Austria
![]() ![]() ![]() |
Austria
bossake |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|||
Christiansen |
![]()
|
![]() Un biet invatacel Group: Members Posts: 136 Joined: 4 April 08 From: Bucuresti ![]() |
@adi_ar
Multumesc pentru informatii. Vigneta o pot cumpara de la absolut orice statie de benzina? La granita cu Austria exista vreun duty-free? ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007 Expression 1,6 16V
- B 137 ROC Dacia Logan 1,4MPI 66.000 km - 01.02.2011 (vandut)
Renault Megane 1,6 16V 124.000 km 10.05.2015 (vandut) Renault Clio IV 1,2 16V 155.000 km |
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Proaspat intors din Austria.Pt bossake: erau reduceri la Puma, Nike, dar mai ales la Mango.
Benzina pe autostrada la Shell: 1,45 euro/lt. In Viena am alimentat tot la Shell cu 1,28 e/lt. Sfat: dc aveti nevoie neaparat de benzina la intrarea in Austria, iesiti de pe autostrada si mergeti 3 km catre Parndorf, veti gasi tot o benzinarie Shell la care benzina este 1,30 e/lt. La un plin se aduna 7-8 euro. |
--------------------
5461
1997
2012
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
@Christiansen:
In Ungaria vigneta o poti plati inainte de a intra pe autostrada la benzinariile Shell, in Cora Szeged si mai sunt puncte pe unde scrie MATRICA. Nu vei primi nici un autocolant, numai chitanta pe care trabuie sa verifici numarul de inmatriculare al autoturismului, sa nu ai surprize. Despre DutyFree nu stiu sa-ti raspund, eu n-am vazut asa ceva. In general ceea ce este in jurul granitei maghiaro-austriece este "pe moarte" de cand nu mai exista control vamal intre cele doua tari. @all: In general pe la granita mai bine renuntati sa cumparati ceva daca nu este absolut necesar. Toate sunt mai scumpe ! Ieri, la Schonbrunn Fantana.jpg ( Size: 275.18k ) Number of downloads: 736 Dupa 5 minute m-am plictisit sa astept o miscare. Clipea din cand in cand, asa ca nu era impaiata ![]() Pasaroiae emo ! Pasaroaia_r.jpg ( Size: 316.73k ) Number of downloads: 736 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Christiansen |
![]()
|
![]() Un biet invatacel Group: Members Posts: 136 Joined: 4 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Danke ... danke ... danke
![]() Mai am niste chestii de lamurit. Ne-am propus sa facem intr-o singura zi distanta de la granita RO-HU pana langa Linz, unde avem si rezervarea cazarii ... chiar pe malul Dunarii ![]() Ti se pare realist planul? |
--------------------
Renault
Megane
2007 Expression 1,6 16V
Renault Megane 1,6 16V 124.000 km 10.05.2015 (vandut) Renault Clio IV 1,2 16V 155.000 km |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ja, naturlich !
![]() Dupa ca ajungi pe autostrada se schimba totul ! Din Arad, in 8 ore+popasuri esti la Linz cu conditia sa nu prinzi ceva probleme pe autostrada - asta circuland legal. Note personala: 1. Cum drumul cel mai scurt prin Viena A1-A4 trece prin fata Sconbrunn, poti sa-i faci o vizita scurta, de 2-3 ore - urci la Gloriette+labirint sau vizita la Zoo in fuga sau dupa cum ti-e interesul. Daca ai sa faci asa, nu te sfatuiesc sa cumperi bilet prea "mare", nu vei avea timp. Daca te hotarasti pentru Zoo, nu trebuie sa platesti intrarea la castel&restul, poti intra lateral direct la zoo (12E adulti - 5E copii (<18 ani)) 2. Daca doresti o "intalnire" unica (dupa interese si preocupari, desigur), du-te prin centru, la Hofburg, la expozitia "TUTANCHAMUN & die Welt der Pharaonen" + vizita scurta in zona Universitate, primarie, Piata Maria Thereza. Daca ajungi aici sfatul meu este sa dai cei 5 Euro pentru "ghidul electronic" pe care ti-l ofera la Tutanchamun, vei afla multe lucruri interesante ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Christiansen |
![]() ![]()
|
Deci ... Sfatul tau este sa o iau "prin" Viena? Eu credeam ca trebuie sa o ocolesc pe centura ... asa arata ViaMichelin
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007 Expression 1,6 16V
|
adi_ar |
![]()
|
Nu pot sa-ti dau un asemenea sfat. Depinde de multi factori cum este mai eficient/bine. Am spus doar ca "drumul cel mai scurt" trece prin fata Schonbrunn si ai avea cam 3-4 ore la dispozitie.
