DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages « < 15 16 17 18 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Chevrolet Kalos, O comparatie Kalos - Logan

body
post 12 Sep 2005, 11:18
Post #481

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

@klaus
Faci mai multe greseli:Motor de 1,4 cu 16v
1.Parasolare ca o foita de hartie ? Hai sa fim seriosi!
2.Insonorizarea este mult peste Logan (nu stiu cum e la cea cu motor de 1.2 )
3.Acceleratia e pe cablu , dar ambreiajul e hidraulic( nu stiu cum e la 1.2)
4.Scaunele sunt identice (aproape ) cu cele de pe Cielourile Koreene si iti pot spune ca mi-am vandut anul asta cieloul din 95 la care scaunul era ca in prima zi ( si am 96 de kg)
Iar celelalte comentarii sunt fara exagerare un pic aiurea
Solutii identice ca Loganul?....pai motorul de 1,4 cu 16 V are 95 CP iar la logan 1,6 are 90 CP
Kalosul are totusi blana la motor care sa stii ca amortizeaza ceva din zgomotul motorului.
Plasticele de la bordul Kalosului sunt superioare celor de pe Logan ; parca si tu te plangeai mai demult ca nu se inchide usita de la torpedou si ca plasticul e slabut la Logan.......
Volanul la Kalos e reglabil si il poti regla in asa fel incat sa ai destul spatiu la picioare , nu stiu ce ai probat tu....
Si ar fi mai multe dar mi-e lene sa mai scriu....

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
chucki21
post 12 Sep 2005, 11:31
Post #482

Membru incepator

Group: Members

Nu am mai scris demult deoarece am fot plecat.
Ok intr-adevar consider ca s-a scris destul de mult iar daca dintre voi cineva isi va lua Kalos poate chiar eu oricum parerile nu vor fi egale, sa nu uitam ca suntem pe daciaclub.ro.
Cat despre decizia mea..cred ca Dacia Logan imi voi lua,daca sa strica ceva la ea
gasec piese rapid,daca se rupe bieleta mor si nu mai am nevoi de nimic,este mai ieftina si mai mare.Consumul e bun,si 6 in orash daca mergi frumos.
Deci propun inchiderea topicului avand in vedere ca sunt initiatorul lui.

Multumesc la toti pentru ajutor

--------------------
Berlina 1300
+
klaus
post 12 Sep 2005, 11:32
Post #483

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

As dori o argumentatie obiectiva ca ce am zis eu sunt enunturi gresite.
Si referitor la ambreiaj
Si referitor la parasolare
Si referitor la insonorizare (sa faca lumea diferenta intre insonorizare si faptul ca motorul e mai putin zgomotos el in sine). Eu vorbesc din ce am desfacut si pipait si observat. Cred ca sunt mai capabil sa emit enunturi despre cum e insonorizat kalosul decat posesori care vorbesc din amintiri din copilarie... Ia sa mi se spuna si mie care e insonorizarea aia MULT peste logan in afara de cea din compartimentul motor. Is curios la maxim. Da sa fie argumentata treaba, nu de genul "am auzit ca", "Se zice ca" etc.

PS: observatia cu cu volanul e pertinenta. O trec la puncte pozitive (volanul reglabil pe inaltime)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
body
post 12 Sep 2005, 13:01
Post #484

Membru autentic

Normal ....tu esti mai documentat si decat proprietarii.....
Argumentat citeste postul meu de mai jos ...ce nu-ti e clar?
Tu spui ceva ( neargumentat ) si eu spun altceva .....care e problema .
Nu Kalosul e masina cu zecile de probleme (citite aici ) dintre care amintim rugina , exfoliere vopsea , bielete rupte si muuuulte altele .
Astea sunt fapte nu vorbe.....

