Bulgaria - Grecia
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria - Grecia
iulidan2000 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 23 June 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia + seat
logan + cordoba
2005 1,4 MPI + 2006 1,4 MPI
|
|||
radu35home |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 3 June 07 ![]() |
Stie cineva ceva despre HOTEL MARABOU din Pefkochori?Adica ceva mai mult decit citeva poze date de agentie....Poate a fost cineva acolo...Eu o sa plec pe 22 iunie prin Bechet.Apropo , mai pleaca cineva atunci?
|
--------------------
logan
logan
2006/laureat+
|
|
giovi_buru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 19 April 07 ![]() |
Va rog frumos sa-mi spuna si mie careva ce se poate vizita din punct de vedere religios, cultural, in zona Tesalonicului, sau chiar si in drum spre Atena. Sau daca aveti ceva linkuri le accept cu placere (nu am avut timp sa citesc chiar totul din cauza unui baietel neastamparat
![]() Multumesc anticipat |
--------------------
Toyota
corolla
2008, D4D 1,4, 90cp
- gl-xx-xxx
|
|
only4waly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 7 October 06 ![]() |
Pai giovi_buru in Salonic ai ceva de vazut. In primul rand Turnul Alb(construit de venetieni in secolul XVI) pe care nu ai cum sa-l ratezi..este pe unul din drumurile principale ala Salonicului. De altfel poti vedea biserica Sfantul Dumitru...o imensitate de biserica
![]() ![]() ![]() Sper sa-ti fie de folos detaliile ![]() This post has been edited by only4waly: 6 Jun 2007, 19:33 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
martie 2006, Fidji
|
|
cristibz |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 27 December 06 From: Buzau ![]() |
Totusi nu a spus nimeni cum e in Gerakini. Vreau si eu sa merg acolo la sundayrooms si as dori o parere de la cei care au fost. Cum e Gerakini?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5 dCi 80 CP PA Albastru Crepuscule
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Orjahovo-Lukovit 69 Km
Oriahovo_Lukovit.jpg ( Size: 101.79k ) Number of downloads: 999 @ iulidan2000: Tronsonul are 69Km si continua pana la A2 aici , de la harta 6. This post has been edited by adi_ar: 7 Jun 2007, 07:29 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
eolo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 21 May 07 ![]() |
Tot pentru giovi_buru; din pacate, Turnul Alb o sa il vezi numai din afara pentru ca e in restaurari (si nu cred ca o sa il termine prea repede); in rest in afara de ce a spus only4waly, mai sunt si alte cateva biserici interesante(al caror nume nu l-am retinut din pacate), ar mai fi Rotonda, Piata Romana(un sit arheologic) si daca stai mai mult (toate cele enumerate pana caum de mine si de only4waly sunt relativ aproape una de cealalta), undeva pe o colina se zarea zidul a ceea ce parea o fosta cetate (parea interesant, dar noi eram cam pe fuga). Noi am avut o harta pe care erau marcate toate obiectivele ce meritau o relativa atentie; cel mai tarziu maine sper sa o scanez si o voi posta.
|
--------------------
Dacia
Berlina
2004/injectie
- AG-04-EKG
|
|
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
cristibz - Gerakini e o statiune mica aproape goala in perioada in care am fost eu 26.05-03.06.2007. Preturile pe la terase sunt mai mari decat in alte statiuni (de ex. fata de Paralia-Katerini) dar totusi este un supermarket cu preturi foarte bune. Plaja e curata si lata fata de aceiasi Paralia (unde plaja avea cam 3-4 m latime).
|
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
cristibz |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 27 December 06 From: Buzau ![]() |
multumesc Tony-s, in sfarsit am aflat si ei ceva despre Gerakini, oricum acolo e cazarea, nu voi sta tot timpul in acelasi loc, despre studiourile de la sunday nu stie nimeni nimic? par foarte interesante pe net. Si ieftine.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
oreift |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 26 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutare! Vrem sa plecam cu masina in Corfu, in septembrie. Intrucat nu vrem sa parcurgem intreaga distanta intr-o singura zi, vrem sa facem un popas undeva pe Riviera Olimpului (Paralia Katerini, Litochoro, Olympic Beach, Platamonas, Nei Pori, etc). Imi puteti spune va rog daca stiti un hotel sau o vila unde ne-am putea caza pentru o noapte? Daca se poate, va rog sa-mi dati si un site sau e-mail deoarece am vrea sa ne facem rezervare din tara.
