Chevrolet Kalos, O comparatie Kalos - Logan
![]() ![]() ![]() |
Chevrolet Kalos, O comparatie Kalos - Logan
satori |
![]()
|
||
![]() "wherever i may roam"-er Group: Members Posts: 214 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Chevrolet
Kalos SXPP 04, Spark 06
2004, 2006
- BxxBUH
|
|||
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(chucki21 @ 8 Aug 2005, 09:18) Va rog mult daca aveti timp si rabdare sa ma sfatuiti sa aleg o masina intre cele doua.avantaje -dezavantaje,..(consum,taxe vamale..etc) Multumesc frumos Asa a inceput Topicul asta. QUOTE(chucki21 @ 17 Aug 2005, 10:00) La ce am scris mai sus vreau sa adaug.... Logan am sa-mi cumpar..astept varianta diesel.Dar abia astept criticile....chiar imi plac Asta a scris cel care a deschis topicul, in "De ce este atat de criticat Loganul"... cred ca era cazul sa scrie si aici ca sa se termine rafuiala. Scuze, nu vreau sa spun ca este carcotas...dar daca a hotarat ce masina isi ia... de ce nu cere inchiderea topicului ? Nu stiu cum va simtiti voi...dar eu ma simt jignit cand cineva imi cere sfaturi dupa care ma lasa sa vorbesc ca televizorul... This post has been edited by andu911: 2 Sep 2005, 17:00 |
--------------------
-
-
-
|
|
algor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 4 December 03 From: iassy ![]() |
adica ca Esca?
![]() |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- Tico SL Sa traiti - bine!
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(satori @ 2 Sep 2005, 15:48) @ICET nu esti decat un flamestarter mediocru. Mai exerseaza, ia lectii de la AND. Daca nu asta era intentia ta, mai citeste o data posturile mele si comenteaza-le cu quote (ca sa te contrazici singur si sa ma scutesti pe mine). Nu cred si nici nu ma intereseaza,iar de citit sa stii ca am citit asa ca nu te scutesc!Asa cum tu ai un complex numit Dacia,asa si eu unul numit Daewoo. |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
De ce sa inchizi topic-ul? E foarte interactiv , si cred ca este un lucru bun pentru Logan, sa fie comparat cu alte modele.
Ce chestie : Chevrolet Kalos Sedan 1.4 8v cel mai ieftin are aproximativ aceleasi dotari cu Dacia Logan Preferance (6680/7080 DDP - 1.4/1.6) , doar ca are si RCD si costa 6951 euro CIP + 30% cat zicea satori vine la 9000 euro DDP. Un Kalos Sedan 1.4 8v cu dotari intre Logan Preferance si Laureate costa 7617 euro CIP + 30% taxe vine 9902 euro DDP. Un Kalos Sedan cu dotari de Logan Laureate (7380/7780 DDP - 1.4/1.6) costa 7916 euro CIP pentru 1.4 8v si 8149 CIP pentru 1.4 16v (care are totusi si geamuri electrice spate) .. asta insemnand 10.290 DDP respectiv 10.593 DDP. Un Kalos Sedan cu dotar putini peste Ambition (8450 euro DDP) , adica full options (are 4 airbag-uri) cu motor 1.4 16v costa 8449 CIP adica 11.000 euro DDP. Cam asa sta treaba..iar taxele de 30% in total , eu stiam ca era 30% + 19% pentru Chevrolet .. dar daca zice satori , il cred ![]() Pentru cineva care nu are posibilitatea de leasing , a cumpara un Chevrolet Kalos doesn't make ANY sense. PS : Preturile le-am luat de pe site-urile ADRAS si Chevrolet Di-Bas. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
algor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 4 December 03 From: iassy ![]() |
sa inceapa razboiul
![]() |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
|
|
andu911 |
![]()
|
|
--------------------
-
-
-
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai vezi ca unii posesori Kalos sunt cavaleri Jedi
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Hai sa ne luam Loganurile si sa trecem peste cei cu Kalos , ca doar avem garda la sol mai mare ca a lor.
