Ce îmbunătățiri ați făcut DSN-urile voastre?, topic universal pentru îmbunătățiri.
![]() ![]() ![]() |
Ce îmbunătățiri ați făcut DSN-urile voastre?, topic universal pentru îmbunătățiri.
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
costin_bad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Pentru vopsit plasticul se da mai intai cu primer, caci altfel se scorojeste repede -vopseaua- si abia apoi cu vopsea.
Pentru mai multe detalii cititi aici. This post has been edited by costin_bad: 18 Mar 2009, 15:23 |
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Foarte interesant topicul. Se mentioneaza in el toate etapele necesare vopsirii plasticelor interioare... acesti pasi cred ca sunt valabili si pentru exterior, adica ce ne interesa pe noi. Merita citit topicul.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Primer folosesc eu la fibra de sticla pentru tablou
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
da-da....de obicei se da cu primer...dar daca nu ai bani ajunge si smirgheluit bine
![]() ![]() ![]() uite si o poza... IMAG0024.JPG ( Size: 267.41k ) Number of downloads: 1294 un tub de vopsea si unul de lac....arata cam la fel....si de obicei capacul tubului are culoare vopselei din interior...la cele mai multe firme...deci...in cazul lacului e transparent ![]() ![]() This post has been edited by Tince1290: 18 Mar 2009, 16:01 |
--------------------
-
-
-
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pai e bine daca e doar atat. Un tub de vopsea neagra si unul de lac iti ajung cu siguranta pentru ce am mentionat mai sus (manerele de la usi, grila de aerisire de la capota, si bandoul din spate de la portbagaj).
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
vaaai...ca imi amintesc iar...bandoul de la portbagaj e prins in 7 suruburi
![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
ionut81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.031 Joined: 18 February 09 From: Bucuresti ![]() |
eu am facut acest lucru anu trecut.cele interioare rezista foarte bine dar cele exterioare nu. nu recomand la cele exterioare mai bine le lasi asa.(au inceput sa se curete la un timp foarte scurt si pana se curata de tot se vad urat)
|
--------------------
Nu am
SSSjep
1900 toamna ................................................................................
|
|
Tince1290 |
![]()
|
cred ca nu le-ai acordat tu destul timp....daca nu cureti bine suprafata....nu lasi vopseaua sa se usuce bine intre straturi (si nu 15 minute cat scrie pe tub....cel putin o ora)....si daca apoi nu dai si cu lac nu tine....si e deajuns sa incalci o singura conditie din astea 3 si nu mai merge treaba...
in plus stratul nu trebuie sa fie nici prea subtire nici prea gros....ctrebuie exact cat trebuie...iar distanta de aplicare sa fie de 25 cm...eu am vopsit o motocicleta in doua culori (negru si rosu) si a rezistat bine....nu a fost foarte mult rulata dar e deajuns ca acum in iarna cat a stat in garaj am rezemat o gramada de lucruri pe ea si nu s-a zgaiat deloc....stiu ca la plastic e alta situatie dar cu smirghel sigur adera vopseaua...daca nu dai cu primer si gata....si atunci sigur tine....dar repet...neaparat lac dupa aceea ![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
ionut81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.031 Joined: 18 February 09 From: Bucuresti ![]() |
cred ca ai dreptate dar am dat cu tut ce trebuie
![]() |
--------------------
Nu am
SSSjep
1900 toamna ................................................................................
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Pai ar fi o chestie sa dai cu lac si pe tabla masini adica pe vopsea
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Tince1290 |
![]()
|
da...si e o solutie si pentru vopseaua care se exfoliaza....si eu m-am gandit la asta ca la o alternativa la plasto-fix...pentru ca am vazut cum "lucreaza" acest lac....
fustita mea de pe fata era foarte exfoliata cand am cumparat masina...dar in iarna mi-am gasit timp sa o "reconditionez...am curatat-o bine pe unde era exfoliata vopseaua...am curatat-o de jeg ![]() ![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Tince1290 @ 18 Mar 2009, 16:26) vaaai...ca imi amintesc iar...bandoul de la portbagaj e prins in 7 suruburi ![]() ![]() eu am pus scoci pe margine si am dat cu spray albastru direct.fara smirghel fara nimic.arata destul de bine.la fel si la fustitze.depinde de plastic.pe ele am dat cu un smirghel si pe urma cu spray.nu s-a exfoliat deloc ![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
Maskatu |
![]()
|
Am luat azi power tape, dar nu din acela scump...se gaseste in hiper-market-uri si costa 6 lei, si i-am dat foc cu bricheta. Am vrut sa vad daca rezista pentru imbracat tevile de la ac. Pentru ca temperaturile de langa ele ajung destul de sus si nu vreau sa se aprinda. Se pare ca rezista foarte bine si chiar cu flacara direct pe el (pe power tape) nu ia foc, ci doar se topeste.