In Viena sunt atatea de vazut ca trebuie sa exploatezi la maxim timpul. Ce as indrazni sa-ti recomand este ca ar fi bine sa te "desprinzi" de stilul de condus din Bucuresti. Traficul este foarte intens pe toate drumurile, indiferent ce traseu vei alege dar se circula fluent, fara "haiducisme". Politistii, daca nu au alte motivatii, sunt amabili si te ajuta. Duminica, cu ocazia Gay Parade prin buricul targului, pe Burg Ring, totul era blocat dar nu era nimeni agitat sau nervos. Din pacate singurele "exchibitii" le-am vazut facute de romani iar singurii care apostrofau romanii erau unguri ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
will |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 16 October 07 ![]() |
ptr adi_ar
Te rog daca poti sa detailezi putin vizita la Schonbrun deoarece pe 29 iulie am sa fiu si eu in Viena si m-ar interesa vizita la palat . Eu de pe site-ul lor am inteles ca ar fi trei categorii de tichete ptr vizitat , dar nu se pomeneste nimic de zoo sau labirint . Multumesc mult . |
--------------------
Renault
Megane
2007 /1,5 dci 85 cp/luxe privilege
|
|
adi_ar |
![]()
|
Asa este, sunt 3 tipuri de tichete (+1 Sisi tiket care se refera la obiective legate de Sisi, cu aplasare in Schonbrun - castel si Hofburg - toalete, bijuterii, trasuri).
In Schonbrunn cel mai ieftin bilet permite vizitarea unei aripi de castel, fara ghid, labirintul si gradina castelului, pana la Gloriette (dar fara urcarea pe Gloriette, de unde ai o panorama a Vienei pentru care merita sa ai binoclu sau 1E/min la ochean). Cel mai scump, Golden Tiket, permite vizitarea tutror obiectivelor din Schonbrun, cu ghid prin castel, urcare la Gloriette, inclusiv Zoo, serele si Casa desertului dar sunt prea multe obiective pentru o zi, dupa parerea mea. Pentru o familie cu max 2 copii (<18 ani) cel mai avantajos este biletul familial Classic Pass = 34.90 Euro, acces la castel cu ghid, urcarea la Gloriette, labirintul si parcul, plus o degustare de strudel dar fara intrare la Zoo, pe care am platit-o separat (12 Euro adult si 4 Euro copil). Am economisit cativa Euro pe care i-am cheltuit pe apa si inghetata, absolut necesare dupa sera tropicala ![]() Daca te intereseaza numai Zoo, exista intrari laterale, direct in zoo si poti iesi prin parcul castelului dar ar fi pacat sa nu vizitezi castelul. Daca ai timp, traseul ideal cred ca ar fi Classic Pass, cu tot ce cuprinde + un popas in padure pentru hranit veverite si pitigoi in prima zi si Zoo si plimbari prin parc + maruntisuri in a doua zi. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
will |
![]()
|
Multumesc adi_ar pentru promptitudine . Am sa vad ce se poate vizita intr-u jumatate de zi la palat deoarece trebuie sa plec in Rauris unde am cazare ptr. 9 nopti . Daca se intampla ti-as fi recunascator si pentru ceva sfaturi ptr. obiectivele din zona Rauris-Zell am See .
