probleme ambreiaj, zgomot, patinare, inlocuire, piese necesare
![]() ![]() ![]() |
probleme ambreiaj, zgomot, patinare, inlocuire, piese necesare
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Mi-am schimbat kitul ambreiaj , sunt un om fericit , acum merge cu degetelul mic apasat
![]() ![]() Kitul vechi avea rulmentul cu uzaj mare , placa de presiune mai mergea , dar se vedea ca este decalibrat ( dintii erau defazati ) , iar discul mai mergea , dar aluneca . Cel vechi m-a tinut 56.000 km , sper sa tina si asta tot atat ! Nu am dat jos motorul , ci doar putea fata pe partea stanga si am departat cutia , a durat cam 2 ore jumate , nebunie la cabluri si zona bateriei , dar a iesit bine si sunt multumit . Cablul de ambreiaj era gripat pe interior si era cam pe duca , camasa , in zona de la pedala , astfel incat ma consider norocos . Daca aveti intrebari ... va astept ! ![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Cam in ce hal ai folosit ambreiajul original de a crapat la 56.000km?
Stiu ca la taximetristi crapa pe la 80.000km. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
adicorbos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 720 Joined: 3 December 07 From: brasov ![]() |
fratilor, eu am solenza de 6 luni, am facut cu ea 30000Km in acest timp, acu` masina are 60000Km si nu am avut probleme cu ambreiaju
|
--------------------
dacia
solenza
rapsodie 2003
- bv 87 car
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Presupunand ca nu are defecte de fabricatie, ar trebui sa tina mai mult de 60.000km.
Daca tu ii dai a 2-a cu scart sau o tii numai la 4000rpm la plecarea de pe loc se duce ambreiajul rapid. Deci are o mare legatura cu stilul de condus. Cand crapa placa, atunci e chestie de noroc sau ghinion. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
ScoRpiO |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 6 August 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 3 Dec 2007, 15:14) Mi-am schimbat kitul ambreiaj , sunt un om fericit , acum merge cu degetelul mic apasat ![]() ![]() ce kit de ambreiaj ai pus in loc? tot valeo piese de origine, sau altceva? |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2003 1.6 16V
- - ScoRpiO
____________________________________ Posesor de Renault Megane Bicorp 2.1 |
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
iti patina ambreiajul de l-ai schimbat ? sau asa preventiv ?
ce kit ai pus ? orgine ? |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 3 Dec 2007, 16:50) Cam in ce hal ai folosit ambreiajul original de a crapat la 56.000km? Stiu ca la taximetristi crapa pe la 80.000km. NU consider ca omor masina , desi conduc sportiv . Ambreiajul nu a cedat de tot dar pedala era f tare . La altii a cedat mult mai devreme si la mine a tinut mai mult pt ca la 27.500 am slabit pedala si am reglat-o dupa piciorul meu , altfel pe la 35.000 pica sigur . Patina numai daca turam tare , se intarea cu cat mergeam mai mult si era mai cald motorul , facea zgomotul enervant ... Rulmentul era uzat ( desi eu nu stau cu piciorul pe pedala , nici macar pe frana ) , placa de presiune era cam decalibrata la dinti , iar discul cam uzat si destul de lucios . Mi-am pus kit Renault , made in France , iar restul de preturi ... le gasiti la topicul de piese . Probabil ca tinea pe la 70 - 75.000 , dar oare ma riscam sa merg pe la munte sau la departare si sa-mi crape ??? Si distributia la fel , tinea , dar riscul creste f mult dupa ce depasesti un numit nr de kilometrii . Cablul de ambreiaj era primul care ceda si odata ce l-am vazut pe asta am continuat inlocuirea pieselor cu inima impacata ca nu am aruncat banii degeaba . Acum mi-e drag sa schimb vitezele si se simte ca are mai multa viata in demaraj , desi trebuie sa astept sa se mai rodeze si distributia si curelele ca si pe alea le-am schimbat si parca merge mai infranat motorul decat inainte . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
iahim |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 13 July 04 From: Lugoj ![]() |
Salut, legat de ambreiaj, am cautat pe forum (si nu am gasit in mod explicit) urmatoarea informatie : cum iti dai seama din timp daca ambreiajul este uzat si ar fi bine sa-l schimbi ?