Desigur power-tape-ul nu il pun direct pe teava, ci peste izolatia de burete pentru cupru. Burete pentru izolat teava de cupru + soricei muuulti+ power tape. Stratul protector, adica grosimea buretelui este de aproximativ 3-4 mm, impreuna cu power tape-ul, poate scot un 5 mm. Izolatia este de 22", iar pe tevile mici care duc spre habitaclu fiind foarte subtiri, a mers sa pun buretele peste el ca la roal de scoci... nu am stat sa il tai in doua pentru ca e mai bine ca e in aproape 2 straturi. Nu e cine stie ce dar impreuna cu o verificare de ac + o eventuala adaugare de freon, poate mai scot si eu 1-3 grade in minus la vara. Daca intereseaza pe cineva, sambata cand termin "lucrarea" poate trag si 2-3 poze. This post has been edited by Maskatu: 19 Mar 2009, 22:07 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
b13mat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 9 March 08 ![]() |
da, maskatu chiar ar fi binevenite unele poze! Am mai vazut la un coleg pe forum, nu mai stiu exact la cine, care tot asa a facut! A izolat si partea de tabla dinspre habitaclu dar nu mai stiu exact cu ce! El spunea ca se simte o diferenta in bine! Ma apuc si eu de asa ceva dar dupa duminica pt. ca trebuie sa o rezolv si eu la oale
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 phase 2
1.9 dCI 2005 privilege
- B 13 MAT
|
|
ionut81 |
![]()
|
|
--------------------
Nu am
SSSjep
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
eu azi mi-am vopsit barile de la spoiler,grila de pe capota,bratele de la stergatoare,manerele de la usa (cele de exterior) cu negru mat.au iesit superb.am mai dat pe masina cu polish si pot sa spun ca e ca noua
![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(ionut81 @ 20 Mar 2009, 19:15) Da ionut. Dar tu nu prea ai prins izolatia de tevi... eu am pus cate un soricel cam din 10 in 10 cm, si la partea dinspre compresor am pus din cm in cm. Azi nu am reusit sa termin. Am lasat-o pe maine. Trebuie sa cumpar restul de izolatie si soricei. Power tape am. Poze maine ![]() Si inca o "imbunatatire", multumita doctorasului, cu care m-am intalnit astazi, mi-a activat functia de temporizare de la plafoniera ![]() ![]() ![]() Edit Duminica 22 martie: Astazi, dupa cum am promis, am terminat de izolat tevile instalatiei de aer conditionat. 1. Montajul buretelui de protectie impreuna cu "soriceii" 1.jpg ( Size: 250.21k ) Number of downloads: 1443 2.jpg ( Size: 227.1k ) Number of downloads: 1313 2.Inceperea aplicarii power-tape-ului peste buretele pus anterior. La aceste "robinete" ale tevilor, la montarea buretelui, am taiat in plus pentru a putea aplica buretele mai usor peste robinet. 3.jpg ( Size: 218.41k ) Number of downloads: 1209 3. Asa arata per-ansamblu. A fost mai greu la coturi pentru ca power-tape-ul e destul de lat si a trebuit sa dai fasii. 4.jpg ( Size: 370.49k ) Number of downloads: 511 5.jpg ( Size: 207.99k ) Number of downloads: 437 4. Si acum partea mai grea... la tevile dinspre amortizor am avut multe batai de cap. Sunt lipite de caroserie tevile si a fost greu sa introduc buretele, impreuna cu power tape-ul. Am fortat un pic tevile cu mana, cat sa bag buretele pe ele. teava de jos... 6.jpg ( Size: 227.5k ) Number of downloads: 392 7.jpg ( Size: 228.51k ) Number of downloads: 354 5.Teava de sus a fost la fel de greu de izolat din cauza pozitiei incomode si lipite de caroserie. Nu mai pun ca odata cu izolarea tevii de jos, spatiul s-a micsorat simtitor cu cativa mm buni. 8.jpg ( Size: 250.15k ) Number of downloads: 302 9.jpg ( Size: 217.9k ) Number of downloads: 242 6. Si poze cu produsul finit 10.jpg ( Size: 230.6k ) Number of downloads: 263 11.jpg ( Size: 278.41k ) Number of downloads: 366 Cam atat... mai am de izolat cea mai mica teava a circuitului ca grosime, anume teava care duce spre radiator. Fiind foarte mica va trebui sa tai buretele pe din doua. Dar tevile cele mai importante sunt gata. Materiale necesare: -1 rola power tape (10 metri lungime/6 lei) -4 metri izolatie/ 4 lei -aproximativ 40 de soricei ( ~10 lei) Ce ziceti?? ![]() ![]() This post has been edited by Maskatu: 22 Mar 2009, 21:09 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
b13mat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 9 March 08 ![]() |
frumos facut dar sunt cam sceptic la power tape
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 phase 2
1.9 dCI 2005 privilege
- B 13 MAT
|
|
Maskatu |
![]()
|
Stai linistit ca am incercat power tape-ul inainte cu bricheta si nu ia foc, decat se topeste.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
tataiedaciotul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 20 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Frumos lucrat.Dar nu inteleg ,de ce a trebuit sa izolezi?
