Lagunengrün A.K.A. Brânză, BMW 325i Touring (E30)
![]() ![]() |
Lagunengrün A.K.A. Brânză, BMW 325i Touring (E30)
Gabryel.GLN |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.839 Joined: 14 December 09 From: Constanța ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Espace V INITIALE PARIS
2016/1.6 dci 160CP
|
|||
Raduchu |
![]()
|
![]() Nu-mi arde becu' Group: Members Posts: 1.453 Joined: 21 April 09 ![]() |
MuciX, esti nebun (in sensul ala bun). Ma bucur sa vad masini trecute de prima tinerete care au o a doua sansa.
Asteptam poze din timpul lucrarilor etc etc, daca se poate, desigur ![]() Dupa ce termini acest proces de "reintinerire" ai de gand sa o tii ca o masina de zi cu zi? |
--------------------
Renault 25 '86
2 x Volkswagen Passat
'08 Highline '10 R-Line There is a light somewhere, it may not be much, but it beats the darkness!
Rage, rage against the dying of the light! 500.000 km and counting. |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Vor mai fi poze, pe masura ce se desfasoara lucrarea.
Cat despre folosit... Chiar ieri vorbeam cu cineva ca nu stiu daca o sa ma mai indur sa o scot iarna, sau pe vreme naspa. Baietii care lucreaza la ea spun ca intretinuta corect, nu ar trebui sa puna probleme cativa ani, mai ales daca se fac verificari inainte si dupa intrarea in sezonul rece. Pe de o parte nu m-as indura nici sa o tin de bibelou si sa nu ma pot bucura de ea. Ramane de vazut. Ramane, cum am mai zis si faptul ca vor creste exponential costurile de exploatare, odata cu trecerea timpului, vor fi piese tot mai putine. Valoare prea mare nu cred ca va avea, nu va fi o piesa de colectie. Vorbim totusi de o masina care si-a trait viata "din plin", care are de aratat 370k kmp si care cu putin noroc nu se va opri aici. Pe langa asta, e clar ca nu mai e o masina "originala", fiind reconditionata si mai ales ca nu va mai ramane nimic pe ea "la vopsea originala". Pe langa asta, mai e si Estate, varianta de caroserie care cel putin pe la noi, nu e foarte apreciata. Chiar la spalatorie comentau baietii pe sub mustati ca nici mortul nu l-ar cara cu ea. ![]() Asadar, daca va avea vreodata o valoare mare, o va avea pentru mine, ceea ce oricum este arhisuficient. Ma opresc aici, daca ma "starnesti" as putea vorbi/scrie ore in sir, despre ea, fara sa ma repet. ![]() 7 Jul 2015, 17:56: S-a demontat botul. Multa, multa rugina. Poze This post has been edited by MuciX: 7 Jul 2015, 16:56 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.467 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(MuciX @ 7 Jul 2015, 08:50) Poate ar fi o idee sa te reorientezi spre sablat pentru curatare. Ca sincer, deja incepe sa se cam tot adune. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Nu zici tu rau, dar sper sa nu ajung acolo. Ar creste destul de mult pretul.
Momentan sa se dea jos tot sa avem privire de ansamblu. |
--------------------
-
-
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu cred ca o termina pana incepe luna august.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.467 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Stii care-i faza nasoala cu pretul?
