solutii antimucegai, clor,lavabile,polistiren,vata,rigips,electrozi
![]() ![]() ![]() |
solutii antimucegai, clor,lavabile,polistiren,vata,rigips,electrozi
Merced |
![]()
|
||
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|||
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Aerisitul si caldura sunt sfinte, conteaza si felul cum sunt izolati peretii...
La mine am avut probleme serioase pe peretele cu geamul in dormitor (camera fiind pe colt). Celalalte perete fusese izolat pe interior (acum multi ani), vecinul de deasupra a izolat si el pe interior (acum vreun an, doi), dar a izolat ambii pereti asa ca m-am trezit cu frumusete de mucegai. Am golit o sticla din aia de solutie de la Ceresit (tot pe clor e bazata) si nu a mai aparut nimic (am efectuat operatiunea acum vreo 2 luni cred). Blocul a fost izolat pe exterior in vara asa ca sper sa nu mai am probleme pe viitor. Ca solutie de moment poti incerca sa "speli" peretele cu clor sau cu o solutie din comert (au un miros suportabil, dupa o zi, maxim doua nu mai miroase daca aerisesti cum trebuie) ca sa nu se intinda mucegaiul, dar la vara ar fi indicat sa cureti bine locul si sa lasi peretele sa respire (adica sa nu il izolezi pe interior). |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Singurul avantaj e ca poti depozita branza în camera aia. In 14 zile obtii branza cu mucegai.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.074 Joined: 11 February 04 ![]() |
Anul trecut am avut probleme de genul asta in camere din cauza ma-sii de RADET. Acum cu centrala, la peste 22 grade in camera nu a mai aparut nici picior de mucegai. DeEeEeci solutia 1 caldura. Solutia 2 clor. Solutia 3, aeriseala.
Nu pune mobila pe peretele ala caci se va umple de mucegai. Cumpara un aparat de masura umiditate relativa aer. Incearca sa incalzesti camera, pana la temperatura la care umiditatea relativa este sub 70%. This post has been edited by dizzy: 9 Nov 2011, 15:32 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Si in cazul in care am izvor de apa sub casa ce recomandati? ca am un perete care e umed. Am sapat in exteriorul casei la un metru am dat de apa. am sapat cam 1.5 metri si am tras o teava care merge intr-un bazin, in asa fel incat toata apa din fundatie sa treaca in bazin. Se vede pe perete ca a scazut apa , inainte era cam un metru, acum am vreo 30 de centimetri. Pot sa fac sa dispara de tot? Ar fi o solutie sa scot pe bucati baza peretelui si sa o inlocuiesc cu caramida proaspata. Dar exista posibilitatea sa ma trezesc cu casa ca se lasa cu cativa centimetri... ceea ce nu e o solutie.
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
O drena e solutia corecta. Sapi un sant pina linga temelie, cit de adinc ti se pare convenabil-sa zicem 1 m-pozezi o teava cu multe perforatii la capatul dinspre temelie, o acoperi cu pietris (nu nisip, ca-ti infunda gaurile), pe care o duci pina in alta parte a curtii, cu caderea necesara, unde sapi un camin cit poti de adinc. Apa din fundatie va fi drenata in camin, de unde o scoti cu galeata sau cu o pompa.
Suma respectelor! |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Alydor |
![]()
|
nene corbex... asta facui. O idee de a seca izvorul?
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Cosmin.nova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
atat timp cat va ploua nu, sugerez sa te muti
![]() |
--------------------
Logan 1.6MPi 05'
/
Papuc 1.9D dropside 05'
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Ia legatura cu dl. "stabil":
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=225079 Poate faceti un schimb, incepe cu apa, poate da si de petrol. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(Alydor @ 9 Nov 2011, 16:58) O statie de imbuteliere ar fi o ideie buna ![]() Doar daca descopera cineva provenienta acestuia, mai in amonte de temelie si sa-l drenezi de acolo. Nu prea ai ce-i face, poate fi nivelul ridicat al apei freatice sau o vina de apa care si-a schimbat cursul. In ultimul caz, ca sa-i determini traseul cred ca trebuie mici foraje, alti bani, alta distractie. Nu poti duce teava de drenaj direct intr-un canal? This post has been edited by corbex: 9 Nov 2011, 16:13 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Alydor |
![]()
|
Din bazin merge in canalizare
Pana lua Brasovul apa din Prejmer scazuse panza freatica undeva pe la 2 metri. Acum daca sapi mai mult de un metru dai de apa. Stiu, solutia ar fi sa daram casa, sa fac o fundatie mai inalta si sa o reconstruiesc. Nu dispun insa de fondurile necesare inca... Izvorul se pare ca e chiar sub casa. Zona Prejmerului este cunoscuta ca tara celor 1000 de izvoare... Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 9 Nov 2011, 16:20 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
corbex |
![]()
|
Intrebam de canalizare gindindu-ma la cadere libera, nu la pompa. Poti sa refaci lucrarea asta, pe care inteleg ca ai facut-o la urgenta, la scara mai mare si in 2-3 locuri, cu captarea facuta sub cota temeliei. In citeva luni ar trebui sa se usuce peretii.
