Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
![]() ![]() ![]() |
Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
VladSoare |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
|
||
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|||
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Propaganda…
i3-window-750x633.jpg Spark Drifts… Autonomie atinsă de Chevy Spark: spark-ev-readout-digital-trends.jpg |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Mi-as lua electrica fara ezitare daca ar fi la un pret cinstit,cu autonomie cinstita si fara magarelile cu baterie inchiriata. Motorul electric trebuie sa fie mult mai ieftin decit cel cu ardere. De unde pretul ala? Tragem pe fraieri ca cu Prostenal Duo?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
ecologia nu e pt. saraci
![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Desigur! S-a observat ca nici o otelarie, termocentrala pe carbune/pacura nu apartine vreunei asociatii de saraci.
Ce buni sinteti la lozinci! |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
De exemplu: Ludacris - BMW i8
Noutăți de la Toyota: This post has been edited by Squirrel: 20 May 2014, 14:52 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(corbex @ 20 May 2014, 11:13) Mi-as lua electrica fara ezitare daca ar fi la un pret cinstit,cu autonomie cinstita si fara magarelile cu baterie inchiriata. Și eu. ![]() Și dacă bateriile s-ar putea înlocui ușor și rapid, la un cost echivalent cu cel al unei revizii de azi. QUOTE(corbex @ 20 May 2014, 11:13) Motorul electric trebuie sa fie mult mai ieftin decit cel cu ardere. De unde pretul ala? Tragem pe fraieri ca cu Prostenal Duo? Cred că grosul vine din cercetare. S-au investit enorm de mulți bani în dezvoltarea tehnologiei, în baterii, în optimizarea consumului și a încărcării, etc. Banii ăștia trebuie recuperați acum. Numai că eu personal nu-mi doresc să contribui la recuperarea lor doar pentru moftul de a fi ecologist. Las' să fie alții ecologiști pe banii lor, să plătească ei cercetarea, iar eu o să mă alătur lor atunci cînd tehnologia va fi deja matură și amortizată și mașina va costa cît una normală. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
i 8 nu e helectric, in rest ciorile sunt la fel peste tot.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(corbex @ 20 May 2014, 11:13) Mi-as lua electrica fara ezitare daca ar fi la un pret cinstit,cu autonomie cinstita si fara magarelile cu baterie inchiriata. Motorul electric trebuie sa fie mult mai ieftin decit cel cu ardere. De unde pretul ala? Tragem pe fraieri ca cu Prostenal Duo? Esti sigur ca un motor electric este mai simplu? Lipsa unor pistoane si a esapamentului nu il face mai ieftin. 21 May 2014, 20:27: QUOTE(VladSoare @ 20 May 2014, 14:47) Și eu. Nu tehnologia costa, ci complexitatea si piesele componente.![]() Și dacă bateriile s-ar putea înlocui ușor și rapid, la un cost echivalent cu cel al unei revizii de azi. Cred că grosul vine din cercetare. S-au investit enorm de mulți bani în dezvoltarea tehnologiei, în baterii, în optimizarea consumului și a încărcării, etc. Banii ăștia trebuie recuperați acum. Numai că eu personal nu-mi doresc să contribui la recuperarea lor doar pentru moftul de a fi ecologist. Las' să fie alții ecologiști pe banii lor, să plătească ei cercetarea, iar eu o să mă alătur lor atunci cînd tehnologia va fi deja matură și amortizată și mașina va costa cît una normală. 21 May 2014, 20:28: QUOTE(VladSoare @ 20 May 2014, 09:33) Tocmai. Iar chiria e mai mult decît benzina pe o lună. Nu mai știu valorile, dar parcă-mi amintesc că la Reno era undeva pe la 70-80 de euri pe lună. Or eu în Duster bag benzină de vreo 250 de lei pe lună. Deci din start m-ar costa mai mult, fără să mai pun la socoteală și curentul electric, care nu-i nici el pe gratis. Bateria se inchiriaza pentru ca valoarea ei creste pretul total al masinii. 21 May 2014, 20:33: QUOTE(VladSoare @ 19 May 2014, 10:19) "Cum poate" nu-i suficient. Cînd o să poată, mai discutăm. Pînă atunci, comparațiile cu nordicii și deșteptăciunea lor sînt irelevante. Clar, romanii sunt cei mai destepti. Rulezz! Si nici masina ca Duster.De adunat... să fim serioși. Cu diferența de preț pentru o electrică îmi plătesc taxa de poluare și impozitul pe toată durata de viață a mașinii, ba încă mai rămîn și cu bani. This post has been edited by IRONICK: 21 May 2014, 20:33 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
corbex |
![]()
|
Corectie. Nici o masina electrica nu-i ca Duster.
