despre botez, etc..., topic split
![]() ![]() ![]() |
despre botez, etc..., topic split
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Ce-ți mai place și ție, Dragoșe, să le dai apă la moară...
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
M-a întrebat, politicos e să răspund. Ce știu și cum știu.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
A devenit prea simplu. Tatal pare sa nu mai aiba nici un rol. Parca e presedintele unei republici parlamentare.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Ți se pare.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pentru ca Iisus e in toate. Dumnezeu are doar functie reprezentativa.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(DragosP @ 26 May 2013, 18:01) Badie (și alții ca el): te rog, numele Domnului se scrie cu doi "i". Iisus. Nu Isus, aia înseamnă măgar. Ok, nu crezi, dar măcar nu-ți bate joc. Mersi. ![]() In vremea lui Isus, numele acesta era foarte obisnuit in Palestina (cum ar fi la noi "Ion"). Teologii ortodocsi au considerat necesar sa foloseasca numele "IISUS" pentru Mântuitorul, pentru a se face distinctie intre IISUS HRISTOS si ceilalti oameni care aveau numele "ISUS". Deci, pentru a sublinia unicitatea lui Hristos. Motivele acestea reprezinta alegerea pe care au facut-o ortodocsii. Desigur, acestea sunt doar o problema de redactare textuala, fara importanta asupra relatiei oamenilor cu Dumnezeu. Cei care au ales numele "ISUS" nu pot fi considerati incorecti, deoarece vocalele lungi in limba romana nu se transcriu neaparat prin dublarea vocalei respective (de ex: in cuvântul "mic", vocala "i" este scurta; in cuvântul "inima", vocala initiala "i" este lunga. Se foloseste adaugarea unui "i" atunci când s-ar face confuzie intre cuvinte. De ex: "copii" este cuvântul la plural nearticulat; "copiii" este acelasi cuvânt, dar articulat). Referitor la cuvântul "ISUS", sau "IISUS" nu este nici o greseala ce nume se scrie. Este o problema de optiune personala . “Iăsous” este transliterația exactă a felului cum se scrie numele lui Isus în Noul Testament din limba greacă. Cu părere de rău, nu dispun de caracterele (fonturile) necesare ca să redau exact cum se scrie în limba greacă. Deci, nu este nici Iisus și nici Isus, dacă ne referim la felul exact cum este scris numele Mântuitorului în limba greacă. “Onos” este transliterația exactă a cuvântului din Noul Testament în limba greacă care în limba română este tradus “măgar”. Deci, nici pe departe nu sună asemănător și nu poate fi confundat. Pentru siguranță am mai verificat odată care este traducerea cuvântului “măgăruș” în limba greacă și este ” ‘onarion”. Nici pe departe nu seamănă la pronunțare cu cuvântul “Iisus” sau “Isus”. - See more at: http://moldovacrestina.md/doctrina/care-es...h.wm9q16dK.dpuf This post has been edited by cdadan: 26 May 2013, 20:29 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Greaca ?
Nu mai fuse evreu ? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
In orice caz, treba asta cu Isus care se interpune intre noi si Dumnezeu imi pare un fel de uzurpare. Desigur, e o apreciere de civil. Sau poate, judecind tot ca civilii, Dumnezeu i-a delegat lui Isus toate atributiile, care, la rindul lui, le-a delegat Papei si Bucurosului Daniel. Din aproape in aproape descoperim ca dumnezeul romanilor ortodocsi este Fratele Daniel. Deci da!
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Se scapa din ce in ce mai des.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(cdadan @ 26 May 2013, 20:27) In vremea lui Isus, numele acesta era foarte obisnuit in Palestina (cum ar fi la noi "Ion"). Teologii ortodocsi au considerat necesar sa foloseasca numele "IISUS" pentru Mântuitorul, pentru a se face distinctie intre IISUS HRISTOS si ceilalti oameni care aveau numele "ISUS". Deci, pentru a sublinia unicitatea lui Hristos. Motivele acestea reprezinta alegerea pe care au facut-o ortodocsii. Desigur, acestea sunt doar o problema de redactare textuala, fara importanta asupra relatiei oamenilor cu Dumnezeu. Cei care au ales numele "ISUS" nu pot fi considerati incorecti, deoarece vocalele lungi in limba romana nu se transcriu neaparat prin dublarea vocalei respective (de ex: in cuvântul "mic", vocala "i" este scurta; in cuvântul "inima", vocala initiala "i" este lunga. Se foloseste adaugarea unui "i" atunci când s-ar face confuzie intre cuvinte. De ex: "copii" este cuvântul la plural nearticulat; "copiii" este acelasi cuvânt, dar articulat). Referitor la cuvântul "ISUS", sau "IISUS" nu este nici o greseala ce nume se scrie. Este o problema de optiune personala . “Iăsous” este transliterația exactă a felului cum se scrie numele lui Isus în Noul Testament din limba greacă. Cu părere de rău, nu dispun de caracterele (fonturile) necesare ca să redau exact cum se scrie în limba greacă. Deci, nu este nici Iisus și nici Isus, dacă ne referim la felul exact cum este scris numele Mântuitorului în limba greacă. “Onos” este transliterația exactă a cuvântului din Noul Testament în limba greacă care în limba română este tradus “măgar”. Deci, nici pe departe nu sună asemănător și nu poate fi confundat. Pentru siguranță am mai verificat odată care este traducerea cuvântului “măgăruș” în limba greacă și este ” ‘onarion”. Nici pe departe nu seamănă la pronunțare cu cuvântul “Iisus” sau “Isus”. - See more at: http://moldovacrestina.md/doctrina/care-es...h.wm9q16dK.dpuf Aha, deci asa i-au schimbat numele lui Yeshua. ![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
corbex |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 26 May 2013, 20:47) Rizi ca militarul la poarta unitatii. Fericitii parinti sint ostasi. Ostasii domului. Lupta fiecare cu ce poate. Cu sulita, ca sfintul Gheorghe, cu punga, ca sfintul Isaac sau cu taxa pe luminari, ca sfintul Daniel. In ce-l priveste pe Vijelie, e rezidentul meu la palatul Victoria. Habar n-are ca mie imi rapoteaza, nu-si cunoaste ddecit omul de legatura. This post has been edited by corbex: 26 May 2013, 21:03 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
