Pro sau contra guvernării USD
![]() ![]() ![]() |
Pro sau contra guvernării USD
corbex |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Publicat la: 12.10.2012 20:30 Ultima actualizare: 13.10.2012 00:2
badie cam asta scrie la articolul ala. ps daca e publicat in 2014 si vorbeste la viitor despre 2013/2014..... e grav, f grav. pps. da niste date/articole cu "au fost" gasesti, ca de astea cu se va face ........ ![]() This post has been edited by b76bgaarh: 27 Feb 2014, 16:15 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Faru' din Iasi se referea la împrumuturile Romaniei de la Troica FMI-BM-UE si ne-a povestit ca dupa 2011 ne-am împrumutat mai vartos de la ei, fata de 2009-2011. Ah, daca am înteles eu gresit si s-a referit la împrumuturile de toate felurile ale Romaniei de dupa 2011, îmi cer scuze. Dar o asemenea comparatie n-ar avea niciun sens, am compara mere cu pere.
Si mai e un aspect: împrumuturile de la Troica din perioada de glorie 2009-2011 au devenit scadente începand cu 2012, cu un trend anual ascendent (maximul va fi în 2015, parca). E firesc ca statul sa se împrumute în continuare, ca n-are de unde produce atata amar de banet. Dar una e sa te împrumuti de la Troica într-o perioada de rahat maxim, si alta e sa te împrumuti de pe pietele de capital (situatia actuala) în principal pentru a returna banii la Troica. Mult mai relevanta ar fi prezentarea evolutiei datoriei externe, începand cu 2008. Parerea mea. This post has been edited by Markos: 27 Feb 2014, 16:23 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai e simplu in 2008, datoria era vreo 15-16 % din pib,nea base boc au dus-o la sfarsitul lui 2011 la vreo 32-33% din pib iar acum e vreo 35%....ma refer la datoriile guvernamentale nu si la cele private.
oricum romanika are una dintre cele mai mici datorii din ieuropa....nu e nici o tragedie daca datoria ar creste la 60-70% daca in acelasi timp s-ar dubla pib-ul, tragic a fost ce au facut nea base boc - au dublat datoria si in acelasi timp au redus pib-ul cu vreo 10-15% daca luam in calcul si inflatia. This post has been edited by tony-s: 27 Feb 2014, 16:36 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ponta: În acest an, Guvernul nu introduce nici taxa de solidaritate, nici impozitul diferențiat. Nu vrem să schimbăm sistemul fiscal
O fi bine, o fi rau ? ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Markos @ 27 Feb 2014, 16:16) Faru' din Iasi se referea la împrumuturile Romaniei de la Troica FMI-BM-UE si ne-a povestit ca dupa 2011 ne-am împrumutat mai vartos de la ei, fata de 2009-2011. Ah, daca am înteles eu gresit si s-a referit la împrumuturile de toate felurile ale Romaniei de dupa 2011, îmi cer scuze. Dar o asemenea comparatie n-ar avea niciun sens, am compara mere cu pere. Interpretezi perfect eronat! Oi avea io multe defecte, dar chiar asa "tanpit" nu-s! Si geaba zici tu de comparat mere cu pere!... Banii imprumutati sunt bani imprumutati. Adica trebuie restituiti, sunt purtatori de dobanda etc. Noi am ajuns la FMI pen'ca in sase luni ajungeam in incapacitate de plata, chiar daca Geoana sustinea in februarie 2009 altceva. Cat priveste banii imprumutati dupa aceea (dupa acordul din 2009) de la FMI, m-as bucura sa avem numai imprumuturi de-astea. ![]() Asa ca io ma refeream la faptul ca, indiferent de sursa banilor, Romania s-a imprumutat efectiv mult mai mult dupa acordul cu FMI-ul, adica mult mai mult de 20 de mlrd EUR. Uite, de ex., am luat aproape 20 mlrd. EUR numai in ianuarie 2014 si nimeni nu s-a buricat prea tare. Dar na, imprumuturile alea mari din ultimele 15-20 de luni au fost facute de frumosul si performantul guvern Ponta, nu de infamul guvern PDL (ca in 2009 pesedeii din guvern erau invizibili!... ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Geona din postura de bagator de seama prevedea nu stiu ce...da' ce ne facem cu nea base boc pogea care din posturile de presedinte,prim ministru si ministru de finante pana pe la jumatatea lui 2009 visau cresteri economice de 2-3% si aveau bugetul construit ca atare....ca sa nu mai zic de campania electorala a lui nea base de la sfarsitul lui 2009.