Multumesc si vacante placute! |
--------------------
Renault
Symbol
2006, 1.5 dCi
|
|
giovi_buru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 19 April 07 ![]() |
va multumesc frumos pt sfaturile date! Nu stiu ce fel va fi la "kriopygi beach"! Sper sa fie bine!
|
--------------------
Toyota
corolla
2008, D4D 1,4, 90cp
- gl-xx-xxx
|
|
stoicaan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 16 January 07 ![]() |
Pt. cristibz:
Si noi mergem la Sunday Rooms, din 24 iunie. Si mie mi s-au parut f. intersante, sper ca nu m-am insepat. Daca mergi dupa noi cumva (ne intoarcem in 8 iulie), iti pot spune cum a fost. |
--------------------
Peugeot
307
2001
|
|
cristibz |
![]()
|
ce chestie domn'le eu merg pe 10.07, era bine sa ne fi intalnit acolo.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
concurent |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 18 January 07 ![]() |
va rog sa ma ajutati cu impresii despre hotel Calypso din insula Thassos.
va multumesc |
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI
2006
|
|
marian.bazavan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 13 June 06 From: bucuresti ![]() |
@oreift
buna! eu merg de pe 3 august in corfu. tot cu o oprire la dus si chiar si la intors. in ambele cazuri oprirea e la meteore - kalambaka (kalampaka). merita se le vezi pe indelete! toti care au fost sunt de parere ca merita! hotelul l-am rezervat din buc si la dus si la intors. cu mic dejun inclus. e adevarat ca sunt cam 950 km din buc. daca poti, poti! mie imi place sa conduc! ma relaxeaza. alte informati, la cerere! ![]() |
--------------------
ford
fiesta
2005, 1,3 i , 70cp
- B-05-TVR
|
|
iulidan2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 23 June 06 ![]() |
Multumesc adi_ar , cineva spunea de un traseu prin Vraca. E cumva mai bun?
A propos, cu ce soft realizezi aceste harti? pentru mess acelasi nick Ms. This post has been edited by iulidan2000: 7 Jun 2007, 20:40 |
--------------------
dacia + seat
logan + cordoba
2005 1,4 MPI + 2006 1,4 MPI
|
|
bogdan10 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 11 July 06 ![]() |
Cateva informatii utile referitoare la viteze legale, amenzi etc. pt. traversarea Bulgariei:
Name: What do you need to know about driving in Bulgaria? Country: BULGARIA Detailed description: Speed limits: The following speed limits are in force in Bulgaria, unless other restrictive traftic signs limit speed: Type of vehicle Inside city limits Outside city limits Divided highway Automobiles 50 90 120 Trucks, busses 50 80 100 Motorcycles 50 80 100 Speeding fines: Violation Fine 20 km/h over speed limit or less 5 levs 20 to 30 km/h over speed limit 10 levs 30 to 40 km/h over speed limit 20 levs 40 to 50 km/h over speed limit 30 levs over 50 km/h over speed limit 50 levs Alcohol: Tne permissible blood alcohol content of drivers is 0.5/ 1000. Sanctions for driving under the influence of alcohol: Driving with blood alcohol content: From 0.5 to 1.2 per 1000 - fine from 50 to150 levs and driving license suspension for up to one year La cat de "spagari" sunt cateodata "militienii cu ceafa groasa", valoarea spagii in EURO este dubla fata de valoarea reala a amenzii (tinand cont de cursul EURO/LEVA)! |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Bune informatii! Care este sursa?
@ iulidan2000: Detalii actuale "de la fata locului" nu pot sa-ti dau dar ... - Cele doua rute, raportat la intersectia de la Botevgrad sunt sensibil egale ca lungime (127 via Vraca, 121 via Cerven Brjag). - Tronsoanele de drum de categorie inferioara (~DJ ) sunt sensibil egale, poate cu ceva mai scurt prin Vraca (65 Km fata de 69 Km). - In ruta de 121 Km prin Cerven Brjag ai 51 Km de A2 !!! Acestea au fost argumentele "route optimizer-ului" folosit. Stiu ca Via Michelin indica ruta prin Vraca dar nu stiu care sunt argumentele (daca exista). Poate ca cineva are informatii mai multe legate de cele 2 rute comparativ. Oriahovo_Botevgrad_1.jpg ( Size: 66.7k ) Number of downloads: 815 Oriahovo_Botevgrad_2.jpg ( Size: 83.5k ) Number of downloads: 757 Oriahovo_Botevgrad_3.jpg ( Size: 77.19k ) Number of downloads: 732 This post has been edited by adi_ar: 8 Jun 2007, 12:54 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
drrond |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 329 Joined: 8 June 07 From: Ramnicu Valcea ![]() |
Pentru iulidan2000
Vezi ca pe www.e-transport.ro exista o harta interactiva a Europei cu toate traseele( tip gps) |
--------------------
BMW X2, 2018
(fost proprietar de Dacia Logan,
2005, Ambition) NIHIL SINE DEO!
