Austria
![]() ![]() ![]() |
Austria
testike |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|||
will |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 16 October 07 ![]() |
Am o mare rugaminte la Dvs.
Din motive independente de vointa mea trebuie sa-mi schimb destinatia de concediu din Grecia in altceva si am ales sau as dori sa aleg Austria . Din ce-am citit pe acest site mi s-ar parea o varianta buna localitatea KAPRUN ca destinatie turistica . Va rog sa-mi sugerati daca se poate ceva obiective turistice care merita vizitate in inprejurimi sau sa-mi sugerati alta statiune ca destintaie de vacanta in august , statiune din care sa potr pleca la obiective turistice din Italia sau germania . Va multumesc . |
--------------------
Renault
Megane
2007 /1,5 dci 85 cp/luxe privilege
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
Austria e o destinatie foarte frumoasa, iar in zona Kaprun ai multe de vazut. Grossglockner este din punctul meu de vedere destinatia principala din zona. Taxa pentru masini este de 28 Euro pe zi insa ai intrare gratuita la toate obiectivele de pe traseu. Mai multe informatii ai pe site-ul lor.
Alte lucruri de vizita in zona: Zell am See (eventual o plimbare pe lac), mina de sare de la Hallein, cascadele Gollinger, pestera de gheata , poti ajunge usor la Innsbruck sau la Munchen sau poti intra in Italia. Poti citi cate ceva despre cardul Salzburg ce ofera reduceri sau chiar gratuitati la obiectivele turistice. Oricum posibilitati in zona sunt multe, practic e imposibil sa te plictisesti. LE: poti alege ca alta optiune de cazare in zona Kaprun - Zell am See una din numeroasele localitati mai mici din imprejurini. Distanta intre ele si Kaprun - Zell am See este mica si este foarte probabil sa gasesti cazari mai ieftine acolo. Ai aici topul destinatiilor in landul Salzburg. This post has been edited by alecsz99: 9 Jun 2008, 15:16 |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|
will |
![]()
|
Multumesc mult alecsz55 pentru informatii . Cred ca imi sunt de un real folos . Mai am o intrebare daca nu te superi . Care este nivelul preturilor la cazare in zona intr-o pensiune ?
Multumesc inca odata de promtitudinea ta . |
--------------------
Renault
Megane
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
Iti recomand sa cauti o pensiune. Sunt toate foarte cochete si fata de hotel preturile sunt mai scazute. Cele mai multe ofera si mic dejun.
Pentru perioada de vara eu cred ca in limita a 50-55 E/camera dubla te poti incadra lejer. Acum depinde si ce cauti, daca vrei ceva mai de lux va trebui sa scoti mai multi bani din buzunar. Daca plecati mai multe persoane merita sa inchiriezi un apartament, vei iesi foarte bine la pret. Cauta pe net, oferte sunt, bine este daca iti poti face rezervarea direct de aici, fara a apela la o agentie de turism. Serviciile lor costa. Ca un ultim detaliu, nu am auzit pe nimeni sa se planga de o vacanta nereusita in Austria, de cazare nici atat. Pleci cu masina? Vrei sa faci drumul dintr-o singura bucata? |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
2003 / 2008 / 2010
|
|
will |
![]()
|
Scuze alecsz99 ca ti-am gresit numele . Da cred ca o sa incerc un apartament , suntem 4 pax (familie) . Acum fac comparatie la cazare cu Grecia . Am senzatia ca e putin mai ieftin acolo . Oricum nu sunt pretentios , doresc ceva ieftin . Am sa incerc sa fac rezervarea din tara pe net . Cred sau de fapt sunt sigur ca se emite si factura .Drumul o sa-l fac dintr-o singura bucata . Plecare Ploiesti aprox. 18.00 cu sosire in zona aprox 10.00 .(sau cel putin asa sper ). Multumesc ptr informatii .Si sa nu tesuperi daca o sa mai am ceva intrebari .