1. Pentru că e o concepție panteista, nicidecum creștină.
2. Pentru că dacă ar fi așa, n-ar mai avea nici o logică (sic) chemarea noastră la îndumnezeire de catre Hristos, prin Hristos. This post has been edited by DragosP: 26 May 2013, 21:50 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(DragosP @ 26 May 2013, 22:47) Aparent asa-i. Dar in fapt lucrurile-s usor / subtil altfel. Vezi ca are Pseudo-Dionisie un text considerat canonic in ortodoxie, al carui titlu ori e Despre numele divine ori altul pe care l-am uitat (ca-s deja peste 15 ani de cand l-am citit) in care ataca problema... Si sigur nu-i panteist. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Eu am o nelamurire
![]() Se zice ca Dumnezeu a creat lumea in 7 zile. Au fost de fapt 6, ca in a saptea s-a odihnit. Daca El a facut lumea de la 0 in numa' sapte zile, cum e treaba cu dinozaurii care au trait cu ceva mai multi ani inainte de a aparea omu'? Dinozaurii pe ce planeta au trait, daca nu exista pamantu', nefiind creat inca? This post has been edited by Iulikk: 26 May 2013, 22:10 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 26 May 2013, 22:09) Se zice ca Dumnezeu a creat lumea in 7 zile. Au fost de fapt 6, ca in a saptea s-a odihnit. Daca El a facut lumea de la 0 in numa' sapte zile, cum e treaba cu dinozaurii care au trait cu ceva mai multi ani inainte de a aparea omu'? Dinozaurii pe ce planeta au trait, daca nu exista pamantu', nefiind creat inca? Bre, tu nu stii ca Yahweh(zeu tribal tradus ca fiind Dumnezeu) cica a despartit lumina de intuneric in ziua 1(compilatorii biblici nestiind ca intunericul e doar absenta luminii) si de abia in ziua a4-a a facut soarele si luna. ![]() This post has been edited by AR-18-MOS: 26 May 2013, 22:14 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
cdadan |
![]()
|
Pana la urma cica nici magarul nu era magar, era mânz. Mânzul unei măgărițe.
Asta-mi aduce aminte de un baiat care pe repede inainte, in loc de vitel, a zis copil de vaca. Numa' prostii au scris grecii aia. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Poate se supara markos pe tine...
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 26 May 2013, 23:05) Aparent asa-i. Dar in fapt lucrurile-s usor / subtil altfel. Vezi ca are Pseudo-Dionisie un text considerat canonic in ortodoxie, al carui titlu ori e Despre numele divine ori altul pe care l-am uitat (ca-s deja peste 15 ani de cand l-am citit) in care ataca problema... Si sigur nu-i panteist. Vezi că e Pseudo-Areopagitul nu Pseudo-Dionisie. Că el era Dionisie, dar nu și Areopagit, cum s-a crezut mult timp. ![]() În altă ordine de idei, afirmația ta inițială, în acea formă, e o erezie panteistă. Corect e "Dumnezeu e în toate și-n toate nimic", sau pe acolo. Ceea ce, într-adevăr, subtil sau nu, schimbă total afirmația. De altfel subiectul e destul de mult tratat de Sfinții Părinți, uite, o explicație încearcă (și-i și reușește, zic eu ![]() QUOTE(AR-18-MOS @ 26 May 2013, 23:12) Bre, tu nu stii ca Yahweh(zeu tribal tradus ca fiind Dumnezeu) cica a despartit lumina de intuneric in ziua 1(compilatorii biblici nestiind ca intunericul e doar absenta luminii) si de abia in ziua a4-a a facut soarele si luna. ![]() O da! Toți teologii de până acum l-au așteptat (neștiind de fapt că-l așteaptă) pe guru securist. Apropos, vezi că separarea luminii de întuneric, în contextul Creației, are cu totul altă semnificație decât cea pe care o dai tu. QUOTE(cdadan @ 26 May 2013, 23:38) Dane, mulți oameni învățați (cu siguranță mai deștepți ca mine) au ajuns la concluzia că în română, ortodox, se scrie Iisus. Că tu vrei (și chiar o faci) să citești și să crezi tot felul de scrieri protestante, neoprotestante, e problema ta. @Marty: nu e măgar. E doar un om care (sper) caută Adevărul. Chiar dacă nu-și dă încă seama de asta. ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
DragosP |
![]()
|
Știu, ăla a editat și o biblie neoprotestantă pe post de Biblie.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Marty |
![]()
|
De asa natura a ajuns situatia in tara incit si Biblia protesteaza mai nou...
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
DragosP |
![]()
|
Chiar mai vechi, nu numai mai nou.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Marty |
![]()
|
Pai...n-ai zis NEOprotestanta?
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 01:16 |