DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Controale RAR in Bucuresti, pe strada

mircea-daniel
post 11 Sep 2005, 22:59
Post #31

Membru cu tubina

Group: Members
From: Banda I

Pai normal: sa ii stinga omului durerea!
Bine, bine, si ce ma fac daca ma opreste cu olteanca?Scoate aia un fum de ma ataca pe mine, dar in rest e super ok, nu am alte pb gen frane, etc.

--------------------
Renault Lagunaaaa 2003 - B 666 GGG
Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
B XX BVR
post 11 Sep 2005, 23:15
Post #32

Membru incepator

From: BUCURESTI

QUOTE(mircea-daniel @ 11 Sep 2005, 23:22)
Daca nu ai extinctor si trusa ce iti pot face?
Mentionez ca eu nu am asa ceva in masina...
*

Ce poti sa primesti decat o amenda de 500 mii (250 mii in 24 ore) cum am patit eu. Nu erau cei de la RAR, ci doar un echipaj de politie care probabil ca voiau ceva de la mine.

--------------------
Dacia Supernova 2001 - B XX NDY
+
viulian
post 12 Sep 2005, 00:34
Post #33

Que ?

From: Bucuresti

Eu i-am vazut pe baieti cam acum o saptamana fix acolo unde sta radarul la Politehnica (pe Splai). Aveau oprite doua japite de Dacii din 1900 toamna..

Sincer eu sunt pro control. Caci mai vad cate un harb pe sosea de ma mir cum de s-a putut opri la stop..

Eu cand mi-am facut RAR-ul, am descoperit ca repartitorul de frana pe spate era blocat (tinea doar o roata). Am fost fromus la mester, l-am schimbat, m-am intors si am trecut RAR-ul.
O parte din participantii in trafic cred ca merg pe mentalitatea "merge si asa" si neglijeaza complet masina.. Frane mai slabe, directie mai proasta, cauciucuri galmate si jenti strambe, faruri care bat complet aiurea - si sincer pe astia ar cam trebui sa-i ia.
Daca nu au bani sa-si intretina masina la un nivel decent si sunt complet nepasatori (deci pe scurt iresponsabili) sa nu mai aiba dreptul sa circule.

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
B-38-NFS
post 12 Sep 2005, 00:36
Post #34

membru

From: BUC -DR TABEREI

acum 2 saptamani erau la arcul de triumf la ora 20:30. 2 benzi erau blocate .multe echipaje de politie si 2 de la RAR .verificari noxe ,trusa medicala , laugh.gif roti modificate (janta +cauciuc) si alte adaptari ale masini care nu sunt trecute in carte .
grija mare pt cei cu mari modificari pe masina . excl.gif

--------------------
spark /chevrolet solenza/dacia 2006/2005 - b-23-REU
NU E SUFICIENT SA FI BUN ,CI E SUFICIENT SA FI SI BUN DE CEVA .....
+
horsewhisperer27
post 12 Sep 2005, 00:56
Post #35

Membru autentic

sincer vorbind este cam dureros....

eu zic ca cei care spun ca birocratia cu tot ce inseamna ea este un lucru bun, ar trebui sa taca din gura,.,,,

cum adica fac bine ASTIA??
daca ai o berlina din 88 de ex, pe care pui cauciucuri de 165 si la care nu ai noxele perfecte fiindca pur si simplu nu ai cum(si prietenii stiu de ce, iar cei care cred ca nu e asa, sa considere ca au dreptate si sa se abtina), este normal sa ramai fara talon??

eu zic ca nu!
asta presupunand ca restul masinii e de exceptie!!

--------------------
fan VAG!
+
B-38-NFS
post 12 Sep 2005, 01:19
Post #36

membru

crezi ca nu ar gasi ei ceva la masina daca vor ???

--------------------
+
B-38-NFS
post 12 Sep 2005, 01:25
Post #37

membru

intrebare excl.gif excl.gif
dar oare la ei cei de la RAR,POLITIE la ei masinile sunt in stare perfecta ,chiar sa fi ajuns in culmea perfectiuni cei de la stat .

