Biserica Mantuirii Neamului?, continuarea lu alalalt
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?, continuarea lu alalalt
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Bre, voi v-ati trotilat cu totii! De unde scoateti gogomania asta cu statul laic?...
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
eh lasa.. ca lutheranii nu baga mana in buget cu nesimtire. Cam pe oriunde te poti dezinscrie de la cotizatia pentru biserica, daca nu mai vrei sa platesti.
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Permite-mi sa:
![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(dacis @ 3 Jun 2014, 00:01) pe intelesul tau.. http://www.mediafax.ro/social/basescu-stat...t-laic-10940733 |
--------------------
...
..
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
L-ai pleznit sub centură, nu-i frumos
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Markos @ 2 Jun 2014, 22:55) Păi tocmai. Statul plătește de la buget salariile profilor de religie. Profi de religie care trebuie evaluați de BOR, mai nou. Da ma, am citit. Postarea era la misto... ![]() Daca tot iau pochii bani de la bujet, li s-a parut normal sa-si aiba un cuvant de spus si in ce priveste alte chestiuni ce tin tot de bujet. Maine-poimaine vedem ca nu mai propune presedintele premierul, ci prea-fericitu' ![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
neumann |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 3 Jun 2014, 00:04) ia cu paine: link This post has been edited by neumann: 2 Jun 2014, 23:16 |
--------------------
...
..
|
|
klaus |
![]()
|
Inscrie-te la sectele protestante si apoi dezinscrie-te de la cotizatia pentru biserica, daca nu mai vrei sa platesti, da' zi-le ca vrei sa ramai in cadrul bisericii lor...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(neumann @ 3 Jun 2014, 00:05) Aha. Deci pentru tine reperu-i ce zice constitutionalistul Base. ![]() Afla de la mine ca trasaturile unui stat se afirma explicit in Constitutie, nu se prezuma. Uite un exemplu de stat laic: "Franța este o Republică indivizibilă, laică, democratică și socială." In Constitutia noastra asa ceva nu exista! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Da' de unde știi căcotizează pt bor?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
neumann |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 3 Jun 2014, 00:17) Inscrie-te la sectele protestante si apoi dezinscrie-te de la cotizatia pentru biserica, daca nu mai vrei sa platesti, da' zi-le ca vrei sa ramai in cadrul bisericii lor... Pai vreau sa fiu membru, platesc. Nu vreau sa fiu membru al vreunei culte, nu platesc. Simplu. Calca preotii pe bec - poc, deficit de 2 milioane de coco anual. Asa se reformeaza biserica si primeste fidbec de la cetateni.. QUOTE(dacis @ 3 Jun 2014, 00:19) Aha. Deci pentru tine reperu-i ce zice constitutionalistul Base. ![]() Afla de la mine ca trasaturile unui stat se afirma explicit in Constitutie, nu se prezuma. Uite un exemplu de stat laic: "Franța este o Republică indivizibilă, laică, democratică și socială." In Constitutia noastra asa ceva nu exista! pe principiu asta, nu scrie nici ca Romania nu e stat terorist.. si totusi nu insemana ca e. Am citat din intelept, pentru ca de obicei "asa a zis base" e argumentul suprem ![]() This post has been edited by neumann: 2 Jun 2014, 23:25 |
--------------------
...
..
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Bre, s-a umplut tara de gnostici! Are drepatate preafericitul. Prebuie pus biciul pe mirlani. Are dreptate si Neumann. Biserica ar trebui sa se ocupe si de buget. Sa dea dracii daca in 6 luni nu eradicheaza evazionismul. Si statul social. Lumea va fi sanatoasa si prospera prin credinta si matanii.
