Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
![]() ![]() ![]() |
Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
maru |
![]()
|
||
![]() Rromania..da leand uof cios Group: Members Posts: 672 Joined: 1 September 13 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 Break
2003 Zambeste, maine poate fi mai rau !
|
|||
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(maru @ 2 Jun 2014, 10:59) -cost lunar - incarcare zi de zi -> 5 euro / luna -intretinere usoara - in afara de articulatii la motor nu schimbi decat uleiul din cutia de viteze si filtrul de polen (AC) Din ce văd pe net, bateria are capacitatea de 22 kWh. Deci dacă o încarci complet în fiecare zi, chiar și dacă am socoti numai zilele lucrătoare, consumi 440 kWh. Ce plan tarifar are el, de plătește doar cinci euri pentru patru sute și mai bine de kilowatt oră? Vreau și eu prețuri din astea! ![]() În al doilea rînd, cît plătește lunar pentru baterie? Cît despre întreținere, în afară de uleiul de motor și de cureaua de distribuție, schimbă cam tot ce schimbă și o mașină normală, și la aceleași intervale. Mașina aia are și ea capete de bară, are amortizoare, are plăcuțe și discuri de frînă, are senzori, are becuri, are rulmenți la roți, are capete de planetare, are tot. Deci stai liniștit, că schimbi destule și la ea. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Mai mult sau mai puțin. Într-adevăr, ajută, dar nu într-atîta cît să te țină o viață plăcuțele.
La aia pe care am condus-o eu, cînd nu mai accelerari simțeai ca o frînă de motor un pic mai puternică, dar nu cu mult. Tot foloseam pedala de frînă, cam la fel de des, nu era prea mare diferența. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
maru |
![]()
|
![]() Rromania..da leand uof cios Group: Members Posts: 672 Joined: 1 September 13 ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 2 Jun 2014, 11:48) Din ce văd pe net, bateria are capacitatea de 22 kWh. Deci dacă o încarci complet în fiecare zi, chiar și dacă am socoti numai zilele lucrătoare, consumi 440 kWh. Ce plan tarifar are el, de plătește doar cinci euri pentru patru sute și mai bine de kilowatt oră? Vreau și eu prețuri din astea! ![]() În al doilea rînd, cît plătește lunar pentru baterie? Cît despre întreținere, în afară de uleiul de motor și de cureaua de distribuție, schimbă cam tot ce schimbă și o mașină normală, și la aceleași intervale. Mașina aia are și ea capete de bară, are amortizoare, are plăcuțe și discuri de frînă, are senzori, are becuri, are rulmenți la roți, are capete de planetare, are tot. Deci stai liniștit, că schimbi destule și la ea. cred ca nu ai citit cu ATENTIE ! am mentionat clar ca ai costuri si acolo si este evident ca ai articulatie,franare,transmisie si tot ce cuprinde dar te scoti pe partea cealalta ceva de genu`: tobe ai ? ulei motor,distributie,bujii,radiatoare,conducte,sonde,pompa apa,antigel si multe alte piese care se pot defecta la un motor normal referitor la consumul de energie am sunat acum si l`am intrebat si mi`a confirmat din nou : 5 euro / luna - incarcare zilnica partea cea mai urata este ca am omis sa va scriu un amanunt foarte important: cat timp detii acest tip de autoturism platesti LUNAR 80 euro la renault pretul de achizitie al acestui tip de autoturism depaseste 20.000 euro |
--------------------
Dacia
1310 Break
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Suna bine. 5 euro pe zi=5 litri de benzina. Pe care ii pui in 12 secunde, nu in 12 ore. Deci nu!
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
VladSoare |
![]()
|
Nu, el zice cinci euri pe lună, nu pe zi. De-aia întreb, ce plan tarifar are? Are pile la Enel? Vreau și eu așa prețuri.
