Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
![]() ![]() ![]() |
Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
wolfin |
![]()
|
||
![]() Haha Group: Members Posts: 8.799 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|||
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Ca în sceneta cu castravetele, putem considera și noi că dacă norvegienii merg cu Tesla, atunci vorbind despre norvegieni sîntem de fapt on-topic?
![]() ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
ca sa revenim on topic
![]() This post has been edited by Cocojambo: 7 Jul 2019, 20:28 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Cand te ajuta masina si infrastructura, se poate.
Pe de alta parte, nu prea poti merge cu 160 kmh constant in prea multe locuri ![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Acum mai vreau să văd o electrică participînd la Le Mans și cîștigînd.
![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
momentan o electrica are recordul pe pikes peak si goodwood (viteza in costa amandoua, una superlunga alta superscurta).
https://consent.yahoo.com/collectConsent?se...US&inline=false cu o echilibrare de performante corecta si battery swap, o electrica poate face minuni la Le mans. ID-Rul asta de exemplu ar putea bate recordul pe tur fara probleme, are al doilea timp ever pe Nurburingul lung 6:05.336 This post has been edited by einstein1984: 8 Jul 2019, 09:39 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.175 Joined: 13 October 06 ![]() |
QUOTE cu o echilibrare de performante corecta Iti dai seama ca asta e o utopie. Ce faci, pui balast ca la turisme pe vremuri, pui restrictii pe fluxul de carburant ca sa limitezi performanta. BoP e doar o iluzie folosita istoric in mod politic, in general sa-i dezavantajeze pe cei care au facut o treaba mai buna decat concurenta. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
ai oarecum dreptate, dar asa castigat si un diesel prima oara, cu BOP. Daca BOp s efacea in sens invers, sa atenueze lipsa de autonomie a celor pe benzina....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu stii definitia conditiilor speciale? "Se aplica oilor sferice aflate in vid".
This post has been edited by tatabobu: 8 Jul 2019, 10:29 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
parca totusi nu as vrea sa vad un le mans monomarca... sau cu masini autonome
This post has been edited by einstein1984: 8 Jul 2019, 10:31 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
clio4edc12 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 6 August 14 ![]() |
https://www.youtube.com/watch?v=VyZOLMeMYnI
10 motive pentru care nu ai cumpara o masina electrica. This post has been edited by clio4edc12: 8 Jul 2019, 12:11 |
--------------------
Renault
Clio
2014
|
|
einstein1984 |
![]()
|
11) ai casa de vacanta la zarnesti desi stai in pipera
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.226 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
QUOTE(clio4edc12 @ 8 Jul 2019, 12:11) Sincer, n-am avut răbdare să mă uit, încă de când am văzut tagurile de la început am avut impresia că văd un fel de 10 motive sa devii vegan pe un canal de-asta de-al lor... |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Presupun ca faci misteaux de vreun coforumist.
Dar nici 200 km nu ar trebui sa fie un impediment. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
VladSoare |
![]()
|
Cu generația actuală de Zoe înțeleg că distanța asta n-ar mai fi un impediment. Însă trebuie să-ți placă Zoe.
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Am...condus ... si mai urate.
Idee de bisnitz: -motel de incarcat bateriile. - 3 ore incarci bateria, mananci pranzul, dormi un pic. This post has been edited by dizzy: 8 Jul 2019, 18:16 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
demin2609 |
![]() ![]()
|
![]() iuzar Group: Members Posts: 329 Joined: 20 December 08 From: Craiova ![]() |
Monsenior Dan Dobre. E ca și cum l-ai fi scuipat în față pe cel care ți-a dat niște argumente!
Așa a fost românul întotdeauna și dintotdeauna, eu unul vreau o electrică, poate altul vrea un diesel sau hibrid, hidrogen. Nu ar fi frumos să meargă fiecare cu ce își dorește? Ce este ura asta pe voi fraților? Neam prost crescut, de aceea nici nu am fost invadați de alții, le stricam rasa cu... noi! Uite alta știre aici. https://cleantechnica.com/2019/07/08/nightm...ption-of-tesla/ Ai înțeles ceva? Nu cu siguranță... Cu deosebită stimă! This post has been edited by demin2609: 8 Jul 2019, 19:20 |
--------------------
Renault F4P-B7-22
Mégane
éxpression [B]live high, have fun, and don t do anything stupid![/B]
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Și Olivia steer avea argumente
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
demin2609 |
![]()
|
![]() iuzar Group: Members Posts: 329 Joined: 20 December 08 From: Craiova ![]() |
Așa este... Olivia...
Bunica mea, Dumnezeu s-o odihnească! Deși avea artrită la picioare, avea un joc de glezne mai șmecher decât glumele voastre off topic! |
--------------------
Renault F4P-B7-22
Mégane
|
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 8 Jul 2019, 18:13) Nu-i vorba neapărat de urîțenie, pentru că la drept vorbind Zoe nu-i urîtă. N-o fi ea o frumusețe izbitoare, dar nici nu te face să-ți ferești privirea ca să nu orbești, ca i3-ul. E OK. Dar e mică. Apropos, un subiect pe care nu l-am atins. Știm cît costă Zoe de nouă. Dar cît costă bateriile cînd le sună ceasul? Și după cîți ani le sună ceasul? De fapt întrebarea e valabilă pentru orice electrică, nu doar pentru Zoe. This post has been edited by VladSoare: 8 Jul 2019, 19:55 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
demin2609 |
![]()
|
O să încerc să răspund eu la întrebările tale.
