Un topic pentru off topic
![]() ![]() ![]() |
Un topic pentru off topic
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.800 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Hai baieti..am trolat si eu putin.
![]() Puteti sa aveti si autonomie dpmv ....cu boc in fruce. Le. Am avut un coleg ..in generala...il chema Laba. Problema nu era cum suna....doar de inseamna |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Am un amic, un nene de 71 ani. Poreclit Puiu Laba. N-are nicio legatura cu masturbarea. Cand era copil era mai corpolent, bine nici cum nu-i chiar slab. In copilarie avea picioarele disproportionat de mari. De acolo s-a ales cu porecla care l-a insotit toata viata.
This post has been edited by radian: 12 Nov 2023, 09:18 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.519 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE(wolfin @ 12 Nov 2023, 08:52) Hai baieti..am trolat si eu putin. ![]() Adica ai bagat batul prin gard ![]() Ce importanta are daca i Ardeal sau Transilvania daca "toti suntem romani"? ![]() |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
radian |
![]()
|
Chiar asa. sunt substantive proprii cu conotatie istorica. Acum este Romania.
Ieri a fost ziua uneia din surori. A facut cinste cu o masa la restaurantul chinezesc. Defect profesional, am lucrat 5 ani la o fabrica cu patroni chinezi, am ramas cu o slabiciune pentru mancarea chinezeasca. Sora a lucrat si ea un timp la respectiva firma si e fan mancare chinezesca. Pe consoarta am convertit-o. ![]() In meniu tot felul de denumiri de mancaruri, care mai de care. Am optat pentru "vita beata". Mancarea nu a fost cine stie ce, bucatelele de carne de vita erau clar talpa de pantofi, dar numele preparatului m-a sedus... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.519 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Sanatate surorii tale!
Pai daca vita a fost beata, de asta a fost carnea tare. In ultimul timp, daca alegi bine carnea de vita, nu prea mai e tare. variantele astea de black angus ies foarte bine gatite. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
radian |
![]()
|
Multumesc. In lista de ingrediente folosite la preparare era trecuta si berea.
Interesanta evolutia meteo. Din vara tarzie, peste noapte am intrat in iarna timpurie. In Bihor, zapada de 25 cm. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Deh, vreme trece, vreme vine
![]() Cu vita m-am "dedat" pe alte coclauri cu multi ani in urma cand pe la noi inca cea mai buna vaca (sau peste) era tot porcu', e pretentioasa si depinde si de "ingrediente" etc. dar a naibii de buna ![]() Nu stiu asta beata cum este dar acum cativa ani am vazut o vaca in plin centrul Petrosanului care pasea agale si maiestoasa p'acolo (eu d'abia am gasit un loc de parcare ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
radian |
![]()
|
Pai nu era pacat de iarba aia gustoasa?
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La timisoara eram cu un furnizor la o carciuma, Casa bunicii parca. Aveau un pui care se numea "portughez beat" si culmea, aveam cu noi un portughez.....
This post has been edited by einstein1984: 13 Nov 2023, 09:06 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Instanta din Cluj a decis sa ramana definitiva sentinta prin care parintii a 2 elevi, la aceea data sub 14 ani (2019) sa plateasca unei profesoare despagubiri de 30.000 lei pentru jignirile aduse de odraselele lor profesoarei pe grupul clasei de whatsapp.
Era si timpul. Cadrele didactice au ajuns bataia de joc a adolescentilor obraznici. Elevii au toate drepturile, profesorii is slugile lor. La ora, profesorul nu are voie nici sa se uite la telefon in timp ce elevii stau cu ale lor in mana permanent in speranta obtineii vreunui trofeu care sa le aduca likeuri pe retelele de socializare. Un elev care se simte nedreptatit de un profesor inventeaza cele mai aiuritoare acuzatii iar parintii acestora pun botul si fuga la autoritati cu reclamatii. Profesorul este tracasat cu anchete peste anchete. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Sa spunem si ca exmatricularea a disparut din regulament, si cel mai rau lucru care i se poate intampla odraslei e scaderea notei la purtare.
|
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
este un regulament scolar generic si pe care fiecare scoala a putut sa il adopte si chiar sa ii adauge specific niste prevederi suplimentare, cu conditia sa fie si legale.
https://lege5.ro/Gratuit/gezdemjtgu3te/elev...gq4dimzwga4tgnq |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
radian |
![]()
|
Chestiune este ca de 30 de ani ministrii educatiei i-au tratat pe profesori ca pe niste dusmani.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bgdrenault |
![]()
|
Ai dreptate radian, 100%.
Dar si profesorii si au pierdut prestigiul, interesul, obiectivitatea , dorinta de a i invata ceva, etc De mare parte din parinti, nu mai zic Asta i cand ai mai multe drepturi decat obligatii 13 Nov 2023, 12:16: https://www.hotnews.ro/stiri-international-...din-vatican.htm Pareri? daca unii doreau sa incerce, oare de ce nu? This post has been edited by bgdrenault: 13 Nov 2023, 12:16 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
As ezita sa bag toti profesorii in aceiasi oala , ca nu sunt musulmani...Idem si pentru parinti sau copii, ca din aia cunosc mai multi decat profesori.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bgdrenault |
![]()
|
evident ca nu toti, mai sunt si exceptii din pacate putine.
