despre botez, etc..., topic split
![]() ![]() ![]() |
despre botez, etc..., topic split
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
@vije
"Musulmanii cred că Isus (pacea fie asupra sa!) nu a fost crucificat. Dușmanii lui Isus au plănuit să îl crucifice, dar Allah l-a salvat și l-a ridicat la El. Dușmanii lui Isus au arestat un alt om și l-au crucificat, crezând că era Isus. Allah Preaînaltul spune în Coran: “Și din pricina vorbelor lor: Noi l-am omorât pe Mesia Isus, fiul Mariei, trimisul lui Allah! În vreme ce ei nu l-au omorât, nici nu l-au răstignit pe cruce, ci a fost făcut cineva să semene cu el!” (Sura An-Nisa:157)."" deci nu Il resping. |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cine e Allah ?
Exact, nu a murit, nu a inviat, deci crestinii (care sunt convinsi de asta) sunt niste... naivi fara obiectul credintei. This post has been edited by vijelie: 30 May 2013, 21:38 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
iar pui intrebari retorice?
![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Catolicii și protestanții cam urinează pe lumea ortodoxă, dacă ne raportăm la nivelul de civilizație (laic), la nivelul de trai, la calitatea vieții. Singura noastră alinare e că, ca membrii ai unicei biserici cu adevărat creștine, o să le-o tragem dincolo. Da' bine de tot, să ne scoatem toată pârleala acumulată!
Am zis bine Dragoșe? ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ba ortodocsii din Japonia sunt mai bine hraniti decat catolicii din Sudan.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Io nu mai inteleg ,iar se cearta unul cu toti ?
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Dacă acel "unul" sunt eu, nu mă cert cu nimeni.
@Dacis: în linii mari aia e purgatoriul, dar doar în linii mari. Ca la "Dumnezeu e în toate". ![]() This post has been edited by DragosP: 31 May 2013, 03:35 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vic24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 509 Joined: 14 April 08 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Necredinciosii oricum nu vad minunile.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Aici se potriveste cel mai bine:
This post has been edited by tatabobu: 31 May 2013, 11:00 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
vic24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 509 Joined: 14 April 08 ![]() |
![]() deci..... NU ![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 31 May 2013, 12:40) E plecat cu treburi. Attached thumbnail(s) Poza_spion.jpg ( Size: 334.33k ) Number of downloads: 308 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Bad post.
Se vede că-i vineri, citesc pe diagonală ![]() This post has been edited by gabizegrean: 31 May 2013, 14:16 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(kato @ 30 May 2013, 22:18) refuz sa cred ca un Dumnezeu bun si drept ar refuza sa accepte un om doar pentru ca nu este de o anumita religie..... @Kato: Dar acei oameni buni de ce-L resping pe Dumnezeu? El care S-a intrupat si S-a jertfit pentru noi? În plus, Mântuitorul a zis: "Nimeni nu ajunge la Tatăl decât prin Mine" și "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața". Toți avem toate datele necesare. Ce facem cu ele nu mai depinde decât de noi. QUOTE(volint @ 30 May 2013, 22:24) Eu imi cer scuze, daca neuronul meu a procesat cu erori: din ce-am citit p-aici mi-ai lasat impresia ca ai habar de lucrurile astea si ca un invatacel sarguincios intreb pe cel ce stie mai multe decat mine. Nu știu cât si dacă știu. Dar altceva decât despre ortodoxie nu prea vreau să comentez prea mult. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(DragosP @ 31 May 2013, 17:39) 1. În plus, Mântuitorul a zis: "Nimeni nu ajunge la Tatăl decât prin Mine" și "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața". Toți avem toate datele necesare. Ce facem cu ele nu mai depinde decât de noi. 2. Dar altceva decât despre ortodoxie nu prea vreau să comentez prea mult. 1. Just. Problema ortodoxiei si a bisericii catolice deopotriva este ca in acest context apare intrebarea: ce rol mai are preotul ca intermediar? 2. Presupunand ca acceptam rolul important al preotului ca intermediar, atunci trebuie sa acceptam si importanta BOR, inclusiv ca institutie. Si atunci de ce sa nu introducem criterii de integritate personala si profesionala pentru preoti? Ca de performanta ma abtin sa vorbesc... ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
Dacisule vrei vreo 3 kile de har? Mi-a rămas de la Crăciun.
Cam așa pui tu problema. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 31 May 2013, 19:44) 1. Just. Problema ortodoxiei si a bisericii catolice deopotriva este ca in acest context apare intrebarea: ce rol mai are preotul ca intermediar? Matale ai cumva ceva simpatii (neo)protestante? ![]() Ai primit tu sau altul ca tine sau ca mine harul Sfântului Duh prin vreo altă metodă decât cea lăsată de Mântuitor? Și de la cineva care poate face așa ceva? Știi tu: "în dar ati luat, în dar să dați". |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(DragosP @ 31 May 2013, 22:26) Mie mi-s simpatici multi. Da io unul ortodox m-am nascut si cred ca asa am sa raman pana la sfarsit. Pana la urma teoretic e si mai comod sa fiu ortodox, ca nu-s singur pe lume, fiind intr-o comunitate si, mai ales, in preajma unui preot. Numai ca nu stiu cum naiba se face, da' ma simt ca protestantii: nedand de un preot adevarat (ce-o fi insemnand si asta!), raspunderea ajunge sa fie exclusiv a mea, iar efortul exclusiv personal... This post has been edited by dacis: 31 May 2013, 22:17 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
QUOTE(DragosP @ 31 May 2013, 16:39) @Kato: Dar acei oameni buni de ce-L resping pe Dumnezeu? El care S-a intrupat si S-a jertfit pentru noi? În plus, Mântuitorul a zis: "Nimeni nu ajunge la Tatăl decât prin Mine" și "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața". Toți avem toate datele necesare. Ce facem cu ele nu mai depinde decât de noi. Nu știu cât si dacă știu. Dar altceva decât despre ortodoxie nu prea vreau să comentez prea mult. Nu-l resping, pentru altii Dumnezeu se numeste Allah sau Budha. E doar vorba de interpretare, e acelasi Dumnezeu pentru toti dar fiecare cultura Il intelege si interpreteaza altfel. Sau aici te refereai la atei? |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Nu se referea la atei, se referea la non ortodocsi. Ca deja aud aceeasi tema de parca mi-o spune o moara stricata. Daca nu esti orotdocs, ai belit carasu', esti distribuit la cazane. Singura diferenta e ca ateii stau in cazan 24/7, ceilalti mai sunt scosi din cazan cate o zi prin rotatie ca sa alimenteze focul cu carbuni si motorina.
