Pro sau contra guvernării USD
![]() ![]() ![]() |
Pro sau contra guvernării USD
paul_p |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
|
||
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Nu am folosit cuvantul aerian (daca la asta te referi) cu sensul din DEX de transparent, diafan, gingaș, vaporos. L-am folosit cu sensul de necunoscator.
Dupa cum am zis in postul anterior, ori faci misto si te faci ca nu pricepi, ori chiar esti total necunoscator. Ca nu se poate sa spui ca legea trebuia sa enumere explicit toate categoriile care nu pot angaja zilieri. Mai ales ca ti-am aratat si documentul acela de la ANAF. Si daca tot ai glumit pe seama cositului ierbii, sa te vedem cum faci cu meseriasii atunci cand iti renovezi casa sau apartamentul. Bine, daca esti un mogul adevarat, iti permiti sa angajezi o firma de constructii, si scapi de probleme. Interesanta insa tactica simpatizantilor PSD de a deturna atentia catre nimicuri. Dupa atata vorbaraie s-a uitat si subiectul de la care s-a plecat, si anume ca guvernul a dat o lege care nu mai permite persoanelor fizice sa angajeze zilieri pentru diverse munci. Ca persoana fizica, nu mai ai voie sa tocmesti un zugrav ca sa-ti renovezi bucataria. Ori iti faci firma, ori apelezi la o firma. Altfel risti sa platesti o amenda de 6000 de lei, daca te toarna vreun vecin amabil. This post has been edited by paul_p: 30 Jun 2014, 02:20 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(paul_p @ 30 Jun 2014, 02:24) Astia fiindMarkos??? ![]() PS Paulica, in rest tu cam ai dreptate in povestea cu zilierii! Este modalitatea indirecta prin care guvernul vrea sa aduca la suprafata mai ales meseriasii care lucreaza / renoveaza in constructii si alte servicii. PS Meseriasii astia or putea presta activitati de voluntariat? Ca le faci un contract de voluntar si dupa aia... adio si by-by! ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Meseriasii aia carora le plangeti de mila ar putea sa-si faca un PFA si cu asta basta.
Vrem sa traim ca "afara" dar ne comportam ca "inauntru", dar avem pretentii. Si tipam ca nu sunt bani de sanatate, somaj, pensii. Daca toata lumea ar contribui corect, ar fi ceva mai bine, cred. |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Chem pe unul sa-mi sparga o juma' de caruta de lemne. umblu o saptamina pe la primarie sa fac acte si declaratii la care nu ma pricep? In calitate de taran abia am invatat sa pun stampila pe pesede. Mai mult nu-mi trebuie.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
In lumea reala, dupa ce zilierul cu pfa iti sparge caruta de lemne iti da o chitanta/factura reprezentand contravaloarea prestatiei.
Mai departe, tu iti pui lemnele in magazie iar el la sfarsit de trimestru merge sa-si depuna declaratia de venituri. Asa se intampla in tarile unde apa calda curge permanent, fara program. Dar la noi apa calda, mai ales vara, este intrerupta pentru revizie. De aceea unii joaca pe Forex iar altii se caca in dosul curtii tinandu-se de un bat. |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
*In lumea reala, dupa ce zilierul cu pfa iti sparge caruta de lemne iti da o chitanta/factura reprezentand contravaloarea prestatiei.*
io sunt convins ca habar nu ai in ce lume traiesti....... sunt oameni analfabeti care nu au nici o scoala, la limita de jos a saraciei, si tu vrei sa-si faca pfa ca sa poata duce gunoiul??? si dupa aia sa se duca sa-si declare veniturile? ![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(paul_p @ 30 Jun 2014, 02:24) Interesanta insa tactica simpatizantilor PSD de a deturna atentia catre nimicuri. Dupa atata vorbaraie s-a uitat si subiectul de la care s-a plecat, si anume ca guvernul a dat o lege care nu mai permite persoanelor fizice sa angajeze zilieri pentru diverse munci. Ca persoana fizica, nu mai ai voie sa tocmesti un zugrav ca sa-ti renovezi bucataria. Ori iti faci firma, ori apelezi la o firma. Altfel risti sa platesti o amenda de 6000 de lei, daca te toarna vreun vecin amabil. Nu mai fi necajit ca lumea a inteles ce vrei sa transmiti, chiar daca tu simti nevoia sa reiei pe fiecare pagina. ![]() A..daca cine nu e de acord cu tine e simpatizant PSD, poti sa o iei ca pe un alint daca iti zic puiut de pedelist? ![]() This post has been edited by Dan73: 30 Jun 2014, 10:26 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
