despre botez, etc..., topic split
![]() ![]() ![]() |
despre botez, etc..., topic split
vijelie |
![]()
|
||
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Eu mă bucur? Clujene, ai luat-o razna? Exprimarea ta din ultima vreme despre asta ar da semne.
Sper să mă înșel! |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Te bucuri ca ateii vor arde in iad.
Zi ca nu e asa. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(DragosP @ 29 May 2013, 09:48) Ba e o problema reala. Pentru ca induce idea ca faptele, bune ori rele, savarsite in timpul vietii acesteia sunt irelevante in iconomia mantuirii. Numai ca ce zic eu brutal, transant si din topor, dogma ortodoxa o spune mai subtil pacatosul care se caieste indeajuns va fi mantuit. Cu alte cuvine, nu vine (precum catolicismul, dar mai ales protestantismul) cu ideea ca oricata-i credinta noastra, daca nu-i sustinuta de fapte pe masura, la final nu vom ajunge rea bine. QUOTE(vijelie @ 29 May 2013, 10:35) 1. ... preotul a continuat pe aceeași linie și a spus că "a face bine nu este suficient pentru a fi mântuit". 2. În plus, Rosica a afirmat că toți cei care știu de existența Bisericii Catolice, dar refuză să facă parte din ea, nu pot fi mântuiți." 1. Nu e suficient, dar macar e necesar. La noi nici atat nu se cere, daca la sfarsit, cand iti faci inventarul faptelor, te caiesti indeajuns. 2. Au si ei anti-ecumenistii lor. ![]() QUOTE(DragosP @ 29 May 2013, 10:42) Vezi ca ai uitat sa pui inca trei de "0"! QUOTE(Markos @ 29 May 2013, 11:35) Daniel e un intelectual rafinat si un hermeneut excelent. Pana si pastoralele (texte destinate vulgului) lui sunt foarte bine scrise. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(dacis @ 29 May 2013, 11:45) Ba e o problema reala. Pentru ca induce idea ca faptele, bune ori rele, savarsite in timpul vietii acesteia sunt irelevante in iconomia mantuirii. Numai ca ce zic eu brutal, transant si din topor, dogma ortodoxa o spune mai subtil pacatosul care se caieste indeajuns va fi mantuit. Ești în eroare. Nicăieri în învățătura ortodoxă nu este scris așa ceva. QUOTE Cu alte cuvine, nu vine (precum catolicismul, dar mai ales protestantismul) cu ideea ca oricata-i credinta noastra, daca nu-i sustinuta de fapte pe masura, la final nu vom ajunge rea bine. Sola Scriptura respectiv Sola Fide îți spune ceva? Sau le amesteci de nu mai decât dracu despre ce-i vorba?QUOTE 1. Nu e suficient, dar macar e necesar. La noi nici atat nu se cere, daca la sfarsit, cand iti faci inventarul faptelor, te caiesti indeajuns. Nu e adevărat nici măcar un cuvânt din cele scrise de tine în citatul precedent! Ești într-o eroare extrem de gravă!29 May 2013, 12:08: QUOTE(cdadan @ 29 May 2013, 11:54) Atunci limitează-te la cele ce spun eu, nu-mi pune-n gură cele ce n-am scris și încetează de a mai folosi exprimări de mahala. This post has been edited by DragosP: 29 May 2013, 11:08 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
"Patriarhia mananca kkt" face parte din "idei exprimate", deci daca poti dovedi contrariul, bine, daca nu, nu mai ataca "interlocutorul".
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
Ai perfectă dreptate și tu și clujeanul. Îmi cer scuze!
![]() P.S. "Pielea plii" tot la idei se încadrează? ![]() This post has been edited by DragosP: 29 May 2013, 11:18 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
Simultan cu "Dpdv ortodox, mai bine sodomizezi un copil".
Nu-mi dau seama daca astea-s "idei" de ateu imun la vrajeli religioase, de troglodit ortodox sau de eretic catolic dar pica bine intr-un topic despre "botez". This post has been edited by vijelie: 29 May 2013, 11:25 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Sacrilegiu.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
Da' Codul Penal ce-are?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 29 May 2013, 12:34) D'aia e și ok legalizarea gay-izmelor. L.E. Vrei să mă lămurești și pe mine care-i faza cu sodomizarea nu știu cui și ierarhizarea păcatelor? Că sincer să fiu m-ai cam pierdut. ![]() L.L.E. O exprimare de genul: "anumiți clujeni sunt piela plii" e ok, din punctul tău de vedere? ![]() This post has been edited by DragosP: 29 May 2013, 11:49 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
De ghei s-a mai discutat, nus' de ce le amesteci.
Pentru lamuriri suplimentare vis-a-vis de ierarhizarea pacatelor, vezi catehismul. Daca zici: primarul, prefectul sau presedintele consiliului judetean, atunci e ok. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
Nu degeaba te-am rugat să mă lămurești, pen'că nu știu ce catehism citești tu.