Poate in alte cazuri o fi altfel. Daca mi a s aminti toti profesorii, din 5-12, tuturor le as gasi plusuri. Chiar daca acele plusuri uneoeri nu ne faceau bine si nu ne convenea. In schimb, feciorul a terminat acum 3 ani si nu , nu prea a avut noroc. Liceu bun. Si altii de pe la alte licee, cam tot asa. Iar acum cu facultatea, ce sa mai zici? Toti isi fac afacerile, isi fac serviciul pe la firme , iar el are program de student la seral, si ala cu intreruperi. This post has been edited by bgdrenault: 13 Nov 2023, 12:32 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 604 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Cunoscând destul de bine sistemul, pot spune că eroziunea e foarte mare. Mai sunt puțini dascăli de vocație, cu adevărat pregătiți și capabili să educe elevii. Majoritatea au ani mulți de catedră, treptat se vor pensiona.
Ce va fi pe mai departe? Lăsând la o parte cele 2-5 licee, respectiv 5-10 școli generale, în medie, pe județ, cu elite, restul învățământului nu e o bucurie. Mulți profesori predau în mai multe școli, în multe cu elevi corigenți la cei 7 ani de acasă, cu resurse materiale aproape inexistente, salarii mici din care trebuie să asigure ei parțial partea materială. Mai mult, școlile mici, adică cele mai multe, nu prea au personal tesa și se ocupă de administrativ tot profesorii. O parte, din păcate în creștere, dintre părinți văd eronat situația învățământului românesc, sunt mereu în război cu școala, adică cu profesorii, pentru orice. Pe de o parte nu acceptă să le strunească profesorii copiii (de fapt, nici legea nu permite), pe de alta nici ei, ca părtinți, nu mai reușesc s-o facă, iar când copilul cade în păcat, dau vina pe.... profesori. Sunt multe de spus. Mă repet, mă mir că (încă) mai există profesori buni. |
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
radian |
![]()
|
N-as zugravi situatia in alb si negru. Sunt multe nuante de gri. Sunt si printre cadrele didactice destule care nu au ce cauta la catedra.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 604 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
|
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Anul asta am vazut pe interior un liceu mai de fite din centrul orasului si o scoala mai noua la mine in cartier, sincer sa fiu am ramas paf...
Tabla alba proiector, televizor diagonala mare, laptopul clasei.... Banci noi. Desigur, asta in timp ce alte scoli au toaleta in fundul curtii si soba cu lemne (faci focul acum e cald peste 3 ore). Banui ca si la profesori e la fel. Problema nu e ca nu s epoate, se poate. Problema e prapastia dintre cele 2 extreme, si la resurese materiale, si la resurse umane de ambele parti ale catedrei. Ca teoretic copii trebuie sa aiba egalitate de sanse, dar ala dintr-un sat sau oras mic nu ere acelasi sanse ca ala din oras mare si cartier misto, deci tot de banii parintilor tine. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Scoala generala unde a invatat nepotul, care acum e student, avea toate dotarile de care vorbesti, in sala de clasa. Si vorbim de o scoala generala din Petrosani.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Eu n-am avut nici macar geamuri care sa se inchida corect si sa nu intre vantul pe sub ele in liceu sau facultate....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
GBX |
![]()
|
Radian, nu stiu cat de corecte sunt cifrele, ca se cam contrazic politicienii intre ei, dar anul trecut erau vreo 2500 de scoli cu WC in curte.
|
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
radian |
![]()
|
Nu am comentat nimic, in ultimul timp, despre toaletele din scoli.
Cand eram student, la cursuri, in amfiteatre, luam notite cu manusile pe maini si c mantalele pe noi, eram singurul institut civil din tara cu uniforme. Mantaua chiar era utila iarna, tinea de cald: |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
GBX |
![]()
|
Le-am adus în discuție cu un motiv: acolo unde nu sunt bani de-o fosă septică și de transformat un spațiu modest în toalete, cu 1-2 cabine, cu siguranță nu sunt bani nici de acoperiș, tencuieri, rigips, termopane, centrale termice etc. pentru clădirea școlii.
|
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Si cand se renoveaza cate o scoala, rurala sau oraseneasca, se consuma nicte fonduri cat ar face alta noua. Poate gresesc, dar cand cineva nu a muncit pe niste bani si trebuie doar sa semneze ca primarul, fondurile venind de la bugetul de stat sau ue, nici ca le pasa cat costa caramida sau mp de ferestre.
|
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 13 Nov 2023, 11:52) Pe de-o parte, obligatorii nu sunt toate clasele. Pe de alta, esti exmatriculat de la o scoala, nu din sistem. Daca esti loaza de-a saptea sau a noua, scoala ta te putea da afara, ca nu mai avea chef de tampeniile tale, si n-aveai de cat sa faci scoala unde te mai primeau / erau locuri. Tutorele loazei raspunde ca tu sa faci scoala obligatorie, ca nu o faci acolo unde iti convenea... e problema de curea. |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 09:18 |