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
AND |
![]()
|
Yeah thats funny
![]() Sunt motive intemeiate pt fostul posesor Oltcit si Daewoo sa treaca la Kalos , sau doar incredere oarba in coreeni? Clasa mica DDP (ok bagam si loganu) , iar pt termeni de comparatie folosim doar motoare pe benzina cu sau in jur de 90 cp ..depinde de marca. Repet , toate modelele am sa le configurez din punct de vedere tehnic asemanator cu dotarile full Kalos si Logan! ..adica nu bag cruise control si alte chestii senzori etc. Chevrolet Kalos 1.4 16v 94cp - 11.000 EURO Citroen C3 1.4 8v 75cp - 12.300 EURO Dacia Logan 1.6 8v 90cp - 8450 EURO Fiat Punto 1.4 16v 95cp - 13.000 EURO Fiat Albea 1.2 16v 80cp - 10.600 EURO Ford Fiesta 1.4 16v 80cp - 12.700 EURO Hyundai Getz 1.2 16v 82cp - 10.500 EURO Hyundai Accent 1.3 16v 85cp - 11.000 EURO Mitsubishi Colt 1.3 16v 95cp - 13.000 EURO Nissan Micra 1.4 16v 88cp - 13.500 EURO Opel Corsa 1.4 Twinport 80cp - 13.000 EURO Peugeot 206 1.4 16v 90cp - 13.500 EURO Renault Clio 1.4 16v 98cp - 11.500 EURO Seat Ibiza 1.4 8v 75cp - 12.500 EURO Skoda Fabia 1.4 8v 75cp - 12.500 EURO Toyota Yaris 1.3 VVT 87cp - 13.500 EURO VW Polo 1.4 FSI 85cp - 14.500 EURO Logan ramane imbatabil la raportul pret/dotari , si sa nu uitam ca este si cea mai mare masina (exterior/interior) din toate acestea. Bineinteles nu este cea mai buna..posibil chiar cea mai slab cotata..cu toate ca as ezita sa numesc prichindelul ala de Getz ca fiind peste Logan. Am putea oare sa gasim compromisul ideal in lista asta? Nu numai pret/dotari , ci si calitate/motorizare/confort/intretinere ? Asta este intrebarea cea mare atunci cand cauti o masina din clasa mica. Din punctul meu de vedere ,cel mai mult imi fac cu ochiul Colt si Corsa ![]() ![]() Hai sa mai si calmez spiritele zicand ca dupa Logan , Chevrolet Kalos mi se pare per total o afacere mai buna decat multe din modele de mai sus. Acum sincer , daca prin absurd banii nu ar fi o problema , singurele modele (cu aceleasi motorizari de mai sus) care le-as lua peste Kalos , sunt : Colt , Polo , Corsa , 206 si poate si Fiesta. Si ar mai fi ceva.. sunt cateva modele de mai sus care nu le-as lua nici peste Logan chiar daca banii nu ar fi o problema , anume : Getz , Punto , Albea , Accent . Si..nici Micra sau Yaris nu-mi surad prea mult datorita formelor feminine dar in fine , sa zicem ca sunt destul peste Logan la calitate. This post has been edited by AND: 3 Sep 2005, 01:59 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
andu911 |
![]()
|
eu daca as avea bani mi-as lua Seria 6 si nu X5
|
--------------------
-
-
-
|
|
AND |
![]()
|
Esti offtopic
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
saruman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 303 Joined: 24 September 04 ![]() |
Rata pe luna la Kalos (CIP 7230), cu avans 50% este de cca 250 eur cu TVA inclus. Ma refer la varianta fara airbaguri laterale si jante de aliaj (in rest de toate) si leasing pe un an. Parca nu ar fi asa de mult, nu?
Total plati cu TVA, fara asigurare, cu toate comisioanele incluse, 9230 eur. + taxa vamala la sf. contractului 516 eur. This post has been edited by saruman: 3 Sep 2005, 15:18 |
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
2006 Elegance De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
|
|
AND |
![]()
|
Pe cat? Pe un an ?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
saruman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 303 Joined: 24 September 04 ![]() |
Dupa cum scrie si in topic, pe un an.
|
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
2006 Elegance De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(AND @ 2 Sep 2005, 16:41) Satori nu a zis niciodata ca , Kalos e cea mai tare masina. El pur si simplu are un complex fata de Dacia. Daca Renault scotea prin absurd Megane II pentru Dacia ..deci Dacia Megane , satori si-ar fi luat Lacetti si ar fi sustinut ca e mai bun decat O DACIE! Pana si eu am recunoscut ca acest Kalos este per total peste Logan , insa acel per total inseamna ca intradevar as da 1000 euro in plus pentru el . Dar mai mult nu! Majoritatea nu avem cum sa cumparam in leasing , si facem imprumut chiar si pentru avans , sau pt cash ..iar pentru noi un Kalos cu toate acele taxe vamale (45%) PUR SI SIMPLU NU MERITA. Pai Lacetti e mai bun decat megane! ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
body, subiectivismul tau transpira prin toate mesajele. Nu toate versiunile de Megane sunt facute in Turcia.