Multumesc anticipat . A si inca ceva . Te rog ceva sfaturi si eventuale preturi pentru paracare in Viena . Am inteles ca hotelul la care o sa fiu cazat nu detine parcare deci trebuie sa parchez intr-o parcare amenajata . |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Gaby |
![]()
|
![]() neica nimeni Group: Members Posts: 125 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Zona Rauris.
1. Werfen 2. Kitzsteinhorn 3. Grossglockner 4. Termenfelsen din Badgastein si Bad Hofgastein, pt. o balaceala. 5. De vazut Saalbach. Merita. 6. Vizita la cele 2 rezervoare de la Kaprun, mai sus, la capatul drumului spre Kitzsteihorn. Merita cu prisosinta !!! 7. Lichtensteinklamm 8. Cascada Krimml In Z.a.S. nu prea ai ce face, eventual sa te dai cu barca pe lac si sa vezi oraselul. Pt. parcare in Viena: aici This post has been edited by Gaby: 15 Jul 2008, 15:11 |
--------------------
Toyota Avensis
2,0 D4D
2007 "Everything in life is location... "
(Mel Brooks) |
|
adi_ar |
![]()
|
Pentru o jumatate de zi, ceea ce iti ofera Classic Pass este tot ce poti face:
- Grand tour castel (40 incaperi) - Privy Garden - Gloriette - Labirint - Strudel Show Restul: - Zoo - Casa desertului - Casa palmierilor - Expozitia de trasuri le poti vizita dupa preferite, platind separat. Poti opta pentru bilet Grand Tour castel (12,90/7,90 E) - turul castelului 40 incaperi si separat ce mai poti si doresti: - Privy Garden (2.00/0.90E) - Gloriette (1,99/1,00E) - Labirint (",90/1,70E) Pentru restul ti-a scris Gaby. As adauga ca poti vizita, daca tot mergi la rezervoarele Kaprun, Zigmund Thun Clamm, sunt in drum. Pentru Kitzsteinhorn merita sa-ti rezervi ceva timp si sa faci coborarea pe picioare. Cascada Krimml este impresionanta, poti petrece o zi intreaga acolo. Tot de adaugat este si vizita de 1 zi la Salzburg, cu turul orasului. Obiective si harti aici. Daca doresti mall, ai Europark , dar sa nu te astepti la ceva formidabil. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
will |
![]()
|
PENTRU : adi_ar
Multumesc pentru toate informatiile . Cred ca o sa-mi fie de mare folos . Siteul indicat de tine pentru parcarea in Viena il gasisem si eu intamplator cred , dar ori nu inteleg eu (sau sper sa nu inteleg ) dar nivelurile preturilor la parcare in garaje mi se pare fffff mare . Asa sa fie ? Aprox. 70 euro /nopate ptr masina ? Acest aspect am rugamintea sa mi-l detailezi daca se poate inclusiv ceva sfaturi . Chiar asta este nivelul preturilor ? Acum imi dau seama ca am gresit , mai bine imi faceam rezevare la un hotel de 3 sau 4 * care avea si parcarea lui decat sa stea masina la pret de 5 * intr-un garaj . Sperand sa primesc aceste informatii , iti multumesc inca odata ptr. promtitudine . |
--------------------
Renault
Megane
|
|
adi_ar |
![]()
|
Cred ca ai inteles gresit.