This post has been edited by tony-s: 27 Feb 2014, 16:47 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Scrii degeaba. Si da, amesteci mere cu pere, împrumuri disperate pentru ca ajunsesem în rahat (aproape de incapacitate de plata, cum bine ai zis) cu împrumuturi (si) pentru a returna scadente generate acum 4-5 ani. Pentru tine e tot una, conform principiului economic daciotic de mare finete "Banii imprumutati sunt bani imprumutati". Motivul nu conteaza.
Ia si studiaza 2013 si explica-mi unde-i cresterea aia exploziva a datoriei. Ca mie-mi pare într-o usoara scadere. 27 Feb 2014, 16:48: QUOTE(dacis @ 27 Feb 2014, 16:34) Asta a fost mai rapid This post has been edited by Markos: 27 Feb 2014, 16:48 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Bre, lasa-l usor, poate gaseste vreo exceptie de neconstitutionaliate in ce priveste acoperirea datoriei private a bancilor de catre Guvern prin imprumuturi la Troika...
![]() |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
tony-s |
![]()
|
Nu se pune, nea base si-a reevaluat declaratia, mai ales la alegerile din 2009 cand se jura ca nu vor fi reduceri de salarii si pensii.
|
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Markos @ 27 Feb 2014, 16:44) Scrii degeaba. Si da, amesteci mere cu pere, împrumuri disperate pentru ca ajunsesem în rahat (aproape de incapacitate de plata, cum bine ai zis) cu împrumuturi (si) pentru a returna scadente generate acum 4-5 ani Ejti belea. Si in 2009 trebuia sa restituim imprumuturi la 3-5-... x ani ajunse la scadenta, ca si anul trecut, ca si anul asta etc.. Problema in 2009 a fost dubla: 1. pietele ori nu ne imprumutau, ori o faceau la dobanzi imense (=peste 7-8%); 2. din semestrul II 2008 incasarile bugetare nu mai dovedeau sa acopere cheltuielile de functionare a statului. Stii tu altceva? |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Ce zice Isarescu : http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...-scazut-0-5.htm
Un tampit, doar spusese clar Basescu ca n-avem nevoie de vreun imprumut de la FMI... ![]() This post has been edited by vercingetorix: 27 Feb 2014, 16:59 |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
Andrei C. |
![]()
|
![]() Utilizator de diacritice Group: Members Posts: 87 Joined: 19 January 10 From: Timișoara ![]() |
Oare ce se va întâmpla când se hotărăsc băncile/cei ce dau împrumuturile să scoată toate aceste țări la licitație pentru a recupera banii?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.2 16V
Laureate, 2010
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 27 Feb 2014, 16:53) Problema in 2009 a fost dubla: 1. pietele ori nu ne imprumutau, ori o faceau la dobanzi imense (=peste 7-8%); 2. din semestrul II 2008 incasarile bugetare nu mai dovedeau sa acopere cheltuielile de functionare a statului. Stii tu altceva? Cred ca am mentionat de la început ca n-am contestat criza si efectele ei. Ca le-am simtit toti. Insa nici nu mananc rahat cu polonicul ![]() This post has been edited by Markos: 27 Feb 2014, 17:23 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
ady, a citit din linkurile puse de Badia Corbex.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(ady77 @ 27 Feb 2014, 17:59) Ihi. Nici mie nu mi-a venit sa cred, asa ca m-am mai uitat o data. Scrisesem 1,2+2USD si am cetit 20 USD. Evident, melearde. Pana pe 15 ianuarie imprumutaseram deja 1,2 mlrd (lei + EUR) + cele doua emisiuni de obligatiuni in USD, de cate 1 mlrd fiecare (total, ambele, 1,47 mlrd EUR), de underezulta aprox 2,7 mlrd EUR. In ianuarie, dupa 14-15, au mai fost niste emisiuni de obligatiuni pe termene mai scurte, pe care nu le-am mai luat in calcul. se pot gasi usor la MinFin |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Deci o diferență mica, de 17,3 mld euro, dar ce contează la banii noștri.
