demisie din firma, in "grup"..
![]() ![]() ![]() |
demisie din firma, in "grup"..
Shush |
![]()
|
||
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Salariul mediu brut e minarit la 2250 ca sa iasa punctul de pensie mic. In realitate e sub 2000.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
paradox_utopic |
![]()
|
![]() solenza driver ! Group: Members Posts: 372 Joined: 1 January 09 ![]() |
"Putini sunt cei care inteleg ca cu cat oamenii sunt mai multumiti cu locul de munca, cu atat eficienta lor in lucru creste. Si multumirea asta se masoara nu numai in bani, ci in mult mai multe.
Atmosfera de la locul de munca, alte beneficii pe care le poti acorda in cazul in care nu poti asigura salarii foarte mari, un program mai lejer, neintretinerea unei atmosfere prea pretentioase sau prea stresante atunci cand nu este cazul, evitarea unor ore suplimentare printr-un management bun al lucrarilor....etc etc" mai faci angajari ?! ![]() ![]() ![]() asta cu "eu il invat,il scolarizez,il pregatesc,apoi el o taie la concurenta " e ceva normal ! tu il platesti prost,ca-i nepregatit,concurenta il plateste bine,ca-i pregatit ! daca il platesti si tu bine,dupa ce l-ai pregatit,nu ti-ar pleca angajatul !! nu-l poti tine la nesfarsit pe un salariu mic numai pe baza:eu te-am facut,eu te omor !!! This post has been edited by paradox_utopic: 6 May 2014, 19:41 |
--------------------
dacia
1310, supernova 2001, solenza 2003,logan
2005
- B-99-SYS
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(corbex @ 6 May 2014, 19:15) ![]() Punctul ala nu e 35% din salariul mediu brut ? Daca ar fi sub 2000 (adica mult sub 2250) nu ar fi mai mic punctul ? Acum am inteles, e vorba de punctajul mediu al fiecaruie care se calculeaza folosind raportul salariu impartit la salariu mediu brut. This post has been edited by Shush: 6 May 2014, 21:31 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Salariul mediu brut e 2.298 lei. Badie ce contabil esti matale?
|
--------------------
|
Shush |
![]()
|
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(Lord Hades @ 30 Apr 2014, 19:14) Daca va zic ca in Brașov exista înțelegeri nescrise intre marile companii sa nu angajeze unii de la alții ... ce aveți de zis? Am de zis doar ca Brasovul nu-i buricul pamantului .... lumea e larga. Daca ai ce oferi pe piata, se gasesc si clienti. Asta in societati cu o economie de piata adevarata. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(paradox_utopic @ 6 May 2014, 19:32) "Putini sunt cei care inteleg ca cu cat oamenii sunt mai multumiti cu locul de munca, cu atat eficienta lor in lucru creste. Si multumirea asta se masoara nu numai in bani, ci in mult mai multe. Atmosfera de la locul de munca, alte beneficii pe care le poti acorda in cazul in care nu poti asigura salarii foarte mari, un program mai lejer, neintretinerea unei atmosfere prea pretentioase sau prea stresante atunci cand nu este cazul, evitarea unor ore suplimentare printr-un management bun al lucrarilor....etc etc" Multora poti sa le dai degeaba bani si atmosfera, tot nemultumiti sunt ca firma profita de ei. Depinde de soi ... |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(Liviu @ 6 May 2014, 23:03) Am de zis doar ca Brasovul nu-i buricul pamantului .... lumea e larga. Daca ai ce oferi pe piata, se gasesc si clienti. Asta in societati cu o economie de piata adevarata. Pai un fel de economie de piata avem si noi, ca daca oferta (de forta de munca, in cazul asta) e mare, atunci si "cererea" are de unde alege, si salariile nu prea au cum sa creasca. Mai e si rigiditatea destul de mare a "fortei de munca" in a se reorienta spre alte domenii... |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(Liviu @ 6 May 2014, 22:03) Am de zis doar ca Brasovul nu-i buricul pamantului .... lumea e larga. Daca ai ce oferi pe piata, se gasesc si clienti. Asta in societati cu o economie de piata adevarata. Sigur, în București se găsesc. Cît timp vii de-acolo la București, nu-i nici o problemă. Doar să nu-ți vină ideea să faci invers, adică să mergi din București în Brașov, că atunci e supărare mare, se cheamă că-i infestezi pe localnici, ca să-l citez pe un stimat coleg de-al nostru. ![]() This post has been edited by VladSoare: 7 May 2014, 10:01 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Eu ma refeream la un plan mai.... european
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Shush |
![]()
|
Vin si eu cu o intrebare.
