Austria
![]() ![]() ![]() |
Austria
bog70 |
![]()
|
||
![]() Membru care avea cotizatia platita pana in februarie '90. Group: Members Posts: 73 Joined: 3 April 06 ![]() |
|
||
--------------------
Hyundai
Accent
1.3 - 85 cp Mio P350 - MioMap 3.2 - GPS Tuner 5
Bere sanatoasa, in corp sanatos. |
|||
Christiansen |
![]()
|
![]() Un biet invatacel Group: Members Posts: 136 Joined: 4 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu am alimentat din Autria ... imediat dupa ce am trecut granita Ungariei ... am bagat benzina cam de 43 euro si am luat vigneta ... am dat o hartie de 100 si am primit inapoi vreo 43 ... In concluzie vigneta a costat 14 euro?? E mult?
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Expression 1,6 16V
- B 137 ROC Dacia Logan 1,4MPI 66.000 km - 01.02.2011 (vandut)
Renault Megane 1,6 16V 124.000 km 10.05.2015 (vandut) Renault Clio IV 1,2 16V 155.000 km |
|
bog70 |
![]()
|
![]() Membru care avea cotizatia platita pana in februarie '90. Group: Members Posts: 73 Joined: 3 April 06 ![]() |
Da, e mult. Pentru autovehicule de max. 3,5 tone vigneta costa pentru zece zile 7,7 euro.
sursa: (http://www.oeamtc.at/index.php?type=article&id=1056862&menu_active=116) |
--------------------
Hyundai
Accent
1.3 - 85 cp Mio P350 - MioMap 3.2 - GPS Tuner 5
Bere sanatoasa, in corp sanatos. |
|
ovizel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 12 August 08 ![]() |
Legat de alimentare in Austria chiar la iesire din Ungaria...
Incercati sa mai mergeti aproximativ 20-30 Km pana la Parndorf, un mic orasel de outlet langa autostrada (orasul putin mai mare este la 6-7 km), unde o sa gasiti o benzinarie JET cu preturi foarte bune si unde vigneta costa cat trebuie sa coste iar de personalul de acolo doar cuvinte de lauda. Un exemplu, alimentat de acolo cu benzina de 95 (deh, Tico) si per litru am platit 1,22 euro asta in data de 30 Iulie 2008, in comparatie cu aceasi benzina la OMV pe autostrada unde litrul costa 1,4 euro. Daca nu ma insel, motorina costa 1,27... Concluzie, preturi apropiate de noi. |
--------------------
Daewoo
Tico
SL/1998
- SB
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Vigneta luata de la Nadlac, imediat dupa vama, dar 10 zile a fost 15 euro.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ovizel |
![]()
|
Vigneta luata de la Nadlac, 10 zile, 2500 forinti si 1RON
![]() Oficial costa 2550 forinti pe timpul verii vigneta pe 10 zile pentru Ungaria. Grija mare daca o cumparati in euro sau lei deoarece au preturi "usor" mai mari. |
--------------------
Daewoo
Tico
SL/1998
- SB
|
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
QUOTE(ovizel @ 12 Aug 2008, 11:15) Legat de alimentare in Austria chiar la iesire din Ungaria... Incercati sa mai mergeti aproximativ 20-30 Km pana la Parndorf, un mic orasel de outlet langa autostrada (orasul putin mai mare este la 6-7 km), unde o sa gasiti o benzinarie JET cu preturi foarte bune si unde vigneta costa cat trebuie sa coste iar de personalul de acolo doar cuvinte de lauda. .....si poate veti reusi sa va lipiti si de o amenda ca nu ati cumparat-o la timp ![]() |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
Am cumparat vigneta pentru Ungaria, pe o perioada de 10 zile, de la Nadlac. Am dat 60 lei. Pentru Austria, am cumparat de la un OMV (din Austria). Pentru 10 zile am platit 7 euro. Ambele acum 2 saptamani.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
- GL I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Mda, eu n-am inteles nimic din povestile astea cu vigneta cumparata pe nu stiu unde si inclin sa cred ca ovizel se refera la carburant cu cei 20 Km.
Daca e sa va luati vigneta pentru Austria, la prima benzinarie, imediat dupa granita, aceasta costa cat trebuie sa coste. Nu va recomand sa continuati drumul pe autostrada dincolo de acea benzinarie, fara vigneta. Este stiut ca plata in alta moneda decat cea oficiala se lasa cu pierderi, mai mici sau mai mari si nu stiu daca putem face caz de acst lucru. Platiti cu moneda LOCO sau cardul si ati scapat de aceasta framantare ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
Si eu recomand tuturor plata cu cardul. Este cea mai facila modalitate, stiu ca nu platesti comisioane si nu trebuie sa ai prea multi bani cash la tine. Peste tot merge platit cu cardul: benzinarii, hoteluri, restaurante, magazine etc.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 13 Aug 2008, 10:34) Nu va recomand sa continuati drumul pe autostrada dincolo de acea benzinarie, fara vigneta. Nici eu ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
will |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 16 October 07 ![]() |
Buna ziua la toti !
