Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
![]() ![]() ![]() |
Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Imi place grozav Tesla dar in Romania e doar un moft si atat! Sunt foarte curios cat or sa reziste jantele alea de 21 prin gropile patriei! Sau cum o s-o repare cu prima ocazie cand o vita de camionagiu o sa se bage peste el!
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Daca stai la casa, ai garaj cu priza, la serviciu ai parcare cu priza, Tesla are mult sens. Spre deosebire de Leaf sau de cele de la Mitsubishi/Peugeot/Citroen, Tesla arata a masina, ai si un interior luxos, iar pretul e cat de cat corect la pretentiile masinii. Nu e mult mai scumpa decat un E, Seria 5 sau A6 cu putere si dotari similare Sunt deja cel putin 3 Tesle in Bucuresti, in afara de cea din material mai sunt una alba si una albastra.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
centurion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.043 Joined: 8 September 12 ![]() |
Nu am stiut ca deja exista in Romania 3 modele Tesla. Masina asta ramane un vis pentru multi. Iar pentru patronul Tesla, este un pariu castigat.
Sper intr-o moarte cat mai rapida in Europa si SUA a masinilor personale cu motoare termice. La utilitarele mari e mai dificil deocamdata. |
--------------------
-
-
-
|
|
maru |
![]()
|
![]() Rromania..da leand uof cios Group: Members Posts: 672 Joined: 1 September 13 ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 2 Jun 2014, 11:48) Din ce văd pe net, bateria are capacitatea de 22 kWh. Deci dacă o încarci complet în fiecare zi, chiar și dacă am socoti numai zilele lucrătoare, consumi 440 kWh. Ce plan tarifar are el, de plătește doar cinci euri pentru patru sute și mai bine de kilowatt oră? Vreau și eu prețuri din astea! ![]() În al doilea rînd, cît plătește lunar pentru baterie? Cît despre întreținere, în afară de uleiul de motor și de cureaua de distribuție, schimbă cam tot ce schimbă și o mașină normală, și la aceleași intervale. Mașina aia are și ea capete de bară, are amortizoare, are plăcuțe și discuri de frînă, are senzori, are becuri, are rulmenți la roți, are capete de planetare, are tot. Deci stai liniștit, că schimbi destule și la ea. domnule Vlad Soare cred ca o sa ajungeti sa`mi dati dreptate: ProMotor: Cum ați adus mașina în țară? [Tesla nu comercializează oficial în România modelele sale – n.r.] Gabriel Dogaru: Mașina am ridicat-o din Olanda și am venit cu ea pe roți până la București tocmai pentru vedea cum se manifestă sau dacă apar probleme (pe care nu aveam cum să le constat la ridicarea mașinii). Foarte interesant, acest drum de circa 2.500 km m-a costat doar 10 euro! Pentru că în foarte multe locuri curentul electric pentru alimentarea mașinilor electrice e gratis: de pildă încărcătoarele din parcările multor magazine de scule electrice sau mall-uri; sau cele de la companiile de distribuție a energiei, de la Linz sau Budapesta; ori prizele de la hoteluri. În România am încărcat mașina la hotelurile Continental, care aplică o politică ”friendly” față de automobilele electrice. Suma de 10 euro s-a adunat prin folosirea încărcătoarelor cu monedă sau a celor cu plata prin sms (de exemplu în rețeaua RWE, din Germania). p.s: probabil curentul este putin mai scump pe afara fata de Rromania insa eu pomeneam de o incarcare zilnica (poate nu erau descarcate complet) si va asigur inca o data ca va costa 5 euro/luna incarcare zi de zi la modelul renault kangoo care avand o putere si autonomie mai mica solicita mai putini kw la incarcare si o estimare a unui drum dus-intors la servici de 50-60 km (deci poate o incarcare la doua zile) This post has been edited by maru: 21 Jun 2014, 09:18 |
--------------------
Dacia
1310 Break
2003 Zambeste, maine poate fi mai rau !
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(centurion @ 21 Jun 2014, 09:44) Speranta e una, realitatea concreta e alta! 90% din populatia urbana sta la bloc, ca sa-mi incarc o masina electrica ar trebui sa trag un prelungitor de vreo 200 de metri! Asta in eventualitatea ca gasesc loc de parcare relativ aproape de bloc! Pe munte ce fac? Merg cu remorca cu acumulatori dupa mine? |
--------------------
No
Reno
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Mergi pe munte 400 km fara sa ai acces la curent electric?
