Ce îmbunătățiri ați făcut DSN-urile voastre?, topic universal pentru îmbunătățiri.
![]() ![]() ![]() |
Ce îmbunătățiri ați făcut DSN-urile voastre?, topic universal pentru îmbunătățiri.
Relu_GTT |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|||
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
rugina se curata dar zic eu ca ar arata groaznic.de solenza e alta treaba
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Astazi am mai umblat putin la masina si am reusit sa montez avertizorul pentru lumini aprinse. Mai exact am legat plusul pe pozitii, si minusul pe contactul de la usa. Daca uit pozitiile/ faza scurta/lunga aprinsa, si deschid usa, buzzerul se activeaza si declanseaza un semnal acustic, nu foarte enervant dar util......
Am mai reusit in sfarsit sa leg firul de la martorul "usi deschise", pe care il am la tabloul de logan. Am legat firul tot la contactul usii de la sofer, iar cand usa este deschisa, martorul se aprinde. Pe langa asta am mai constatat ceva foarte util ce am mai discutat cu colegii de forum. Se pare ca am avut dreptate. Este suficient sa fi legat firul pentru usi deschise la un SINGUR contact, pentru ca atunci cand deschid usa din dreapta, hayonul sau capota, martorul sa se aprinda. Mai exact nu trebuie tras firul la toti contactii, ci la unul singur, pentru ca toti contactii sunt legati la uce decodor si atunci cand un contact se "activeaza" adica este pe pozitia de inchis (usi deschise), acesta transmite semnalul la toti contactii. Drept urmare cand am ridicat hayonul, am deschis usa din dreapta sau capota, martorul SE APRINDEA, cu toate ca am tras fir decat la contactul usii sofer. Am reusit sa trag si un cablu de un metru tot de la contactul usii sofer, in spate spre stalpul central pentru viitorul contact ce il voi monta la usa stanga spate, pentru ca atunci cand deschis usa spate sa se aprinda lumina. Sa nu fiu conditionat doar de usile din fata. Evident voi trage inca un fir si de la usa fata spre usa spate. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
mai bine legai un releu de la sistemul de alarma si inchidea tot ce e legat de lumini iar cand activai alarma pac se aprindea.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
neah... mai bine un simplu buzzer, conectat unde trebuie. Oricum trebuia sa umblu la contactul usii, sa ma leg de el pentru viitorul contact spate si pentru martorul usi deschise.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cristi87 |
![]()
|
![]() fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii Group: Members Posts: 507 Joined: 2 May 08 ![]() |
am imbunatatit-o si eu cu putin azot in roti.....masina parca e mai inalta..
![]() |
--------------------
RENAULT
Megane 2.2 1.6 16v 82Kw
2007
- Unknown..yet [COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
|
|
Maskatu |
![]()
|
Sti ca aerul are in compozitie 78% azot, nu?
![]() Are cineva idee, la logan martorul pentru usi deschise este legat la un singur contact? Sau are o conexiune mai speciala, adica prin alte contacte sau cu relee adaugate...? |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
x_dadu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 27 April 08 From: Pecineaga (CT) ![]() |
am facut si eu o micro-imbunatatire ca sa zic asa
![]() ![]() n3ar69.jpg This post has been edited by x_dadu: 26 Apr 2010, 10:36 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021 Confort
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
frecventa la coarta trebuie sa fie identica altfel bate aiurea... Pentru a afisa corect sicu precizie mare se recomanda ca acel coart sa fie termostatat.
This post has been edited by djasu82: 26 Apr 2010, 13:27 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
x_dadu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 27 April 08 From: Pecineaga (CT) ![]() |
binenteles ca de aceeasi valoare, 32768Hz (32,768KHz). Sa nu o dam in extrema cealalta, cristale termostatate nu am vazut decat in statii radio dealea militare, toate ceasurile care le avem si cu care ne intalnim au cristal normal, numai ca acel cristal de quart poate fi de rahat sau poate fi bun.
|
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021 Confort
|
|
djasu82 |
![]()
|
ca si tie mare greutate sa faci dintr-un tranzistor un generator de temperatura controlata si prins de quart. Asa ai precizie.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
si cine calibreaza montajul?