--------------------
+
klaus
post 12 Sep 2005, 13:11
Post #485

步步

Adevarul e ca am mintit, ambreiajul e hidraulic la motorul de 1.2dupa cum se vede si in imagine (pedala din stanga pentru cei care nu stiu care este ambreiajul)...IMG_1291_resize.jpg ( Size: 87.25k ) Number of downloads: 181

Parasolarele seamana cu cele de pe mercedes, ce sa mai... Dupa cum se vede in imagine...IMG_1307_resize.jpg ( Size: 73.35k ) Number of downloads: 179

Scaunele sunt extrem de asemanatoare cu cele de pe DSN (am zis eu altceva?). Pentru cei care nu inteleg ce inseamna asta (care nu au demontat scaune la viata lor...) sezutul este din spuma bagata intr-o forma de tabla, nu are arcuri care sa preia si ele deformarile. Toate deformarile sezutului se datoreaza spumei, care are bunul obicei de a se lasa in timpIMG_1295_resize.jpg ( Size: 73.98k ) Number of downloads: 167

Si o poza cu blana de motor.... A... ops... Unde e?IMG_1342_resize.jpg ( Size: 66.62k ) Number of downloads: 158

Astept cu interes observatii pertinente si ARGUMENTATE...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
vv
post 12 Sep 2005, 13:13
Post #486

dilbert.com

[later edit] na ca a postat Klaus intre timp blush.gif

This post has been edited by vv: 12 Sep 2005, 13:15

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
IRONICK
post 12 Sep 2005, 13:15
Post #487

-

From: Romania

Cred ca pozele le-ai facut special pentru Body . . .

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
andu911
post 12 Sep 2005, 13:23
Post #488

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

QUOTE(body @ 12 Sep 2005, 11:18)

Solutii identice ca Loganul?....pai motorul de 1,4 cu 16 V are 95 CP iar la logan 1,6 are 90 CP

*

Teoretic ai dreptate...numai ca practic nimeni nu isi duce motorul la 6000 rpm ca sa beneficieze si sa simta puterea maxima...
La kalos, respectiv Lgn la cate rpm e puterea maxima ?

--------------------
- - -
+
Codrin
post 12 Sep 2005, 13:27
Post #489

Membru autentic

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...17034358&st=0&# post 17

This post has been edited by Codrin: 12 Sep 2005, 13:30

--------------------
Mazda . .
+
andu911
post 12 Sep 2005, 13:45
Post #490

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

QUOTE(Codrin @ 12 Sep 2005, 13:27)

Sincer, nu prea am inteles mare lucru...nici macar pentru ce motor e valabil graficul ala...

Hai ca m-am uitat pe net...deci Loganu ala de 1,6 are 90 CP la 5000 rpm, iar Kalosu de 1,4 16v are 94 CP la 6200 rpm...

Acum sincer...cine isi bate joc de masina in halul asta...s-o duca in 6200 rpm...si in 5000 ti-e mila de ea...dar in 6200...
In general chestia cu CP e mai mult comerciala....eu n-as lua niciodata un motor mai mic cu putere egala cu a unui motor mai mare ..., as lua masina cu motoru mare...nu halesc ce e comprimat...prefer o masina cu 3000 cmc si 200 cp decat un 1,8 de 200 cp...

This post has been edited by andu911: 12 Sep 2005, 14:08

--------------------
- - -
+
klaus
post 12 Sep 2005, 14:05
Post #491

步步

Apropo de scaunele de pe Cielo (ca zice lumea ca ar fi aceleasi si pe kalos)...
Nu stiu de ce eu am impresia ca cele de pe cielo sunt olecutica altfel, ca sa zic asa...

Attached thumbnail(s)
Pages_from_cielo.jpg ( Size: 41.49k ) Number of downloads: 149

--------------------
+
ICET
post 12 Sep 2005, 15:42
Post #492

O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??

E,tocmai tu klaus sa le strici placerea Kalositilor laugh.gif !!!
Intradevar nu o fi ea "masina cu zeci de probleme tehnice" [din care cred ca nu sunt mai mult 5(asa cu indulgenta),restul rezultand din nestiinta posesorilor si vreo 2 care se intilnesc si la kalos(troznituri directie si soricei prin bord)],dar nu s-a vandut in zeci de mii de unitati si nu are acelasi pret ca sa faci o comparatie corecta!La unele capitole o fi mai buna,la alte mai slaba sau egala cu loganul,dar pretul de achizitionare e cu vreo 2 mii mai mare(in cazul unei variante full) si nu toti au posibilitate de leasing!