Cam unde mergi tu pe munte cu masina de faci distantele astea fara a avea deloc acces la curent electric? This post has been edited by St: 21 Jun 2014, 22:02 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
De unde ai scos aia 400 de km?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
RadulescuRomulus |
![]()
|
![]() Sunt cu ochii pe voi! Group: Members Posts: 1.780 Joined: 7 December 10 From: naufragiat ![]() |
sper sa pot apuca sa conduc si eu o Tesla. Eventual sa achizitionez una sh.
am sperante pt undeva spre 50-60 ani... |
--------------------
VW Passat berlina
2.0 Tdi CR + DSG
04.2009 - diesel, 140cp
- B 69 COI EX: megane 2.1, 1.5dci, 101 magari - B 314 ZDA
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Dezmembrez Tesla S, stare buna, jante, cauciucuri iarna/vara, baterii AAA....
![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
Garett |
![]()
|
777!
![]() QUOTE(St @ 21 Jun 2014, 23:02) Mergi pe munte 400 km fara sa ai acces la curent electric? Cam unde mergi tu pe munte cu masina de faci distantele astea fara a avea deloc acces la curent electric? Pai merg aproape 200 pana la cel mai apropiat munte! Si daca tu iti imaginezi ca te duci la o pensiune si bagi masina in priza just like that... Vorbim de Romania, remember? Daca bagi un fierbator in priza sar toate sigurantele din vila! A, si btw: nu exista SUV-uri electrice, cu ce te duci pe munte, Model S sau Leaf? This post has been edited by Garett: 22 Jun 2014, 06:17 |
--------------------
No
Reno
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Consumul e mai mare cind urci. Asa am auzit.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(corbex @ 21 Jun 2014, 22:38) Modelul cu baterie de 65 kw are autonomie declarata de 208 mile (334 km), cel de 85kw 265 mile (426). http://www.teslamotors.com/models/features#/battery QUOTE(Garett @ 22 Jun 2014, 06:16) Si daca tu iti imaginezi ca te duci la o pensiune si bagi masina in priza just like that... Vorbim de Romania, remember? Daca bagi un fierbator in priza sar toate sigurantele din vila! A, si btw: nu exista SUV-uri electrice, cu ce te duci pe munte, Model S sau Leaf? Faptul ca in Romania astazi nu e la fel de confortabil ca o masina cu motor cu ardere interna, sunt total de acord, asta nu inseamna ca in viitor nu va fi sau ca nu este aproape la fel de confortabil in alte tari. Sa inteleg ca la munte merg doar romanii care au SUV? (PS: nu stiu cum si unde mergi tu la/pe munte, dar eu merg pana unde este asfalt cu masina, de acolo - pe munte - merg la picior) In plus http://www.teslamotors.com/modelx |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
QUOTE(maru @ 21 Jun 2014, 09:57) renault kangoo care avand o putere si autonomie mai mica solicita mai putini kw la incarcare si o estimare a unui drum dus-intors la servici de 50-60 km (deci poate o incarcare la doua zile) cu modelele renault cu bateriile full , nu ajungi la pitesti de la bucuresti . ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
maru |
![]()
|
![]() Rromania..da leand uof cios Group: Members Posts: 672 Joined: 1 September 13 ![]() |
daca ii dai talpa nu ajungi la pitesti cu siguranta.. aseara a plecat cu electrica din cartierul militari pana aproape de zimnicea (112 km) si mai arata autonomie 10 km la un mers constant de 60-70 km/h (pentru a fi sigur ca ajunge) dar si timpul a fost in defavoarea lui..precum am mai spus sunt cativa factori care influienteaza negativ autonomia : viteza excesiva,vremea nefavorabila (temperaturi scazute,ploi,zapada etc),drumul cu serpentine,greutatea pusa in masina..dar sa fim totusi increzatori ca este si asta un inceput
p.s: cine doreste sa vada mai multe modele de electrice o poate face la service-ul serus de pe centura carrefour militari |
--------------------
Dacia
1310 Break
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(St @ 22 Jun 2014, 09:48) LA munte e una, PE munte e alta! ![]() Imi casunase la un moment dat RX400h, gasisem unul la vreo 20k. In afara de motorul de peste 3l (in Galati nu este, sau nu era atunci, cel putin, nu stiu acum, reducere de impozit pentru hibride) ce m-a dezumflat total a fost precizarea expresa din manual "a nu se folosi in mod off-road"! La fel, Model X va fi doar un SUV de mall, nu ceva pentru drumuri forestiere. Singurul off-roader electric pe care il stiu este un prototip de anul trecut, presupus a preconiza noul G-Klasse. Nu ma intelege gresit, n-am nimic impotriva masinilor electrice, din contra, Model S imi place grozav, la fel si Ampera, minus pretul "nesimtit de mare", dar nu cred in generalizarea lor mai devreme de 20-30 de ani. In Romania, adica, in vest, da, deja am vazut o gramada in Norvegia, e drept, acolo fiind favorizate de taxele imense pentru orice masina, taxe care nu se aplica masinilor electrice sau hibrid. This post has been edited by Garett: 22 Jun 2014, 14:38 |
--------------------
No
Reno
|
|
St |
![]()
|
Cred ca o majoritate covarsitoare dintre cei care merg la munte nu ajung cu masina pe drumuri off-road. (majoritatea merg la cabana si acolo lenevesc cateva zile, mai sunt si unii care lasa masinile "la sosea" si o iau la pas pe munti). Cei care vor sa iasa pe drumuri forestiere sunt mult prea putini. Pentru astfel de nevoi nu exista o masina electrica care sa le satisfaca.