Tocmai ce mi-am trimis demisia. Nu mi-am gasit altceva si probabil nu o sa imi gasesc nimic la fel de bine platit, dar nu am mai suportat. Am in contract 20 de zile preaviz. E vreo metoda sa scap de el ? Mai am ceva zile de concediu, alea se scad din preaviz ? |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Nu poti scapa de preaviz decat daca e de acord angajatorul sa te lase sa pleci inainte. Si orice intrerupere, gen concediu, nu face decat sa prelungeasca preavizul.
This post has been edited by paul_p: 16 May 2014, 18:17 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
ady77 |
![]()
|
Si daca nu il respecti ce patesti?
![]() |
--------------------
|
Shush |
![]()
|
Sunt curios si eu de asta.
Eu pot sa ma prezint 8 ore pe zi la munca, dar sa nu fac nimic. E destul de clar ca din moment ce mi s-a acrit nu prea mai am tragere sa fac nimic pentru ei. |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
QUOTE(paul_p @ 16 May 2014, 18:16) Nu poti scapa de preaviz decat daca e de acord angajatorul sa te lase sa pleci inainte. Si orice intrerupere, gen concediu, nu face decat sa prelungeasca preavizul. Nu este adevarat. Concediul de odihna nu suspenda preavizul. Pe perioada preavizului ai aceleasi drepturi/obligatii ca si in timpul executarii normale a contractului de munca (inclusiv dreptul la CO). Dar angajatorul nu este obligat sa-ti dea concediu pe perioada preavizului. Daca la expirarea termenului de preaviz mai ai zile de CO neefectuate, trebuie sa ti le plateasca. Asa ca pt. angajator este mai bine din pdv financiar sa-ti dea concediu in timpul preavizului (nu-ti plateste decat zilele de concediu). Daca nu-ti aproba CO in preaviz atunci iti va plati zilele de lucru+zilele de CO neefectuate. Insa este decizia lui daca-ti aproba sau nu efectuarea CO in timpul perioadei de preaviz. This post has been edited by Lex Luthor: 16 May 2014, 22:58 |
--------------------
----
----
---- ---
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
M-am exprimat gresit. Doar concediul medical sau cel fara plata suspenda preavizul.
QUOTE(Lex Luthor @ 16 May 2014, 23:57) Asa ca pt. angajator este mai bine din pdv financiar sa-ti dea concediu in timpul preavizului (nu-ti plateste decat zilele de concediu). Daca angajatul nu este valoros, atunci angajatorul poate sa-i acorde si CO, ca sa scape cat mai repede de el si cu costuri minime. Scopul preavizului este ca angajatorul sa nu ramana in aer prin plecarea angajatului, si sa aiba un ragaz sa-i caute inlocuitor. QUOTE(ady77 @ 16 May 2014, 19:45) Asta e o carenta in legislatie. In practica angajatorul nu are cum sa se protejeze. Poate cel mult sa-l cerceteze disciplinar (o gluma fara finalitate) sau sa nu-l ponteze - deoarece a lipsit nemotivat. This post has been edited by paul_p: 17 May 2014, 01:45 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Daca nu mă insel eu, ai dreptul la 2h/zi absenta ca sa iti cauti de lucru. Deci stai 6 ore pe zi, iei si concediul daca ti-l da, si mai reduci din timp efectiv de prezenta si de lucru.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(paul_p @ 17 May 2014, 02:38) In practica angajatorul nu are cum sa se protejeze. Poate cel mult sa-l cerceteze disciplinar (o gluma fara finalitate) sau sa nu-l ponteze - deoarece a lipsit nemotivat. In practica, angajatii nu-si cunosc drepturile la fel de bine ca si angajatorii (nu ca astia ar da p-afara, dar macar au invatat sa se adapteze). De obicei, prima reactie e sa-l amane pe cel ce pleaca, cu diverse chestii: ultimii bani, adeverinte, acte depuse la diverse institutii, foaia de lichidare, etc. Metode se gasesc, de aia e preferabil sa-ti lasi loc de "buna ziua", indiferent cum si de ce pleci. La o adica, ambele parti ar trebui sa inteleaga ca dragoste cu forta nu se poate. |
--------------------
Dacia
1310
|
Shush |
![]()
|
Aia cu reducerea 2 ore stiu ca se aplica doar in cazul in care te dau ei afara.
Tot mi se pare o prostie preavizul in cazul demisiei. Din moment ce vreau sa plec e clar ca nu o sa ma omor cu munca in preaviz ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
maho |
![]()
|
Pai si cu ce te deranjaza sa mergi, sa freci menta, si sa le faci zile fripte ? Mai ales ca-n timpul ala esti si platit.
