despre botez, etc..., topic split
![]() ![]() ![]() |
despre botez, etc..., topic split
DragosP |
![]()
|
||
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
||
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Se utilizează un harometru și-un duhometru.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sau fiola in termen de valabilitate.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Deci am priceput : ecumenism e naspa, "papistasii" nu e crestini de fapt tot ce nu e crestin ortodox român e rau si femeile sunt de caterinca (asta-i din alt topic). Pe bune? DragosP tu existi cu adevarat?
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Desigur. Dar scriu doar pentru a vă uimi.
Pe de altă parte, firesc, scrierile Sfinților Părinți sunt de porc. Nu trebuie citite, e suficient ce ne închipuim noi. Adică voi. L.E. http://www.scribd.com/doc/33017/Sf-Iustin-...x-i-ecumenismul This post has been edited by DragosP: 4 Jun 2013, 13:39 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
"tot ce nu e crestin ortodox român e rau"
Asta am omis-o, unde scrie ? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Sfintii parinti e tot uameni. Scrie ce vrea ei. La fel ca ziaristii de la hantene. Depinde cine ofera masa si dansul.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
QUOTE(vijelie @ 4 Jun 2013, 13:38) Se intelege din poza din stânga. <span class='edit'>4 Jun 2013, 13:43:</span> QUOTE(DragosP @ 4 Mar 2013, 12:36) Voilà! This post has been edited by Diac: 4 Jun 2013, 13:43 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(DragosP @ 4 Jun 2013, 13:40) Baietii nu citesc cu atentie, decit comenteaza cu patima. Noroc ca nu-s mahomedani, ca le scotea muftiul local comentariile pe nas. In Arabia Saudita nu s-ar duce sa faca ecumenism. This post has been edited by corbex: 4 Jun 2013, 13:44 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
A, da. Si homofob pe deasupra.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Diac |
![]()
|
P-asta chiar am tinut-o minte, ca e colosala!
|
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
vijelie |
![]()
|
Noroc ca au fost putine cuvinte, efortul a fost minim.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Diac |
![]()
|
Prefer carti de hârtie pentru citit. Forumul e un fel de ping-pong.
|
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.234 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DragosP |
![]()
|
Da aia cu ortodoxia română unde am scris-o?
![]() Apropos de ecumenism: |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(vijelie @ 4 Jun 2013, 13:52) Spectacolul lui Banica jr de Craciun ("cea mai mare sarbatoare a crestinatatii", cum il aud spunand din 2003 si lumea il aplauda) nu e si asta o minune ? Daca l-ai rabdat pe Banica jr. an de an, fara exceptie, din 2003 pana in 2012, considera-te deja mantuit. ![]() Daca ai ratat vreun an, de la toamna o iei de la inceput. Tot zece ani. Iar drept canon pentru delasare, frecventezi si zece ani de Hrusca. Unii ar zice cate ceva si de Fuego si Irina, da' ma gandesc ca sarmana doamna ii deja batraioara. ![]() QUOTE(DragosP @ 4 Jun 2013, 14:07) Problema nu e nici ce cred ori spun eu si nici ce spun ortodocsii. Eu doream sa ducem discutia in alta parte. Pe scurt, exista in teoria despre calitatile si defectele discursivitatii un sofism al "rupturii" intre a spune si a face. Tocmai de practicarea cu osardie a acestei sciziuni - pe care unii ar numi-o schizoide - pot fi acuzati cei mai multi dintre ortodocsi. Cat timp discutam cate in luna si in stele si nu acceptam ca mantuirea este telul deplin si final al credinciosului sadea, pierdem vremea. Numai ca pe langa acest tel ce tine de relatia noastra cu lumea de dincolo, parca un crestin autentic ar trebui sa mai si faca cate ceva si pe lumea asta. Chestie cu lejeritate trecuta cu vederea in ortodoxia noastra, nu crezi?!... Din punctul tau de vedere pare ca un Becali (dupa mine un ticalos sadea), in masura in care este sincer si convins de justetea credintei lui, este un exemplu de viata ortodoxa minunata, intrucat credinta lui este si sincera si riguros ortodoxa. Ce mai conteaza faptele lui de pe lumea asta!... This post has been edited by dacis: 4 Jun 2013, 17:11 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 4 Jun 2013, 18:10) Chestie cu lejeritate trecuta cu vederea in ortodoxia noastra, nu crezi?!... Nu, nu cred. Poate trecută cu lejeritate de unii credincioși care-si închipuie că Dumnezeu e mare, bun si iertător cu toată lumea indiferent de cum își trăiește viața. Dar nu de ortodoxie, si-n nici un caz de a noastră.QUOTE Din punctul tau de vedere pare ca un Becali (dupa mine un ticalos sadea), in masura in care este sincer si convins de justetea credintei lui, este un exemplu de viata ortodoxa minunata, intrucat credinta lui este si sincera si riguros ortodoxa. Ce mai conteaza faptele lui de pe lumea asta!... N-am susținut nici o clipă așa ceva. Altceva am zis: indiferent ce a făcut un om datoria crestinului este să-l privească cu dragoste, să-l sprijine si aline pentru că toți suntem făcuți de același Dumnezeu. Compasiune și empatie, de aceea nu pot înțelege cum sunt unii care s-au bucurat sincer când "s-a împușcat" Nastase, care se bucură când mai moare câte un tigan etc. Sau când se iau la ștangă iubiții noștri colegi pe topicul de fotbal. În plus, nu-i datoria mea să judec cu patimă pe nimeni altcineva decât pe mine. La fel despre popii și ierarhii noștri: cătă vreme nu cad si nu propovăduiesc erezii, n-am prea multă treabă cu ei. Are cine sa-i judece. Sunt ei un obstacol în calea mantuirii noastre? Da, dacă devin o obsesie pentru noi. Nu, din contră, dacă luăm de la ei ceea ce este ziditor. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
Stefan cel Mare era un ortodocs sincer' care a ridicat jde bisserici. Totusi, se bucura la fel de sincer cind mai lua cite un git de boier neascultator. Acum o fi in rai? Eu zic ca da, doar e sfint, un exemplu pentru noi. Faptul ca a fost facut sfint de catre popa Luminare nu poa, sa-i scada din merite si sfintenie.