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Maskatu |
![]()
|
Am demontat pentru moment buzzerul si a ramas legat de usa sofer, doar firul martor usi deschise. Sunt multumit pentru ca uce este destept, si nu trebuie sa trag cablu la toate usile/capota/hayon. A fost suficient sa trag cablu la usa sofer, astfel incat daca se deschide orice alta usa, martorul se va aprinde.
In viitorul apropiat urmeaza contacti la usile din SPATE. Daca un pasager va deschide usa spate, lumina se va aprinde in interior, nu ca in prezent, sa se aprinda doar la usile din fata. Deja am tras cablurile pentru contactii spate, mai exact un cablu de la contactul fata stanga pentru viitorul contact spate stanga , si la fel si pentru dreapta. Mai am doar de dat gaurile pentru contacti. Contactii ii am deja dar cred ca voi pune tot de daewoo cum am pus si pe fata, mai exact contacti de daewoo matiz. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
pai asa sunt legati de fapt contacti de la usi - toti impreuna, ca sa aprinda plafoniera/ele la oricare usa deschisa sau haion, bine stiu ca la tine ai contacte doar la usile fata + haion, la mine sunt la toate 4 + haion, cand am dat jos mocheta sub ea marginea pragurilor am vazut un fir negru ce lega toti cei 5 contacti, unul merge pe undeva pe sub bancheta spate si in portbagaj pentru contact haion si te poti lega la el pentru usile spate daca dai de el undeva pe stanga sub bancheta unde se termina mocheta, firul intra pe sub spatarul banchetei
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
restromania |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 17 December 08 From: Galati ![]() |
salutare!
djasu, ai pomenit aici de un montaj care corecteaza semnalul dat de sonda lambda si ca astfel se imbunatateste consumul. ai mai facut ceva cu acest montaj? vreun rezultat? si mai am o intrebare pentru cei care se pricep. cine stie cum este implementat fizic pilotul automat la masinile dotate cu aceasta optiune. ma bate gandul sa fac si eu unul, dar vrea sa caut un mod de a dezactiva acest mecanism in cazul in care microcontrolerul se arde sau se intrerupe vreun fir ceva. cum au rezolvat altii aceasta problema? stie cineva? multumesc |
--------------------
Dacia
Super Nova
Clima 2001
- GL-88-SRG
|
|
djasu82 |
![]()
|
montajul nu l-am facut pt mine ci pt mai multi amici si mere foarte bine urmeaza si eu sa-l aplic.
De pilot automat nu stiu doar daca se interpune un montaj intre calculator si motorasul pas cu pas. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
Deoarece la topicul piese auto\bujii nu imi raspunde nimeni,intreb aici...urmeaza sa imi schimb maine dimineatza bujiile stock cu unele Ngk BKR6EZ,sunt cele mai bune pret\calitate?Daca da...cam care ar fi pasi premergatori schimbarii,si daca nu merita,astept sfaturi!Mersi mult
This post has been edited by B_i_t_z_a: 28 Apr 2010, 17:14 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.357 Joined: 9 November 08 From: Satu Mare/Cluj Napoca ![]() |
si eu am ngk da cu 4 electrozi si sun excelente
28 Apr 2010, 17:58: am facut o mica imbunatatire la SN meu adica am pus contacti la usile spate, si o toba luata de la calin_UKU ![]() ![]() This post has been edited by SERGIULICA04FUX: 28 Apr 2010, 17:58 Attached thumbnail(s) 28042010_008_.jpg ( Size: 305.41k ) Number of downloads: 958 |
--------------------
Skoda
Fabia
2005/Confort Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 25 Apr 2010, 10:34) Astazi am mai umblat putin la masina si am reusit sa montez avertizorul pentru lumini aprinse. Mai exact am legat plusul pe pozitii, si minusul pe contactul de la usa. Daca uit pozitiile/ faza scurta/lunga aprinsa, si deschid usa, buzzerul se activeaza si declanseaza un semnal acustic, nu foarte enervant dar util...... Am mai reusit in sfarsit sa leg firul de la martorul "usi deschise", pe care il am la tabloul de logan. Am legat firul tot la contactul usii de la sofer, iar cand usa este deschisa, martorul se aprinde. Pe langa asta am mai constatat ceva foarte util ce am mai discutat cu colegii de forum. Se pare ca am avut dreptate. Este suficient sa fi legat firul pentru usi deschise la un SINGUR contact, pentru ca atunci cand deschid usa din dreapta, hayonul sau capota, martorul sa se aprinda. Din cate stiu,utilitatea acestui martor consta in faptul ca-ti indica atunci cand cineva nu a inchis bine usa,aceasta ramanand ''la prima treapta''.In cazul Supernovei nu cred ca se aplica,deoarece contactul de la usa se realizeaza abia cand aceasta este deschisa cativa cm. Referitor la averizorul pentru lumini aprinse,am montat de vreo 2 ani si este super util.Insa nu-mi place ca atunci cand actioneaza se aude un tiuit continuu puternic,mi-ar placea sa fie intermitent.Stie cineva ce se poate face pentru a fi sunetul intermitent? |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
Maskatu |
![]()
|
@Bitza: eu am bkr6ez de 2 luni. Am dat 18 lei/buc. Sunt bujii calitative, cel putin in comparatie cu eyquem. Sa zicem ca la +3000 ture se simte o diferenta fata de bujiile stock, si masina trage mai bine. In orice caz stiu sigur ca acum motorul ruleaza cu bujii de calitate foarte buna si merge mai rotund.