![]() Iar optzeci de euri pe lună chirie la baterii... No comment... Deci să recapitulăm: dau pe mașină mai mult decît aș da pe sora ei pe benzină, după care mă bag sclav la Renault, să le plătesc lunar mai mult decît aș plăti în mod normal pe benzină. A, și pe urmă trebuie s-o țin toată noaptea în priză ca să pot a doua zi să merg șaptezeci de kilometri. Bună afacere. ![]() Și pentru ce? Doar ca să scap de riscul de a schimba toba sau pompa de apă? Sînt acum la a șaptea mașină, și la nici una dintre ele n-am schimbat nici eșapamentul, nici pompa de apă, nici radiatorul, nici conductele. Deci speranța că-mi voi amortiza costurile prin prisma lipsei acestor elemente e cam slăbuță... ![]() This post has been edited by VladSoare: 2 Jun 2014, 12:39 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 2 Jun 2014, 13:48) Din ce văd pe net, bateria are capacitatea de 22 kWh. Deci dacă o încarci complet în fiecare zi, chiar și dacă am socoti numai zilele lucrătoare, consumi 440 kWh. Ce plan tarifar are el, de plătește doar cinci euri pentru patru sute și mai bine de kilowatt oră? Vreau și eu prețuri din astea! ![]() De unde presupunerea ca o descarca complet in fiecare zi? |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Pai 80 de euro pe luna imi cam ajung de vreo 7-800 km.
Scumpi electrogandacii astia... |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Alte economii pe care motorul electric le face sunt taxele....locale/poluare/RCA.
@+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
care e pretul de asigurare la casco pentru o astfel de masina?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(IsNa @ 2 Jun 2014, 13:55) Păi pe baza autonomiei. Dacă autonomia este atît de redusă, presupunerea că se va descărca aproape complet în fiecare zi nu-i chiar atît de hazardată. Bine, hai să presupunem că nu se descarcă complet. Se descarcă doar 70%. Chiar și așa, cinci euri pentru trei sute de kilowatt oră e un preț al naibii de bun. Chiar și pentru două sute, cinci euri ar fi un preț excelent. ![]() Bine, dacă mergi doar cinci kilometri în fiecare zi, atunci normal că n-o încarci decît foarte puțin, și poate ajungi la cei cinci euri. Dar eu vorbeam de oameni care chiar folosesc autonomia aia, nu de cazuri speciale care locuiesc la două străzi de birou. ![]() This post has been edited by VladSoare: 2 Jun 2014, 18:11 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
renou' si-a luat-o-n freza cu electricele .. in anumite tari s-au trezit cu clientii ca au returnat masinile la dealeri si au cerut banii inapoi ... e plin pe la Renault de prezentari de marketing in acest sens, stiu, dureros insa aceasta este realitatea
in schimb, in Franta se incearca o solutie mai agresiva de a vinde catre populatie electricele La limite de vitesse à Paris pourrait passer de 50 à 30 km/h (cica pentru a reduce noxele si accidentele) This post has been edited by P-A-C-O: 2 Jun 2014, 17:59 |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(P-A-C-O @ 2 Jun 2014, 18:59) .. in anumite tari s-au trezit cu clientii ca au returnat masinile la dealeri si au cerut banii inapoi Asta se poate intampla in orice tara si pentru orice marca si se scade cam juma din valoare noua odata trecut pragul reprezentantei....mai esti interesat de rambursat? Articolul din link nu are nici o legatura cu electricele.....si discutia asta cu viteza e veche in F. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Bun. Lumea uita cateva lucruri. Mizeria asta de masini electrice de la renault e dupa parerea mea o mare teapa.
De ce...Sa luam exemplul twizy. Cica 30 euro pe luna chirie, in limita a 2500 km/an! ..adica 208.3 km/luna !!! Bine, mai au si alte preturi ptr o limita mai mare. Dar sa calculam ptr 2500km/an...ptr care numai ptr a detine masina ar costa 360 euro / an. Dupa un calcul scurt, avem cam 250 de litri de motorina. Daca punem un clio sa mearga in oras cu 250 de litri, ar insemna ca acel clio ar merge la un consum de 7% undeva pe la 3500km. Deci numai din chiria bateriei, castig 1000km. Unde e afacerea? Aaaa...la un tesla S...poate... ai autonomie de peste 400km indiferent de anotimp, ai bateriile incluse, ai statiile de supercharge moca...din Viena incolo ![]() Concluzie...nu merita inca un full electric...hibrid, da, ptr impozit, dar altfel sub nici o forma...inca. |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
impozitul la bucuresti, ca in alte orase oha reducere.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
In Galatz s-a bagat primul autobuz electric. Autonomie? 50 de km. Daca iei un lot de cetateni sa-i duci la Mall la Braila, nu-i mai poti aduce inapoi. De cite ai nevoie sa ai macar o linie functionala? Doua drumuri Calea Brailei-Galati Nord a descarcat bateria. Pina a doua zi lumea merge pe jos. Asta-i mistocareala curata. Sau spaga murdara.
