despre botez, etc..., topic split
![]() ![]() ![]() |
despre botez, etc..., topic split
bion |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
moderat-ortodocși de dreapta.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Adevaru e ca la 150C cat are temperatura un asfalt la asternere numai despre religie discutam.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Pai asfaltu ala e asa de rar si putin ca mai repede gasesti bucati din crucea Mantuitorului.
![]() De patronii drumarilor romani ortodocsi Sfanta Ciordeala si Preacuvioasa Lene nu zici nimicutza. ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Tre sa crezi nu sa vezi, Tomo.
PS Mai e si Sf. Bitum, mai rar ca Sf. Duh. Cand apare e semn de cheltuiala ![]() This post has been edited by vijelie: 1 Jun 2013, 10:17 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
"Singur impotriva tuturor" nu cred ca-i luat ... n-au avut rapidistii bani.
Lasand glumele cu bau-bau si doamne-doamne la o parte, eu prefer Sfanta libertate. Restul...sunt cam prea multe notiuni "sfinte" prin limbajul religios/bisericesc/ortodox. Zau, in era informatiei... |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
vijelie |
![]()
|
Miliarde de oameni se simt liberi crezand intr-o religie, nu cred ca libertatea se bate cap in cap cu credinta.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bion |
![]()
|
Deci Jiji se simte liber
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
@Bucatzel: problema e destul de ușoară. Ori crezi că Domnul Iisus S-a jertfit pe Cruce pentru noi și atunci restul e can-can si abureală, ori crezi in altceva sau în nimic.
Să crezi în toate e puțin schizo. Reper ce-am zis azi-dimineață (si ce scrie si-n semnătura mea): multe afirmații făcute pe aici de onor preopinentii mei sunt făcute după ureche sau după o logică așa zis umană. Crestinismul nu e logic decât după ce-l înțelegi și-l trăiești (sau măcar încerci). @Venerabile Bion: la vârsta dumitale ar trebui să știi că de la o vârstă încolo nu mai poți dormi prea mult. Și dacă 5 zile pe săptămână mă trezesc la 5:45 apai mă trezesc si celelalte 2 la fel. Și zău dacă e problema cuiva când postez eu. ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(bion @ 1 Jun 2013, 09:49) Ejti sigur ca pretenul ala al tau, calvinistu', a mai intrat in biserica si dupa fericita ocazie a botezului propriu si personal? As fi intrebat la fel si despre dl. neo-, da' nu stiu neo- ce este si m-am gandit ca poate o fi membru al Bisericii sfintilor de butoaiele, damigenele si sticlele de pe urma ![]() Sa aveti o zi fromoasa! ![]() QUOTE(vijelie @ 1 Jun 2013, 11:06) Pai inteleg io unul ca dl Ponta se gandeste adanc si bine la sufletul pacatos al asfaltatorilor. Tocmai ce-am vorbit cu unul din bransa si am aflat ca: 1. lumea s-a cam saturat sa lucreze de pomana, bazandu-se pe promisiunea ferma a guvernului "Voi lucrati, ca o sa va platim noi... odata si-odata"; 2. avand in vedere punctul 1 si dorinta fierbinte a guvernului de a tine sub control deficitul bugetar, de doua saptamani e in concediu, acasa, pe soba, ca aiurea fara bani nu prea poate pleca; 3. mi-a mai spus cat regreta ca se plangea anul trecut pe vremea asta ca lucra luni-vineri 10 ore + 2 sambate pe luna 8 ore. Asa ca in lumea asfaltatorilor e o reculegere generalizata si o deasa invocare a conceptelor si denumirilor divine. Iar unii au ajuns si mai rau, cica: au recitit proclamatia lui Antonescu din '41 si au trecut Prutul si, vazand ca nu-i rost de cafteala s-au apucat de plombat superbele drumuri ale R. Moldova.. QUOTE(DragosP @ 1 Jun 2013, 13:23) ... multe afirmații făcute pe aici de onor preopinentii mei sunt făcute după ureche sau după o logică așa zis umană. Crestinismul nu e logic decât după ce-l înțelegi și-l trăiești (sau măcar încerci). Subscriu. Pot chiar sa accept ca Ortodoxia e matca crestinismului. Intrebarea pe care mi-o pun iarasi este: si totusi, ce are in comun BOR (ca institutie) cu crestinismul ori, daca preferi asa, cu ortodoxia?... ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 1 Jun 2013, 17:07) Asa ca in lumea asfaltatorilor e o reculegere generalizata si o deasa invocare a conceptelor si denumirilor divine. Sunt alături de ei ![]() (și pe vije îl mai încurajez ocazional) 1 Jun 2013, 17:11: QUOTE(dacis @ 1 Jun 2013, 17:07) sau matrița, patternu' This post has been edited by Markos: 1 Jun 2013, 16:11 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(dacis @ 1 Jun 2013, 17:07) Pot chiar sa accept ca Ortodoxia e matca crestinismului. Intrebarea pe care mi-o pun iarasi este: si totusi, ce are in comun BOR (ca institutie) cu crestinismul ori, daca preferi asa, cu ortodoxia?... ![]() Păi întreabă un Staniloaie, un Cleopa, Boca, Papacioc, Steinhart, Anania și pe toți pastratorii și traitorii tradiției ortodoxe romanesti. Și afli sigur răspunsul. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
Cum să-i întrebe?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Era o urare sbtila.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
![]() This post has been edited by Filip: 2 Jun 2013, 07:35 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Sigur e vorba de-o biserica eretica. Da' np, oricum o sa-i bata Dumnezeu.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
Preturile alea-s c-un singur scop: sa aiba $ pt resfintire.
|
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(DragosP @ 1 Jun 2013, 18:07) Bre, oficial o institutie e reprezentata de managementul ei, nu de gica de la scularie care munceste 12 ore in loc de 8 si face 15 cuie si nu 11. Sa zicem ca in BOR consiliul de administratie este Sinodul, iar CEO este IPF. Intrebarea mea este clara: ce fac baietii astia ca sa puna in practica invataturile ortodoxe? Ce fac ei cand alt Gica de scularie al lor (popa intr-un sat, calugar din schit etc.) o ia razna ori, mai grav, ia banutul / terenul / casa vaduvei lipsite de aparare etc.etc.? Vrei sa iti spun ce griji au ei? 1. sa il acopere pe ala in culpa; si 2. sa puna renumele institutiei BOR a adapost. Fac ei ceva sa faca dreptate? Rareori. PS Domnu Dragos, nu mai fa proba ca stii ce-i aia ignoratio elenchi. Io nu vorbeam de ortodoxie, ci de conduita inaltilor ierarhi ai BOR, BOR fiind inteleasa mai ales ca institutie / organizatie. Ca si asta este BOR. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 2 Jun 2013, 09:22) Io nu vorbeam de ortodoxie, ci de conduita inaltilor ierarhi ai BOR, BOR fiind inteleasa mai ales ca institutie / organizatie. Ca si asta este BOR. Ba de aia vorbeai, de BOR. Abia după replica mea ai fost mai specific. Și nici măcar atunci; am serioase îndoieli că toți ierarhii BOR au așa o conduită demnă de dispreț. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Concluzia e ca singura diferenta intre Mollahul Omar si DragosP e ca primul vrea sa casapeasa toti "infidelii". Pana acuma DragosP nu s-a pronuntat in acest sens. Partea buna a lucrurilor e ca e singur, sau ma rog, aproape singur pe forum. In fine, fiecare cu ideile lui.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Nu e singur, dar a ales sa raspunda.
Mollahul Omar si mai cum? |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Markos |
![]()
|
decât Omar.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(maho @ 2 Jun 2013, 08:27) partea scrisa cu majuscule ruleaza chiar ![]() exemplu de popa adevarat ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by kaspersky: 2 Jun 2013, 19:12 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
vijelie |
![]()
|
Ulei da floare nu da rezultate?
Musai da mazline? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE dar pentruca sunteti stapaniti de diavoli nu va i-a frica, dar v-a venii ziua cand ve-ti striga din iad sa vii se ude buzele si nimeni nu va v-a auzi o fi Rodi? This post has been edited by Markos: 2 Jun 2013, 19:23 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 19:51 |