--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
+
saruman
post 12 Sep 2005, 17:40
Post #493

Membru autentic

Acu' fusei si-mi vazui Kalos-ul la dealer. Are ambreiaj hidraulic si blanita la capota motor. Scaunele, sa zic asa, sunt olecuta ca cele de Logan, doar ca fara reglaj lombar si acoperite cu un material mai bun. Comode. In rest, aproape ca subscriu la ce zice Klaus, da' ma costa aproape cat un Logan full cu 3 ani garantie (ca sa fiu mai exact cu cca. 450 euro mai mult.
1.4 16V, hatch, full (sau ma rog, aproape, fara airbag-uri laterale si jante de aliaj)

--------------------
Mercedes C 180 Kompressor 2006 Elegance
De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
+
body
post 13 Sep 2005, 06:38
Post #494

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 12 Sep 2005, 14:11)
Adevarul e ca am mintit, ambreiajul e hidraulic la motorul de 1.2dupa cum se vede si in imagine (pedala din stanga pentru cei care nu stiu care este ambreiajul)...IMG_1291_resize.jpg ( Size: 87.25k ) Number of downloads: 181

Parasolarele seamana cu cele de pe mercedes, ce sa mai... Dupa cum se vede in imagine...IMG_1307_resize.jpg ( Size: 73.35k ) Number of downloads: 179

Scaunele sunt extrem de asemanatoare cu cele de pe DSN (am zis eu altceva?). Pentru cei care nu inteleg ce inseamna asta (care nu au demontat scaune la viata lor...) sezutul este din spuma bagata intr-o forma de tabla, nu are arcuri care sa preia si ele deformarile. Toate deformarile sezutului se datoreaza spumei, care are bunul obicei de a se lasa in timpIMG_1295_resize.jpg ( Size: 73.98k ) Number of downloads: 167

Si o poza cu blana de motor.... A... ops... Unde e?IMG_1342_resize.jpg ( Size: 66.62k ) Number of downloads: 158

Astept cu interes observatii pertinente si ARGUMENTATE...
*

Mai baiete , tu nu intelegi ca intre variantele 1,2 si 1,4 sunt diferente !Daca eu iti spun ca motorul are blanita de ce nu vrei sa accepti realitatea ?
Asa sustineai si ca ambreiajul nu e hidraulic si pana la urma te-ai convins!
Poze nu o sa fac pt simplul motiv ca nu am chef !Vrei sa crezi ...bine nu ...iarasi bine!
Din pozele tale se pare ca si parasolarele ar fi altele la 1,4 fata de 1,2 .
Mereu cand faci o comparatie tu uiti sa spui o treba : NU-S ROMANESTI CA LA DACIE SI ASTA SPUNE TOT.....
Spune-mi si mie cate daewoo-uri(chevy-uri) ruginite ai vazut si cate dacii (toate modelele)!Si nu ma lua iar cu numarul de unitati vandute ca nu tine .De fapt ar fi trebuit sa te intreb cate Dacii neruginite ai vazut?
Nu ma lua cu fiabilitatea la Dacii .....ca tot am avut din 1977 incoace(in familie) si calitatea in loc sa creasca a scazut dramatic , cea din 1977 fiind cea mai buna !
Daca tu compari scaunele cu cele de pe DSN scuza-ma dar chiar esti subiectiv !
Multa bafta si fii fericit cu Dacia ta !
Eu nu am fost multumit de nici una din ele !
Asta e , unii E mai greu de multumit !

--------------------
+
cosmin_m
post 13 Sep 2005, 06:44
Post #495

Membru autentic

E un caz netratabil, va rog sa manifestati intelegere.

Multumesc.

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
body
post 13 Sep 2005, 07:29
Post #496

Membru autentic

QUOTE(cosmin_m @ 13 Sep 2005, 07:44)
E un caz netratabil, va rog sa manifestati intelegere.

Multumesc.
*

Cred ca ceea ce ai scris tu e atac la persoana si conform regulilor forumului ar trebui sa se sesizeze un moderator !

--------------------
+
vv
post 13 Sep 2005, 08:35
Post #497

dilbert.com

body, "mai baiete" (cum iti place tie sa zici), mai arunca un ochi pe ambreiajul ala, si dup-aia o sa intelegi ce a zis cosmin smile.gif

P.S. Da, am vazut un Lacetti ruginit, cu vopseaua umflata de la rugina.... so what?