--------------------
+
ashu
post 12 Sep 2005, 08:15
Post #38

Membru erectil

QUOTE(horsewhisperer27 @ 12 Sep 2005, 00:56)
sincer vorbind este cam dureros....
eu zic ca cei care spun ca birocratia cu tot ce inseamna ea este un lucru bun, ar trebui sa taca din gura,.,,,

cum adica fac bine ASTIA??
daca ai o berlina din 88 de ex, pe care pui cauciucuri de 165 si la care nu ai noxele perfecte fiindca pur si simplu nu ai cum(si prietenii stiu de ce, iar cei care cred ca nu e asa, sa considere ca au dreptate si sa se abtina), este normal sa ramai fara talon??

eu zic ca nu!
asta presupunand ca restul masinii e de exceptie!!
*

Perfect de acord. De asemenea ma mai enerveaza patrulele care nu ma lasa sa merg la furat, avand in vedere ca in rest ma comport impecabil, si am intodeauna unghiile taiate si batistuta curata. Sau mascatii care intra peste mine cand ma duc la cate un viol in grup, din moment ce in fiecare zi ma duc la servici si imi platesc taxele ca un cetatean onest. Au luat-o razna astia de la politie, vor sa fii perfect. huh.gif

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
yknot
post 12 Sep 2005, 08:17
Post #39

just turbo

From: Braila

stati linistiti ca pe autolaboratorul de la RAR nu au decibelmetru.... si chiar de ar avea, nu au ce face cu el in strada(trebuiesc conditii speciale de zgomot ambiental la momentul masurarii, si masurarea se face la o distanta apreciabila fata de masina...), dar au decelerometru.... ceea ce inseamna ca pot testa franele si in trafic...

--------------------
volvo 480 turbo 1990
ex. owner r5 GTT
+
MAS
post 12 Sep 2005, 08:38
Post #40

Le Bubulateur

Ce-am patit eu.... Eram la Unirii cu berlina, mergeam tilip-tilip si cand deodata, mare agitatie mare echipaj RAR, cu vreo tispe echipaje de politie, drum blocat etc etc etc... Ce credeti c-au facut??? Nu m-au oprit pe mine cu berlina si l-au oprit pe unu cu Citroen C5....
Adica nu opresc o rapciuga de dacie din 2000 si opresc Citroen din 2002-2003
duhhh!!!!!
Probabil c-au zis "asta-i prea amarat si nu prea avem ce sa luam de la el, in schimb asta cu Citroenu' ii luam pielea de pe el...." mad.gif Mentionez ca soferul avea pe la 40 de ani, iar masina arata impecabil, deci nici urma de tuning si alte shit-uri
Si cand te gandesti ca masinile mici trebuie sa aiba euro 9000 iar camioanele, Rabele, Autobuzele care merg prin bucuresti, nu cred ca au nici macar juma' de euro... mad.gif mad.gif mad.gif
Dar, deh! tot pe noi trag....

This post has been edited by MAS: 12 Sep 2005, 08:41

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
robert.t
post 12 Sep 2005, 08:50
Post #41

Membru incepator

From: Ploiesti

Daca sunt off-topic stergeti va rog, dar daca tot e amenda 250.000, nu s-ar merita sa cumparam stingatorul si trusa medicala? Stie cineva cat costa si cat au termenul de valabilitate (adica la cat timp treuiesc schimbate)? Nici eu nu am si prefer sa le cumpar decat sa cotizez la buget (precizez ca am masina decat de o luna).

This post has been edited by robert.t: 12 Sep 2005, 08:52

--------------------
Dacia Logan Prestige 1.6 16v - PH-xx-XXX
+
ashu
post 12 Sep 2005, 08:56
Post #42

Membru erectil

Se gasesc la Metro, Carefour, etc. Nu stiu exact cat mai costa, dar cred ca impreuna le iei pe la 50 de roni.

--------------------
+
diaconuliviu
post 12 Sep 2005, 09:04
Post #43

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(ashu @ 12 Sep 2005, 08:15)
Perfect de acord. De asemenea ma mai enerveaza patrulele care nu ma lasa sa merg la furat, avand in vedere ca in rest ma comport impecabil, si am intodeauna unghiile taiate si batistuta curata. Sau mascatii care intra peste mine cand ma duc la cate un viol in grup, din moment ce in fiecare zi ma duc la servici si imi platesc taxele ca un cetatean onest. Au luat-o razna astia de la politie, vor sa fii perfect.  huh.gif
*

Ai dreptate, dar ce te faci atita vreme cit orice SRL are agreere RAR (sau, ma rog, vezi tiple RAR pe orice rapan de toba sau mai stiu eu ce piesa?) Is eu de vina ca toba mea urla de noua? sau ca sufla si ala nu poate ridica noxele?
Dar la fel de adevarat e ca nu se leaga de camionagiii care scot fum ca la sondele aprinse de prin filme ci de cei marunti...