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
burguif |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 6 September 05 From: Bucuresti ![]() |
will, eu am stat in Rauris, la http://www.sbg.at/goldgrube/. Am scris deja http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1404109
De vazut mai ai Salzburg-ul (recomandat este Salzburger Land Card cu care ai gratuitati in orasul Salzburg si reduceri prin zona). Reduceri inseamna ca in loc de 28 de euro dai 26 la Grosglocknerstrase, dar la Zoo Salzburg ai gratuit in loc de 9 euro/pers, la Untersbergbahn gratuit in loc de 18 euro/pers. Mai recomand palatul Hellbrunn. Asta din ce am vizitat eu. Cascada de la Golling poate fi vizitata doar prima parte (cea de jos) pentru ca la un moment dar e blocat drumul pe motiv de pod rupt mai sus. Asta in ultima saptamana din mai 2008 cand am fost eu. In Kaprun ai kitzsteinhorn, doar sa nu nimeresti ca mine revizie la telecabina. Plimbare pe lacul din Sell am See. Din Hallein poti sa treci in Germania spre Oberau si acolo ai Panoramastrase. E bun gps-ul, dar eu am mai investit intr-o harta rutiera la Austriei luata de la o benzinarie Mol din Ungaria, unde erau trecute drumurile turistice. Asta daca vrei sa mergi cu masina pe drumuri gen Transfagarasean. This post has been edited by burguif: 11 Jun 2008, 13:15 |
--------------------
dacia
logan prestige
2007, 1,5 dci (i rosu)
- B-**-***
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Si eu recomand tot oraselul Rauris.
Am fost cazat acolo acum 2 ani la Hotel Alpina unde conditiile au fost super bune; am mers prin agentia Marshal intrucat era prima iesire in strainatate si nu vroiam sa am surprize cu cazarea, insa dupa cum am vazut ca sunt de seriosi austriecii, acum nu as mai sta pe ganduri si as face rezervarea direct la hotel; nu mai vorbesc ca prin agentie, o camera dubla cu demipensiune a costat 69 E/zi, iar daca faceam rezervarea direct, ar fi costat la vremea respectiva 42 E/zi... ![]() Intrucat este un mic orasel, pretul cazarii este mult mai convenabil decat daca te-ai caza spre exemplu in Salzburg (unde anul trecut, la pensiunea Jahn, cu rezervare facuta on-line, camera single doar cu mic dejun inclus era 45 E/zi si 58 E/zi camera dubla, iar conditiile nu erau nici pe departe la fel de bune). Aici gasesti site-ul hotelului : http://www.hotel-alpina-rauris.at/ iar mai jos sunt cateva poze cu hotelul si imprejurimile : 20061001_001m.jpg ( Size: 240.8k ) Number of downloads: 1799 20061001_002m.jpg ( Size: 162.76k ) Number of downloads: 1769 20061001_005m.jpg ( Size: 350.54k ) Number of downloads: 1760 20061001_012m.jpg ( Size: 262.8k ) Number of downloads: 1775 20061001_013m.jpg ( Size: 366.83k ) Number of downloads: 1666 20061001_040m.jpg ( Size: 247.73k ) Number of downloads: 340 20061001_042m.jpg ( Size: 281.24k ) Number of downloads: 356 Despre locurile care merita vizitate in zona, am scris aici : http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1167311 cu mentiunea ca ar mai fi de vizitat si Castelul din Salzburg, traseul montan Timmelsjoch si cascada Krimml (pe care le vizitasem de la primul meu drum). Drumul, desi este foarte obositor (mai ales traversarea "minunatei" noastre tari) il poti face dintr-o bucata, insa iti recomand o oprire in Budapesta; daca nu ai vizitat acest oras, merita o oprire ![]() Drum bun si distractie placuta ! ![]() This post has been edited by GabyT: 11 Jun 2008, 14:25 Attached thumbnail(s) 20061001_043m.jpg ( Size: 269.01k ) Number of downloads: 333 20061001_012m.jpg ( Size: 262.8k ) Number of downloads: 228 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
will |
![]()
|
Multumesc mult GabyT , alecsz99 si burguif .
Mi-au fost de mare ajutor informatiile voastre . M-am hotarat pentru Rauris , pensunea APPARTEMENTHAUS CHRISTA . De fapt am primit oferta in aceasta locatie . Avand in vedere ca am sa merg in concediu pentru prima data in Austria v-as ruga sa-mi transmiteti si alte informatii utile daca sunteti amabili cum ar fi : - se poate merge si in Elvetia intr-o excursie de o zi si ce ar fi mai interesant de vizitat ? - se poate vizita si Venetia ? - vizitarea Vienei este mai bine de facut cu trenul sau auto propriu ? - care este nivelul taxelor care trebuie platite in statiune , in afara de cazarea propriuzisa ? ( taxa statiune , curatenie finala ) - este legala utilizarea detectorului de radar in Austria ? - cunoasteti ceva locatii pentru cumparaturi mai ieftine in zona ? - sau e mai bine de mers in Munchen ptr cumparaturi ? - este mai bine de a merge cu demipensiune sau este mai ieftin de luat masa direct acolo ? - ce se poate vizita in Germania , in apropierea granitei cu Austria ? Va multumesc pentru promtitudinea Dvs. si astept in continuare cateva sfaturi utile , daca se poate la solicitarile mele . |
--------------------
Renault
Megane
|
|
alecsz99 |
![]() ![]()
|
- de la Rauris pana la granita cu Elvetia sunt aproximativ 350 km din care vreo 200 km pe autostrazi. Asadar se poate ajunge fara probleme o zi in Elvetia. Despre ce e de vazut imi declin competenta in fata altor colegi de pe forum, insa sunt sigur ca nu te plictisesti. Si daca tot esti in zona te poti opri si la Vaduz, in Liechtenstein.