CARPE DIEM! |
|
bogdan10 |
![]()
|
Informatiile privind vitezele admise si amenzile din Bulgaria (a se vedea postul de mai sus) pot fi vizionate pe site-ul:
http://www.orienttravel-bg.com/drv_index.p...id=11&action=en |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Deci la limitele de viteza enumerate mai sus, de 5 euro pot sa merg cu 20-30km/h mai mult? Nu va iau in balon, dar s-ai plans unii ca pt. 10-20km/h mai mult in afara localitatii au dat 5-10 euro. Pai mai bine platesti amenda pe loc, nu?
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
bogdan10 |
![]()
|
"Militienii cu ceafa groasa" profita ca un strain nu cunoaste amenzile din Bulgaria (exact cum si un strain venit la noi in tara nu are de unde sa stie valoarea amenzilor)!
Ideal ar fi ca ei sa intocmeasca proces verbal de contraventie, dar e de durata! In plus, necunoscand limba bulgara, "gradinarii" pot sa scrie si alte prostii in procesul verbal astfel incat in final amenda sa iasa mai mare! Ca strain, ai dreptul ca orice proces verbal sa se intocmeasca si intr-o limba de circulatie internationala ca sa sti ce semnezi! Insa acest lucru presupune deplasarea la sectia de politie! Altfel semnezi ca primarul procesul verbal pe loc, in limba bulgara (acest lucru e de evitat)! In general, pt. fapte minore (depasirea vitezei cu 10-15 km/h), "militienii lor" s-au obisnuit sa ia spaga ("sunt cu foamea in gat" deoarece salariile in Bulgaria sunt mai mici decat la noi)! Pt. depasirea vitezei cu mai mult, atunci fiecare isi merita soarta! Si la noi cand te prinde radarul "te-ai ars"! <span class='edit'>9 Jun 2007, 00:05:</span> In plus, fata de site-ul postat anterior referitor la amenzile de circulatie, pe site-ul de mai jos se gaseste Codul Rutier al '"gradinarilor" (varianta in engleza): http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/8714091D-3F...w_Trafic_EN.pdf P.S.: In capitolul de la sfarsit apare si cuantumul amenzilor pt. fiecare tip de contraventie/infractiune! N-ar fi rau sa isi tipareasca fiecare sofer care pleaca in Bulgaria/Grecia acest Cod Rutier! In felul acesta poate discuta cu "militianul" la obiect, privitor la greseala savarsita! |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
dungatu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 29 July 05 ![]() |
imi cer scuze daca s-a mai zis,
Imi mai trebuie asigurare medicala pentru Grecia? Multumesc! |
--------------------
renault
clio symbol expresion
1.4 8V dec 2002
|
|
adi_ar |
![]()
|
Pentru orice iesire din tara ai nevoie, in principiu, de asigurare.