Parcarea este o problema in Viena dar nu este chiar asa cum spui! In primul rand, localizeaza zona unde este hotelul si verifica parcarile din lista. Cele mai scumpe sunt acele Tiefgarage (~4 E / h in centru - zona albastra). De exemplu aici vei plati 3E/noapte. O buna informare poti obtine chiar de la hotelul unde vei merge. Eu, de regula, prefer sa ies din Viena sau orice oras mare, pentru cazare. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
will |
![]()
|
ptr adi_ar
Da ai dreptatae cred ca m-am inselat . Acum am studiat mai bine si asa estre cum spui . Eu am sa stau la un hotel modest dar bine localizat (Academia ) fara parcare , cu cel mai apropiat garaj TIEGERGASSE (in zona albastra) unde e 4,4 euro /noapte . Multumesc |
--------------------
Renault
Megane
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Imi cer scuze ca ma bag ca musca in lapte, dar nu cred ca parcarea este o problema noaptea in Viena. Teoretic, cam in orice zona ar fi hotelul, se gasesc locuri de parcare pe strada. Daca tii neaparat sa parchezi masina in spatiu inchis, pretul pe noapte variaza intre 10 si 20€ la parcarile mari.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
Arpad |
![]()
|
![]() Adolf Group: Members Posts: 34 Joined: 7 August 07 ![]() |
La inceputul lui august voi pleca la Viena pentru 5 zile. Am gasit un hotel destul de bun ca pret si ca pozitionare, langa Prater. Iarna trecuta cand am fost prin trecere prin Viena am vazut cum baietii buni (dar corecti
![]() ![]() ![]() Stie cineva vreo parcare mai ieftina prin zona Prater-ului? PS: Sandman poate ma ajuti cu o idee.... This post has been edited by Arpad: 21 Jul 2008, 16:19 |
--------------------
Reanault
Megane 2
2006/ Lux Privilege
- B-42-XXX Ex.:Renault Megane, 2006
Lux Privilege |
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
ce hotel? ca si eu am de mers la viena la final de august dar la al meu parcarea e doar 9,3 E / zi in spatiu inchis
|
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu trebuie sa platesti neaparat parcarea scumpa la hotel. Exista posibilitatea sa parchezi free pe strada. Atentie mare la semnele de restrictie, de obicei marcheaza atat inceputul cat si sfarsitul zonei restrictionate. Eu am parcat fara probleme pe o straduta langa pratern...
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Arpad |
![]()
|
|
--------------------
Reanault
Megane 2
2006/ Lux Privilege
Lux Privilege |
|
adi_ar |
![]()
|
Da, cu o oarecare documentare, se poate parca peste noapte pe strazi, in locuri unde nu exista restrictii de parcare asa cum precizeaza Sandman_, dealtfel cel mai informat "informator"
![]() Asa cum atentioneaza si OAP, semnalizarea este foarte meticuloasa. ANFANG / ENDE ~ INCEPUT / SFARSIT asociate cu semnul de oprire interzisa, asezate la distante foarte mici unul de altul, reprezinta un peisaj obisnuit in zona centrala sau pe langa obiectivele turistice. Nu riscati, sub nici un motiv, in zone de interdictie ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am avut surpriza sa vad un interval de asta cu restrictie pe o perioada limitata. Era in apropierea unui santier si au pus semnele pentru o singura zi...cred ca urma sa vina o macara acolo...Deci 'nu uitati' masina cu zilele in acelasi loc fara sa o vizitati din cand in cand....
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
@Arpad: incep cu sfarsitul: 1-2 beri nu te impiedica sa conduci prin Austria, atata timp cat nu faci prostii. Nu te incurajez sa conduci dupa ce ai baut, insa nu iei amenda daca ai alcoolemie mai mica de 0,5 la mie IN SANGE.