Romanii, chiar si in situatia ingrata de romani, pot gindi cu capul lor ce ii avantajeaza si ce nu. Ce e complicat la un motor electric? O carcasa, un rotor, 5 kile de lita, 3-7 suruburi, doua mine de creion mai groase. Prelucrari mecanice grosiere. O echilibrare simpla. This post has been edited by corbex: 21 May 2014, 21:00 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 21 May 2014, 20:25) A, bun. Deci ca să pară prețul mașinii mai mic, bagă diferența în chirie. Și atunci dai în fiecare lună o grămadă de bani, mai mulți decît ai da pe benzină în mod normal. Iar eu, ca să nu fiu român prost, ci străin deștept, ar trebui să mă las păcălit de șmecheria asta, nu? Foarte inteligent, n-am ce zice. QUOTE(IRONICK @ 21 May 2014, 20:25) Știu că tu ai ceva personal contra Dusterului și că îi consideri proști pe cei care-l cumpără. Nu-i nevoie s-o tot repeți încontinuu. Mai bine pune-ți în semnătură "doar tîmpiții de români cumpără Duster" și ai rezolvat-o o dată pentru totdeauna. Totuși, aici nu era vorba de asta. This post has been edited by VladSoare: 22 May 2014, 09:59 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 22 May 2014, 09:58) A, bun. Deci ca să pară prețul mașinii mai mic, bagă diferența în chirie. Și atunci dai în fiecare lună o grămadă de bani, mai mulți decît ai da pe benzină în mod normal. Asta-i politica Renault cu schimbarea bateriei. Poate ca unor clienti le convine sa nu dea 15.000Euro in plus la achizitia masinii.Iar eu, ca să nu fiu român prost, ci străin deștept, ar trebui să mă las păcălit de șmecheria asta, nu? Foarte inteligent, n-am ce zice. 22 May 2014, 10:37: QUOTE(VladSoare @ 22 May 2014, 09:58) Știu că tu ai ceva personal contra Dusterului și că îi consideri proști pe cei care-l cumpără. Nu-i nevoie s-o tot repeți încontinuu. Mai bine pune-ți în semnătură "doar tîmpiții de români cumpără Duster" și ai rezolvat-o o dată pentru totdeauna. Stiu ca nu aveti deschidere sa intelegeti ce inseamna critica constructiva si o mascati sub forma de aruncat cu gunoi sau ceva personal. Este ceva normal.Totuși, aici nu era vorba de asta. Aaa, si tampitii de italieni cumpara Duster. This post has been edited by IRONICK: 22 May 2014, 10:37 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
e chiar asa de greu de inteles ca ecologia nu inseamna economie deocamdata ? cum zicea un coleg mai sus poate in timp se mai "amortizeaza" afacerea, deocamdata e doar o fiță si nu e clar cum va fi viitorul masinilor ecologice
de asta am scris mai sus ca e doar pentru cei care si-o pot permite nu emit lozinci cum zicea colegul... eu inteleg indignarea pentru cat costa masina si chiria bateriilor dar nu stiu daca cineva isi mai permite in ziua de azi sa ruleze o afacere pe pierdere... nu le plang deloc de mila la corporatisti, dar nu ma apuc sa critic un domeniu care nu-l pot cuprinde, poate ca studiul ar trebui inceput prin minele din Canada de unde se extrage materia prima pentru acumulatorii masinii ecologice, si apoi sa punem in balanta poluarea generata de extractie, eficienta ecologica si economica a masinii per total, si apoi nu cred ca vor mai fi indignati de sistemul de chirie a acumulatorilor si vom intelege ca sunt exorbitant de scumpe si se folosesc materiale rare care se vor neaparat reciclate nu lasate aiurea pe mana oamenilor care si le permit si nu le pasa This post has been edited by danciusergiu84: 22 May 2014, 10:50 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 22 May 2014, 10:28) Asta-i politica Renault cu schimbarea bateriei. Poate ca unor clienti le convine sa nu dea 15.000Euro in plus la achizitia masinii. Păi sigur că le convine să nu dea cinșpe mii în plus nici la cumpărarea mașinii, nici cînd bateriile mor de bătrînețe și trebuie schimbate. Dar chiria pe baterie nu rezolvă problema, ci doar o maschează. E doar anestezie; boala e tot acolo, nu s-a vindecat. "- Mi-aș lua electrică, dar mă cam sperie prețul bateriei. - Nu-i nimic, la noi doar o închiriezi. Vei plăti pe lună, doar pe chirie, mai mult decît dai acuma pe benzină, dar