This post has been edited by corbex: 4 Jun 2013, 18:57 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Babaq139QMB2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 408 Joined: 27 November 12 From: Bucuresti ![]() |
Voi ati luat iarba caprei ceva ...
|
--------------------
Dacia
1310
din 1900 Toamna spre vara-sa
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
QUOTE(Diac @ 4 Jun 2013, 13:26) Deci am priceput : ecumenism e naspa, "papistasii" nu e crestini de fapt tot ce nu e crestin ortodox român e rau si femeile sunt de caterinca (asta-i din alt topic). Pe bune? DragosP tu existi cu adevarat? Confirm pozitiv. E frate de cruce cu nasa mea... adica de-ăia de "practica" un "Doamne-ajuta" si cand merg la budă. QUOTE(DragosP @ 4 Jun 2013, 18:01) Nu, nu cred. Poate trecută cu lejeritate de unii credincioși care-si închipuie că Dumnezeu e mare, bun si iertător cu toată lumea indiferent de cum își trăiește viața. Dar nu de ortodoxie, si-n nici un caz de a noastră. N-am susținut nici o clipă așa ceva. Altceva am zis: indiferent ce a făcut un om datoria crestinului este să-l privească cu dragoste, să-l sprijine si aline pentru că toți suntem făcuți de același Dumnezeu. Compasiune și empatie, de aceea nu pot înțelege cum sunt unii care s-au bucurat sincer când "s-a împușcat" Nastase, care se bucură când mai moare câte un tigan etc. Sau când se iau la ștangă iubiții noștri colegi pe topicul de fotbal. În plus, nu-i datoria mea să judec cu patimă pe nimeni altcineva decât pe mine. La fel despre popii și ierarhii noștri: cătă vreme nu cad si nu propovăduiesc erezii, n-am prea multă treabă cu ei. Are cine sa-i judece. Sunt ei un obstacol în calea mantuirii noastre? Da, dacă devin o obsesie pentru noi. Nu, din contră, dacă luăm de la ei ceea ce este ziditor. Gasesti ca e crestin sa-l ajut p-ala de mi-a ciordit stalpii de teava de la vie? Sa-l cinstesc, sa-l iubesc dupa ce m-a amenintat ca-mi da foc la bordei? Tu intelegi ceva din "ortodoxia" ce-o "promovezi"? Cred ca nu. (Fericiti cei saraci cu duhul) Daca totusi pricepi ceva... permite-mi sa ma feresc de dumneata mai abitir decat ma feresc de draq. Te pupă Jean. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
DragosP |
![]()
|
Să te ajute Dumnezeu!
Apropos, știi ce înseamnă "fericiți cei săraci cu duhul"? Și cine și când a zis? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
O talmacire ar putea fi ca saracii vor fi fericiti cu Duhul, ca compensatie pentru nefericirea lumeasca...
Bogatii raman fericiti cu ce au, asteptand sa treaca camila prin urechile acului. (Doua cacofonii, uau... sunt bun or what?) Poate ca BOR ar trebui sa revizuiasca "umpic" dexul ala, ca definitia de acolo ma duce (iar) cu gandul la clipul asta: |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
DragosP |
![]()
|
Nu știu la ce dex te referi dar "sărac cu duhul" înseamnă eliberat de patimi și păcate.
În nici un caz puțin la minte asa cum eronat este folosită expresia. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
QUOTE(volint @ 4 Jun 2013, 19:09) bla, bla.. Tu intelegi ceva din "ortodoxia" ce-o "promovezi"? Cred ca nu. (Fericiti cei saraci cu duhul) bla, bla... QUOTE(DragosP @ 4 Jun 2013, 19:24) Să te ajute Dumnezeu! Apropos, știi ce înseamnă "fericiți cei săraci cu duhul"? Și cine și când a zis? N-am inteles niciodata "ghicitorile" astea. Doar mi se pare ca ti se potriveste citatul asta in contextul dat. Da n-ai raspuns la treaba cu datoria crestinului... Dinte pentru dinte... fri Fecali... Preafericitu-le. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
DragosP |
![]()
|
Ba am răspuns. Mai spun odată: fii binecuvântat!
L.E. Acu, dacă tu ai înțeles că tre să-l iei acasă pe hoț, e treaba ta. Si chiar e crestineste (nu Creștin). Eu n-aș merge până acolo, dar măcar nu i-aș purta sâmbetele. This post has been edited by DragosP: 4 Jun 2013, 20:03 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
Sarac cu duhul e ala care nu duhneste.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
Nu cred, tocmai ce ne-a impartasit ca nasa dumnealui merge la buda plina de evlavie si speranta.
Imposibil sa nu lase duh bogat in baie. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 01:30 |