Parcari inchise in zona aia nu prea stiu, cu exceptia celor de la parcul expozitional, Prater, etc... care sunt scumpe. Este o zona foarte aproape de complexul expozitional, zona in care eu parchez intotdeauna fara sa pun bilet de parcare, insa nu stiu daca pus bilet de parcare sau nu. Strada respectiva este cea care vine de la hotel spre intrarea in Prater si coteste stanga pe dupa Complexul Expozitional si continu prin fata spatiului verde, ctre stadion sihipodrom. Teoretic, atunci cand nu e multa lume la Prater (de ex. in timpul saptamanii pana in orele 16:00) gasesti loc acolo fara probleme, iar masina este in siguranta, mai ales daca o parchezi aproape de Prater. Eu n-am lasat-o acolo nicodata peste noapte, dar mi s-a intamplat sa plec si pe la 1 noaptea din zona si n-au fost probleme. o alta varianta ar fi sa treci Dunarea catre UNO-City, si sa parchezi imediat dupa ce se termina podul, dar trebuie sa fii atent la indicatoare. De obicei, in fata hotelurilor de pe stanga sunt multe locuri gratuite... O alta varianta ar fi sa te duci sa lasi masina la Kagran, unde este P+R. Din cate stiam, era vreo 5€ pe zi parcarea. De acolo poti lua metroul pana la Prater 4, 5 sau 5+1 statii pana la hotel. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
OAP |
![]()
|
Mie mi-a fost foarte util si link-ul asta:
http://www.wien.info/article.asp?IDArticle=10099 alaturi de informatiile primite de la sandman_ caruia ii multumesc public ![]() ...@arpad: cauta pe harta viennei daca zona in care e hotelul tau e in 'blau zone'...daca nu e, lucrurile se simplifica...cu banii care ii dai la 'garaj' te plimbi mult si bine prin vienna cu masina. Mie imi cereau la hotel 12 euro pe zi si imi faceau reducere pentru perioada lunga, la 6 euro, da tot nu mi-a convenit LE: pentru cine doreste zona linistita, verdeata, aproape de Grinzing, parcare fara nici o problema pe strada, recomand: http://www.deraghotels.de/en/KFJ.htm This post has been edited by OAP: 22 Jul 2008, 15:35 |
--------------------
.
.
|
|
Arpad |
![]()
|
Dupa indelungi cautari si discutii pe forum (cu OAP si Sandman) am gasit pe google maps o harta cu toate P+R-urile din Viena. Sper sa va fie utila!!!
![]() http://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=...3d1b23ee685bd23 http://www.oeamtc.at/netautor/pages/resshp...dg/1104387.html http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&msa...3d1b23ee685bd23 This post has been edited by Arpad: 23 Jul 2008, 15:59 |
--------------------
Reanault
Megane 2
2006/ Lux Privilege
Lux Privilege |
|
will |
![]()
|
Multumesc mult arpad .
Cred ca o sa-mi fie de mare ajutor avand in vedere ca pe 29 iulie o sa ajung in Viena . Oricum am constatat ca acest forum este de un real folos pentru cine il foloseste . M-am lamurit aproape cu toate lucrurile de care nu eram foarte sigur . Ca sa castig o jumatate de zi de vizitat Viena o sa incerc sa ajung dimineata in jurul orei 9 si sper (uite de asta nu sunt sigur) sa ne cazeze mai devreme de ora 14 . Sper sa reusesc . O sa revin cu impresii din concediul petrecut in austria imediat ce ma intorc . Multumesc la toti cei care m-ati ajutat. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
sandman_ |
![]()
|
sincer, slabe sanse sa te cazeze inainte de 12:00...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
will |
![]()
|
da sandman_ nici eu nu cred dar sti cum se spune ca speranta moare ultima , 10 nu cred (sigur) dar poate un 12 nu o fi chiar asa imposibil . Le-am dat un mail si mi-au spus cei de la hotel pe un ton politicos ca se poate si mai devreme in cazul in care au camere libere si este deja facuta curatenia . Vom vedea .
Si tie iti multumesc in mod deosedit ptr. tot sprijinul acordat |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Christiansen |
![]()
|
Tocmai am trecut prin Austria ... miercuri ... pe o ploaie infernala ... abia vedeam la cativa metri, dar Loganul s-a tinut bine la 140
![]() Benzina este cam scumpa la granita cu Ungaria, imediat dai peste un Shell care te rupe la buzunar ... aproximativ 1,4 benzina de 95, iar in Germania am bagat la Esso ieri cu 1,39 ![]() Am fost la Parndorf ... o mare porcarie ... reduceri de la 300 euro la 150 ... nu, multumesc ... Mancarea este foarte scumpa acolo ... 8,5 euro pentru o portie amarata de snitel. Azi am mancat in Mainz niste peste cu 7,5 euro de nu mi-a mai trebuit nimic pana seara tarziu ![]() Frumoasa tara Austria, dar destul de scumpa ... |
--------------------
Renault
Megane
2007 Expression 1,6 16V
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 06:26 |