Daca-i mai mult de lucru decat au estimat initial, se pot intampla 2 lucruri a. discuta cu tine si-ti cer mai mult b. ramane acelasi pret. in al doilea caz, fie lucreaza in pierdere, fie de mantuiala, fie ti-au trantit un pret initial sa aiba de unde sa jongleze de-astea. Iar de sablat, il mentionam ca tu macar ai o tabla care ar supravietui intreaga operatiunii ![]() In ailalta ordine de idei, ar trebui sa te pui sa vezi de produsele de la fertan de care ti-am scris ieri pe mail. Sau poate gasesti ceva echivalenti mai pe-aproape. L.E. Cam tot ce-ti zic is pareri personale + carca de ce-am citit pe net incercand sa-mi fac un plan de bataie pentru cand m-oi apuca de troscoleta mea. Incerc sa nu zic prostii, da' nici eu nu stiu la unele minuni ce-i marketing, si care-i efectul real. This post has been edited by bucatzel: 7 Jul 2015, 22:59 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Ziceau ăștia la o emisiune cu mașini ca în anii '70-'80 se folosea un metal de slabă calitate, în mare parte obținut din reciclări (fier vechi). Meteahna probabil s-a perpetuat și în anii '90. Cică d-aia ruginesc conservele ca dracu. Bine, n-as băga mana-n foc pentru vreo conserva fabricată în zilele noastre.
Rugina e cel mai mare dușman. Spor la luptă, eu personal n-as avea atata răbdare și dare de mâna. Pe de altă parte ești tânăr, acum e vremea sa-ti faci damblalele. Peste câțiva ani o să te lipești de-un f și asta este. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
bucatzel |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
MuciX |
![]()
|
Daca m-as apuca sa o galvanizez acum, pe langa dublarea pretului, nu risc sa indoi caroseria? Intreb si eu ca nu stiu
![]() Poate ne explica 'nea kum, ca el e metalurgist. Auzisem de un nenea care a galvanizat un IMS pe la valcea, dar care a dat o caciula de bani. In fine, avem poza asta in care se vede ca s-a verifica interiorul caroseriei. In afara de absenta tratamentului nu e nimic ingrijorator acolo, tabla e curata inauntru, ceea ce e bine. Dane mi-ar placea si un F, dar ala e alta mancare de peste. Dupa cum am zis, pentru mine sunt destul de multi bani si astept ca rezultatele sa fie pe masura efortului. Din pacate eu nu prea am timp sa umblu pe la ea, pentru ca trebuie sa muncesc sa am bani sa dau meseriasilor ![]() S-a discutat si posibilitatea modificarii pretului, dar mai mult prin prisma descoperirii de piese ce trebuie inlocuite. LE nu am intrebat ce produse vor folosi pentru pasivizarea ruginei, o sa ii intreb. Citisem de fertan&friends ca sunt destul de mult efecte de marketing. Unul am vazut chiar ca se face ca o "pojghtita" de "perlandez" ( ![]() PS Pe langa toate astea, am noroc de un suport puternic din partea consoartei. Este si ea la fel de entuziasmata ca mine sa vada lucrarea terminata. In service a dus-o ea, pentru ca eu eram retinut la serviciu si era ultima zi de RCA, deci a condus-o ultima, i-am promis ca va fi si prima care o va conduce. Singura ei problema e statura, ca nu prea ajunge sa calce ambreiajul pana la capat ![]() ![]() This post has been edited by MuciX: 8 Jul 2015, 05:23 |
--------------------
-
-
|
|
bucatzel |
![]()
|
QUOTE(MuciX @ 8 Jul 2015, 05:16) Sorry, egzprimare defecta. Ma refeream ca troscoletele mai noi, precum a lu' domnu' danut, actualmente in proprietatea lu' domnu' doftore beneficiaza de asemenea tratament din fabrica. Si de aia rezista mai bine la cancer, nu doar tabla. Cat de indoit caroseria, asa am mai cetit si eu. Ala cu IMS-ul, era cu IMS-ul. Oricum, tu stii cel mai clar ce-i acolo, pozele distorsioneaza situatia. Referitor la ce folosesc baietii ca pasivizant, io zic sa te documentezi referitor la el. Ce am mentionat eu mai sus contine acid tanic, si ala se ocupa de munca grea la pasivizare. vezi aci. Si astia bat si dezbat treaba destul de mult. http://vwforum.ro/topic/98990-tratament-anticoroziv/ |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pentru problema rugina exista o solutie numita inhibitor de rugina fabricata de Rubson sub denumirea Frameto......se aplica usor chiar si direct pe rugina fara sa smilgheruiesti/polisezi.