Dupa mine se merita investitia, sti ca pui un lucru de calitate. Nu au nimic special la montaj, se monteaza la fel ca si celelalte. @Sergiu: Au iesit bine contactii. Sper ca in maxim o luna sa ii montez si eu, mai exact sa dau gaurile, pentru ca firele deja le-am tras. Tu tot asa ai tras cablurile? Unul de la contactul stanga fata si unul de la contactul dreapta fata? O sa caut sa mai gasesc 2 contacti de matiz pentru ca cei de dacie sunt prosti iar iarna am avut probleme cu ei. Peste noapte inghetau si nu mai iesea mustucul ala. @Bor: ai dreptate. O sa fac niste teste. Oricum la usile din fata nu mai am contactii originali ci unii de matiz, care cred ca sunt mai mici. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.357 Joined: 9 November 08 From: Satu Mare/Cluj Napoca ![]() |
da asa am facut am tras sin fata din fiecare parte fire pt contacti,iti recomand sa faci gaurile cum le-am facut eu fiindca am vazut la cineva la o solenza ca a inercat sa le faca sub opritorul de la usa si nu a reusit sa dea gaura.
28 Apr 2010, 19:36: apropo am vazut si contacti de matiz da mie u imi plac mi se par prea mari This post has been edited by SERGIULICA04FUX: 28 Apr 2010, 19:36 |
--------------------
Skoda
Fabia
2005/Confort Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nu sunt mari deloc... sunt la fel ca cei de la dacie, singura diferenta este ca o surubul de prindere o sa il strangi un pic intr-o parte, gaura fiind mai jos cu 2-3 mm. Dar dupa ce il strangi intra pe pozitie. Pe langa asta cei de matiz au protectie de cauciuc peste tot, si iarna chiar daca curge apa pe ei si ingheata, butonasul din interior tot functioneaza, nu ca panaramele astea care ingheata si dupa 2 luni nu mai fac contact pentru ca se largeste arcul !! Eu am dat 10 lei pe 2 contacti de matiz, de la un magazin mic de piese daewoo de pe grivitei.
Daca poti zilele astea sa pui 2-3 poze facute cu o camera, si din dreptul contactilor sau sa imi zici la ce distanga fata de opritor ai dat gaurile sa stiu sigur. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
numai vineri o sa pot pune poze facute cu aparatul foto ca atunci ma duc acasa. am dat gaurile cam la 8-10 cm deasupra opritorului.
