Pro sau contra guvernării USD
![]() ![]() ![]() |
Pro sau contra guvernării USD
kato |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
|
||
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|||
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(dacis @ 30 Jun 2014, 06:33) QUOTE(Dan73 @ 30 Jun 2014, 11:24) Imi cer scuze ca m-a luat valul catalogarilor. M-am molipsit si eu de la unii coforumisti, gen Dan 73, Vercingetorix, cel cu mwe base, de a-i inregimenta intr-un partid pe partenerii de discutie. Eu am spus doar ca o lege pare a fi imbecila, si amicii au si sarit cu partidele. QUOTE(vercingetorix @ 30 Jun 2014, 10:27) In lumea reala, dupa ce zilierul cu pfa iti sparge caruta de lemne iti da o chitanta/factura reprezentand contravaloarea prestatiei. In unele situatii se poate, dar in foarte multe nu se poate. Mai ales la tara, nu poti sa-l pui pe un amarat sa-si faca PFA si sa-si tina 1001 de acte, doar pentru a putea taia din când in când lemne prin sat pentru o ciorba si un pachet de tigari. QUOTE(dizzy @ 30 Jun 2014, 13:30) Faci contract de prestari servicii pe firma pentru renovare bucatarie cu plata la sfarsit. Vine oricine de la primarie, ii arati contractul si le arati usa. Dupa ce se termina contractul lucrarea, il rupeti amandoi si gata. Sau il lasi pe 200 lei si iti da chitanta. Problema nu e când lucrarile sunt facute de o firma, ci când e vorba de o persoana fizica oarecare. Nu are de unde sa-ti dea nici contract si nici chitanta. This post has been edited by paul_p: 30 Jun 2014, 12:59 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(paul_p @ 30 Jun 2014, 13:58) Mai ales la tara, nu poti sa-l pui pe un amarat sa-si faca PFA si sa-si tina 1001 de acte, doar pentru a putea taia din când in când lemne prin sat pentru o ciorba si un pachet de tigari. Corect. Dar ai vreo statistica legata de cate persoane fizice au tinut la tara registrul zilierilor? Ca tare as fi curios sa o vad. PS. Dupa cum ti-am mai zis, si maiestrii tai de la PDL au dat legea initial doar pentru persoane juridice. Nu te-am vazut atunci murind de grija alora de la tara ![]() |
--------------------
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
erai ocupat cu *mwe base* si tineai ochii inchisi!
![]() |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(ady77 @ 30 Jun 2014, 14:07) Corect. Dar ai vreo statistica legata de cate persoane fizice au tinut la tara registrul zilierilor? Ca tare as fi curios sa o vad. PS. Dupa cum ti-am mai zis, si maiestrii tai de la PDL au dat legea initial doar pentru persoane juridice. Nu te-am vazut atunci murind de grija alora de la tara ![]() Ady 77, asta cu atunci nu ai zis zis nimic, e fortata rau. Pana acum nu m-am lovit de problema asta, asa ca nu m-a preocupat. Si la fel de fortata este si tratarea tuturor subiectelor incomode, ca fiind ale PDL. Astea-s justificari facile. |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(paul_p @ 30 Jun 2014, 14:23) Si la fel de fortata este si tratarea tuturor subiectelor incomode, ca fiind ale PDL. Astea-s justificari facile. Or fi, dar sunt adevarate, m-ai facut curios si am citit cum a fost definit beneficiarul lucrarii de-a lungul legilor. Oricum iti spun ochiometric ca si asa aproape nicio persoana fizica nu tinea registrul zilierilor. |
--------------------
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
paul_p |
![]()
|
Nu mi-e frica de amenda, ca nu sunt eu marele angajator de zilieri
![]() Dar, aplicand legea, daca chem un nene sa-mi zugraveasca bucataria, pot fi amendat cu 6000 de lei. Banuiesc ca legea ar fi vrut sa-i vizeze pe marii angajatori de zilieri, care muncesc sute de ha cu zilieri, sau care-si fac blocuri de birouri pe persoana fizica, tot cu zilieri. |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
QUOTE(paul_p @ 30 Jun 2014, 12:58) Mai ales la tara, nu poti sa-l pui pe un amarat sa-si faca PFA si sa-si tina 1001 de acte, doar pentru a putea taia din când in când lemne prin sat pentru o ciorba si un pachet de tigari. Anul trecut am facut cadastru la un teren de la tara. A venit un topograf/cadastrist sau nu stiu cum se cheama meseria respectiva, a facut masuratori, dupa vreo 10 zile mi-a venit cu actele si cu o factura. Omul era PFA, sau cel putin asa scria pe stampila. I-am platit si mai departe e treaba lui cum declara, dar nu cred ca e o mare inginerie. Nu inteleg de ce unora li se pare o imposibilitate. Daca nu evoluam ca mentalitate, tot asa vom ramane. |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Topograf e o meserie, zilier, nu!