astea-s detalii minore, nu ne împiedicăm de ele. - Ei, așa da, atunci m-ai convins." ![]() QUOTE(IRONICK @ 22 May 2014, 10:28) Stiu ca nu aveti deschidere sa intelegeti ce inseamna critica constructiva si o mascati sub forma de aruncat cu gunoi sau ceva personal. Este ceva normal. A, deci cînd eu vorbesc de costurile enorme de achiziție și/sau întreținere a unei mașini electrice, iar tu răspunzi "Clar, romanii sunt cei mai destepti. Rulezz! Si nici masina ca Duster.", să înțeleg că asta se numește "critică constructivă"? ![]() This post has been edited by VladSoare: 22 May 2014, 11:25 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 22 May 2014, 11:19) A, deci cînd eu vorbesc de costurile enorme de achiziție și/sau întreținere a unei mașini electrice, iar tu răspunzi "Clar, romanii sunt cei mai destepti. Rulezz! Si nici masina ca Duster.", să înțeleg că asta se numește "critică constructivă"? Fiecare intelege ce poate, eu doar dublam parerea altcuiva. Cum romanii se cred mai destepti decat nordicii. Ei nu se lasa pacaliti de nimeni. Clar.![]() This post has been edited by IRONICK: 22 May 2014, 11:24 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
VladSoare |
![]()
|
Dar tot nu m-am lămurit ce legătură este între numărul mașinilor electrice din nord și deșteptăciunea lor.
Crezi tu din toată inima că un nordic, care din cine știe ce motiv s-ar muta în România, și-ar cumpăra aici o mașină electrică? Ești convins de asta? Eu nu cred. Sau cumva ei sînt deștepți doar la ei în țară, dar cînd trec granița se prostesc? ![]() Eu nu zic că aș fi mai deștept decît toți nordicii, ci doar că eu trăiesc în niște condiții diferite de ale lor, și că "deșteptăciunea" lor nu este aplicabilă aici. E ca și cînd ai spune că românii sînt proști că-și cumpără mașini cu aer condiționat. Nordicii se descurcă bine-mersi și fără, dar nuuu, românii se cred mai deștepți decît ei. This post has been edited by VladSoare: 22 May 2014, 11:35 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IRONICK |
![]()
|
Chiar nu am de ce sa te conving sa iti schimb parerea. Din contra, este nevoie si de romani destepti.
This post has been edited by IRONICK: 22 May 2014, 11:36 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
VladSoare |
![]()
|
Nu-ți cer să mă convingi. Întrebam doar dacă tu ești convins.
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
corbex |
![]()
|
Macar stii cit costa, din capul locului.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 22 May 2014, 12:22) Fix de la "nordici" citire: masinile electrice, Tesla & co sunt scutite de taxele, alminteri nesimtit de mari, aplicate masinilor cu motoare clasice! Punct, end of story! N-are nici o legatura cu desteptaciunea, intelighentia sau spiritul ecologic, civic or whatever! Nota bene: raportat la limitele de viteza mici, distantele relativ mici de facut naveta, lipsa taxelor si pretul energiei masinile electrice sunt ideale pentru ei. Oricum pentru distante mai mai sunt aeroporturi peste tot. NB2; cand spun "nordici" ma raportez strict la Norvegia, habar n-am ce e prin Suedia. This post has been edited by Garett: 22 May 2014, 11:43 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(corbex @ 21 May 2014, 21:59) Corectie. Nici o masina electrica nu-i ca Duster. Romanii, chiar si in situatia ingrata de romani, pot gindi cu capul lor ce ii avantajeaza si ce nu. Ce e complicat la un motor electric? O carcasa, un rotor, 5 kile de lita, 3-7 suruburi, doua mine de creion mai groase. Prelucrari mecanice grosiere. O echilibrare simpla. fara mine de creion tehnologia a avansat , motoare de curent alternativ si invertoarele de rigoare , mult mai eficiente si fara intretinere |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
VladSoare |
![]()
|
Păi nu era greu, dar cînd unii ziceau că nu se compară condițiile nordice cu alea de la noi și că nordicii își iau electrice doar pentru că îi obligă (în mod indirect) statul, răspunsul celorlalți era "o, da, românii sînt cei mai deștepți, ei știu mai bine ca nordicii".
