probleme ambreiaj, zgomot, patinare, inlocuire, piese necesare
![]() ![]() ![]() |
probleme ambreiaj, zgomot, patinare, inlocuire, piese necesare
alexandrusiri |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 830 Joined: 18 December 07 From: iasi ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Lodgy 1.5 dci 107 cp
2013
- IS-54-SIR
|
|||
hong5 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 15 February 09 From: fetesti,ialomita ![]() |
zi si tu cit a costat chitul plus manopera...
7 Mar 2009, 22:39: am 40k si inca nu imi face probleme ambreiajul,mentionez ca am confort din 2004 si inca nu am avut probleme cu ea... in fine nici nu a fost calarita prea mult...dar ma interesa cam cit ai dat ca e ceva mai de actualitate This post has been edited by hong5: 7 Mar 2009, 21:39 |
--------------------
solenta
confort
2004
|
|
alexandrusiri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 830 Joined: 18 December 07 From: iasi ![]() |
pe chit am dat 270 lei,iar manopera a fost undeva pe la 400 lei.dar daca te interesezi si mai cauti poate gasesti mai ieftin.la mine a fost asa de mult pt ca ecanicul a preferat sa dea tot motorul jos si sa schimbe kitul.din cate am inteles mai e o metoda dar cica ar fi mult mai grea.kitul de ambreiaj a fost valeo.
|
--------------------
dacia
Lodgy 1.5 dci 107 cp
2013
- IS-54-SIR
|
|
narcys |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 18 December 06 ![]() |
salutare la toata lumea.....am si eu o solenza din 2004 scala....86.000 km. Am si eu o problema, aseara veneam spre casa si am luat o groapa dupa care accelerez motorul se tureaza dar nu prinde viteza, de pe loc am demaraj dar dupaceea merge foarte incet la turatii mari. trebe sa schimb amreiajul sau se poate regla?
|
--------------------
dacia
solenza
scala 2003
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Nu cumva i-ai lovit catalizatorul? Verifica-l! Ambreiajul nu te lasa deodata ci da semne treptat. Fa-i testul cu urcatul bordurii: daca o urca perpendicular si cu ambele roti in acelasi timp, ambreiajul este bun.
E 2003 sau 2004 ? Daca ma uit la semnatura, vad anul 2003, iar la km aceia si poate nereglat corect, ar cam fi semn de duca. |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
narcys |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 18 December 06 ![]() |
catalizatorul nu aveam cum sa il lovesc ca am dat cu roata in groapa nu a atins pe dedesupt, o sa incerc la bordura sa vad...ms..... apropo in talon scrie 2004 dar nu mai stiu unde am citit ca e din 2003 in vreo carte a ei:) ms de sfat;)
8 Mar 2009, 21:48: am fost sa verific asa la bordura si nu am putut urca bordura:( maine merg la service cu ea.. This post has been edited by narcys: 8 Mar 2009, 20:48 |
--------------------
dacia
solenza
scala 2003
|
|
AleXuTzU_Tau |
![]()
|
![]() ReCharGe Group: Members Posts: 321 Joined: 18 January 08 From: HoNoLuLu ![]() |
QUOTE(alexandrusiri @ 7 Mar 2009, 18:49) salutare.am schimbat azi kitul de ambreiaj si a inceput sa imi fluiere in treapta a 5-a.de la ce crede-ti ca ar putea fi.incepe sa fluiere cam de pe la 80 km in sus si numai in treapta a 5-a.inainte de a schimba kitul nu facea nici un zgomot.nu suiera nu nimic. in legatura cu povestea ta....am patito si eu sa imi fluiere in treapta 5-a si imi fluiera si akm.......eu cand am patito prima oara a fost din cauza ca ramasesem fara ulei in cutia de viteze....si akm treb sa completez ca fluiera iar.......bafta |
--------------------
Monster TrucK
Solenza Clima
2222
- B-03-FGO Ma Dau In Barci Si Tu Nu Vezi Asta
|
|
alexandrusiri |
![]()
|
salutare.la mine nu mai fluiera.am citit pe aici pe forum si am vazut ca daca e inchisa recircularea aerului,adica sa nu intre aer in masina ar putea sa fluiere.am deschis recirculare si nu mai fluiera.ulei in cutie am.deci nu stiu .si-a revenit singura.dupa ce am mai mers cu ea am inchis din nou recircularea si nu mai fluiera nici cu ea inchisa.nu stiu ce sa zic,dar sunt bucuros ca merge bine.merci pt raspuns.