Preavizul functioneaza de ambele parti. |
--------------------
Dacia
1310
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Mai bine mai stateai pana iti gaseai... doar nu te mancau, iar salariu il primeai
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.514 Joined: 3 January 05 ![]() |
QUOTE(Shush @ 6 May 2014, 18:24) cu salariul mediu brut se presupune ca stai cu parintii, care te mai ajuta si cu păpica. E normal? Poți sa-ți faci o familie cu salariul mediu? Chiria in Bucuresti e cam minim 1000 lei, intretinerea, telefon, internet, cablu, electricitatea, inca vreo 400-500 lei. Mai raman bani de mancare? nu iti ramane decat să-ți dai demisia si sa emigrezi! |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Lol. Adica patronul trebuie sa ma plateasca cu sume mari, chiar daca poate salariul nu reflecta munca depusa doar pentru ca vreau sa stau cu chirie in Bucuresti, vreau sa am net, smartfion.
Nimic din astea nu sunt neaparat necesare daca n-am bani. Terminati cu prostiile astea gen "patronul tre sa ma plateasca pt ca am chirie.......sau rate....sau pt. ca firma are bani." Nici gand. Patronul trebuie sa plateasca angajatul in functie de munca depusa, si aici intra totul, munca in sine, programul, responsabilitatile..... Secretara am avut si eu la interviu, primul lucru cand a intrat pe usa a fost sa-mi zica ca ea fara 600 de euro nu sta. Dar 2+3 cu creionul pe hartie nu stia sa faca fara calculator, iar cand am pus-o sa adauge TVA la o suma oarecare (cu calculator de data asta) se uita la mine ca vita la poarta noua. Dar ea "facuse finante-banci". Poate in genunchi langa banci. Dar ea sub 600 de euro nu "sta". (capra nu aveam nevoie sa "stea" ![]() Pai pe ce vrei tu 600? Doar pt. ca ai "facut finante-banci" si ai rata la smartfion? Ce treaba am io cu asta? This post has been edited by vallixx: 18 May 2014, 08:26 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
maho |
![]()
|
QUOTE(vallixx @ 18 May 2014, 09:14) Secretara am avut si eu la interviu, primul lucru cand a intrat pe usa a fost sa-mi zica ca ea fara 600 de euro nu sta. Daca era buna, face banii. Altele iau 600/noapte. Asa se zvoneste. |
--------------------
Dacia
1310
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
QUOTE(vallixx @ 18 May 2014, 08:14) Nimic din astea nu sunt neaparat necesare daca n-am bani. Terminati cu prostiile astea gen "patronul tre sa ma plateasca pt ca am chirie.......sau rate....sau pt. ca firma are bani." Nici gand. Patronul trebuie sa plateasca angajatul in functie de munca depusa, si aici intra totul, munca in sine, programul, responsabilitatile..... Dar cum evaluezi, salariul in functie de ce zici mai sus? In afara de "asa mi se pare mie" si "asa se plateste in piata" (ma refer ca media din domeniu, nu piata legume fructe) cine mai aplica alte modalitati? Chiar sunt curios daca la firma ta ai niste calcule in spatele salariilor (altele decat cele in care se negociaza salariul in functie de proiecte unde plata e cu ora/ziua). Sa zicem ca pt un muncitor ce produce scule, ii poti calcula salariu in functie de cate scule face/(luna/ora, cum vrei tu), pretul de vanzare al sculei din care scazi profitul tau de pe urma muncitorului. Evident ca salariul nu poate fi mai mic decat minimul national dar nu mai mare decat maximul cel poti obtine din vanzare scule, mai putin costurile fixe, profitul tau 0 (ca altfel firma ar fi in faliment). Si acuma nedumerirea mea pt mediul din RO, se pleaca de la salariul muncitorului si se ajunge la pretul de vanzare sau de la pretul de vanzare al sculei si se calculeaza salariul? Teoretic e simplu raspunsul, practic... Dar pt personal administrativ cum se face? Nu cumva dupa cum are patronul bani? Ca sunt secretare care castiga mai mult de 600 EUR/luna si nu neaparat din prisma responsabilitatilor cat a renumelui si a banilor firmei. Eu zic totusi ca in RO, majoritatea salariilor sunt calculate dupa ureche, media din piata si cheful angajatorului si nu exista o echitate intre munca prestata si salariul primit. Cand balanta cade intr-o parte,de obicei in defavoarea angajatului, se compenseaza cu alte chestii (promisiuni de bonusuri, iesiri, beneficii in natura de la job etc). |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Absolut corect, insa nu poti sa-l calculezi dupa nevoile respectivului, ci el isi va calcula posibilitatile in functie de venit.