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
paul_p |
![]()
|
QUOTE(ady77 @ 30 Jun 2014, 14:28) Pai normal ca nu tinea nici o persoana regsitrul, pentru ca acel registru se poate completa doar de catre personae juridice. Banuiesc ca nici persoanele juridice nu-l prea tineau, poate doar cele mai mari, care trebuiau sa-si justifice chetulielile in contabilitate. Acum au transformat registrul intr-un formular cu regim special, ca sa-l poata urmari mai strict. 30 Jun 2014, 14:40: QUOTE(vercingetorix @ 30 Jun 2014, 14:36) Anul trecut am facut cadastru la un teren de la tara. A venit un topograf/cadastrist sau nu stiu cum se cheama meseria respectiva, a facut masuratori, dupa vreo 10 zile mi-a venit cu actele si cu o factura. Omul era PFA, sau cel putin asa scria pe stampila. I-am platit si mai departe e treaba lui cum declara, dar nu cred ca e o mare inginerie. Nu inteleg de ce unora li se pare o imposibilitate. Daca nu evoluam ca mentalitate, tot asa vom ramane. Acel topograf nu poate face cadastru daca nu este inregistrat. Si i-ai platit pentru 1 ora de munca cateva sute de lei. Deci i-ai platit si toate costurile aferente PFA. Insa aluia care-ti taie lemne iti convine sa-i dai tot cateva sute de lei pe ora de munca, ca sa-si poata tine un PFA? This post has been edited by paul_p: 30 Jun 2014, 13:40 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
nu conteaza, aia era buna, doar a fost adoptata de ai "nostrii".
mwe base. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
QUOTE(corbex @ 30 Jun 2014, 13:37) Pai omul respectiv nu are zilnic de lucru, doar ocazional cand are cineva nevoie. De-aia e PFA si nu e SRL. QUOTE(paul_p @ 30 Jun 2014, 13:37) Insa aluia care-ti taie lemne iti convine sa-i dai tot cateva sute de lei pe ora de munca, ca sa-si poata tine un PFA? Chestia asta se rezolva in economia de piata prin raportul cerere/oferta. Daca iti convine sa-l angajezi bine, daca nu, nu. Si el la randul lui, daca vede ca nu-l angajeaza nimeni mai taie din pret. In general un PFA nu are munca normata, sa incepem socoteli cu ora. |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
ady77 |
![]()
|
Paul, legea a fost asa:
- prima varianta beneficiari erau doar persoane juridice; - a 2-a varianta beneficiari erau: persoane juridice, persoane fizice, PFA, II, IF; - a 3-a varianta cea de acum: persoane juridice, PFA, II, IF. Eu spun ca nici atunci cand se aplica varianta 2, nu se inghesuiau prea multe persoane fizice la completat registrul. Plus ca daca il iau pe unul la zugravit bucataria, parca nu merita sa dau 82 lei (parca) pentru un registru pe care o sa il folosesc cand o sa mai zugravesc sufrageria ![]() QUOTE(Markos @ 30 Jun 2014, 14:48) A mai fost, foloseste search ![]() |
--------------------
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(vercingetorix @ 30 Jun 2014, 12:36) Pe la tara, de cand cu ajutoarele sociale, nu prea-ti mai vine nimeni la munca (mai ales agricultura) pe sume mici, sau mancare si tigari. QUOTE(kato @ 30 Jun 2014, 13:44) garett, la tara sunt o gramada de munci la care se face claca, pe principiul vin sa te ajut, vii si ma ajuti. vine controlul incepe sa amendeze ca legea nu e respectata Vine o ... in control; aia nu-si misca curu' din birou sa verifice in oras cazuri marunte, cu "zilieri", daca nu se-ntampla vreun accident; cine crezi ca se duce la tara, la poarta babei Leana care si-a chemat vecinii si nepotu' la vie ? Crezi ca de ani de zile, de cand fac tuica in curte la soacra-mea, a venit cineva sa ne intrebe cat facem, si sa pomeneasca de impozit ? Astia pe la tara (inclusiv in primarii), de-abia descifreaza deosebirea intre impozitul pe teren/casa, si cel pe venitul agricol, iar voi aveti pretentia la contracte ? E inca o lege data nu pt. majorarea sumelor stranse la buget (sper ca n-a fost nimeni din guvern atat de tembel incat sa-si imagineze asta), ci pe principiul "fa-te ca lucrezi", dã bine la public. Aici le-a iesit invers. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(vercingetorix @ 30 Jun 2014, 13:36) ![]() Am fost PFA cativa ani buni. Perioada declaratiilor pentru ANAF era un cosmar. Controalele de la ANAF erau chiar mai rele. Cand m-am hotarat sa desfiintez PFA era sa ma imbolnavesc de nervi. Evident, am dat spaga de rigoare ca sa iau amenda mica. Si sunt ceva mai experimentat in hartogarie decat nea Gogu' care se face ca-mi jumuleste iarba din curte pe 50 lei ziua de munca (fara TVA). |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
corbex |
![]()
|
Adica nu esti multumit de guvernarile pesede dinainte, din timpul si de dupa Boc? Crezi ca birocratia e excesiva?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Io sunt pur si simplu fascinat
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
kato |
![]()
|
@maho...legea e foarte buna atunci cand vrei sa *sicanezi* pe cineva...... asta este adevarata ei utilitate. restul sunt povesti
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
paul_p |
![]()
|
Parca si aici erau niste naivi care spuneau ca acciza pusa de Ponta la combustibil e nimic, combustibilul nu se va scumpi. Si explicau, cu superioritatea suficientei, cum ca nu va ajunge nicicum la 7 lei pe litru.