|
--------------------
dacia
Lodgy 1.5 dci 107 cp
2013
- IS-54-SIR
|
|
AleXuTzU_Tau |
![]()
|
![]() ReCharGe Group: Members Posts: 321 Joined: 18 January 08 From: HoNoLuLu ![]() |
n-ai petru ce....bafta
|
--------------------
Monster TrucK
Solenza Clima
2222
- B-03-FGO Ma Dau In Barci Si Tu Nu Vezi Asta
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
sigur era de la reciculare.
Fluiera doar la anumite viteze, cand vantul bate intr-un anume mod. Poate de aia nu ai mai sesizat. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
La mine nu a fluierat niciodata recircularea , in nici o pozitie , cum spuneti voi , nici cu filtrul schimbat , nici cu el murdar ... Mai repede de la oglinzi / paravant sa auziti acel fluierat ...
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Si mie mi s-a parut ciudat cu recircularea asta. Dar am incercat cu ea ON / OFF si exact asa aparea / disparea. Deci de aici era...
Hai ca aici e topic despre ambreiaj. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
Am schimbat si eu ambreiajul la 66.000 km.
Simptome: s-a ingreunat brusc apasarea pedalei + carait la schimbarea in marsarier, a 1-a si a 2-a. Nu a trecut nici testul bordurii ![]() Costuri: 1. kit ambreiaj Valeo - 350 ron 2. Manopera - 350 ron 3. 1 L ulei Mobil pt. cutia de viteza - 50 ron TOTAL: 750 RON Ce nu-mi place: nu mai trage ca inainte, parca are un lag la accelerare This post has been edited by ador13: 6 Apr 2009, 12:26 |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
Valman |
![]()
|
![]() B, C, CE, D Group: Members Posts: 267 Joined: 10 April 09 ![]() |
Vin si eu doar c-o remarca mai degraba statistica. Sunt unul dintre fericitii carora nu le suna ambreiajul a Diesel (la Solenza care o am acum). La precedenta suna la cald. Ar fi interesant un poll pt a vedea cam ce procent din posesori, au remarcat acest zgomot la masinile lor.
This post has been edited by Valman: 30 Apr 2009, 19:59 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala Valvoline : "Different engines have different needs."
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
Am constatat ca de la un timp, cand accelerez mai brusc, se tureaza mult si dupa cateva secunde scad turatiile si incepe sa traga cum trebuie. Adica, ma deplasez cu viteza mica in treapta 2 si cand dau sa maresc viteza, se accelereaza in gol si apoi prinde. Asta e semn de ambreiaj dus?
Se poate regla, adica sa mai strang ambreiajul? |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai incearca sa mai desfaci putin piulitele de la cablul de ambreiaj. Daca tot nu prinde bine inseamna ca s-a uzat discul.
Cati km are masina? |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
bun, deci sa mai desfac putin piulitele de la cablul de ambreiaj, adica sa mai cobor putin pedala....asta o sa fie consecinta ,nu? Ambreiajul imi itne foarte sus, chiar daca ating putin pedala, debraiaza si patineaza....
Bun, masina nu stiu cati km are. Scria la bord 36 de mii, dar dupa ce am schimbat placutele de frana , am constatat ca cele de pe ea erau Fermit , iar discurile aveau o bavura de peste 1mm.....deci poate are 136 de mii...... |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai daca placutele n-au fost de origine, ti-au mancat discurile, pentru ca unele sunt mai tari.
In principiu e posibil ca pedala sa fie prea sus si sa-ti nu-ti mai prinda discul bine. Daca mai desfaci putin piulitele, pedala o sa ramana la fel, dar furca lasa discul sa cupleze complet. Daca masina are 136.000, mai ales facuti in oras, poti sa vezi dupa uzura pedalelor. Dar daca are 136k atunci se explica uzura ambreiajului. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
augustin87r |
![]()
|
Uzura pedalelor, dar nici ala nu a fost prost si a schimbat cauciucurile alea.Pedala de acceleratie nu pare uzata....Masina arata impecabil motorul merge super....Volanul nu pare uzat si nici maciulia de la schimbator, chiar nu e uzata deloc. De curiozitate , m-am urcat in mai multe taxiuri Solenza si am vazut ca maciulia tinde sa fie foarte lucioasa la peste 100mii km , de asemenea volanul........