Dar cît costă bateriile cînd le sună ceasul? Cui îi pasă? Și după cîți ani le sună ceasul? Cui îi pasă? Omul plătește rata + închirierea bateriei și îl doare în bască după 2 ani de utilizare! Mulțumit? |
--------------------
Renault F4P-B7-22
Mégane
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Perpetuum mobile această demonstrație.
Ps.bateria era cumpărată și nu închiriată la zoe. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
clio4edc12 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 6 August 14 ![]() |
In general bateriile au garantie 8 ani sau 160.000 km. Adica se inlocuiesc in acest interval daca scad sub 70% din capacitatea initiala. Am vazut un clip cu unul care face LA Las Vegas cu niste Tesla si avea modele cu cate 700.000 km. Schimbase deja vreo doua baterii pe garantie. cA la Tesla garantia e de 8 ani fara limita de km. Eu zic ca in principiu cam duc deja vreo 200.000 km. Pentru o masina de oras, gen la Zoe, asta inseamna peste 10-15 ani. Adica deja nu mai e grija primului posesor. Si nici al celui de-al doilea.
This post has been edited by clio4edc12: 8 Jul 2019, 21:06 |
--------------------
Renault
Clio
2014
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.226 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
QUOTE(demin2609 @ 8 Jul 2019, 19:19) Monsenior Dan Dobre. E ca și cum l-ai fi scuipat în față pe cel care ți-a dat niște argumente! Așa a fost românul întotdeauna și dintotdeauna, eu unul vreau o electrică, poate altul vrea un diesel sau hibrid, hidrogen. Nu ar fi frumos să meargă fiecare cu ce își dorește? Ce este ura asta pe voi fraților? Neam prost crescut, de aceea nici nu am fost invadați de alții, le stricam rasa cu... noi! Uite alta știre aici. https://cleantechnica.com/2019/07/08/nightm...ption-of-tesla/ Ai înțeles ceva? Nu cu siguranță... Cu deosebită stimă! ![]() Îți poți vărsa frustrările in alte locuri care nu au legătură cu persoana mea... Fără stimă! |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
Bibanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 19 September 07 From: Bucuresti ![]() |
@ "Adica deja nu mai e grija primului posesor. Si nici al celui de-al doilea."
Poate primul reuseste s-o vanda, in pierdere, dar scoate ceva.Al doilea n-o mai poate vinde, o poate dona.Masinile electrice nu fac parte din categoria celor care nu se devalorizeaza abrupt.Daca masina functioneaza corect cea mai buna solutie este s-o folosesti pana se epuizeaza, casare, alta noua.E cea mai putin costisitoare miscare. |
--------------------
exRenault, Toyota
Camry
2020, Hybrid 2.5/218cp
- B11xxx
|
|
demin2609 |
![]() ![]()
|
QUOTE(dandobre @ 8 Jul 2019, 12:38) Sincer, n-am avut răbdare să mă uit, încă de când am văzut tagurile de la început am avut impresia că văd un fel de 10 motive sa devii vegan pe un canal de-asta de-al lor... Acesta este motivul pentru care v-am apostrofat, întâi răbdare, poate cartea are coperți urâte, dar lectura să fie cel puțin plăcută! QUOTE(dandobre @ 8 Jul 2019, 22:19) Este o frustrare deoarece mulți de aici ne comportăm ca și cum am avea ochelari de cal, dumneavoastră v-ați nimerit să fiți când am citit eu postul. Iarăși este o frustrare când despre topicul de mașini electrice, vin toți și aruncă cu noroi, sau pur și simplu discută off topic, iar moderatorii se amuză pe seama noastră la un pumn de sămânță. Repet, ce este așa rău să am în garaj un Safrane 3.0 auto, iar ca mașină de zi cu zi un twizy? De ce suntem puși împotriva oricărei mișcări atipice? „Din două una, dați-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele… esențiale” Tesla este singura marcă în us cu creștere pe vânzări, restul pe -, nu este cerere, zic unii ca nu se poate, chestii SF, și totuși bulgarele de zăpadă coboară antrenând în calea lui pe mulți! Eu unul sunt entuziasmat de tehnologie, iar chestia asta, vehiculele electrice, mi se par perfecte în multe situații, dar nu toate desigur și cu aceeași confirmare - nu pentru toți! De aceea spun... Cu stimă. Loc de bună ziua trebuie lăsat, iar dacă nu... Ultimul stinge lumina din budă! Sunt sigur ca tot nu s-a înțeles mesajul meu, și nu este scris în germană! PS. Durata de exploatare a mașinilor cu motoare mici, turbo, adblue, pluriblue, extrablue, este oricum mai mica de 10 ani (VW Golf 1.6 Diesel luat de nou, a trecut garanția, kboom turbina + alte componente, cost suplimentar pe lângă cei 27.000 euro plătiți deja, încă 3600 Euro... - chestii normale nu?) Iar megatehnologia cu care ne mândrim - adblue, dpf, hibrid, tot săracul o plătește, nu guvernul sau firma producătoare, nu? Cine plătește toată Extra tehnologia de către nu ai nevoie pusă pe mașină... Well degeaba? This post has been edited by demin2609: 9 Jul 2019, 06:47 |
--------------------
Renault F4P-B7-22
Mégane
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
einstein1984 |
![]()
|
leaf arata mai a masina ca zoe daca asta e o problema.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Și Simona senzual arata a femeie, daca tot punem așa problema.
![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 15:07 |