Esti mandru ca masina ta e facuta in Coreea, dar nu admiti ca pretul a crescut semnificativ din cauza taxelor, dar si a transportului. Sau poate masina ta a fost teleportata pana in Bucuresti. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
AND |
![]()
|
Megane Sedan e facut in turcia
- Hatchback in franta - Estate in spania Lacetti ala e o masina draguta si interesanta insa la tehnologie nici nu se apropie macar de Megane-ul facut in turcia. Pe Megane Sedan ai dotari si motorizari la care Daewoo/Chevrolet inca viseaza. Ignoranta e masiva se pare ..cand vine vorba sa-ti aperi masina. Acum banuiesc ca daca Renault ne dadeau noua Scenic-ul sub Dacia Scenic , veneai si ziceai ca Daewoo Tacuma e mai bun! ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Ma intreb: user-ul head o fi de acord cu ce spune body aici ?
|
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(AND @ 3 Sep 2005, 01:02) Hai sa mai si calmez spiritele zicand ca dupa Logan , Chevrolet Kalos mi se pare per total o afacere mai buna decat multe din modele de mai sus. Ai fost suparat ca dupa munca de pe net nu-ti comenteaza nimeni spusele. Din pacate, dupa mine, ai uitat sa pui si o masina care are sanse bune de a se intercala intre Logan si Kalos: Daewoo Nubira II Euro 3, cu 10300 euro. Are si performante bune, doar lipsa airbag-urilor o dezavantajeaza. Iar ca design este net peste Kalos. Pentru ca fiica-mii ii place mai mult Logan-ul ![]() |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
AND |
![]()
|
Nu am uitat Nubira II , ci pur si simplu am luat in calcul doar "clasa mica".
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Felicitari AND pt. datele culese. Am centralizat si eu o data reclamatiile de pe carsurvey.org privitoare la hibele masinilor vestice pe care noi le luam sh si nimeni nu a apreciat. In schimb mi-a prins bine mie, Ford Focus si Opel Astra avand cele mai putine defecte din masinile care se incadrau la bugetul meu de achizitionare. Rezultaul e in garaj, 4000km fara probleme(bat in lemn).
Vei sti si tu la urmatoarea masina ce sa faci, ai si o cantitate mare de sfaturi stranse de pe acest forum. |
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
|
-------------------- |
|
algor |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
|
|
AND |
![]()
|
De ce sa inchideti oameni buni topicul? Cine stie cand pune mana unul din noi pe un Kalos si apoi putem sa facem o comparatie ca lumea aici! Parerea mea este ca topic-ul ar trebui sa ramana deschis .
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() si eu sunt pentru inchiderea topicului... AND esti singurul care mai scrie aici...poate scrii si o carte despre razboiul dintre ZKR si Carnat ![]() This post has been edited by andu911: 5 Sep 2005, 16:47 |
--------------------
-
-
-
|
|
AND |
![]()
|
Maybe I will
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
adimicu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 25 October 04 From: Constanta ![]() |
and scade si tu 24 % din pretul Kalosului ca nici naiba nu il ia cu banii jos.Nu ai sa vezi Kalos decat cu nr de liesing( asa chiar este o afacere buna), asa ca parerea mea pur personala este ca banii sunt cam aceeasi, calitatea fiind in favoarea kalosului.
Si va rog frumos inchideti acest topic, adica ![]() This post has been edited by adimicu: 7 Sep 2005, 21:50 |
--------------------
Ford
Focus
2005, 1.6Tdci 109Cp
- CT 82 AUM Cu cat maimuta se catara mai sus cu atat isi arata fundul mai bine.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
E.... Iaca ca ma dadui cu unul....