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 8 Jul 2015, 00:02) Banui ca si adaugarea galvanizarii caroseriei in tot procesul de productie o avut ceva de zis. Pe la pemfeuri cam cand o inceput sa faca asa ceva? Din ce zic băieții pe net, probabil mai târziu, ca la e30 nu-i galvanizată. În schimb pot sa-ti dau exempel de veveuri/skode care n-au 10 ani dar sunt șvaițer, cu galvanizarea lor cu tot. Nici nu vreau să mă gândesc cum vor fi astea peste încă 15 ani, probabil mai rău ca e30-urile de acum. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
MuciX |
![]()
|
Ma asteptam sa zici asta doftore.
![]() Ce-i drept, un risc exista si unul chiar mare. This post has been edited by MuciX: 8 Jul 2015, 09:23 |
--------------------
-
-
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
Asa am patit si eu la E34, dar era mult mai putin ruginita ca a ta. Am dus-o la vopsit si am rasuflat usurat, gata, e problema lor. Dupa care ma sunau, am mai gasit rugina si acolo si acolo. Bun, se face. Dar si la parbriz si acolo si acolo. Buun. Se face...Am luat-o tot ii lipsea ceva parca, stiam eu pe unde avusese rugina si nu mai aveam incredere in ea. Cand peste un an a reaparut rugina, decizia de a o vinde nu a fost greu de luat. Daca ramane un varf de ac de rugina, o sa reapara.
|
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
MuciX |
![]()
|
Da, inca imi amintesc, mi-ai mai zis asta. Stiu ca ist tanpit, dar ce se intampla totusi cu toate proiectele pe care le vad pe net? Masini in care s-au bagat infinit mai multi bani? Chiar asa, sunt degeaba lucrarile astea?
Cei care lucreaza la ea mi-au spus ca vor face toate eforturile necesare pentru a se asigura ca nu va reveni rugina prea curand. De acord, chimia e chimie, indiferent de visurile noastre. Voi avea si garantie, pe langa asta, intentionez sa o verific periodic, tocmai pentru a preintampina eventualele probleme pe partea asta. |
--------------------
-
-
|
|
bucatzel |
![]()
|
E o mica diferenta intre o masina de zi cu zi, si una de bibelou. prima n-are de ales in zilele cu ploiaie, ninsoare, whatever. cheie si drum...
In plus, cu o vopsire ultra paranoica, tratamente anti-rugina, si atata amar de ceara de cavitati incat sa te intrebe si preafericitul daniel daca n-o vinzi, intarzai destul de mult procesul. DEci nu-i dracu chiar atat de negru... e gri ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
O faci masina de vreme buna, si-ti mai iei o consumabila pt iarna..toamna ii dai cu ceara, sealent si la garaj.
Apropo, in Germania masinile se duc frumos toamna la dealer la service si se dau cu ceara pe dedesubt, dureaza 5 minute totul, ca s-o protejeze de sarea asta coroziva, la noi am sunat peste tot, nu se face, si cand am gasit a fost pretul cam mare.. |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
MuciX |
![]()
|
Cateva
QUOTE(MuciX @ 7 Jul 2015, 09:50) noi. Destul de afectata traversa de jos a tragerului fata. S-ar putea sa fie nevoie sa il reconstruim. In rest, partea din spate e in stare mai buna, desi nu e lipsita de zone care au nevoie de atentie. Am intrebat de produsele de pasivizare a ruginii, e o marca italiana, urmeaza sa revina cu numele. This post has been edited by MuciX: 10 Jul 2015, 12:52 |
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
Din ce vad, ai atacat problema la timp. In 2-3 ani era numa' buna de ... multa tabla si sudura, eventual.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Ce rabdare ai...pasiune nu gluma!
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
MuciX |
![]()
|
Sa fim intelesi, masina e dusa la niste baieti. Eu, in afara de sarit cu banul si emis pretentii, nu prea am contributie.