Nu stiu ce sa mai inteleg...cert e ca nu are 36 de mii cu cat am luat-o eu, dar nici catastrofa nu e....Nu m-a lasat nimic (in afara de ambreiaj) ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Au fost cazuri cand ambreiajele de Solenza au picat la 20.000 de km cand masinile erau inca in garantie.
Cauta kit LUK. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
nh1980ro |
![]()
|
La 20.000km de obicei crapa placa de presiune, dar discul nu se uzeaza.
Se poate uza atat de repede doar daca patinezi foarte mult ambreiajul sau daca e reglat prost si nu cupleaza complet. @augustin87r Intai incearca sa mai slabesti cablul. Daca nu merge inseamna ca s-a uzat discul si va trebui sa schimbi tot kitul. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
subscriu si eu la problema ambreiajului. masina are 96.000 si weekendul asta a patinat in trepte superioare (3,4,5) undeva in regimul de 3000 de turatii (patina pana la 4000 apoi prindea iar).
kitul original e de 180, dar am inteles ca se poate pune si de 200. ce kituri recomandati? ma gandeam la ceva produse cu profil mai sportiv, care sa suporte o eventuala putere marita a motorului. Mersi. |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Cred ca trebuie sa schimbi si volanta si costurile cresc.
Mai bine pui kit de origine si ai si garantie. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
augustin87r |
![]()
|
Cum adica chitul original e de 180. Ce inseamna 180?
AM sa caut kit LUK, daca asa ziceti ca e mai bine....Ala LUK unde e facut? |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Diametrul discului de ambreiaj...
|
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
augustin87r |
![]()
|
In cazul acesta am sa pun dimensiunea originala ca eu nu sunt adeptul masinilor tunate pt ca se strica repede.....am vazut cu ochii mei ce face tuningul si la motociclete si la masini: o reactie in lant la cedarea pieselor.........
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
la mine s a intarit pedala si caraie in marsarier.bordura o urca...,dar tine foarte sus ,si se aude zgomotul de diesel.are 72000km.sunt semne de obosire?se poate face ceva sa fie pedala mai moale?
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai poate ti s-a gripat cablul de ambreiaj.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
augustin87r |
![]()
|
Am schimbat si eu ieri kit-ul de ambreiaj si cablul. V-am pus poze ca sa vedeti cum arata. Erau tocite si niturile, desi mai avea ceva santuri......Placa de presiune avea bavura cum au discurile de frana uzate....Rulmentul de presiune avea joc vizibil (se misca cu mana ).........
Nu imi vine nici acum sa cred ce moale e pedala , parca e hidraulica. Stiu pe cineva care are Skoda cumparata noua si are pedala moale si el mi-a zis ca e ceva in neregula cu a mea, dar eu tot insistam ca asa e pedala la astea cu cablu : tare.....Uite ca avea dreptate omul..... Merge altfel acum, ca o masina noua, e foarte comod totul , Totusi , de ce se intareste pedala cand se uzeaza discul? LE. vad ca nu merge acum site-ul unde pun eu pozele...poate mai tarziu... Lik-ul http://www.mypicx.com/05272009/ambreiaj/ 27 May 2009, 14:15: http://www.mypicx.com/05272009/fs/ This post has been edited by augustin87r: 27 May 2009, 13:15 |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Da' l-ai prajit rau de tot ca altfel nu-mi explic cum l-ai adus in starea aia cu bucati smulse din el si placa uzata in halul ala.
In general, pe piesele din kit-urile Valeo scrie marca, dar pe discul tau nu vad sa scrie nimic. Nu este kit-ul original? Cati kilometri are masina? As pune si eu niste poze cu ambreiajul berlinei trecut de mult de 100.000 de kilometri, dar sa nu fiu off-topic. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:54 |