|
--------------------
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(ady77 @ 27 Feb 2014, 18:24) Pai vezi. oricum, mai scade macar 1-2 melearde, ca suma de care iti ziceam era contractata pana pe 9 ianuarie (pe 15-16 ianuarie fusese comunicata public). Daca vrei sa vezi cum au crescut sumele imprumutate leu cu leu in ianuarie 2014, be my guest. vezi de cauta rezultate licitatii! Io am fost curios sa vad cum stam in februarie: pana acu trei zile situatia era cam asa (emisiune cu emisiune): 800+800+100+500+500+1200+200+600+600=5300 milioane LEI! Adica un 1,2 mlrd EUR in trei saptamani din februarie, care-i o luna usurica pentru buget: incasari maricele, cheltuieli mititele. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
vijelie |
![]()
|
Pot sa trec la a 3-a doza de Bex ?
Adica vreau sa stiu daca am ramas in urma. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(corbex @ 27 Feb 2014, 14:54) Autorii au trecut macar pe la 300 de km de cineva care sa fi trait evenimentele? N-am nevoie de informatii trunchiate sau denaturate. Am avut imprejur destui care au vazut cu ochii lor si au simtit pe pielea lor. N-ai ce sa-mi spui despre subiect. Nici tu, nici altcineva. Spune drept il aveai pe poza de grup la absolvire la Baneasa . Sub poza scria tov. diriginte /gradu. ![]() Iar v-a dat ordin de atac la baioneta ? Sezi bland , in ultima vreme parca erai mai rezonabil acu iar ti-au pusa amfetamina in Corega. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 27 Feb 2014, 18:30) Pai vezi. oricum, mai scade macar 1-2 melearde, ca suma de care iti ziceam era contractata pana pe 9 ianuarie (pe 15-16 ianuarie fusese comunicata public). Daca vrei sa vezi cum au crescut sumele imprumutate leu cu leu in ianuarie 2014, be my guest. vezi de cauta rezultate licitatii! Mai scad ca nu scad de la mine, dar sa aruncam asa cu petarde, nu e bine domnu' daci-s, nu e bine. Tu socotesti datoria cum socoteste domnu' tony-s mortii americani din Vietnam ![]() |
--------------------
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 27 Feb 2014, 18:30) Io am fost curios sa vad cum stam in februarie: pana acu trei zile situatia era cam asa (emisiune cu emisiune): 800+800+100+500+500+1200+200+600+600=5300 milioane LEI! Adica un 1,2 mlrd EUR in trei saptamani din februarie, care-i o luna usurica pentru buget: incasari maricele, cheltuieli mititele. Te-ai uitat măcar de curiozitate și cam cât e serviciul datoriei externe al României, pe termen scurt? Vezi că ți-am pus link de la benereu cu datele pt 2013. Ar fi 31,2 miliarde, deci pe la o medie lunară de 2,6 miliarde. Iepuroi. De ce atât de mult? Nu știu ![]() Că acoperi 60, 70 sau 80% din sumă recurgând la alte împrumuturi (mai convenabile decât cele de-acum 4-5 ani), mi se pare normal, n-are România de unde să scoată 2,6 miliarde lunar. Poate peste 10 ani va reuși performanța asta. Sau 20. Da' tu aduni cacontabilul 800 și cu 600 și cu ce mai găsești prin ziare și cam atât. Interpretare financiară zero. Parcă ești casier la supermarchet. This post has been edited by Markos: 27 Feb 2014, 20:02 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(ady77 @ 27 Feb 2014, 14:16) Aaa, ala la care apelam la colegii de forum sa caute medicamente pentru Stefan desi la TV aparea ala de