Planul era sa o desfac eu, sa o duc "goala" la tinichgiu i vopsitor si sa o pun la loc dupa. Din pacate lipsa de spatiu si de timp, m-au impins catre solutia asta. Mi-ar fi placut sa fac eu asta, dar nu este cazul. Baietii care lucreaza la ea sunt de nota 20, fac maximul posibil sa recupereze tot ce e de recuperat de pe ea. Pana acum, nu s-a distrus nimic, in afara de cateva suruburi la care nu a umblat nimeni in ultimii 24 de ani. |
--------------------
-
-
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
In compartimentul motor se vor intampla ceva schimbari?
This post has been edited by UXE: 10 Jul 2015, 14:52 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
MuciX |
![]()
|
Ce schimbari? Se va curata totul, vor revopsi carterul si capacul chiulasei. Schimb de fluide. Nu crec ca voi schimba distributia, are 2 ani si sub 15k kmp.
Te referi la ciuning? In niciun caz. Planuiesc un schimb de fise si capac distribuitor, dar nu acum. L.E. si mai sper sa fac odata si A\C-ul. Nu stiu daca am spus, dar suportul compresorului era unul confectionat in regie proprie si nu aveam cum sa pun cureaua. Eu nu stiu cum au reusit aia, acum 2 ani sa o puna... in fine. Am luat un compresor SHcanou, suport si toate suruburile noi, curea si filtru dezumidificator. undeva la vreo 700 lei toata afacerea. L.L.E Am mai urcat niste poze azi. Luni se dau jos motorul si cutia. Clapeta de acceleratie este foarte murdara, eu nu m-am gandit niciodata la filtrul epurator. Se va schimba si ala la reasamblare. Sistemul audio are tweetere si pe spate, eu nu stiam asta. Ciudat pozitionate, probabil doftoru si danut, au ceva de obiectat ![]() Gandindu-ma la planul de a folosi un HU de pe Logan 2, m-am intrebat daca va merge si nu cumva e codat prin softul masinii... Ca alternativa, mi-a picat pe asta, care cred ca e mai potrivit. This post has been edited by MuciX: 11 Jul 2015, 13:57 |
--------------------
-
-
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.064 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Te lovisi la cap? Ia dom'le un HU capabil, Alpine/Pioneer/Kenwood si gata. Tot ce ai enumerat acolo sunt pocnitori.
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
MuciX |
![]()
|
N-ai vazut ma ca arata ca niste avioane? In plus, nu imi trebuie un HU performant, imi trebuie ceva care sa isi faca treaba. Nu sunt ahtiat dupa muzica in masina, mai ales intr-asta.
Point and case. ![]() This post has been edited by MuciX: 11 Jul 2015, 14:53 |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cel mai important e cum arata in bord la astfel de masina, si multe arata ca nuca in perete, dar Kienzle-ul ala arata 'de acolo'. Chiar nu ai nevoie de fitze si performanta, sa acopere aiurea sunetul motorului.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
MuciX |
![]()
|
Pentru ca tara arde si baba-si face buzele, am vorbit sa iau jantele astea maine. Sunt toate 4, au fost echipare OEM pentru modelul asta de masina, daca starea e ca in poze sunt multumit. Vin cu 4 anvelope de iarna, in dimensiunea corecta. Eu am deja 2 noi, iar celelalte 2 nu sunt pereche dupa pana de la munte. Poate aleg macar 2 din astea.
Daca imi plac si le iau pe astea, le vand pe cele pe 14 pe care le am acum, ca nu prea imi placeau. Pe astea dau 350 de lei, par sa merite. 11334249_648625601947859_3870951325314748999_o.jpg ( Size: 260.01k ) Number of downloads: 320 11289466_648625618614524_4315594274422369733_o.jpg ( Size: 299.8k ) Number of downloads: 333 This post has been edited by MuciX: 11 Jul 2015, 17:05 |
--------------------
-
-
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.064 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 11:26 |