- pana la Venezia sunt aprox. 450 de km din Rauris si cam 5h poate chiar 5h si 1/2 de condus. Parerea mea este ca daca nu cauti sa stai macar o noapte in sau pe langa Venezia nu merita. - cu trenul nu stiu cum este. - unele pensiuni percep suplimentar o taxa de statiune (aprox. 1 E de pers/zi din cate imi amintesc), taxa de curatenie finala, etc iar la altele aceste taxe sunt incluse in pretul cazarii. Cel mai bine intrebi la pensiunea unde ai gasit cazare, ca sa nu ai surprize. - NU, chiar poti avea mari probleme. Eu zic sa uiti de detectorul de radar la modul fizic, sa il lasi acasa! mai multe detalii despre conditiile de calatorie din tarile prin care vei trece poti gasi aici. - in vacante in general ma intereseaza zonele turistice si nu cumparaturie, asadar nu te pot ajuta la punctul asta. Totusi exista un celebru outlet la Parndorf. - eu as da o fuga la Munchen daca tot as fi in zona - iti recomand demipensiunea - de vizitat in Germania: orasul Munchen (punctele principale de interes din Munchen le poti gasi aici) iar aici gasesti un index pe localitati cu toate atractiile turistice din landul Bavaria (inclusiv Munchen). This post has been edited by alecsz99: 16 Jun 2008, 08:30 |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
2003 / 2008 / 2010
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(will @ 16 Jun 2008, 07:41) De vizitat se poate, insa intrucat mergi pentru prima data in Austria (si deci nu ai vizitat nimic din aceasta minunata tara ![]() 1. ai o gramada de lucruri de vizitat in Austria (o saptamana pe drumuri si tot nu-ti va ajunge...); 2. drumul, desi o mare parte se face rapid, fiind autostrada, iti va manca suficient timp si bani. Eu am mers doar pana in Vaduz si, inafara de peisajul magnific prin care am trecut pana acolo, am fost dezamagit ce ceea ce am gasit la destinatie; conform gps-ului, din Rauris pana in Vaduz sunt 336 km care se parcurg in aprox. 4:30'; pentru acest drum am platit, atat la dus cat si la intors, la tunelul Alberg 8.5 E; in plus, pentru Elvetia, va trebui sa achizitionezi (daca vei circula pe autostrada) vignieta care este doar pentru o perioada de 1 an (in jur de 30 E); QUOTE(will @ 16 Jun 2008, 07:41) La fel, acelasi raspuns : se poate, insa nu stiu cat se merita...; sunt 386 de km si o groaza de bani platiti pentru parcare; pentru o zi eu nu cred ca iti va mai ajunge prea mult timp pentru a vizita orasul. QUOTE(will @ 16 Jun 2008, 07:41) Noi am vizitat Viena la ducere (am alocat in jur de 6 ore in drumul dintre Budapesta si Rauris, timp evident insuficiet pentru cate sunt de vizitat); in drumurile prin Austria am folosit exclusiv masina (distantele fiind parcurse in general cu viteze medii de peste 100 km/h in conditiile unui mers legal), dar nu stiu cum se circula cu trenul; in week-end nu se plateste parcarea in Viena; distanta este destul de mare (aprox. 380 km) pentru un drum dus-intors asa ca poate ai in vedere o oprre de o zi. QUOTE(will @ 16 Jun 2008, 07:41) - care este nivelul taxelor care trebuie platite in statiune , in afara de cazarea propriuzisa ? ( taxa statiune , curatenie finala ) - este legala utilizarea detectorului de radar in Austria ? - cunoasteti ceva locatii pentru cumparaturi mai ieftine in zona ? - sau e mai bine de mers in Munchen ptr cumparaturi ? - este mai bine de a merge cu demipensiune sau este mai ieftin de luat masa direct acolo ? - ce se poate vizita in Germania , in apropierea granitei cu Austria ? Noi am avut inclus in pret toate taxele. Utilizarea