Am citit ceva de genul : frana de mana trasa, bagi I-a si vezi daca patineaza. Asta poate fi un indiciu, dar poate fi si un reglaj incorect. Si apoi daca patineaza in halul asta inseamna ca deja trebuia schimbat cu ceva timp in urma. Sa nu uit, am SLZ din Aprilie 2004, aprox 41.000km, am reglat ambreiajul la 29mm inca din primele luni si sa bat in lemn ![]() ![]() |
-------------------- |
|
nh1980ro |
![]()
|
Daca e reglat corect si nu faci burn-out cu ea, poti sa stai linistit la 41.000km.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
zmouzy lucian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 27 May 07 ![]() |
salut am solenza pe taxi ambreajul meu are acum 150mii si masina merge ca nebuna numa benzina sa ii mai dai stiu taximeristi care au 350cu super nove si nu se plang nu stiu ce stil de condus aveti schumaharilor ce sunteti si terminatori de dacii
|
--------------------
dacia
solenza&logan1.6
2004&2006 laureat
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
taximetrist in ce oras?
|
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
vali78vali |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 26 April 06 ![]() |
60400, a crapat si ambreiajul meu
Am inteles ca cele de la VALEO nu sunt prea stralucite dar stiti ce am observat azi? Am fost la un magazin sa ma interesez de preturi si ce credeti ca am vazut Kit Valeo (placa, disc si rulment) 330 lei iar cand am desfacut o cutie marca Renault in care era un disc..... mare mirare am avut. Tot Valeo numai discul. la 310 lei, deci mai cumparam si firma aveti idee cam cat e mana de lucru pt. schimbarea ambreiajului? Masina am luat-o de la 45K si avea zgomotul de diesel Sa vedem acum dupa ce o duc la doctor daca se mai aude Sunt norocos cred ca mi-a crapat la 60k nu??? Multa bafta tuturor |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004
-
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
totodex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 6 December 06 From: Brasov ![]() |
buna eu sunt din am o solenza din 2003 cu 84.000 de km si acum 4.000 de km a incepuat sa trepideze masina, am reglat ambreiajul mai jos si acum merge destul de ok am fost la sicaro brasov si a zis ca schimbarea ambreiajul costa doar 800 lei ce sa fac sa mai astept sau sa-l schimb .
|
--------------------
dacia
Duster 4X4
SL Plus 2017
|
|
ursul_martinica |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 6 December 07 ![]() |
Salut!Aceeasi buba am avut-o si eu(printre multe altele)..daca iti merge ok asa cum zici tu zic eu ca nu e cazul sa te alarmezi.Atunci cand incepe sa patineze sa iti faci probleme si sa te scarpini de ceva bani..pana atunci drumuri bune!
|
--------------------
Dacia
Logan
2004
- B 559 ANA ''M-am certat si cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat''. (Gigi Becali)
|
|
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
Unui prieten de-al meu ii cloncanea ceva pe la ambreiaj cand calca pedala, s-a dus la dacia service si stupoare... a fost informat ca cel putin rulmentul este bulit, dar il va costa 1470 schimbarea kitului (900ron kitul Valeo + 570ron manopera).
Asa ca s-a dus la alt service (privat) cu kit valeo cumparat de la magazin (320 ron) a mai platit manopera 180ron, si a scapat in total cu 33% fata de pretul de la Dacia service. Frumos nu? O singura chestie: kitul cumparat de el era pentru Logan 1.4. Dar a mers si la SLZ. Iar rulmentul lui era intr-adevar fisurat, cum ziceau aia de la dacia. |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
ador13 - eu stiam ca e cel putin alt rulment !
Piesele de origine sau cele Valeo sunt aceleasi , difera doar ambalajul si garantia , precum si PRETUL . QUOTE(nh1980ro @ 20 Dec 2007, 11:52) Pai la 41.000 da , dar la 60.000 daca e f tare pedala nu mai poti sa stai . Oare doar burn-out-ul sa omoare ambreiajul ? ![]() QUOTE(zmouzy lucian @ 15 Mar 2008, 20:08) salut am solenza pe taxi ambreajul meu are acum 150mii si masina merge ca nebuna numa benzina sa ii mai dai stiu taximeristi care au 350cu super nove si nu se plang nu stiu ce stil de condus aveti schumaharilor ce sunteti si terminatori de dacii Eu personal nu cred ca in acei 150.000 km nu s-a schimbat cel putin o data ambreiajul , iar cei 350.000 km ... sunt si eu pescar pe bune , dar vanator ca tine ... inca nu am ajuns . E normal ca ambreiajul pe DSN sa tina dublu , dar multe masini pica cu totul dupa jumatate din acei km ... Numai la masinile "din afara" care merg mult intre localitati nu au probleme cu ambreiajul ca alea au uzaj minim . Dar sa mergi 150.000 NUMAI in Bucuresti ... parerea mea e ca nu e posibil . Stim si noi cum merg taximetristii si cum incurca circulatia si cum parcheaza si opresc pe unde le vine , cum nu dau semnal si-ti sar in fata si cum te fura la bani , ... asa ca ce simt pt ei numai invidie ca stiu sa mearga bine cu ambreiajul nu simt . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
razvan solenza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 6 April 08 ![]() |
93562 km si merge ca nou nu patineaza dar se aude clantanitul ca la diesel
|
--------------------
ARO dacia
10,4 solenza 1,4 mpi scala
2004
- bh o4 frb
|
|
myx |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 11 December 05 ![]() |
Cred ca e randul sa-l schimb si eu. Deocamdata mai am demaraj, dar cum trec de 2500 de ture in sus, motorul se tureaza, zgomotul creste, dar viteza creste mult mai putin. Ambreiajul e reglat la maxim.