Se poate reface fundatia bucata cu bucata, presupun ca e scump. Adica facuta de o firma specializata. Disloca o parte din fundatia veche, adinceste, pune o fundatie noua, bine izolata hidro, dupa care se muta la urmatoarea portiunde de 2-3 m. Pina schimba toata fundatia. This post has been edited by corbex: 9 Nov 2011, 16:27 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Corbex a lucrat la Ape cu Iliescu, în tinerete
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Alydor |
![]()
|
Bade corbex la asta ma gandeam si eu cu schimbatul fundatiei. Dar imi e sa nu se lase dracu casa cu cativa cm. Desi pana la urma cred ca tot acolo o sa ajung... Lucrarea nu a fost facuta la urgenta.. ca de aia am sapat sub cota fundatiei. Casa e sub forma "vagon". Adica treci dintr-o camera in alta. Apa am doar pe un perete. Pe ceilalti care sunt paraleli cu el nu am.
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
corbex |
![]()
|
Iliescu era pufarin.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Poti face niste puturi verticale de drenaj (adancime de circa 3 m) pe care sa le conectezi la sistemul de evcuare in canal pe care l-ai facut.
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
corbex |
![]()
|
O faci la vara, intr-o perioada mai uscata. Se pune un sprijin peretelui de sub care s-a scos fundatia, pina la turnarea celei noi. Daca portiunea e mica, peretele nu sta nesprijinit mai mult de 2-3 zile. Captarea presupun ca ai inceput-o de linga temelie, nu de dedesubt, abia atunci s-ar putea destabiliza fundati actuala.
@Zanzie: solutia presupune pompare semi sau permanenta. This post has been edited by corbex: 9 Nov 2011, 16:45 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Adevarat, insa daca vrea sa refaca fundatia, nu o poate face cu solul imbibat cu apa. In astfel de situatii trebuie refacuta complet hidroizolatia fundatiei. Sa ai izvor sub casa e practic cea mai rea situatie. Plus ca nu se cunoaste ce debit are.
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Markos |
![]()
|
Da' aia din Venetia, cu casele pe canale, cum naiba fac?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
zanzie |
![]()
|
Se scufunda. Incet.
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Alydor |
![]()
|
Nu stiu inca daca sa refac fundatia sau doar peretele. Ma gandeam la perete doar. Ca sa refac fundatia ar fi cam nasol ca e exact pe mijlocul casei peretele cu pricina...
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
zanzie |
![]()
|
Alydor, ti-ar trebui un studiu hidrogeologic care sa-ti spuna exact pozitia exacta, la ce adancime se afla si debitul izvorului subteran.
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Alydor @ 9 Nov 2011, 17:15) Inainte de toate, cauta un inginer constructor (unul care-si practica meseria...) si du-l sa-ti vada casa. S-ar putea sa "scapi" doar cu o refacere a hidroizolatiei la fundatie. This post has been edited by radian: 9 Nov 2011, 18:30 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Alydor, daca nu ti-e greu, mai sapa odata dar putin mai departe de casa, cam 2 m distanta si mai fa un rand de drenaj. - cu cel putin 2 randuri de tevi la vreo juma de metru una de alta, si cam la 1-1.20 m adancime. Pietris mare in jurul lor, si ar trebui sa fie suficient.
Primul rand de drenaj daca e facut cum spunea corbex exact pe langa casa, s-ar putea sa-ti afecteze stabilitatea temeliilor, |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
corbex |
![]()
|
La refacerea fundatiei s-ar aplica procedeele verificate cu ocazia mutarilor de biserici din Bucuresti. Cred ca inca exista oameni care stiu cum se face. N-ai de ce da peretele jos. Daca ai permenent apa sub fundatie, la un moment dat va incepe sa cedeze, fie ca peretii sint uscati sau nu. Cel mai rau scenariu e cu teren ba ud, ba uscat, sub temelie. Se va tasa inegal. Mai bine permanent ud, dar pe o fundatie adincita, stabilizata si izolata. Bucata cu bucata.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
zanzie |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 9 Nov 2011, 20:13) ...mutarilor de biserici din Bucuresti. Asta-i legenda urbana. Demonstrata! ![]() |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
corbex |
![]()
|
Ce am vazut cu ochii mei devine legenda abia cind vor povesti stranepotii. Biserica Capra, din Pantelimon e una. Blocul cu farmacia de la intersectia Mihai Bravu-Iancului e a doua. Mai sint si altele.
This post has been edited by corbex: 9 Nov 2011, 19:33 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
zanzie |
![]()
|
Asa e, am glumit eu.
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
corbex |
![]()
|
Poate gaseste petrolul lui Instabil. Sapa toata curtea, gasesti o temelie daco-romana si-ti fac astia casa in alta parte, gratis.
This post has been edited by corbex: 9 Nov 2011, 21:26 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 13:21 |