la CNAS si imi spunea ca nu e criza a citostaticelor? De statul asta vorbesti? Ma scuzatz ca intervin, da' operatia copilului ai facut-o cumva la Viena? Ca nu mai retiu minte... Parca ziceai ceva ca te-a ajutat dumnezeu si s-a intors doctoru' din concediu si ca nu ti-a luat nici un ban pe operatie... Retiu io minte eronat? ![]() <span class='edit'>27 Feb 2014, 19:38:</span> QUOTE(ady77 @ 27 Feb 2014, 14:16) Stii cat m-a costat aranjarea clasei pregatitoare? Pentru ca in clasa I sa il mute in alta clasa si sa o luam de la capat? De statul asta vorbesti? Daca ai fost fraier si-ai dat? Cin' te-a pus? Da-ti si tu copilu' la o alta scoala, emigreaza la copitala. Ba nu, stai. Ca acolo e si mai pe fata. Cum zicea aia? Sistem balcanic? ![]() Acu' pe bune: io nu am dat la scoala nimic pentru amenajari/varuieli/termopane/AC-uri. Singura cheltuiala la care am pus noi parintii banii a fost sa cumparam un PC si o imprimanta pentru clasa. Care a ramas la clasa si a fost folosit strict pentru copii. Deci nu e de vina statu' ca va jupoaie pe voi o directoare/invatatoare care nu stie a se gospodari. 27 Feb 2014, 19:43: QUOTE(b76bgaarh @ 27 Feb 2014, 15:42) Oooooo... finețuri! ![]() This post has been edited by kum: 27 Feb 2014, 19:43 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(kum @ 27 Feb 2014, 19:35) Ma scuzatz ca intervin, da' operatia copilului ai facut-o cumva la Viena? Ca nu mai retiu minte... Parca ziceai ceva ca te-a ajutat dumnezeu si s-a intors doctoru' din concediu si ca nu ti-a luat nici un ban pe operatie... Retiu io minte eronat? ![]() Faptul ca nu mi-a luat bani pe operatie e cu siguranta meritul lui Boc/Base, ca ei reprezentau statul atunci. Acelasi stat care daca nu aveam bani de RMN nu mai ajungea la operatie. Pun punct aici discutiei pe acest subiect ca nu conteaza banii, important e ca Stefan bine. |
--------------------
|
vijelie |
![]()
|
La fel si statul.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(ady77 @ 27 Feb 2014, 19:49) Faptul ca nu mi-a luat bani pe operatie e cu siguranta meritul lui Boc/Base, ca ei reprezentau statul atunci. Acelasi stat care daca nu aveam bani de RMN nu mai ajungea la operatie. Pun punct aici discutiei pe acest subiect ca nu conteaza banii, important e ca Stefan bine. OK. Hai sa vorbim de tine: unde ai fost internat dupa accident? Intr-o clinica privata? Tu ai idee cat costa o zi de spitalizare? Imi place ca ne batem cucu de statu' asta asa zdrentaros cum e el, da' la o adica toti recurgem la facilitatile oferite de "stat". Si imi pare mie ca matale ai recurs mai mult decat media (nu ca ai fi vrut, doamne fereste). Dar cand beneficiezi (asa "fragmentat" cum zici ca ai beneficiat) de statu' asta si apoi vii si te plangi a statu' sax, poate ar fi bine sa incerci sa iti rezolvi problemele in privat. Ipocrizia la romani... This post has been edited by kum: 27 Feb 2014, 19:58 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Topicuri politice ca ciupercile dupa ploaie. Desi asta e deja patat cu sange, de pe 17.11.2014 se aplica sanctiuni celor ce nu pot sa respecte niste reguli de baza.
Pe scurt: -vorbeste decent -ataca idei cu argumente -nu ataca persoane (mai ales colegi de pe forum, dar nu numai) |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 10:20 |