despre botez, etc..., topic split
![]() ![]() ![]() |
despre botez, etc..., topic split
cdadan |
![]()
|
||
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Care "toate bisericile crestine"?
Tu tot n-ai priceput ca-i una singura? |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Catindrala?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Nu.
![]() Inca astept link. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Deci catolicii nu-s crestini?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Danut pui prea multă bază pe ce citești pe net, ți-am mai spus.
Reține te rog: Iisus Hristos. Nu cu un i, nu cu c, nu combinații. Cât despre afirmația mea neregulamentară, citește citatele puse de vijelie, vezi cine le-a scris, vezi despre ce și cine e vorba si ai să vezi că afirmația mea e (din păcate) foarte regulamentară. Chiar dacă, din aceleași motive de corectitudine politică și politețe idioată, n-o zice nimeni pe față. Eu n-am însă nici o constrângere. ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 27 May 2013, 16:53) Cică nu (io am intuit corect ![]() Dănuțe, ia și studiază ![]() This post has been edited by Markos: 27 May 2013, 17:26 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Credinta e una, dar deja asta e indoctrinare si pana la prozelitism nu mai e mult.
Ca crezi tu, e treaba ta. Ca altul nu crede e iarasi treaba lui, si poate sa spuna si cu unul si cu cinci de i, dupa i-e voia. This post has been edited by paul_p: 27 May 2013, 17:24 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Serios domnu' Paul? Asta se referă numai la mine sau chiar și pentru un popă în biserică, la predică, sau, de ce nu, la citirea Evangheliei? Nu-ți convine ce zice, jap-jap două (după caz) perechi de palme și l-ai pus la punct! La fel te-ai revoltat și la școală când învățătoarea te-a învățat că 2+2=4?
Grecule, ești tare-n intuiții, ce să mai vorbim! This post has been edited by DragosP: 27 May 2013, 17:36 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
...română, ortodox, se scrie...
In erezia mea io stiam ca pana la Dosoftei care a declarat ca "Sa-nteleaga toti spasenia lui Dumnezeu cu intreg inteles“mult slavita biserica ortodoxa presta in slavona, enoriasii asistand intr-adevar ca o turma de asini la slujbe.Ca sa priceapa si ei cate ceva din sfintele scripturi a fost nevoie de ( blasfemie ![]() Pe bune domnule Dragos. Esti prea habotnic sau poate prea avansat in tainele credintei ortodoxe ca niste eretici ca noi sa poata discuta cu matalutza . Sau probabil suntem prea cruzi si nepregatiti pentru intelegerea crestinismului( axiomatic ortodox) si vorba Grigorie de Nyssa : " Nu spargeti oasele Scripturii, avand dintii intelegerii voastre de lapte, ca sa nu pieriti ". Mai ramane sa ne afurisesti ca nu iti impartasim bigotismul . ![]() This post has been edited by bion: 27 May 2013, 17:38 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
DragosP |
![]()
|
Venerabile Bion răspunde-mi sincer la următoarea întrebare: Apostolii, mucenicii, sfinții, părinții bisericii au fost habotnici după părerea dumitale?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 27 May 2013, 18:33) Păi nici măcar n-a fost complicat ![]() Deși există niște palide încercări de reconciliere între biserica ortodoxă (sau creștină, cum o alinți tu) și cea catolică, ele-s vax albina. În realitate, fiecare dintre ele susține tare că-i THE ONE AND ONLY. Chestia asta mi-aduce aminte invariabil de-o manea ![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
Reconcilierea, cum îi zici tu, ar trebui să se facă în dreapta credință, nu în minciună. Uită-te numai (că te pricepi la guglăit și văz că e o sursă credibilă pentru mulți) la modul de săvârșire al Tainelor sau ierurgiilor.
@Bion: problema nu e la mine. Și nici măcar de credință (m-am ferit cât am putut să vorbesc despre asta). E vorba de neadevărurile scrise pe aici dpdv dogmatic (chestii simple de căutat), e vorba de interpretări eronate sau fanteziste ale unor lucruri relativ ușoare. E vorba de jumătăți de enunțuri care se transformă astfel în dude. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
Conform recensământului din 2002, în România există o mulțime de eretici: 1.028.401 romano-catolici (4,5% din populație), 698.550 reformați (3,7%), 330.486 penticostali (1,5%), 195.481 greco-catolici (0,9%), 129.937 baptiști (0,6%) șamd. În total ies aproape 3 milioane de pan-eretici.
Și ne mai mirăm c-a ajuns țărișoara asta unde-a ajuns ![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
Ai uitat să-i numeri și pe cei care-și botează pruncii de gura soacrelor, pe cei care fac nuntă la biserică pentru a avea liniște-n casă și pe cei care-și îngroapă morții creștinește cu toate că mai-mai i-ar arde.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 27 May 2013, 18:51) Reconcilierea, cum îi zici tu, ar trebui să se facă în dreapta credință, nu în minciună. Uită-te numai (că te pricepi la guglăit și văz că e o sursă credibilă pentru mulți) la modul de săvârșire al Tainelor sau ierurgiilor. Băi mă leși? ![]() Așa cum tu te-ai născut într-o familie creștin-ortodoxă, la fel și Marcel din Oradea s-a născut într-una catolică. Sugerezi cumva că Marcel, fără voia lui, a crescut în minciună și n-a mirosit nici măcar o secundă dreapta credință? Vdpl... |
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
Eu te las. Te las în plata Domnului!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Dragos spre enervarea ta daca o iei cu vechile scripturi inseamna ca adevarata credinta originara si pura e cea evreiasca si DA orice propovaduitor militantist al unei credinte e un habotnic sau in cele mai multe cazuri ascunde niste interese foarte laice .
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
DragosP |
![]()
|
Nu mă enervezi, tu cel puțin ai spus un lucru care are cap.
Doar că Dumnezeu s-a relevat în întregime odată cu Mântuitorul Iisus Hristos și pogorîrea Duhului Sfânt, la Cinzecime. Evreilor nu li se arătase întreg. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Tot aici sunteți?
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
da ce , au plecat ?
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Normal ca fiecare credinta considera ca e cea mai si unica, de-aia e credinta.
Ce nu e clar de la pretinsii ne-credinciosi este cu ce sunt dansii deranjati de asa ceva. A devenit credinta unora deranjul altora ? Ati vazut voi ne-credinciosi alergati pe strada de barbosi cu matanii ? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
Au catolicii o frază prezentă în toate rugăciunile - "In Nomeni Patri, et Filii et Spiritus Sancti".
E plagiat, furăciune de la ortodocși? Pot fi dați cumva în judecată? This post has been edited by Markos: 27 May 2013, 18:55 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
vijelie |
![]()
|
Pana una alta constat ca asa zisii ne-credinciosi mustesc de o intoleranta umbrita doar de fragilitatea cunostintelor. Niciunul nu a reusit sa tina un dialog mai mult de 5-6 replici, si alea axate pe teme-slogan. Din toti oprimatii nu am retinut decat un singur ne-credincios care AR FI VRUT sa se declare ateu la recensamant dar, nu se stie de ce, a esuat citind prost formularul.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 09:33 |