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
tatabobu
post 12 Sep 2005, 09:04
Post #44

membru

Stingatorul e in jur de 20 RON, trusa in jur de 40 - 50 RON. Mai gasesti si in unele benzinarii.

Cat despre faza cu rotile, e cu dus si intors. Eu am doua dimensiuni de anvelope in CI, dar numai una trecuta de meseriasii de politai in talon. as fi in culpa circuland cu al doilea tip de janta? ca doar nu merg cu CI-ul dupa mine.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
yknot
post 12 Sep 2005, 09:21
Post #45

just turbo

From: Braila

DE STINGATOR NU ESTE NEAPARATA NEVOIE LA AUTOTURISME!

--------------------
volvo 480 turbo 1990
ex. owner r5 GTT
+
costi
post 12 Sep 2005, 09:29
Post #46

Membru autentic

pe bune ?
i'auzi aici:
art: 180.4 Conducatorul de autovehicol este obligat sa:
"sa aiba in autovehicol trusa medicala de prin ajutor, triunghiuri reflectorizante si stangator de incediu omologate"

Ce spuneai ?

--------------------
DSN/SLZ
+
ashu
post 12 Sep 2005, 09:36
Post #47

Membru erectil

QUOTE(yknot @ 12 Sep 2005, 09:21)
*

Si de ce urli asa? Poa sa nu fie obligatorie, io dupa ce am trecut prin drumurile mele pe langa mai multe masini arzand sau arse deja complet, mi-am luat stingator fara sa mai stau pe ganduri. Si daca ar fi ilegal, io tot l-as tine ascuns pe undeva prin masina. In caz de Doamne fereste, poate sa faca diferenta dintre o avarie minora si damage total excl.gif

In alta ordine de idei, io va inteleg nemultumirea cu camionagii care sunt lasati in pace, si io consider ca ar trebui luati la puricat mai dihai ca masinile mici. Insa e de laudat faptul ca verifica autoturismele, nu de blamat. De nu stiu cate ori am injurat in gand ca nu se fac astfel de controale, de fiecare data cand am fost orbit de farurile unuia care bateau dupa stele, deranjat de stopurile prea puternice sau lipsa, agasat de behaitul motorului vreunuia cu toba varza, etc. Ca sa nu mai zic de frane, care daca nu sunt in regula e deja criminala faza. E nevoie si de filtre d-astea, poate ii mai responsabilizeaza pe soferi, ca prea multi isi baga picioarele in starea tehnica a masinii lor.
Si daca sunteti nemultumiti de vreo cerinta a legii, cum ar fi cea cu trusa medicala, atunci injurati legea, nu pe cei ce-o aplica. Faceti lobi sa se scoata acea prevedere din lege, atata timp cat exista, gaborii au datoria sa va ceara sa fie respectata.

--------------------
+
argon
post 12 Sep 2005, 09:39
Post #48

Mesaj semiautomat

QUOTE(yknot @ 12 Sep 2005, 09:21)
*

Spune-i asta lu Garcea care m-a oprit zilele trecute.
El nu era de aceasi parere..cu 200 000 s-a lasat insa convins ca nu e necesar stingatorul, cel putin in cazul meu...

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
dacicuss
post 12 Sep 2005, 09:43
Post #49

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

QUOTE(argon @ 11 Sep 2005, 11:27)
ATENTIE
sunt in fiecare zii la iesirea din Simeria Veche inspre Sebes pe DN 81 (
rar+politie si cateodata cantar).Stau acolo constant, pana pe la 9-10 seara.
Se profileaza mai mult pe Camioane..daca aveti ceva marfa fara acte sau supraincarcat, ocoliti pe la Geoagiu.
M-au oprit ieri, eram cu berlina si m-au puricat vreo jumate de ora, au si mini laborator de noxe, verifica motoare, esapamente, dimensiunea cauciucurilor etc.
Au fost foarte dezamagiti ca nu mi-au gasit absolut nimic in neregula tongue.gif
Andule..sa nu treci pe acolo excl.gif
*