În catehismul ortodox, păcatele strigătoare la cer sunt (începând de la cel mai cel în jos): -uciderea -sodomia -asuprirea vaduvelor, orfanilor si saracilor -oprirea platii lucratorilor. Deci? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
Mai putin ciment la betoane este pacat sau nu s-a bagat de seama ?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
Dragose, ai uitat de lipsa de cinste si multumire fata de parinti.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
vijelie |
![]()
|
In catehismul progresist nu mai apare, versetul "Cel ce va grai de rau pe tatal sau sau pe mama sa sa fie dat mortii, ca a grait de rau pe tatal sau si pe mama sa si Sangele sau este asupra sa" este desuet din cauza de cuvinte "mama" si "tata", ele trebuind a fi inlocuite de "parinti" (mama+tata, mama, tata, mama+mama, tata+tata, mama+tata+mama, tata+mama+mama etc).
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(DragosP @ 29 May 2013, 12:07) Nu e adevărat nici măcar un cuvânt din cele scrise de tine în citatul precedent! Ești într-o eroare extrem de gravă! Te rog sa imi raspunzi, pe cat posibil cu DA sau NU, la urmatoarea intrebare: In ortodoxie poti sa fii pacatosul pacatosilor si, daca te caiesti sincer, deplin, prund, sa fii mantuit? QUOTE(DragosP @ 29 May 2013, 13:04) În catehismul ortodox, păcatele strigătoare la cer sunt (începând de la cel mai cel în jos): -asuprirea vaduvelor, orfanilor si saracilor Zi-mi si mie daca regulile astea se aplica si preotilor si care este pedeapsa care se aplica acestora, ca sunt curios. Stiu un caz in care o vaduva batrana (aprox.80 ani) a fost deposedata de pamantul ei si apoi ajutata sa intre in pamant cu inima franta de un preot ortodox. Care este acoperit bine mersi de mai marii sai. Probabil ca s-a cait amarnic pentru faptele sale si chiriarhul locului a considerat ca ii este de ajuns asta. Tu ce crezi? QUOTE(vijelie @ 29 May 2013, 13:06) E clar. Daca tu ai facut fundatia, mai mult de doi metri de usa nu trec... ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
"Te rog sa imi raspunzi, pe cat posibil cu DA sau NU, la urmatoarea intrebare: In ortodoxie poti sa fii pacatosul pacatosilor si, daca te caiesti sincer, deplin, prund, sa fii mantuit?"
prunc, prun, ori profund???? ![]() acu serios, exista o problema cu asta? e religia asta prea ingaduitoare? ca atunci cand era vorba de casatorie ortodox- catolic, posturi, nu prea parea a fi.... |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
vijelie |
![]()
|
2 metri inainte sau in jos ?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 29 May 2013, 14:14) Te rog sa imi raspunzi, pe cat posibil cu DA sau NU, la urmatoarea intrebare: In ortodoxie poti sa fii pacatosul pacatosilor si, daca te caiesti sincer, deplin, prund, sa fii mantuit? Asta e la fel de posibil și-n catolicism. Anumite păcate însă se șterg mai greu și ar trebui (teoretic) să fie însoțite de un canon. Ai putea ajunge să dai colțul și fără iertarea păcatelor caz în care ar fi cam greu cu mântuirea. Una peste alta nu sunt foarte lămurit, te rog să mă crezi. Cert este că, așa cum au arătat și Apostolii, sunt necesare și fapte bune făcute din dragoste de cei din jur și din dragoste de Dumnezeu nu "că așa trebuie". Dreptatea lui Dumnezeu e una, dreptatea noastră a oamenilor este cu totul altceva. Tâlharul de pe cruce s-a mântuit în ultima clipă. Dar el a beneficiat de niște circumstanțe deosebite. DAR, să nu uităm că mântuirea nu e de la oameni ci de la Dumnezeu așa că noi vorbim vorbe. Pe de altă parte, nu trebuie scăpat din vedere ce este mântuirea și ce este viața în Împărăția Cerurilor. Evident, dpdv al învățăturii ortodoxe. QUOTE Zi-mi si mie daca regulile astea se aplica si preotilor si care este pedeapsa care se aplica acestora, ca sunt curios. Iar vorbim vorbe. Vezi mai sus: una e ce pățește respectivul aici, alta e ce-l așteaptă dincolo. This post has been edited by DragosP: 29 May 2013, 13:50 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
Te înșeli, ca de cele mai multe ori.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
@cdadan
Eu zic sa-ti faci timp, apuci dracu sa spui ca ti-ai sodomizat nevasta, cand de fapt... This post has been edited by vijelie: 29 May 2013, 13:31 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 14:52 |