De ce "puiuț"? Îmi pare destul de bine dezvoltat.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu inteleg de ce a fost nevoia de adresa aia de la DGFP Galati. E inutila. In estul tarii nimeni nu munceste ziua sau cu ziua. Poata lumea e la poarta pe banca, la seminte. Se mai munceste noaptea, prin poiatele vecinilor.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vercingetorix |
![]()
|
QUOTE(kato @ 30 Jun 2014, 10:10) sunt oameni analfabeti care nu au nici o scoala, la limita de jos a saraciei, si tu vrei sa-si faca pfa ca sa poata duce gunoiul??? si dupa aia sa se duca sa-si declare veniturile? ![]() Exact ce spuneam, hai mai bine sa ramanem asa cum suntem. Muncim de azi pe maine, fara hartii, nu vom avea o pensie, nici asigurare de sanatate, nimic-nimic. Spargem bomboane agricole pe banca in fata casei si spunem la nesfarsit ca in tara asta nu se poate face nimic. Noroc ca avem venitul minim garantat si mai vin alegeri, mai o pomana, mai o galeata... |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
corbex |
![]()
|
Am inteles, pensia le-o plateste feseneul din impozitul pe zilier
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Se-nvarte roata, peste cativa ani revine pedeleul la putere si le trebuie si lor de-o telegondola, de-un teren de fotbal... Ah, wait, pedeleul nu mai exista!
![]() |
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
nu ai inteles nimic galule la faza asta, dar asta nu mira pe nimeni... in conditiile in care la aia care muncesc cu acte in regula si salariul net e undeva la 640 ron, ce pensie o sa aiba? ce va putea face cu ea? vor mai ajunge la pensie multi avand in vedere ca varsta de pensionare are un trend ascendent? fata de ala are a muncit pentru un blid de mancare si o rufa nu o sa fie mare diferenta....
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(vercingetorix @ 30 Jun 2014, 09:43) Meseriasii aia carora le plangeti de mila ar putea sa-si faca un PFA si cu asta basta. Vrem sa traim ca "afara" dar ne comportam ca "inauntru", dar avem pretentii. Si tipam ca nu sunt bani de sanatate, somaj, pensii. Daca toata lumea ar contribui corect, ar fi ceva mai bine, cred. ![]() Imi place că altminteri ne lamentăm ca nu se face nimic in legatura cu evaziunea dar când se ia cea mai mica masura ne dam loviti! Da frate, "vrei o tara ca afara" atunci plăteste impozitele ca afara! Oarecum on tipic, in weekend am constatat cu stupoare ca se poate elibera bon fiscal si la un magazin de tara! ![]() |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Manuel |
![]()
|
Pai cine a taiat pensiile astea de care vorbesti, mai kato? Cine le-a impozitat si cas-at de-a adus oamenii in pragul disperarii? Stii cati oameni si-au pus streangul de gat din cauza criminalilor astora? Acuma v-ati gasit si voi sa le plangeti de mila.
|
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
vercingetorix |
![]()
|
Culmea e ca inteleg mai bine ca multi de pe aici ce inseamna sa muncesti o viata intreaga fara acte si la batranete sa stai cu mana intinsa la altii...
Am rude si vecini la tara in situatia asta. Nu vrei sa stii cum mor unii cu zile ca nu au bani de un tratament simplu pentru tensiunea arteriala... Zici ca 640 de ron sunt o suma mica. Corect, nu e cine stie, dar tot e mai mult decat nimic. Cine isi cauta de munca si e bun in ceea ce face nu moare de foame, zic eu. This post has been edited by vercingetorix: 30 Jun 2014, 11:38 |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
corbex |
![]()
|
@Garett: inainte sa pui impozite noi, n-ar trebui sa te ocupi de incasarea celor vechi?