Iata ca se adevereste ce spuneau gurile rele. Si anume ca Ponta s-a inteles cu petrolistii ca acestia sa nu scumpeasca dintr-o data combustibilul, ci cate putin, sa nu se prinda electoratul PSD ca a fost pacalit. Benzina de 98 este peste 7 lei (7,15 lei la OMV in Constanta), motorina super este si ea peste 7 lei, si in curand si sortimentele de 95 si motorina standard vor depasi 7 lei. Si asta in conditiile in care barilul a fost stabil anul acesta. Daca se adevereste ce se spune legat criza din Iraq (pretul barilului sa creasca la 150USD), pretul combustibilului la Puie Monta! This post has been edited by paul_p: 30 Jun 2014, 23:30 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
vercingetorix |
![]()
|
QUOTE(paul_p @ 30 Jun 2014, 23:29) Parca si aici erau niste naivi care spuneau ca acciza pusa de Ponta la combustibil e nimic, combustibilul nu se va scumpi. Si explicau, cu superioritatea suficientei, cum ca nu va ajunge nicicum la 7 lei pe litru. Nenea Paulica, nu stiu de unde iti iei informatiile, uite aici preturile la pompa la principalii furnizori: http://www.pretbenzina.ro/ Pretul de 7,15 ron in Constanta era oferta speciala pentru Mircea Basescu, aflasera pe plan local ca rula banii Mondialului si nu mai conta, doar avea omul un Mercedes S500... ![]() This post has been edited by vercingetorix: 1 Jul 2014, 04:23 |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(kato @ 30 Jun 2014, 13:44) garett, la tara sunt o gramada de munci la care se face claca, pe principiul vin sa te ajut, vii si ma ajuti. vine controlul incepe sa amendeze ca legea nu e respectata, ca aia de pe bucata nu au contract. adica daca ma prinde controlul de la itm ca-mi ajut socri prin curte ori la camp, primesc amenda, ca sunt acoperiti de lege! Taie-le ajutorul social, ca tot e o tampenie, si o sa vezi ce se inghesuie sa-si faca PFA-uri! Pana una alta, daca eu sau tu platim impozite si alte trasnai, cu ce e mai deosebit badea Gheo incat sa nu plateasca?? Doar pentru "scuza" ca traieste la tara? Aia cu socrii n-o mai comentez, stii si tu ca-i fortata, doar asa, pentru "impresie artistica"! Repet, pana nu scapam de mentalitatea asta cu "mica ciupeala" degeaba ne lamentam ca nu-i "ca afara". "Aia mari fura", true, dar si "aia mici" fac la fel, difera doar scara! Iar cand "cei mici" ajung "mari"... This post has been edited by Garett: 1 Jul 2014, 05:13 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pai ce vrei, kkrau a devenit domnu antonescu, nevastasa doamna parlamentar ppe, pd-l a devenit pnl, Johanis salvatore de la Vuterland.
mwe base. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Topicuri politice ca ciupercile dupa ploaie. Desi asta e deja patat cu sange, de pe 17.11.2014 se aplica sanctiuni celor ce nu pot sa respecte niste reguli de baza.
Pe scurt: -vorbeste decent -ataca idei cu argumente -nu ataca persoane (mai ales colegi de pe forum, dar nu numai) |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 07:24 |