Dom'le acolo stau strategic, la iesirea spre Sebes...mai mult stau dincolo, la intersectia cu drumul spre Petrosani si-i vaneaza pe cei ce vin dinspre Deva..stau pe banda aia de accelerare...Passatu' militiei, o dubita alba de la RAR si una d' aia galbena, parca de la AND...magarii opresc Dacii obosite, camioane, masini de marfa...ii vd aproape zilnic de ceva vreme

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
diaconuliviu
post 12 Sep 2005, 10:08
Post #50

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(ashu @ 12 Sep 2005, 09:36)
[....]
In alta ordine de idei, io va inteleg nemultumirea cu camionagii care sunt lasati in pace, si io consider ca ar trebui luati la puricat mai dihai ca masinile mici. Insa e de laudat faptul ca verifica autoturismele, nu de blamat. De nu stiu cate ori am injurat in gand ca nu se fac astfel de controale, de fiecare data cand am fost orbit de farurile unuia care bateau dupa stele, deranjat de stopurile prea puternice sau lipsa, agasat de behaitul motorului vreunuia cu toba varza, etc. Ca sa nu mai zic de frane, care daca nu sunt in regula e deja criminala faza. E nevoie si de filtre d-astea, poate ii mai responsabilizeaza pe soferi, ca prea multi isi baga picioarele in starea tehnica a masinii lor.
Si daca sunteti nemultumiti de vreo cerinta a legii, cum ar fi cea cu trusa medicala, atunci injurati legea, nu pe cei ce-o aplica. Faceti lobi sa se scoata acea prevedere din lege, atata timp cat exista, gaborii au datoria sa va ceara sa fie respectata.
*

Ashule, ai dreptate; problema insa e SI de la ei; vezi ce spuneam mai sus, toba noua cu tipla RAR pe ea, sufla pe la capace. Si daca te uiti pe forum sau in majoritatea magazinelor de piese gasesti asa ceva. DE UNDE ACELE TIPLE? Daca le dau ei, vina lor; daca nu, tot de la ei constatare-"astea nu-s agreate de noi, luati masuri"..
Stii cum sintem noi, romanii, incercam sa dam vina pe altii desi in cazul asta nu e chiar asa..
Adica ajungem din nou la : "Buna legea dar sa fie pentru TOTI la fel".. sau.."cine ridica primul piatra? RAR care pacatuieste"

This post has been edited by diaconuliviu: 12 Sep 2005, 10:09

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
argon
post 12 Sep 2005, 10:15
Post #51

Mesaj semiautomat

tziplele alea RAR se gasesc la folie, am un amic care face rost de cate vrei, si le vinde la SRL-uri, si sunt diferite de cele originale.
Cum iti explici ca pivotii in cuti frumoase si albastre tin max 10 000 km, cand eu de 80 000 ii am pe cei originali din fabrica, si sa nu crezi ca au jocuri sau sunt uzati..ii verific periodic!!

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
B-38-NFS
post 12 Sep 2005, 10:23
Post #52

membru

QUOTE(diaconuliviu @ 12 Sep 2005, 10:08)
Ashule, ai dreptate; problema insa e SI de la ei; vezi ce spuneam mai sus, toba noua cu tipla RAR pe ea, sufla pe la capace. Si daca te uiti pe forum sau in majoritatea magazinelor de piese gasesti asa ceva. DE UNDE ACELE TIPLE? Daca le dau ei, vina lor; daca nu, tot de la ei constatare-"astea nu-s agreate de noi, luati masuri"..
Stii cum sintem noi, romanii, incercam sa dam vina pe altii desi in cazul asta nu e chiar asa..
Adica ajungem din nou la : "Buna legea dar sa fie pentru TOTI la fel".. sau.."cine ridica primul piatra? RAR care pacatuieste"
*

asa am patit eu cu geamurile stiu ca sunt off topic .cand am cuparat masina toate geamurile erau si sunt negre ionizate dar am avut sa ghinionul ,sa ma intalnesc cu un militian mai dragut care ma intrebat de ce nu am nu stiu ce banutii pe geamuri??

daca io asa am cumparat masina wacko.gif noroc ca nu sa lasat cu luare de talon.

cu toate ca am declaratie de conformitate de la cei care au inegrit geamurile sunt undeva prin militari preciziei, cu nr de masina trecut pe aceea hartie

militia a zis ca nu e buna mad.gif

--------------------
+
andu911
post 12 Sep 2005, 13:18
Post #53

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

stiti care e dilema mea ...?