This post has been edited by vv: 13 Sep 2005, 08:36

--------------------
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
klaus
post 13 Sep 2005, 08:50
Post #498

步步

Body, stimabile, eu nu sunt "mai baiete" cu tine, ca nu ne-am tinut de aceeasi caramida la cutremur (© Marty)...
In al doilea rand, daca nu ai inteles (am compasiune pentru oamenii cu probleme speciale si dificultati de intelegere) eu nu am zis de kalos 1.4. Am zis de kalos 1.2 (care se compara la pret, da e ceva mai scump , cu loganul meu). Eu stiu ca pentru unii e greu de inteles limba romana, si le recomand niste meditatii scris-citit, dar asta e, mai sunt si specimene din astea.
Ref. la ambreiaj, eu nu m-am convins intre timp ca modelul de 1.2 are ambreiaj hidraulic, pentru ca acel model are ambreiaj pe cablu. Recomand un control oftalmologic daca nu s-a vazut cablu ce pleaca din pedala de ambreiaj.
Ref. la scaune: daca tu crezi ca sunt diferite cu cele de pe dsn ca si conceptie (nu ma refer la tipar, cu umflaturile mai pronuntate, sau cu materiale mai bune, ma refer ca si conceptie...) scuza-ma sa-ti spun, dar te pricepi la fel de bine la masini ca si o blonda. Nu stii despre ce vorbesti. Esti intr-adevar incurabil si consecvent in elucubratiile pe care le sustii (uita-te la deviza lu' marty ca sa intelegi la ce ma refer cu consecventa... - a zis-o si Iorga la un moment dat, si Titulescu etc)
Ref. la daewoo-uri ruginite - am vazut 4(patru).
Observ, de final: e, unii inteleg mai greu si uita f. repede...

--------------------
+
body
post 13 Sep 2005, 09:17
Post #499

Membru autentic

QUOTE(vv @ 13 Sep 2005, 09:35)
body, "mai baiete" (cum iti place tie sa zici), mai arunca un ochi pe ambreiajul ala, si dup-aia o sa intelegi ce a zis cosmin smile.gif

P.S. Da, am vazut un Lacetti ruginit, cu vopseaua umflata de la rugina.... so what?
*

Mai baiete , las-o cu Lacetti ruginit ca macana , da' macane rau !
AMBREIAJUL E HIDRAULIC MAI BAIETE !

--------------------
+
vv
post 13 Sep 2005, 09:22
Post #500

dilbert.com

body, ca sa vorbim acelasi limbaj, ca poate de-aia nu ne intelegem: care e diferenta dintre un ambreiaj hidraulic si unul pe cablu? Parerea ta, desigur.

--------------------
+
saruman
post 13 Sep 2005, 09:22
Post #501

Membru autentic

Cum sa spun, poate 3 zile de odihna... sau 7, nu de alta, da de tipete si istericale suntem toti satui...
Pe de alta parte e clar ca echiparile la Kalos sunt f. diferite functie de model.

This post has been edited by saruman: 13 Sep 2005, 09:24

--------------------
+
body
post 13 Sep 2005, 09:24
Post #502

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 13 Sep 2005, 09:50)
Body, stimabile, eu nu sunt "mai baiete" cu tine, ca nu ne-am tinut de aceeasi caramida la cutremur (&copy; Marty)...
In al doilea rand, daca nu ai inteles (am compasiune pentru oamenii cu probleme speciale si dificultati de intelegere) eu nu am zis de kalos 1.4. Am zis de kalos 1.2 (care se compara la pret, da e ceva mai scump , cu loganul meu). Eu stiu ca pentru unii e greu de inteles limba romana, si le recomand niste meditatii scris-citit, dar asta e, mai sunt si specimene din astea.
Ref. la ambreiaj, eu nu m-am convins intre timp ca modelul de 1.2 are ambreiaj hidraulic, pentru ca acel model are ambreiaj pe cablu. Recomand un control oftalmologic daca nu s-a vazut cablu ce pleaca din pedala de ambreiaj.
Ref. la scaune: daca tu crezi ca sunt diferite cu cele de pe dsn  ca si conceptie (nu ma refer la tipar, cu umflaturile mai pronuntate, sau cu materiale mai bune, ma refer ca si conceptie...) scuza-ma sa-ti spun, dar te pricepi la fel de bine la masini ca si o blonda. Nu stii despre ce vorbesti. Esti intr-adevar incurabil si consecvent in elucubratiile pe care le sustii (uita-te la deviza lu' marty ca sa intelegi la ce ma refer cu consecventa... - a zis-o si Iorga la un moment dat, si Titulescu etc)
Ref. la daewoo-uri ruginite - am vazut 4(patru).
Observ, de final: e, unii inteleg mai greu si uita f. repede...
*