detectoarelor in Austria este interzisa (este interzisa inclusiv folosirea functiei din aparatele gps de anuntare a camerelor/radarelor; de aceea, majoritatea vin din fabrica cu setari in sensul de a nu anunta camerele/radarele din Austria, Germania si Elvetia, setare care evident se poate modifica... ![]() ![]() Referitor la cumparaturi, nu m-au interesat, inafara de ceva electronice cumparate din Munchen la un pret destul de bun; se ajunge foarte usor pana acolo, iar masina iti recomand sa o lasi la intrarea in oras, unde parcarea este free si sa iei metroul pana in zona centrala; este un oras care merita vizitat. Eu recomand demipensiune, masa fiind suficient de bogata; in plus, vei avea surpriza ca dupa ora 19 sa nu mai gasesti restaurante deschise (inafara de Mc, pe care l-am apreciat nespus, fiind locul unde mancam mereu cand ratam masa de seara). Inca un aspect merita mentionat : cel putin la pensiunea unde am stat, la ora 23 usa de la intrare se inchidea, asa ca daca nu erai prevazator si nu luai dupa tine cheia de la hotel, aveai o surpiza neplacuta la intoarcere (noi am patit-o in prima zi, dupa care ne-am invatat minte...; a trebuit sa sunam la telefon pe proprietara pensiunii, care a coborat sa ne deschida si, foarte impacinetata de absenta noastra de la masa de seara, ne-a spus ca a sunat la politie pentru a intreba daca am avut vre-un accident ![]() This post has been edited by GabyT: 18 Jun 2008, 10:48 |
--------------------
Dacia
Solenza
|
burguif |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 6 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Despre cumparaturi pot spune eu ceva, pentru ca noi am avut doar cazare in Rauris.
Hofer - foarte slab, nu merita. Similar e Aldi in Germania care e mai bun (cafeaua la 1/2 kg se cheama Hofer intr-o parte si Amaroy in cealalta - dar cea de-a doua e net superioara - pret 2 euro si ceva). Tot din Aldi am luat deodorante spay foarte bune calitativ. MaxiMarkt (e chiar la intrarea in Zell am See-www.maximarkt.at) e bun, au si un mic restaurant gen autoservire unde au supe, mancaruri la gratar sau tava (cuptor), insa in general restaurantele iti ofera supe la plic si gratare cu diverse legume. Lidl - este unul la cativa km spre Salzburg, merita cumparaturi uzuale. In Rauris ai Spar (http://www.spar.at/) si Bila (marketuri gen Mega Image sau Plus). Cu vizitatul eu iti recomand sa iei carticica de la Salzburger Land Card (sau pe www.salzburgerlandcard.com pdf-uri de la Attractions - List overview (PDF)) si sa iti faci trasee cu ce e acolo. Chiar merita sa vezi Austria si nu sa alergi de nebun pe autostrazi ca sa ajungi in nu stiu ce localitate unde nu prea ai ce vedea. Austria e frumoasa cand iesi de pe autostrada. This post has been edited by burguif: 18 Jun 2008, 11:11 |
--------------------
dacia
logan prestige
2007, 1,5 dci (i rosu)
- B-**-***
|
|
will |
![]()
|
Va multumesc la toti care m-au ajuta cu informatii si sfaturi despre vacanta in Austria . Oricum o sa mai am ceva intrebari la Dvs. destul de curand la care sper sa primesc raspunsuri
Ce vreau sa va rog acum este : Ce sa aleg ca destinatie Rauris sau Bad Hofghastein ? Trebuie sa aleg repede si nu stiu pe care sa o aleg . Par cam la fel din ce am studiat eu pe googleearth . |
--------------------
Renault
Megane
|
|
GabyT |
![]()
|
Ambele sunt in aceasi zona montana, pe drumuri paralele care traverseaza Alpii -asta in cazul orasului Bad Hofghastein (din ceea ce am putut sa vad pe igo), care pare mai mare ca Rauris.