De ce nu au zis nimic la TV ? Dragi posesori de auto...de luna viitoare trebuie se vor efectua controale, asa ca veti fi nevoiti sa va aliniati autoturismul la cerintele rar...
Unde vreau sa ajung...se vede ca e facuta pentru a lua bani. De ce au inceput cu Bucuresti si nu cu alte orase ? cel putin in Bucuresti sunt multe masini in stare destul de buna...

--------------------
- - -
+
viulian
post 12 Sep 2005, 13:32
Post #54

Que ?

"Pisica cu clopotei nu prinde soareci."

Daca e datoria omului sa fie mereu pus la punct cu masina, nu vad de ce te-ar pune sa-ti faci temele, cand tu trebuie sa le ai mereu facute.
"Caietele la control!"

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
Ake
post 12 Sep 2005, 13:41
Post #55

Morderator

Group: Moderatori

QUOTE(andu911 @ 12 Sep 2005, 13:18)
Unde vreau sa ajung...se vede ca e facuta pentru a lua bani.

Eu zic ca ca "e facuta" pentru siguranta noastra, a tuturor. De cand un foarte bun prieten al meu era sa fie omorat de unu care circula CU BUNA STIINTA cu o rapandula de Dacie fara frane am o boala cumplita pe astia care circula cu toate junghiurile. Pur si simplu mi se rupe ca sunt saraci si n-au bani sa le repare. De aia s-a inventat transportul in comun
QUOTE(andu911 @ 12 Sep 2005, 13:18)
De ce nu au zis nimic la TV ?

Nu vroiai cumva si scrisoare acasa?
Auzi: "se vor efectua controale, asa ca veti fi nevoiti sa va aliniati autoturismul la cerintele rar..." Ti se pare ca principalul motiv pentru care trebuie sa ai masina in regula e frica de amenzi?

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
andu911
post 12 Sep 2005, 13:57
Post #56

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

nu e vorba de amenzi, sau de frica...cel putin mie nu mi-e de asta, dar astia au zis ei ca fac treaba buna cu cota unica de impozitare...si acum nu mai stiu de unde sa faca rost de bani...

E o chestie interpretabila, eu NU ma refeream la frane, faruri, etc...si ma refeream la stingator si trusa medicala...hai ca trusa medicala au toate...dar in Mercedes n-am stingator...probabil daca nu e inmatriculat in ro...si in germania nu iau foc masinile de nebune biggrin.gif

In alta ordine de idei...prea multi trec RAR'ul fara ca masina sa treaca pe acolo...deci tot ei sunt vinovati si noi sa platim...o sa ziceti...pai de ce ai dat spaga daca aveai masina buna ?
Eeee nu e chiar asa...eu cumpar azi masina cu ITP valabil pana in 2007...si ma opresc fraierii pe strada ca masina mea nu e in standarde...deci ...cine e tiganu ? Eu sau ei ?

This post has been edited by andu911: 12 Sep 2005, 14:04

--------------------
- - -
+
vv
post 12 Sep 2005, 14:07
Post #57

dilbert.com

bai, asta cu 16% e deja mai rau ca bancu' cu inundatiile mad.gif
andule, am vazut eu masina care a luat foc in urma uni accident.
BTW in Ro nu e nevoie de vesta reflectorizanta, romanii sunt mai vizibili noaptea decat nemtii?

Iar daca tu iti cumperi masina fara sa-i faci o inspectie tehnica.... spaga ta. Zi mersi daca te opreste RAR-ul pe strada, si afli ce bube are smile.gif

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
driverx
post 12 Sep 2005, 15:18
Post #58

--- Membru cu ralanti ---

Cati ani au garantie stingatoarele? Eu am unul mai vechi. Se leaga de asta? Plus, pentru siguranta mea personala....devine o mica bomba in timp?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
Codrin
post 12 Sep 2005, 15:20
Post #59

Membru autentic

6 luni? parca. Daca e mai vechi si e expirat e egal cu zero. Cat era amenda?

--------------------
Mazda . .
+
costi
post 12 Sep 2005, 15:27
Post #60

Membru autentic

# 32

--------------------
DSN/SLZ
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 14:16
Forum Renault