MAI BAIETE , DA' NU PRICEPI NIMIC DIN CE SRIU EU !Tu compari un Kalos cu motor de 1,2 care e slab ca motorizare !De ce nu compari unul cu motor tot de 1,4 ca si dulapul!Si sa stii stimabile ca ma pricep la masini , oricum normal ca nu ca tine pt ca astea mai straine asa, nu te invata mecanica , ca si Dacia.Aha 4 daewoo ruginite !Pai numai aici (pe site-ul) asta sunt mai multe Loganuri ruginite.
Iti dai seama cate sunt in realitate !
AI VAZUT MACAR UN DAEWOO/CHEVY cu vopsea exfoliata sau patata de "gainati atomici"?
Inconsecventul esti tu mestere , asta e !
In momentul in care o sa intelegi macar ca Dacia tot Dacie e mai vb !Priveste chiar aici pe site ca sunt cativa ( sau si aia sunt prosti) care regreta mult faptul ca si-au cumparat logan !
Ramai fericit cu mecanica ta invatata pe Dacii !

--------------------
+
IRONICK
post 13 Sep 2005, 09:24
Post #503

-

From: Romania

QUOTE(vv @ 13 Sep 2005, 10:22)
body, ca sa vorbim acelasi limbaj, ca poate de-aia nu ne intelegem: care e diferenta dintre un ambreiaj hidraulic si unul pe cablu? Parerea ta, desigur.
*

Poate confundă cu ambreiajul . . . .

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
alx
post 13 Sep 2005, 09:26
Post #504

Membru autentic

From: Bucuresti, Berceni

@body: am vazut un corvette cu pata de gainat...

--------------------
Mitsubishi Outlander 1 2.0 benzina - varies
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
+
body
post 13 Sep 2005, 09:29
Post #505

Membru autentic

QUOTE(alx @ 13 Sep 2005, 10:26)
@body: am vazut un corvette cu pata de gainat...
*

@ alx Las-o ca stii si tu ca nu e asa !
@vv Ce scrie la chevrolet despre ambreiaj
Motor & Transmisie

Capacitate cilindrică (cc) 1399 1399 1399 1399 1399

Ambreiaj hidraulic hidraulic hidraulic hidraulic hidraulic

Tracțiune față de serie de serie de serie de serie de serie

Suspensie față McPherson McPherson McPherson McPherson McPherson

No comment excl.gif

--------------------
+
klaus
post 13 Sep 2005, 09:34
Post #506

步步

QUOTE(body @ 13 Sep 2005, 09:24)
MAI BAIETE , DA' NU PRICEPI NIMIC DIN CE SRIU EU !Tu compari un Kalos cu motor de 1,2 care e slab ca motorizare !De ce nu compari unul cu motor tot de 1,4 ca si dulapul!
Nu-l compar pentru ca este mult mai slab si mai prost facut decat skoda octavia 1.6 pe care o conduc aproape zilnic. Si are si mai putin spatiu, si un motor mai slab, si e insonorizat si mai prost... De-aia nu compar cu 1.4...
Si apropo, sa-ti furnizez niste pagini din manualul de service de kalos, paginile cu ambreiajul hidraulic.... a... pardon... cu ambreiajul pe cablu.... ca poate nu stiai ca exista si alte masini in univers decat kalosul tau...

Attached File(s)
Attached File  ambreiaj_pe_cablu_kalos.pdf ( 473.17k ) Number of downloads: 66

--------------------
+
Codrin
post 13 Sep 2005, 09:36
Post #507

Membru autentic

Mda, asa e rolleyes.gif

poate se mai dumireste si 'mai baiatule' body : Kalos

cablu cablu cablu wacko.gif

--------------------
Mazda . .
+
body
post 13 Sep 2005, 09:38
Post #508

Membru autentic

Baiatu' klaus hai revino cu picioarele pe pamant , ca idee masina de servici 3-4 luni pe an am Land Cruiser , undeva afara , dar nu asta era ideea .
Comparatia era intre Kalos si Dulap !
Bye

--------------------
+
alx
post 13 Sep 2005, 09:39
Post #509

Membru autentic

From: Bucuresti, Berceni

deci ambreiajul e cu cablu, da? CLAR?

--------------------
Mitsubishi Outlander 1 2.0 benzina - varies
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
+
saruman
post 13 Sep 2005, 09:40
Post #510

Membru autentic

--------------------
+
18 Pages « < 15 16 17 18 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd May 2025 - 18:46
Forum Renault