Pentru ca am mers deja in Rauris, eu as alege Bad Hofghastein la conditii echivalente de cazare (dar cred totusi ca aici e mai scump); in plus, din ce imi aduc aminte din "investigatiile" de acum 2 ani, pe aici poti trece in Italia cu masina pe platforma unui tren care trece Alpii prin tunel... ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
|
Gaby |
![]()
|
![]() neica nimeni Group: Members Posts: 125 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Si in Hofghastein ai un complex cu ape termale de exceptie.
|
--------------------
Toyota Avensis
2,0 D4D
2007 "Everything in life is location... "
(Mel Brooks) |
|
will |
![]()
|
Am optat pentru Rauris pentru ca intradevar este mai ieftin . Am gasit un apartament pentru 4 persoane la pretul de 56 euro/zi , cea mai acceptabila oferta dpdv economic . Este mai bine pozitionat Zell am See dar era mult mai scump .
Puteti sa-mi spuneti daca in Rauris se gasesc magazine Spar sau Billa , deoarece am optat ptr cazare fara masa ? Totodata am optat pentru un hotel in Viena de 2** dar pozitionat central in care o sa ne oprim la dus . Va rog sa-mi spuneti daca in afara de taxa de autostrada in Austria de 7,7 euro/10 zile mai sunt si alte taxe de platit ? Ma gandesc aici la eventualele tuneluri care sunt in landul Salzburg . Va multumesc . |
--------------------
Renault
Megane
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Eu am stat recent in Zell Am See la o pensiune foarte draguta cu 60 euro/zi/camera cu 2 persoane cu demipensiune: mic dejun si cina. Cazarea cu mic dejun era 42 euro/zi/2 pers. Mie personal mi se pare mai buna oferta asta, cel putin cina care continea ceva gen: snitel, garnitura, salata, desert ne costa peste 10 euro /pers lejer. Pensiunea este foarte draguta, avea o gramada de locuri de joaca pentru junior : topogan, leagan, chiar si trambulina din aceea pentru topait, camerele foarte dragute si mancare buna. In caz ca mai intereseaza pe cineva, pensiunea e la vreo 50 metri de strada principala, singurul dezavantaj era ca e la vreo 10-20 metri de calea ferata, insa asta am observat doar dupa cateva zile, caci trenurile nu le-am auzit, nu stiu din ce cauza - ca sunt electrice, sau ca geamurile termopan izoleaza bine fonic:
http://www.haus-bleiweis-zehentner.at/ LE: Sa scriu un pic si de ce am vizitat prin zona respectiva, cu toate ca majoritatea au fost pomenite deja in topicul asta: - Grossglockner ( http://www.grossglockner.at/ ) drum care urca pana pe la 2600 metri si are niste privelisti superbe. Nu e nici o problema de mers cu Loganul sau alte masini mai vechi, cum parca s-a pomenit in topicul asta. - Hellbrunn ( http://www.hellbrunn.at/hellbrunn/english/start/index.asp ) langa Salzburg unde am vizitat trick fountains. Pe mine personal m-a dezamagit ca era un tur cu ghid la un anumit interval de timp, din ce am citit inainte ma asteptam sa ma pot plimba liber pe acolo, si apa sa tasneasca pe neasteptate - in schimb trebuia sa ascult povestile ghidului in mai multe limbi, si apoi statea el un pic si pornea apa, de cateva ori prin surprindere.. In schimb mi-a placut mult parcul de joaca de langa palat, e o zona foarte frumoasa si de-abia am reusit sa plecam de acolo. - la mina de sare de langa Salzburg nu ne-au lasat sa intram cu juniorul de 2.5 ani, desi niciunde in vreun pliant de prezentare nu era mentionat asta, am mers degeaba pana acolo - la pestera de gheata Eisriesenwelt de langa Werfen am primit mai mult decat am putut mesteca ![]() - la cascada Krimml am vizitat si muzeul apei de langa, destul de dragut si distractiv This post has been edited by testike: 23 Jun 2008, 13:51 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
burguif |
![]()
|
will,
<<In Rauris ai Spar (http://www.spar.at/) si Bila (marketuri gen Mega Image sau Plus).>> In Rauris ai o strada a magazinelor unde le gasesti pe toate. Spar se vede chiar din drum, langa un teren de fotbal si cateva de tenis. |
--------------------
dacia
logan prestige
2007, 1,5 dci (i rosu)
- B-**-***
|
|
will |
![]()
|
burguif ,
multumesc ptr informatii , de fapt va multumesc la toti care mi-ati scris . Am ales si rezervat Rauris cu toate ca acum stau sa ma gandesc daca nu e putin cam mica statiunea . pe googlearth se vad decat cateva case .Dar asta e acum . Cred ca nu am sa ma plictisesc . Va multumesc inca o data la toti si am sa revin cu impresii |
--------------------
Renault
Megane
|
|
will |
![]()
|
Scuze dar mai revin cu putine intrebari .