Poate unu' e bou de impunge, dar are rata la Porsche, ca asta a vrut el.....asta a fost nebunia lui, sa-si faca rate pe viata la Porsche. Asta trebuie sa fie baza calcului salariului? Rata lui la Porsche? |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
Shush |
![]()
|
QUOTE(maho @ 17 May 2014, 11:18) Pai si cu ce te deranjaza sa mergi, sa freci menta, si sa le faci zile fripte ? Mai ales ca-n timpul ala esti si platit. Preavizul functioneaza de ambele parti. Lucrez de acasa, deci nici nu am unde sa merg ![]() Nu vreau nici sa imi bat joc, de aia as prefera sa imi predau proiectele si atributiile apoi sa plec. Banii nu ma intereseaza, desi e vorba de destul de multi, nervii si linistea mea sunt mai importante. QUOTE(UXE @ 18 May 2014, 07:10) Daca nu imi dadeam demisia iar ma razgandeam. Nu stau in banii aia si de gasit imi gasesc repede altceva. Mi-am dat seama ca exista si alte lucruri care conteaza la un job pe langa salariu. Da castigam super bine, lucram de acasa, nu lucram enorm de mult, dar asta era cam totul. In rest stres, nervi, bataie de joc, sefi (de fapt sefe) peste sefi, relatia angaj-angajator era vazuta ca sclav-posesor, chiar daca efectiv nu se intampla mare lucru find doar vorbe goale de la persoane care s-au trezit sefe nu imi place deloc atitudinea asta sau incercarea de a mi se impune lucruri gen "nu pleci pana nu termini", "nu ma intereseaza, rezolva", "e treaba ta sa rezolvi nu imi pasa ca nu se poate", etc. Mereu aveam certuri cu noile sefe pentru ca nu respectam regulile de "sclavie" impuse si nu mai vreau sa lucrez cu astfel de oameni. Pentru cine zicea mai sus ca nu poti trai cu salariul mediu pe economie, te rog sa ii intrebi pe aia 50% din romani care traiesc cu un salariu mai mic decat cel mediu pe economie. Desi tare am impresia ca sunt mai mult de 50% aia ... Cu cat ai mai multi bani cu atat cheltui mai multi, daca ai putini te descurci si cu aia. 18 May 2014, 21:30: QUOTE(vallixx @ 18 May 2014, 08:14) Secretara am avut si eu la interviu, primul lucru cand a intrat pe usa a fost sa-mi zica ca ea fara 600 de euro nu sta. Dar 2+3 cu creionul pe hartie nu stia sa faca fara calculator, iar cand am pus-o sa adauge TVA la o suma oarecare (cu calculator de data asta) se uita la mine ca vita la poarta noua. Dar ea "facuse finante-banci". Poate in genunchi langa banci. Dar ea sub 600 de euro nu "sta". (capra nu aveam nevoie sa "stea" ![]() Pai pe ce vrei tu 600? Doar pt. ca ai "facut finante-banci" si ai rata la smartfion? Ce treaba am io cu asta? Lasa ca lucreaza saracele la banci pe niste sume de iti vine sa razi. Nu am inteles niciodata cum poti sa risti sa pui un om sa lucreze cu sume enorme de bani zilnic si sa ii dai 12-13 milioane pe luna ![]() This post has been edited by Shush: 18 May 2014, 21:30 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.514 Joined: 3 January 05 ![]() |
QUOTE(vallixx @ 18 May 2014, 08:14) Lol. Adica patronul trebuie sa ma plateasca cu sume mari, chiar daca poate salariul nu reflecta munca depusa doar pentru ca vreau sa stau cu chirie in Bucuresti, vreau sa am net, smartfion. Nimic din astea nu sunt neaparat necesare daca n-am bani. Terminati cu prostiile astea gen "patronul tre sa ma plateasca pt ca am chirie.......sau rate....sau pt. ca firma are bani." Nici gand. Patronul trebuie sa plateasca angajatul in functie de munca depusa, si aici intra totul, munca in sine, programul, responsabilitatile..... cu piramida nevoilor umane nu am glumit, studiați problema ca e esențială. Dar revenind la chiria din Bucuresti, care nu înțeleg de ce nu influențează salariile, cand costul vieții, inclusiv chiria, influentează peste tot salariile. Extrema influență in Silicon Valley, unde chiria la un apartament de 2 camere e de 2700 $, crezi ca gasești sa angajezi o secretară cu 600? E valabil și in România -salarii diferite pentru orase diferite. Am vazut si eu oameni care stăteau pe salarii mici, dar primeau de la țară, mâncare, bani de chirie, in speranța ca vor avansa sau ca vor câștiga experiență. Dar toate astea se termina cu o demisie și o fluctuație permanentă de persoane pe salarii mici. |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 23:28 |