|
--------------------
Skoda
Fabia
|
|
Al3x_AOL |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 20 July 07 From: Mioveni ![]() |
Ce am mai mesterit si eu azi pe la masinuta mea
![]() - vopsit interiorul la faruri -probat un eleron de Clima...mai trebuie putin finisat vopsit si e bun de pus pe masina -pus prelungiri la bari Attached thumbnail(s) DSC04234.JPG ( Size: 685.04k ) Number of downloads: 621 DSC04236.JPG ( Size: 630.15k ) Number of downloads: 603 DSC04241.JPG ( Size: 830.46k ) Number of downloads: 536 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition
- AG 20 MCA
|
|
RaZzVAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 2 April 10 ![]() |
cateva prostioare acolo
![]() ![]() ce voiam sa va intreb..o evacuare asezata cam cati cai poate da in plus ? si cam cat ar face ? ![]() ![]() ![]() # PS: revin cu inca o intrebare. Pentru a o vopsi coplet cam la ce costuri se ridica ? deci vopsea simpla fara antifonare si alte chestii. salve. si mc. This post has been edited by RaZzVAN: 1 May 2010, 19:02 Attached thumbnail(s) IMG_2492.JPG ( Size: 681.24k ) Number of downloads: 485 Fotografii_0005.jpg ( Size: 298.55k ) Number of downloads: 361 Fotografii_0011.jpg ( Size: 195.68k ) Number of downloads: 366 IMG_2493.JPG ( Size: 705.9k ) Number of downloads: 378 |
--------------------
dacia
super nova
clima 2002 [IMG]http://img151.imageshack.us/img151/852/31682344.jpg[/IMG]
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
pt masky si scuze de inatarziere
Attached thumbnail(s) HPIM0373.JPG ( Size: 1.45mb ) Number of downloads: 305 |
--------------------
Skoda
Fabia
|
|
Fishy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 27 September 09 From: Bucuresti ![]() |
Ce nevoie ai de mai mult de 150 la ora cu supernova?
In mod normal motorul asa cum este duce peste 170 chiar. Nici la mine nu vrea sa ia mai mult de 150. I-am dat de curiozitate cand am facut un drum in afara bucurestiului ca sa vad cat duce. Are limitator cumva?; ca pur si simplu ramane lipita la 150.... |
--------------------
Dacia
SuperNova Rapsoide
2001
|
|
RaZzVAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 2 April 10 ![]() |
Limitator nu cred ca are..insa la ce drumuri proaste avem la noi in tara e de asteptat sa te rastorni la 150
![]() ![]() |
--------------------
dacia
super nova
clima 2002 [IMG]http://img151.imageshack.us/img151/852/31682344.jpg[/IMG]
|
|
Maskatu |
![]()
|
@SERGIULICA04FUX: multumesc pentru poze
@Al3x_AOL: va arata mult mai bine cu eleronul... dupa mine cel mai reusit lucru ca si aspect la masina este eleronul, parca ii da alta forma masinii.... lucrul nasol este ca trebuie sa schimbi sticla pe dreapta de la stop. Si cred ca se va vedea diferenta, deci va trebui sa le schimbi pe ambele. Nu mai tin minte daca se gaseste separat de cumparat sticla fara corpul stopului. Un stop nou costa 80 de ron, dar poate gasesti la dezmembrari doar sticlele (care nu sunt sticle ci plastice ![]() @RaZzVAN: arata superb masina... mai rar o super nova fara rugina si atat de impecabila. Pacat, mare pacat ca ai lipit mizeriile alea pe capota, aripa si usita rezervor. Sper sa nu te superi dar nu le vad in primul rand rostul pentru ca sunt pilite la misto si in al doilea rand strica tot aspectul masinii. Ai face un mare bine daca le-ai da jos! @RaZzVAN: poti sa prinzi si 160-170 fara modificari. Catalin uku daca nu ma insel a reusit sa o aduca la 85-90 de cat dar asta cu multe sute (mii?) de euro investiti. "Caii" in plus aduc dupa sine, modificari necesare, cum ar fi frane, suspensii, rigidizarea caroseriei. Dupa mine nu se merita astfel de modificari doar de dragul de a avea cai putere in plus. Super nova este o conserva cu motor de renault si atat.... Eu unul ma simt in "siguranta" la maxim 100-120. De acolo daca ii dai talpa esti donator de organe direct. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
cu placere masky. sticla separat este si costa vreo 25 de ron din cate imi aduc aminte, ca eu am luat-o anul trecut.
si inca o mica imbunatatire:lumina in portbagaj Attached thumbnail(s) HPIM0376.JPG ( Size: 1.91mb ) Number of downloads: 378 HPIM0377.JPG ( Size: 1.46mb ) Number of downloads: 365 |
--------------------
Skoda
Fabia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 10:42 |