Vignieta pentru Austria am inteles de la Dvs. ca se emite pentru o perioada de 10 zile . Doresc sa va intreb urmatorul lucru : cand se calculeaza cele 10 zile pentru care se emite vignieta se ia in considerare si ORA sau numai data ? Asta pentru ca am sa stau 10 zile calendaristice in Austria dar intru spre exemplu la ora 10 in tara respectiva si ies in a zecea zi la ora 18 . Si totodata in Ungaria vignieta se poate lua numai 4 zile minim ? Va multumesc . |
--------------------
Renault
Megane
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
DA, pentru amandoua intrebarile !
De chestia cu ora nu sunt sigur ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
ziua e importanta ca se face o gaura pe vigneta in cauza.
asa ca e vorba de ziua emiterii + 9 zile consecutive acesteia |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
*** corectat informatie eronata ***
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
sa fie cum spuneti voi dar... imi mentin parerea si pacat ca nu gasesc o chitanta si folia de pe care s-a despprins vigneta ca iti spuneam exact ce scrie pe ele.
|
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
will |
![]()
|
O rugaminte va rog .
Intre Salzburg si Rauris pe autostrada se plateste trecerea printr-un tunel ? Tauner Autobhan ? Multumesc |
--------------------
Renault
Megane
|
|
adi_ar |
![]()
|
Nu
@eugeniutz2004: Ai dreptate in legatura cu valabilitatea vignetei ! Si in Ungaria si in Austria, vigneta este valabila n-1 zile de la data "punched" ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
will |
![]()
|
Pe unde o fi mai bine de iesit din tara catre Viena , plecand din Ploiesti ?
Prin Nadlac sau Bors ? Ma gandesc la lucrarile de asfaltare pe zona Sibiu - Arad ? Multumesc de raspuns . |
--------------------
Renault
Megane
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Nici Cluj - Oradea nu e tocmai o placere (din cauza traficului greu) ... eu m-as duce pe la Bors.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Christiansen |
![]() ![]()
|
![]() Un biet invatacel Group: Members Posts: 136 Joined: 4 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Nici nu pot sa scriu de emotie
![]() ![]() ![]() Vom merge la niste prieteni in Mainz (Germania). Plecam luni 21 la ora 5. Vrem sa stam 1 zi in Apuseni in localitatea Arieseni (aici vizitam Scarisoara, Cetatile Ponorului, etc ...) Din Arieseni, cea mai scurta cale spre Budapesta ar fi ... Chisineu Cris - Vama - Beckescaba - Kekskemet - M5 - Budapesta .... Ce parere aveti? Daca ma duc de la Arieseni spre Arad pierd cateva ore .... Cum e vama aia spre Beckescaba? ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007 Expression 1,6 16V
- B 137 ROC Dacia Logan 1,4MPI 66.000 km - 01.02.2011 (vandut)
Renault Megane 1,6 16V 124.000 km 10.05.2015 (vandut) Renault Clio IV 1,2 16V 155.000 km |
|
adi_ar |
![]()
|
In ordinea intrebarilor:
1. Buna! 2. Vama Vărsand - aproape pustie pentru autoturisme in schimb posibile cozi imense la camioane. 1. De la Arieseni la Scarisoara sau Cetatile Ponorului drumul este foarte dificil pentru autoturisme. Atentie la ce te angajezi ! Mai degraba cauta un localnic dispus sa te duca cu o Dacie pana acolo. Relativ aproape de Arieseni: Pestera Ursilor - muult mai frumos, drum pana in gura pesterii si posibilitate de pastrav proaspat sau pestera Meziad - aproape de Beius, neelectrificata, plimbare lejera printr-un fel de chei 1KM. 2. Vei constata cu surpindere un drum in curs de modernizare spre Chisineu Cris, in unele locuri exceptional - vei revedea numai in Austria asa ceva - zona Grosi-Varfuri - Plescuta, in alte locuri in lucru dar una peste alta acceptabil, muult mai rapid decat prin Arad. Dupa Lazuri, spre Grosi, vei depasi camioanele de la Rieni numai prin bunavointa soferilor dar nu te agita, peisajul este frumos ! ![]() 3. Dupa ce treci granita si depasesti Mako, spre Bekescsaba vei da de un drum cu aspect si caracteristici de autostrada dar nu trebuie sa ai (inca) vigneta, nu te stresa decat pe M5! Drum bun si vreme frumoasa ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 14:27 |