sau ca loganul nu are bec in torpedo..
Ps.. nu am nimic de impartit cu masina matalutza ,da is curios ce zice respectivul daca citeste. |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
QUOTE(Bwwlan @ 12 Feb 2013, 13:17) - s-au schimbat pe garantie lantul de distributie (a carait de vreo 2 sau 3 ori -si mi-au spus ca mi-au schimbat turbina, ca alea de generatie veche dadeau uneori erori. Revizia a costat 150 Euro cu tot cu ulei, urmatoarea e programata la 60.000 km. Lantul de distributie si turbina sunt din ciclul ,,asa fac toate 1.2 tsi vw" Legat de turbina sigur nu au schimbat-o ci au pus un distantier mai gros intre turbina si galerie, spun asta deoarece problema este comuna la acest motor ,la G6 al nepotului asa au facut si de atunci nu mai are probleme,desigur a schimbat si lantul. |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Bwwlan |
![]()
|
@aphophis: N-as vrea s-o dau in diverse, da' tre' sa fii rauvoitor, orb sau habotnic sa nu vezi ca si astia au trecut pe cost reduction. Exemple concrete: priza mea si lumina lipsa din torpedou (
![]() @l@u: bre, nu stiu sa-ti zic, fiindca n-am fost de fata cand s-a intamplat. Am dus masina dimineata, m-au dus la servici, la ora 17:00 m-au luat de la lucru si mi-am recuperat masina in stare de functionare fara sa platesc un leu. Ma rog, euro ![]() Ideea care e: mie imi place masinuta asta de mor, cu toate ca am aproape 2 ani de cand o conduc. Daca n-o sa am nevoie de un combi, o s-o mai tin, fiindca in fond si la urma urmei, raspunde tuturor necesitatilor si asteptarilor mele fata de ce trebuie sa faca o masina, impozitul e mic (42 lei/an), la RCA si CASCO platesc 120 si respectiv 520 Euro pe an, deci nu-i asa mult. Consumul e super-decent, pana acuma e 6.8% bazat nu pe ce-mi da computerul de bord, ci pe alimentarile efective. Intotdeauna alimentez de la plin la plin, deci stiu extrem de precis cat am consumat de fiecare data. This post has been edited by Bwwlan: 13 Feb 2013, 12:13 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
QUOTE(Bwwlan @ 13 Feb 2013, 03:54) Sunt mituri astea. Daca nu iei in calcul ce schimbi cand achizitionezi masina (ca second hand) ca sa o pui la punct sa mearga perfect, tot pe acolo iesi si cu o masina "normala" si cu una premium. Singura diferenta e feelingul. La costurile de revizie intre dci-u meu si un E 200 cdi '07 al unui prieten diferenta e cantitatea de ulei, in rest filtrele costa cam la fel. Si da, il costa mai scump un rulment, un brat, etc. dar pica mai rar piesele la el. PS: turbina, cel putin la un prieten i-au schimbat-o sigur. De 2 ori, asa cum au spus in service, pentru ca s-a uitat la ce avea inscriptionat pe ea. This post has been edited by S4b1n: 13 Feb 2013, 12:16 |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
2007
- ~ 155000 km
|
|
Bwwlan |
![]()
|
Mno bun... de la ultima postare s-or intamplat urmatoarele:
- instalat RNS 315 cu bluetooth incorporat si microfon de plafon, pentru hands-free mot-a-mot ![]() - instalat volan de R-Line cu comenzi pentru BC si DSG. - 51.072 km. in prezent la Holiday Inn Viena, cu directia Jermanicka. - zero probleme; consum de la 0 km.: 6,8 % O sa mai adaug ceva poze cand ajung, acum, de pe mobil, e greu. Mai precis, MI-E greu ![]() |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
turbodxman |
![]()
|
------------- Group: Members Posts: 3.327 Joined: 1 August 08 From: Ro ![]() |
Frumos agregat.
Acu' l-am observat d'abia. ![]() Spor la km in cintunuare cu dansu' si la volanul viitoarei masini. ![]() |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
Bwwlan |
![]()
|
Multumiri cu plecaciune
![]() Renii Mosului va ureaza La Multi Ani cu bucurie. 076.jpg ( Size: 208k ) Number of downloads: 430 Volanul actual si RCD-ul 510 care a inlocuit RCD-ul 310 cu care a venit masina: 00541.jpg ( Size: 106.78k ) Number of downloads: 491 ...si RNS-ul 315 care a inlocut RCD-ul 510 ![]() 7788.jpg ( Size: 90.87k ) Number of downloads: 450 7766.jpg ( Size: 60.8k ) Number of downloads: 374 Extreme driving ![]() 20140105_120352.jpg ( Size: 240.03k ) Number of downloads: 443 ...si doua poze de pe drum, cu "murdarica": 20140104_110623.jpg ( Size: 286.14k ) Number of downloads: 370 20140105_093741.jpg ( Size: 255.39k ) Number of downloads: 325 This post has been edited by Bwwlan: 6 Jan 2014, 00:39 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
![]() De ce ai pus chestiile alea pe masina?? |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
Bwwlan |
![]()
|
@AR: da, mai au. Bunbun... Recomand oricui si oricand.
@16: Aidonou. Era Craciunu', toata lumea face chestii ciudate de Craciun ![]() Ai ramane surprins sa vezi ce reactii au gagicile. Rad, fac cu mana, pupici, etc ![]() This post has been edited by Bwwlan: 6 Jan 2014, 00:50 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
turbodxman |
![]()
|
------------- Group: Members Posts: 3.327 Joined: 1 August 08 From: Ro ![]() |
Are lipici la gagici micutul ren alb
![]() |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
Bwwlan |
![]()
|
Da, la asta ma referisem
![]() Ii mult, ii putin, habar n-am. Mie mi se pare rezonabil. @Markos: ![]() This post has been edited by Bwwlan: 6 Jan 2014, 17:01 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
E chiar foarte bine, parerea mea. 6.5 am scos cu tractorasu la un drum pana in jermanea.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:17 |