M-am intors din Austria din vacanta . De nu m-as fi intors . Ce sa va spun ? In primul rand MULTUMESC LA TOTI CEI CARE m-au ajutat cu sfaturi . Am fost in Rauris . SUPERB , MAGNIFIC . Copilu care stie mai mult engleza decat germana si-a cumparat dictionar englez german si vrea sa emigrezeacolo iar eu m-am interesat la o agentie imobiliara din Rauris cat costa o casa acolo . Este foarte clar ca si anul viitor imi fac concediul tot acolo . Pentru cine este interesat de preturi poate sa ma intrebe . Va dau un exemplu : eu am platit in Romania apartament 4 persoane 56 euro/zi iar acolo direct era 28 euro/zi . Altceva , daca va aduceti aminte ca v-am tot intrebat de parcarea din Viena . Bun . Am ajuns la Hotel in Viena si mi-a zis dela recetie ca ma costa intr-un garaj 19 euro/24ore , dar niste compatrioti care tocmai plecau mi-au zis sa parchez un fata unde le aveau iei parcate ca sunt niste smecheri si vor sa ne iua decat bani . Cam indoit am parcat acolo si bineinteles ca am platit amedana 21 euro + parcatrea 19 euro . DECI NU VALUATI DUPA NIMENI. FACETI CUM ESTE LEGAL . Motorina 1,32 euro in afaraautostrazii / 1,42 pe autostrada. Cred ca pot sa va scriu cateva orefarasa epuizez totul darma opresc si voi reveni luni . Ce mi-a venit in minte !NU O LUATI PRIN ARAD ESTE CUMPLIT . Eu am plecat din Ploiesti via Arad si stiu . ESTE GROAZNIC !!!! INFIORATOR !!! CUMPLIT !!! Distanta parcursa 4000 km , consum CB 4,9 , clima tot timpul , urcat pante de 21 % SI INCARCATA LA REFUZ + 4PAX |
--------------------
Renault
Megane
2007 /1,5 dci 85 cp/luxe privilege
|
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
in viena, in afara gürtel-ului parcarea este libera cu exceptia cazului in care se interzice acest lucru prin semne. in interior, de obicei e libera sambata si duminica si seara de pe la 9/10pm->8/9am. este reglementata tot prin indicatoare.
de asemenea nu as recomanda sa parcati fie si pt scurt timp in zonele in care este afisata parcarea/oprirea interzisa, masinile se mai si ridica. |
--------------------
RENAULT
Alize/1999
|
ovizel |
![]()
|
QUOTE(sqryn @ 13 Aug 2008, 09:23) M-am referit la benzina respectiv motorina si preturile avantajoase de acolo. Dupa ce ai iesit din Romania si ai trecut si prin Ungaria, se cam termina "petrolul" chiar la intrarea in Austira (depinde totusi de multe variabile - rezervor, consum, etc.) iar aceasta benzinarie este mana cereasca acolo. Pana in Viena daca nu ma insel nu mai prea sunt pe partea dreapta... decat foarte aproape de Viena. Referitor la vigneta, da, trebuie cumparata chiar din prima benzinarie la intrare in Austria (Shell) insa mi s-a intamplat sa uit de vigneta plus ca era coloana si doar dupa ce am trecut de benzinarie mi-am adus aminte insa era prea tarziu si am continuat pana la prima benzinarie care este la Parndorf. La plata cu cardul... GRIJA MARE si atentia sporita la lucratorii din Ungaria din benzinarii respectiv magazine mai mici de pe langa autostrada care mai au "obiceiul" sa te taxeze de 2 ori si sa iti dea la semnat o singura chitanta... Nu mi s-a intamplat insa am cunostinte care au patit-o. Toate bune! |
--------------------
Daewoo
Tico
SL/1998
- SB
|
|
sqryn |
![]()
|
pai si cunostintele tale nu au anulat plata la banca dupa concediu?
|
--------------------
RENAULT
Alize/1999
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Plata se anuleaza printr-o cerere la banca, deci nu fiti speriati de plata cu cardul
14 Aug 2008, 12:01: QUOTE(will @ 13 Aug 2008, 12:05) !NU O LUATI PRIN ARAD ESTE CUMPLIT . Eu am plecat din Ploiesti via Arad si stiu . ESTE GROAZNIC !!!! INFIORATOR !!! CUMPLIT !!! poti fii putin mai explicit? si eu o sa intorc la sfarsit de august din vienna si vreau sa stiu ce e cu aradul... This post has been edited by OAP: 14 Aug 2008, 11:01 |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
eu am trecut prin arad acum 4 zile si n-am observat nimic cumplit.