This post has been edited by corbex: 3 Jun 2014, 17:27 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Câtă vreme nu există soluții viabile și ieftine de stocare a energiei electrice, mașinile electrice sunt doar o glumă.
This post has been edited by gabize: 3 Jun 2014, 17:51 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(P-A-C-O @ 2 Jun 2014, 18:59) renou' si-a luat-o-n freza cu electricele .. in anumite tari s-au trezit cu clientii ca au returnat masinile la dealeri si au cerut banii inapoi ... e plin pe la Renault de prezentari de marketing in acest sens, stiu, dureros insa aceasta este realitatea in schimb, in Franta se incearca o solutie mai agresiva de a vinde catre populatie electricele La limite de vitesse à Paris pourrait passer de 50 à 30 km/h (cica pentru a reduce noxele si accidentele) Ce faci bre? Arunci cu rahat? Rea vointa din partea matale. Clar. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
maru |
![]()
|
eu cred ca toate vor fi la timpul lor ! avem zeci de ani de cand am ajuns pe luna,calculatoarele au avansat de la marimea unei camere la dimensiunea unui ceas,performantele masinilor au crescut considerabil (culmea e ca fiabilitatea a scazut) si cu un motor de 1 L scoti 100 de caluti,rachete lansate de la mii de km ajung la un punct fix ochit si multe altele... intrebarea mea ar suna cam asa: credeti ca la cate minti luminate sunt in lumea asta nu s`a descoperit inca o masina cu motor electric care sa aiba o autonomie mai mare ? interesele sunt mult mai mari de marii capi ai lumii ca altfel s`ar prabusi economia tuturor tarilor! imaginati`va cate milioane de locuri de munca sunt la nivel mondial in industria petroliera (cei care foreaza,transportatori,benzinarii etc) si chiar daca ar fi ceva treptat ar fi prea dezastruos pentru sacu` marilor magnati...
|
--------------------
Dacia
1310 Break
|
|
IRONICK |
![]()
|
Clar este o constipatie mondiala!
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(b76bgaarh @ 4 Jun 2014, 13:54) La impact frontal este putin mai buna decat o masinuta de golf. Din cauza ca are airbag-uri si centuri. ![]() ![]() ![]() Dar la cel lateral este mai nasoala. renault_side.pngclub_side.png renault_front.pngclub_front.png renault.jpgclubcar.jpg This post has been edited by IRONICK: 4 Jun 2014, 13:08 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dacotec |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 1 November 05 ![]() |
Inca nu pot fi convinsa sa renunt la o gramada de beneficii aduse de carburantii clasici doar pentru a fi in trend, poate si eco...
|
--------------------
citroen/Dacia
Citroen C5/logan 1.4 Laureate
2004
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
na belea..clasic sa fie
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 4 Jun 2014, 14:04) La impact frontal este putin mai buna decat o masinuta de golf. Din cauza ca are airbag-uri si centuri. ![]() ![]() ![]() Dar la cel lateral este mai nasoala. Acum pe bune - e și ăsta un aspect. Îți iei o gărgăriță de-asta, că ești green și eco, și te lipește de asfalt un manelist beat cu X5-ul, de te recoltează SMURDU' cu racleta. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
VladSoare |
![]()
|
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Tesla to Share Supercharger Network With Other EV Manufacturers.
What it's like to drive a Tesla Model S in the UK. This post has been edited by Squirrel: 12 Jun 2014, 12:38 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 08:53 |