Problema cea mare este ca in Romania infrastructura este aproape 0 pentru masini electrice si nici nu va fi prea departe curand. Model S este mai scump ca un E classe echivalent (de exemplu E400 este 70 000 in Romania, Tesla de 85kw ar costa cam 90 000). Insa, in afara de pret, pana acum nu au aparut dezavantaje evidente intre o masina cu motor conventional si un model S (care totusi este destul de aproape de o masina pe benzina de exemplu, ca functionalitate, Renault despre care spune colegul mai sus e departe de asta). Din ce vad pe net, la RX400h bateriile sunt in podea. Probabil asta e motivul pentru care indicau sa nu se foloseasca in off road, daca nu sunt protejate suficient de bine, damage la baterie poate cauza incendii (cum a fost si cazul Tesla). This post has been edited by St: 22 Jun 2014, 15:05 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
QUOTE(C@talin @ 22 Jun 2014, 09:08) ![]() IMG_20140514_122748.jpg ( Size: 909.88k ) Number of downloads: 477 A se vedea raportul dintre charge si range. |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
corbex |
![]()
|
Ia intra tu pe niste drumuri foestiere, sa vezi cite sute de insi sint. Daca te duci tirziu, nici sa te pishi nu mai ai unde.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Pentru amatorii de retromobile.
Power Japan Plus - Dual carbon „Ryden” LE: Conferință anunțată de către Toyota referitoare la dezvoltarea Fuel Cell pe 25 iunie 2014. This post has been edited by Squirrel: 23 Jun 2014, 10:23 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Nu-i mașină, da'-i tot cu baterii:
http://news.yahoo.com/photos/harley-electr...3184252810.html Ce ziceți, va avea succes? Oare clientul tradițional Harley Davidson, americanul dur și fioros, pletos, bărbos, în costum de jeans ornat cu lanțuri, cu cizme ascuțite și ghiuluri pe degete, va fi dispus să apară în public călare pe o chestie care bîzîie ca o mașinuță teleghidată? ![]() This post has been edited by VladSoare: 24 Jun 2014, 15:26 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Li se pare prea silențioasă…
Este o serie de test oferită spre testare clienților, în vederea testării potențialului pieței. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
Nu enimic de ras, e dovedit stiintific si practic ca motorul electric functioneaza mai economic cu GPL. Consumul este zero !
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !" |
|
St |
![]()
|
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
maru |
![]()
|
zgomotu`... unde e zgomotu` de chopper ?
![]() range -> 55 mile deci cam 88-90 km autonomie dupa care dai la pedale ![]() |
--------------------
Dacia
1310 Break
|
|
St |
![]()
|
Pai marele Renaul ZE (pe care l-ai ridicat in slavi pe aici acum cateva zile) are autonomie un picut mai mare si nu-i motocicleta. Deci nu vad ce-i de ras asa de mult.
In al doilea rand, nu e o motocicleta care se comercializeaza, vor doar sa arate ca se poate si sa testeze daca lumea ar merge pe asa ceva (lipsa zgomotului clasic de harley ar putea fi un impediment). |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
VladSoare |
![]()
|
Păi da, dar Harley are alt public țintă decît Fluence ZE. Clientul tradițional de Harley este americanul care bate continentul în lung și-n lat. Or la ce drumuri au americanii, cincizeci și cinci de mile nu înseamnă nimic - rămîi fără baterie în mijlocul pustietății.
![]() This post has been edited by VladSoare: 5 Jul 2014, 19:58 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
maru |
![]()
|
total de acord cu tine vlad
![]() |
--------------------
Dacia
1310 Break
|
|
Piper101 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 30 March 14 ![]() |
Cat de frumoasa este Tesla S incredibil. Din ce am citit in prezentare totul este high tech pe masina aia.
|
--------------------
Renault
Fluence
Privilege 1.5 dci 105cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 09:05 |