Ce spuneti, trebuie schimbat nu? Masina are 60k, si distributia am facut-o cu putin timp in urma. |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
|
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Ce inseamna reglat la maxim? Daca ai demaraj si dupa 2500 de ture patineaza cred ca este reglat prost adica prea strans sau prea slabit .Incearca sa-l reglezi undeva la 27 - 30 mm.
20 May 2008, 18:17: QUOTE(razvan solenza @ 15 May 2008, 22:42) Razvan, incearca sa faci si un reglaj de culbutori. Eu asa am scapat de zgomotul de diesel definitiv. This post has been edited by Brambus: 20 May 2008, 17:17 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
ianacosti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 6 August 07 From: Brasov-Campulung AG ![]() |
Problema mea este urmatoarea:
Am cumparat acum 2 zile o solenza cu 38800 km. Pedala ambreiajului tinea foarte sus si am reglat-o eu la 30 mm (ea era la 40). Acum tine la jumatate, ambreiajul merge bine nu patineaza, dar la scimbarea vitezelor cand ambreiez sau debreiez se aude un cloncanit. Acelasi cloncanit se aude si cand accelerez sau iau piciorul de pe acceleratie motorul fiind putin subturat. Mai sus am citit ca ar fi de la rulmentul de presiune dar am citit si topicul despre cloncanit si tot nu sunt lamurit. Mentionez ca atunci cand masina sta pe loc, pe liber, cu pedala ambreiajului neapasata se aude si la mine rontaitul la rulmentul de presiune. Daca calc pedala tace. Ce nu mai stiu eu e daca facea asa pana sa reglez ambreiajul (parca cand am facut probe nu facea) A, ambreiajul era reglat la 40 din fabrica. Daca ma poate ajuta cineva ar fi super, ca dupa ce am citit aici mi-e si frica sa mai merg cu masina. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2005
- BV 78 EDM SEAT TOLEDO NH 1.2 TSI 105 CP 2014
EX. DACIA SOLENZA 2005 |
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca acest cloncanit se aude cand ridici piciorul brusc de pe pedala si masina este bruscata, este normal pt.ca este acel joc la diferrential.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
ianacosti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 6 August 07 From: Brasov-Campulung AG ![]() |
Multumesc!
Am citit si eu ca ar fi de la diferential, dar solenza de la firma are 48000km si nu are nimic. A mea ma enerveaza ca face asa. O sa incerc atunci sa ridic mai lent piciorul. Eu ma gandeam sa reglez din nou ambreiajul la 40 mm. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2005
- BV 78 EDM SEAT TOLEDO NH 1.2 TSI 105 CP 2014
EX. DACIA SOLENZA 2005 |
|
Brambus |
![]()
|
Acum si in functie de uzura kitului sau a oricarei componente(disc,placa,rulment) acest reglaj la 30 mm poate sa fie deficitar. Incearca sa reglezi undeva la 27 -28mm.si vezi daca se comporta la fel.
Mai exista posibilitatea sa aiba suruburi slabite de la suporti cutie, motor, bucsa levier schimbator. Oricum daca ai luat masina de curand iti recomand sa faci o vizita la service si sa verifice cap coada masina. Bafta This post has been edited by Brambus: 6 Jun 2008, 12:59 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
diliu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 11 March 08 From: bucuresti ![]() |
ma bate gandu sa imi cumpar o solenza ..... dar cu cat citesc mai mult ..... cu atat ma sperii mai tare ......
|
--------------------
Dacia
1310
1989 / TLX
- B-15-VWF
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai nu mai citi, sau citeste la Logan despre problemele tehnice sau Hyundai...
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
nusadann |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 4 February 07 ![]() |
Buna ziua ,
Dacia Solenza , 51.000 km , ambreiajul nu patineaza dar pedala este mai tare la apasare . Acum 2 zile am facut drive test cu Sandero si pedala era foarte moale in comparatie cu pedala mea. Atunci am inceput sa imi pun intrebari si am ajuns pe acest topic. Sa fie un semn rau aceasta intarire a ambreiajului ? |
--------------------
Sandero
1,6 MPI
2011
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Nu, asa e ea.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 10:08 |