Dragos, daca ai reusit ceva cu toata cruciada asta de pe forum, ai reusit sa ma convingi ca nu numai pocaitii simt neaparata nevoie sa faca reclama pana la exasperare religiei lor. 1359146174722023.jpg |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(DragosP @ 31 May 2013, 20:59) Coane Dragos,cam aluneci in pacatul trufiei,sau imi pare mie? Asa mult har capeti matale incat sa-ti si prisoseasca? "Har la kil".Pai ce facem coane,negociem haru' pe tejghea ca la aprozar?Nu mai stiu unde am citit,dar imi amintesc faza cand s-o suparat Christi pe negustorii din casa lu' tatane-so, le-o daramat mescioarele si i-o scos afara cu picioare in tur.Ai de grija! Azi mi-o picat sub ochi o abordare mai putin ortodoxa a temei date.Interesant! This post has been edited by marian-j: 1 Jun 2013, 01:03 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 31 May 2013, 23:12) În ultimă instanță chiar așa și este! Efortul este exclusiv personal, un pret (indiferent de cât de "bun" este) nu face decât să te ghideze pe calea îngustă a mântuirii. "Echilibrul" pe acea potecă ți-l ții singur, prin efort exclusiv personal. A, că preotul administrează Sfintele Taine, e altceva. Orice preot hirotonisit (chiar și cel caterisit) are putința în aceeași măsură să o facă. QUOTE(Diac @ 1 Jun 2013, 01:14) QUOTE(bucatzel @ 1 Jun 2013, 01:53) Nu se referea la atei, se referea la non ortodocsi. Ca deja aud aceeasi tema de parca mi-o spune o moara stricata. Acum nici măcar nu m-am referit la non-ortodocși. Voi chiar nu puteți urmări o discuție? După mai mult de 2-3 postări pierdeți firul acțiunii? ![]() Cât despre Allah, Budha și alte asemenea entități "divine", să pui semnul egal între ele și Dumnezeul creștin este dovadă de lipsă crasă de înțelegere la nivel laic a "fenomenului". Și de cunoștințe, din păcate. Și de interes în a afla măcar. Nu mai zic ce înseamnă din alte puncte de vedere că iar îmi iau etichete de habotnic. QUOTE Dragos, daca ai reusit ceva cu toata cruciada asta de pe forum, ai reusit sa ma convingi ca nu numai pocaitii simt neaparata nevoie sa faca reclama pana la exasperare religiei lor. Ei, ce să-ți povestesc! De parcă te forțează cineva să citești ce scriu eu! În plus, am mai zis-o de zeci de ori: eu nu fac reclamă la nimic. Eu doar combat afirmațiile neadevărate. QUOTE(marian-j @ 1 Jun 2013, 01:57) Hai mă nenea, dacă nu pun niște ghilimele nu ești capabil să sesizezi ironia? ![]() @Nenea cu minunile: transformarea, zi de zi, în fiecare lăcaș de cult unde se săvârșește Sfânta Liturghie, a pâinii și vinului în Trupul și Sângele Mântuitorului, bănui că nu se pune, nu? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
"Eu doar combat afirmațiile neadevărate."
Pe ce te bazezi ca numai ce zici talica e adevarat. Esti dogmatic nepoate au hermeneutic. ![]() Oricum sa sari la computador dimneata pe nepisate sa combati ateismul... ![]() Azi am o intalnire ecumenica , un grecocatolic, un catolic, un calvinist un neoprotestant, io ortodox si o dam pe baute. Sa ma duc sau mi se va smulge ciafa dintre gingii si berea din mana si voi fi azvarlit direct in iad. ![]() ![]() PS circumsatnta agravanta : ma duc cu moldobozgo care e crestinata catolicortodox. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
La cit de pacatos esti, poti sa te duci si cu negrii bantu, aia de se inchina la sticla goala de Coca Cola. Oricum ai da-o, tot in iad ajungi. Macar te alegi cu berea.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(DragosP @ 1 Jun 2013, 07:59) Cât despre Allah, Budha și alte asemenea entități "divine", să pui semnul egal între ele și Dumnezeul creștin este dovadă de lipsă crasă de înțelegere la nivel laic a "fenomenului". Și de cunoștințe, din păcate. Și de interes în a afla măcar. Nu mai zic ce înseamnă din alte puncte de vedere că iar îmi iau etichete de habotnic. Pana una alta, cartile de referinta in domeniu o fost scrise si |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
vijelie |
![]()
|
Normal ca iti vine greu, toti cei care nu le cunosc patesc asa.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 19:55 |