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B-31-PGD Bucuresti,Dacia Solenza, Scala 2004
|
|
Maskatu |
![]()
|
Am mai discutat asta... o sa iti dau exemple concrete ca sa intelegi. Sa zicem ca e vara, afara sunt 40 de grade, tu ai lasat masina parcata in fata blocului (sau unde ai lasat-o) , masina e super incinsa, din cauza asta la capota (asta ne intereseaza) caldura este trarnsferata catre motor si implicit pe tevile de la ac care sunt direct expuse prin preluare caldurii de la capota. In cazul izolarii, tevile au o protectie in plus si nu mai preiau caldura atat de usor/repede. Asa ca atunci cand vei da drumul la ac, circuitul isi va intra mai usor in "atributii", nefiind atat de incins ca si restul componentelor de la motor.
Si o a doua parte buna este ca in timpul functionarii instalatiei de racire, tevile raman reci, asigurand astfel o mai buna racire in interiorul habitaclului, nefiind expuse direct la caldura degajata de capota si de functionarea motorului. Cel mai bun exemplu sunt tevile de la aerul conditionat pentru acasa. Daca ai vazut vreodata un montaj... inseamna ca stii ca sub scociul acela alb care infasoara la sfarsit toate tevile si firele, sunt tot bureti de genul celor pentru tevile de cupru, tocmai pentru a mentine buna functionare a circuitului si a fi cat mai putin influentate (tevile) de temperaturile de afara. Una peste alta ideea e ca impreuna cu o verificare a instalatiei de racire + freon (daca e necesar), sa ajungi macar cu cateva grade mai putin in interiorul masinii. This post has been edited by Maskatu: 23 Mar 2009, 09:18 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Al3x_AOL |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 20 July 07 From: Mioveni ![]() |
mi-am tras si eu furtunu de la filtru in spate la grila...sa vedem cum se prezinta
![]() Attached thumbnail(s) Imagine000.jpg ( Size: 116.22k ) Number of downloads: 704 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition
- AG 20 MCA
|
|
Tince1290 |
![]()
|
maskatule ti-a iesit foarte bine....imi inchipui ca n-a fost simplu sa stai cocosat sub capota si sa fortezi tevile asa primeasca "hainele"
![]() ![]() iar alex...sa ne spui cum se va prezenta filtrul de aer....daca se umple mai repede cu praf...nu te intreb daca se simte vreo diferenta la cum merge masina....pt ca sunt convins ca nu este o diferenta care se simte...in schimb cred ca va influenta putin-putin consumul.... |
--------------------
-
-
-
|
|
and_rei |
![]()
|
sa te vad la o ploaie torentiala cand tu vei merge cu 60-70 km/h
![]() si mascat nu stiu cat de mult te v-a ajuta ceea ce ai facut tu da sper sa fie ca tine si sa nu fi muncit degeaba.eu zic ca dak ai freon si instalatia curatata n-are cum sa nu-ti raceasca bine:D This post has been edited by ianys_andrey: 24 Mar 2009, 20:35 |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
|
|
djasu82 |
![]()
|
apa face bine la motor
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Oricum furtunul este destul de lung nu ajunge apa in filtru
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Tince1290 |
![]()
|
ma intreb cum se comporta motorul la viteze de peste 120 km/h...
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(Tince1290 @ 24 Mar 2009, 20:03) maskatule ti-a iesit foarte bine....imi inchipui ca n-a fost simplu sa stai cocosat sub capota si sa fortezi tevile asa primeasca "hainele" ![]() ![]() ........ Nu, nu a fost chiar usor...asta este si ideea. Sa "tina" mai bine "frigul" din tevi, si sa nu fie tevile influentate de caldura ce le inconjoara, mai ales de la capota si motor. QUOTE(ianys_andrey @ 24 Mar 2009, 20:27) ....si mascat nu stiu cat de mult te v-a ajuta ceea ce ai facut tu da sper sa fie ca tine si sa nu fi muncit degeaba.eu zic ca dak ai freon si instalatia curatata n-are cum sa nu-ti raceasca bine:D am mai explicat de 2 ori. daca nu o face bine, rau sigur nu face. explica-mi atunci de ce la aerul conditionat de apartament, la montaj, tevile sunt invelite in burete termoizolant, asemantor buretelui acesta, doar ca difera culoarea parca, apoi tevile sunt scociuite bine. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
ca sa nu piarda temperatura ... intre compresor si condensator ! Tince stai linistit ca nu intra apa daca sti si cum sa montezi furtunul parca am explicat ca el vine pe desupra si se face un mic jgeab de colectare a aerului .Ploaia o sa loveasca in jgheab. Cum am spus apa face bine motorului mai ales la turati mari.
This post has been edited by djasu82: 24 Mar 2009, 22:13 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 09:20 |