Parerea mea sincera? Kalosul este un logan cu mai multe briz-brizuri... Chiar daca o sa-mi sariti in cap, asta e parerea mea in urma studiului. Kalosul nu este o masina mai ieftina ca loganul. Pur si simplu are aceleasi solutii tehnice ca si loganul, iar diferenta de bani se regaseste in briz-brizuri suplimentare. Daca Loganul avea aceleasi solutii, cred ca ar fi avut preturi absolut comparabile, cap-coada. In primul rand, dupa parerea mea, amortizoarele sunt mai moi decat la logan (lasa de dorit pe drumuri mai denivelate, mai forestiere). DPDV motor nu pot face comparatia, caci am facut proba cu cel mic de 1.2, deci e necomparabil. Dar in mod sigur pe hatcback-ul ala, 1.2 era cam puturos. Insonorizare nu este cu mult mai buna decat la Logan, dar are bunul simt ca motorul sa fie mai putin zgomotos. Aceleasi solutii cu acceleratie pe cablu, cu ambreiaj pe cablu. Insa timoneria cutieie de viteze era pe cabluri, nu pe levier. Dar acelasi joc in schimbator. Scaunele, cam aceleasi solutii tehnice ca pe DSN (fara bancuri, scaunele sunt la fel de simple ca pe dsn). Parerea mea este ca sunt superioare cele de pe Logan Spatiul interior este INFERIOR fate de cel din Logan (cel putin la sofer). Si asta in conditiile in care Kalosul are panoul de usa mai ingust (deci ar trebui sa fi eliberat mai mult spatiu) - de unde si meschinatatea aia de buzunar in usa. Pe scaunul pasagerului insa impresia de spatiu este suficient de prezenta, inclusiv pentru picioare. Bordul nu are un plastic superior loganului. Insa este format din mai multe subansamble, cu texturi diferite (de unde si un pret mai mare al acestei componente pe kalos) Solutii pe care noi le bricolam pe DSN, SLZ si LGN pe kalos sunt din fabrica ("impingaretii" de cheder de pe hayon care imping tablia spate, amortizoarele de pasla de pe suportul tabliei spate ca sa nu zdrangane,roata de rezerva "intoarsa" si acoperita cu placaj - realizat el cam jenant, dar realizat totusi) Panoul de pe acoperis e ca la logan (fara izolatii si alte ghidusii, direct pe tabla. Sistemul de deschidere si opritori a usilor identic cu cel de pe Logan Insonorizantul de pe interior nu e cu nimic mai brav decat cel de pe logan. Butonul pedalei de frana, exact ca pe logan montat, si aproape nu mai indoiesc ca are aceleasi "manifestari" (dar nu am verificat!) Parasolarele, ca o foita de hartie, exact ca pe logan Cheder in doua culori la usi (mai scump) Ce mi-a placut la Kalos: - faptul ca avea avertizorul de centura (nezgomotos, ca pe tico) - suportul de carti de vizita/sau ce o fi fost din usa soferului - Bancheta fractionabila pe spate - surubul de prindere a chederului stergator geam exterior (in genere chederul stergator geam nu este prins, drept pentru care se poate scoate usor si de acolo la a deschide usa nu mai e decat un pas - asta pentru cei care se intreaba cum sa deschida o usa de DSN/SLZ/LGN usor, fara a sparge geamul... Merge si la Skoda octavia, ca sa nu se creada ca doar la astea ieftine se poate...) - protectiile de plastic in partea inferioara a pragului - al doilea rand de chedere la usi - reglajul electric al farurilor - forma oglinzilor (par mai solide) - insonorizantul din compartimentul motor - catalizatorul mare (tip GM) - modul de tragere a furtunelor de apa de la stropitoarele de parbriz (inclusiv solutii mai scumpe pe ele cum ar fi existenta unui cot de plastic) Ce nu mi-a placut: - protectia fata complet deficitara (exista doar spoilerul de plastic, nu are traversa de metal) - urechile de la inchiderea usilor (desi aici stau in dubiu daca nu cumva e mai mult la parti bune, insa nu prea mi-a placut modul de realizare, sunt facute ieftin-ieftinache) - comutatoarele ("betele") de faruri si de stergatoare (fara acoperitoare in zona de trecere prin cochiliile volanului, de se vede mecanismul pe dedesubt) - buzunarele meschine din usi - solutia ieftina aleasa la scaune (scaunele se vor lasa mult in timp) - "scobiturile" din dreptul parasolarelor (care se dau mai usor jos doar dinspre oglinda interioara, nu din ambele parti (problema prezenta de altfel si la Skoda octavia 1) - opritorul-distantie de pe usa spate. Absolut pitoresc... - Cutia de sigurante din bord (un plastic josnic rau de tot in ea...) - Ornamentul de la stergatore, care are predispozitie la culegerea de mizerii in jurul axului de antrenare a stergatorului - uleiul de origine opel (pe care scria made in EU - de parca era dacia oil...) Deci, parerea mea este ca domnul Kalos nu este robobestie de masina, ci este un logan facut de coreeni, cu oarece mai multa atentie la unele detalii, detalii care au tras un pic pretul in sus. Vreau sa zic ca dpdv pret nu este o ieftinatate de masina. Este un logan cu alta fata (bine, si cu alte motoare, ca doar nu se coboara GM pana la nivelul sa puna motoare cu solutii tehnice Ford). Diferenta de pret nu este pentru ca e mai ieftin facuta masina in koreea, dar este la nivelul lui megane, diferenta de pret este datorata unor mici detalii care fac placere ochiului... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd May 2025 - 18:46 |