Or faptul că Norvegia se umple de buburuze electrice n-are nimic de-a face cu deșteptăciunea sau cu spiritul ecologic. Asta-i tot ce încercam să zic. Dacă vorbim de viabilitatea mașinilor electrice, de priza la public, de cît de practice sînt, dacă merită să-ți cumperi sau nu, faptul că nordicii le cumpără nu dovedește nimic în aceste privințe. This post has been edited by VladSoare: 22 May 2014, 13:27 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 17 May 2014, 19:13) Și la urma urmei, scrie undeva că tot ce-i în țările nordice este perfecțiunea absolută pentru toată lumea? Că tot ce-i acolo ar fi ideal pentru tot restul Europei sau al lumii? Da, bun, nordicilor le plac gîngăniile cu autonomie mică. So what? Asta înseamnă că în mod obligatoriu ar trebui să ne placă și nouă, doar pentru că ei, vezi doamne, sînt mai deștepți? Ce fac ei și ce le place lor, îi privește. O buburuză electrică nu devine mai bună sau mai atrăgătoare doar pentru că le place nordicilor. Nu i-a declarat nimeni pe nordici etalonul suprem. QUOTE(espacern @ 17 May 2014, 20:42) |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
VladSoare |
![]()
|
Of, cîrcotaș mai ești.
![]() Erau două chestiuni diferite. Ai citat-o doar pe-a doua. 1. Dacă nordicii au multe mașini electrice, asta nu înseamnă neapărat că le plac foarte mult. Ei nu le cumpără de plăcere, ci pentru că statul face tot ce poate ca să-i oblige într-un fel sau altul. 2. Chiar dacă prin absurd ar fi îndrăgostiți în mod sincer de buburuzele electrice, asta nu înseamnă neapărat că trebuie să ne simțim obligați să ne îndrăgostim și noi de ele. Dacă lor le place înghețata de vanilie, nu am nici un motiv să mă rușinez că mie îmi place aia de fistic, și nici nu trebuie să mă forțez să-mi placă vanilia doar pentru a mă simți la fel de "deștept" ca nordicii. This post has been edited by VladSoare: 22 May 2014, 15:31 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IRONICK |
![]()
|
Si espacern a reactionat din acelasi motiv ca si mine.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Sa postam niste realitatii din Franta unde se inmatriculeaza 24 masini noi pe zi!
Totusi Norvegia este lider european la inmatriculari masinii electrice noi cu peste 10% din partea de piata. http://www.automobile-propre.com/dossiers/...triques_en_2014 http://www.challenges.fr/entreprise/201310...-en-france.html http://www.france-mobilite-electrique.org/...43.html?lang=fr @+ This post has been edited by espacern: 22 May 2014, 16:06 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Daca scopul electrificarii este sa cheltuiesti mai putini bani atunci in acest moment nu prea este aplicabil. Una peste alta iesi mai ieftin cu masina clasica. Daca esti stimulat cu taxe si impozite sa treci pe electric atunci da, poate faci o afacere.
Daca bateria nu este a ta ci doar inchiriata atunci ai scapat de grija ca iti moare si se frange electrodul. Daca ea costa 10000EURO si rezista 5 ani, cu cat vrei sa ti-o inchirieze, cu 2 euro pe luna? Trebuie sa-si scoata si baietii banii pe baterie, sa le mai ramana si de-o ciorba. Cu 80 de EUR pe luna imi ajung de aproximativ 60 litrii de motorina deci pot face 7-800 km pe luna de banii de chirie pe baterie. Mie mi-ar placea sa am o masina de epoca, gen Mustang '67, Charger '70, Porsche 911 pentru friptura si de frecat in oras o masina electrica cat un Matiz. This post has been edited by dizzy: 22 May 2014, 16:59 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:56 |