in schimb la granita austro-ungara fratii nostrii unguri au blocat toate benzile mai putin una singura. Nu stiu de ce au facut asta mai ales ca nu mai exista control pentru ca au intrat in schengen de cateva luni bune. Cum chiosocurile cu vignete sunt foarte aproape de gheretele de la vama si toata lumea incearca sa opreasca acolo se formeaza imediat un blocaj si erau cozi lungi de cativa km pe 3 benzi asa ca va recomand sa faceti un mic ocol si sa intrati pe dn in ungaria cand veniti din austria. This post has been edited by murfi: 14 Aug 2008, 11:14 |
-------------------- |
|
sorin_f39 |
![]()
|
QUOTE(will @ 13 Aug 2008, 11:05) NU O LUATI PRIN ARAD ESTE CUMPLIT . Eu am plecat din Ploiesti via Arad si stiu . ESTE GROAZNIC !!!! INFIORATOR !!! CUMPLIT !!! Dar ce acolo??????? La dus am mers prin Arad si, in afara ca orasul ala e in plin proces de asfaltare, nu am sesizat nimic anormal. La intoarcere, am folosit centura orasului. Si iar nu am sesizat nimic anormal. PS: "Anormal" pentru Romania. Ca atunci cand vii dinspre vest, doar pe autostrazi, si intri la noi in tara, totul cam ti se pare din evul mediu. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
|
|
Christiansen |
![]()
|
![]() Un biet invatacel Group: Members Posts: 136 Joined: 4 April 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ovizel @ 13 Aug 2008, 13:39) nsel nu mai prea sunt pe partea dreapta... decat foarte aproape de Viena. Referitor la vigneta, da, trebuie cumparata chiar din prima benzinarie la intrare in Austria (Shell) insa mi s-a intamplat sa uit de vigneta plus ca era coloana si doar dupa ce am trecut de benzinarie mi-am adus aminte insa era prea tarziu si am continuat pana la prima benzinarie care este la Parndorf. Pe mine la Shell-ul ala m-au tepuit nenorocitii ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007 Expression 1,6 16V
- B 137 ROC Dacia Logan 1,4MPI 66.000 km - 01.02.2011 (vandut)
Renault Megane 1,6 16V 124.000 km 10.05.2015 (vandut) Renault Clio IV 1,2 16V 155.000 km |
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
|
-------------------- |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
QUOTE(ovizel @ 13 Aug 2008, 11:39) La plata cu cardul... GRIJA MARE si atentia sporita la lucratorii din Ungaria din benzinarii respectiv magazine mai mici de pe langa autostrada care mai au "obiceiul" sa te taxeze de 2 ori si sa iti dea la semnat o singura chitanta... Nu mi s-a intamplat insa am cunostinte care au patit-o. Pai asta nu e deloc rau, pentru ca poti anula plata de la banca, in momentul intoarcerii in tara. Mai dificil este daca te si pun sa semnezi e doua ori... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
adryano |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 4 January 06 ![]() |
sall cardul Maestro se poate folosi la plati ??
|
--------------------
daCIA
Hygan
Preferance 1.4 petrol
- TM 320d
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
Oriunde vrei sa platesti cu cardul, te uiti sa vezi ce tipuri de carduri accepta. In principiu da, insa e bine sa te uiti. Spre exemplu, la Billa, nu am putut plati cu Visa. Asa ca am platit cash.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Majoritatea retelelor de magazine alimentare (Billa, Spar, etc...) nu accepta Visa. Mie mi s-a intamplat ca magazinul Billa de langa mine sa imi refuze un card Maestro emis de Raiffeisen Viena si culmea, tocmai cand m-am dus doar cu cardul, fara cash. I-am intrebat pe cei de la Rasiffeisen si au zis ca multe magazine Billa nu accepta cardurile lor pentru ca au aparate prea vechi. Cu acelasi card am platit la Mediamarkt sau Interspar in SCS fara probleme. In SCS, magazinele mici accepta VISA, in general, insa MediaMarkt nu accepta decat Maestro.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
QUOTE(Christiansen @ 14 Aug 2008, 14:43) ![]() This post has been edited by yO_: 23 Aug 2008, 23:18 |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
OAP |
![]()
|
Saptamana trecuta am incasat o amenda de 21 euro pentru parcare...pur si simplu ma grabeam ca intarziasem, am crezut ca sunt in afara zonei de parcare limitata (la un hotel langa sediul ONU) si am gasit 'surpriza' sub stergator...Intrebarea e: pot sa platesc la orice banca sau intr-un loc special?...biletelul e in germana si inca nu am rugat pe cineva sa imi traduca...as plati-o electronic dar imi e teama sa nu imi scape ceva si sa figureze tot neplatita..merci de raspunsuri
|
--------------------
.
.
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
Te duci la Posta si o platesti. Si scapi de belea si o sa fii mai atent data viitoare.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
|
|
sandman_ |
![]()
|
Da, la posta e cel mai sigur, dar se poate si la alte banci. Eu am niste amenzi de parcare neplatite din perioada ianuarie-aprilie 2008 care inca n-au venit acasa (masina e inmatriculata pe o firma din RO), insa nu se stie niciodata...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
ce recomandari aveti pt statiuni de schi cat mai aproape de salzburg?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Da parca mai este nevoie de recomandari !?
Du-te la Kaprun, partiile incep din statiune si se opresc pe la 3000m ... sau invers ! kaprun_map.jpg ( Size: 108.22k ) Number of downloads: 682 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 16:57 |