Pentru trecerea frontierelor (daca este cazul) este bun si cardul CNAS. In UE, poti apela la serviciile publice de asistenta folosind cardul CNAS. Daca mergi prin agentii (cat de cat serioase), facand asigurarea oferita de ei, poti apela la serviciile medicale ale cabinetelor care au colaborari cu agentia (direct sau indirect) - pe asigurare sunt ceva numere de telefon. This post has been edited by adi_ar: 9 Jun 2007, 09:14 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
marian.bazavan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 13 June 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(colombina29 @ 8 Jun 2007, 23:30) Deci la limitele de viteza enumerate mai sus, de 5 euro pot sa merg cu 20-30km/h mai mult? Nu va iau in balon, dar s-ai plans unii ca pt. 10-20km/h mai mult in afara localitatii au dat 5-10 euro. Pai mai bine platesti amenda pe loc, nu? draga columbina, nu sau plans! ci au patit! ![]() |
--------------------
ford
fiesta
2005, 1,3 i , 70cp
- B-05-TVR
|
|
Hype |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 5 May 06 ![]() |
informatii la cald: proaspat intors din GR zona metamorfossi
drumuri: BG - nu am luat nici un fel de amenda - drumuri mult peste ce avem in RO cu exceptia centura sofia care e ca bucurestiul. fara amenzi - respectat limite legale - nu am mers in coloane si ca regula singurii care nu respecta regulile in principiu sunt cei din romania GR - drumuri de rahat comparativ cu BG cel putin distanta dintre kulata - salonic - sithonia: foarte multe reparatii, virajari complet aiurea, carosabil ondulat, gropite, taieri de-a latul soselei - o placere sa simti la 90 km/h o taietura de 10 cm latime si 5 adancime la fiecare 2 3 km. interesante zecile de manastarici de pe marginea drumului dovada "suprema" a stilului 'excelent' in care stiu sa conduca grecii ... preturi: GR - zona chalkidiki foarte scumpa incepand cu tavernele care la preturi de 8 10 eur servesc cele mai mici feluri de mancare posibile si terminand cu diversele magazine de asa zise souvenirs. am incercat sa ma ating de ceva bijuterii dar la 30 eur gramul de aur am zis pas. zona pare sa fie in constructie insa turisti doar romani, moldoveni la greu, rusi, si ceva nemti care cred ca se ratacisera si asta cu un grad de ocupatie estimat la circa 5-10% din capacitatea de cazare; din 4 pensiuni cu studiouri 3 erau inchise iar a patra avea 2 3 inchiriate din 6 7 . plajele : zona bratelor are o mare problema cu pietrele de diverse marimi atit de pe plaja cat si din apa. plaje ceva mai aceptabile am gasit in nea marmaras, nea moudania, nikiti, porto carras si ceva prin kassandra dar imi scapa - a se intelege ca puteam sa intru in apa fara frica de taieturi , arici de mare etc... rusii vorbesc tare ca magarii, moldovenii ii imita dar in intro limba romana de iti vine sa iti tai venele - iar nemtii stau direct pe nisip si nu platesc nici de-ai naibii cei 2.5 eur minimum consumption per person ca sa stea la umbrelute evident spre boala grecilor. per total: grecia nu imi mai vede masina ever - mai merg prin august in zona paralia sau vreo insula dar servesc avion - cele 10 11 ore de condus nu se merita. bulgaria dupa mine e o mare sperietoare - nu am avut nici un fel de problema - mers lejer admirat peisaje si cand era cazul 120 130 km/h pe drumuri impecabile comparativ cu RO. mai completez cand imi mai aduc aminte de ceva interesant. |
--------------------
Dacia Logan
dCi preferance
2006
- b-60-xxx
|
|
mjustin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 20 June 06 ![]() |
de unde recomandati ferry catre thassos Kavala ori Keramoti?
|
--------------------
renault
laguna I
2000 2.0e RXE
|
|
Grecul_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 19 June 06 ![]() |
Stie cineva vile de inchiriat (2-3 dormitoare cu bucatarie) aproape de plaja pe Sithonia sau Kassandra ?
|
--------------------
Toyota
Avensis
2006 Berlina
|
|
Lugojanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 10 June 07 ![]() |
Doua masini plecam in 15 iunie spre Paralia prin Calafat.
Vrem sa dormim noaptea de 15/16 in apropiere de granita si dimineata devreme sa fim in port pentru imbarcare cu bacul. Deci iesirea din RO in 16 iunie. Stie cineva o cazare in zona decenta? Ceva noutati privind orarul bacului la Calafat ? Ma intereseaza in primul rand cand pleaca la prima ora bacul din Calafat? |
--------------------
Renault
Symbol
2006 Fidji
- TM 10 TDU
|
|
radu35home |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 3 June 07 ![]() |
"Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si omologul sau bulgar, Petar Mutafchiev, au convenit ieri, in cadrul unei intalniri bilaterale, sa elimine taxa de pod intre Giurgiu si Ruse pentru transportul public. Am incheiat un acord de principiu privind eliminarea taxei de pod pentru transportul public, urmand sa vedem ce solutii vom gasi pentru a extinde aceasta masura si la locuitorii din zona , a declarat ieri, pentru Rompres Ludovic Orban. Taxa de pod este cuprinsa intre 6 euro si 30 de euro, in functie de capacitatea cilindrica a autovehiculelor care trec podul. "
Sursa: Cronica Romana Autor: CR 31 mai 2007 Stie cineva, a intrat deja in vigoare acest acord sau sint bancuri? |
--------------------
logan
logan
2006/laureat+
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html
Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 11:57 |