Poate cineva sa se uite peste gardul fiecarei gospodarii sa vada cine respecta si cine nu, legea? E punerea in practica a legii suficient de simpla sa nu-i bage in sperieti pe oamenii aia? E usor de zis "sa fie ca afara". Afara au alta infrastructura, alta birocratie. This post has been edited by corbex: 30 Jun 2014, 11:40 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
Faci contract de prestari servicii pe firma pentru renovare bucatarie cu plata la sfarsit.
Vine oricine de la primarie, ii arati contractul si le arati usa. Dupa ce se termina contractul lucrarea, il rupeti amandoi si gata. Sau il lasi pe 200 lei si iti da chitanta. This post has been edited by dizzy: 30 Jun 2014, 12:44 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
corbex |
![]()
|
Contractul ala mai trebuie si inregistrat. La Cotetzul de Munca si la Fisc. Adica vreo 2-3 zile de umblat pentru nefericitul iubitor de legalitate. Dupa aia se duce iar, cu impozitul in mina. Nea' Dumitru n-are de unde si nici nu stie de platile online. Poate n-are nici suport logistic, in judetul lui.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
kato |
![]()
|
QUOTE(Manuel @ 30 Jun 2014, 12:33) Pai cine a taiat pensiile astea de care vorbesti, mai kato? Cine le-a impozitat si cas-at de-a adus oamenii in pragul disperarii? Stii cati oameni si-au pus streangul de gat din cauza criminalilor astora? Acuma v-ati gasit si voi sa le plangeti de mila. alo nenea, reciteste te rog! io ziceam de cei care muncesc legal, pe 640 ron! ce pensie vor avea? in alta ordine de idei cati oameni si-au pus streangul, da si tu o statistica, in link, ceva. QUOTE(vercingetorix @ 30 Jun 2014, 12:36) Culmea e ca inteleg mai bine ca multi de pe aici ce inseamna sa muncesti o viata intreaga fara acte si la batranete sa stai cu mana intinsa la altii... Am rude si vecini la tara in situatia asta. Nu vrei sa stii cum mor unii cu zile ca nu au bani de un tratament simplu pentru tensiunea arteriala... Zici ca 640 de ron sunt o suma mica. Corect, nu e cine stie, dar tot e mai mult decat nimic. Cine isi cauta de munca si e bun in ceea ce face nu moare de foame, zic eu. zic ca 640 e salariul actual pentru foarte multi, pensia va fi mult mai mica! sa nu uitam ca in cazul de fata vorbim de zilieri, nu de cei care fac lucrari de personal calificat la negru. garett, la tara sunt o gramada de munci la care se face claca, pe principiul vin sa te ajut, vii si ma ajuti. vine controlul incepe sa amendeze ca legea nu e respectata, ca aia de pe bucata nu au contract. adica daca ma prinde controlul de la itm ca-mi ajut socri prin curte ori la camp, primesc amenda, ca sunt acoperiti de lege! |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
Ca o furca-n cap nu stii tu sa-i dai controlului.
Adica daca vine frate-miu si ma ajuta sa montam un tablou, trebuie sa-mi taie chitanta? Un cadru legal trebuie sa existe pentru plata zilierilor, asta e clar. Dar sa nu fie un cadru tampit. This post has been edited by dizzy: 30 Jun 2014, 12:47 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(kato @ 30 Jun 2014, 13:44) garett, la tara sunt o gramada de munci la care se face claca, pe principiul vin sa te ajut, vii si ma ajuti. vine controlul incepe sa amendeze ca legea nu e respectata, ca aia de pe bucata nu au contract. adica daca ma prinde controlul de la itm ca-mi ajut socri prin curte ori la camp, primesc amenda, ca sunt acoperiti de lege! Pai si pana acum cum era? Te trecea pe tine in registrul zilierilor si platea impozit? ca sa nu ia amenda? |
--------------------
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Manuel |
![]()
|
Nu ma aburi cu linkurile, stii foarte bine ca e adevarat. Erau pline stirile la tv cu astfel de cazuri. Chiar nu merita sa-mi pierd timpul, voi oricum o tineti pe-a voastra.
|
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Topicuri politice ca ciupercile dupa ploaie. Desi asta e deja patat cu sange, de pe 17.11.2014 se aplica sanctiuni celor ce nu pot sa respecte niste reguli de baza.
Pe scurt: -vorbeste decent -ataca idei cu argumente -nu ataca persoane (mai ales colegi de pe forum, dar nu numai) |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 11:08 |