This post has been edited by corbex: 2 Jun 2014, 23:27 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
neumann |
![]()
|
@klaus, acum serios vorbind.. biserica ortodoxa e anti-gay. Nici eu n-as zice ca simpatizez cu cetateanul wurst, ala cu eurovijanul, dar fiecare face ce vrea in dormitor, atat timp cat trage jaluzelele. Insa nu inteleg cum aia care sunt ghei platesc cotizatie pentru bor (fie si indirect, prin impozite-buget), care lupta impotriva.. lor.
@dacis, daca vrei din Constitutie, uite aici vad eu afirmarea clara a laicitatii statului Roman. QUOTE ARTICOLUL 29 Libertatea conștiinței (1) Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale. (2) Libertatea conștiinței este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranță și de respect reciproc. (3) Cultele religioase sunt libere și se organizează potrivit statutelor proprii, în condițiile legii. (4) În relațiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de învrăjbire religioasă. (5) Cultele religioase sunt autonome față de stat și se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenței religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile și în orfelinate. (6) Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine. This post has been edited by neumann: 2 Jun 2014, 23:39 |
--------------------
...
..
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Probabil ca tocmai de aceea cetatenii de origine araba sunt cei mai neinfricati evazionisti din Romania. Ei de fapt nu doresc ca impozitele platite de ei sa ajunga in vistieria BOR
![]() Banii catre culte ar trebui sa fie platiti explicit de fiecare cetatean, nu luati din bugetul de stat. Fiecare sa fie liber sa-si redirectioneze o anumita parte din taxe catre un anumit cult ori, eventual, daca este ateu, catre o scoala sau spital. This post has been edited by paul_p: 2 Jun 2014, 23:44 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(corbex @ 2 Jun 2014, 23:25) Bre, s-a umplut tara de gnostici! Are drepatate preafericitul. Prebuie pus biciul pe mirlani. Are dreptate si Neumann. Biserica ar trebui sa se ocupe si de buget. Sa dea dracii daca in 6 luni nu eradicheaza evazionismul. Si statul social. Lumea va fi sanatoasa si prospera prin credinta si matanii. ce naiba nu fac si o politie religioasa si un stabor al dreptei credinte ![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(klaus @ 2 Jun 2014, 23:39) Pentru acelasi motiv pentru care angajarea unui contabil Sef presupune prezenta unei diplome emisa de un tert (facultate de economie), obligatoriu prin lege... Mai degraba diploma de atribuire a calitatii de expert contabil, emisa de CECCAR. QUOTE(kum @ 2 Jun 2014, 23:48) Cine si in ce conditii poate sa revoce o diploma? O diploma se da anu' asta si se poate revoca mai tarziu? Asta ca sa urmam firul rationamentului. Diploma ca cea de mai sus, care e valabila 3 ani. Asta ca teorie. Ca la diploma de atribuire a calitatilor de mistic, nu ma pricep. This post has been edited by AR-18-MOS: 3 Jun 2014, 03:59 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(neumann @ 3 Jun 2014, 00:33) Vezi tu, dar nu prea bine. Ca si alta data nu pricepi indeajuns de clar si de riguros sensurile termenilor cu care lucrezi. Caracterul laic al unui stat inseamna ca statul si biserica (orice biserica) sunt independente unul de altul. Ca, de exemplu, statul lasa biserica sa se organizeze si sa actioneze cum crede de cuviinta. Singura conditie este sa nu incalce normele legale ale statului. La noi, fix in exemplul tau (asta ca sa vezi cat de bine pricepi textul constitutional! ![]() Cultele religioase sunt autonome față de stat și se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenței religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile și în orfelinate. Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine. This post has been edited by dacis: 3 Jun 2014, 05:55 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(paul_p @ 2 Jun 2014, 22:27) Cum mama ei de treaba ca o binecuvantare sa duca la angajare? Doar in unele tari fundamentaliste mai poti vedea o asemenea imixtiune a bisericii. De ceva vreme, partial pe vremea lui tov. general Teo dar mult mai pregnant acum pe vremea CEO-ului Romania a virat primejdios de aproape de fundamentalism! Bafta noastra fiind ca in ortodoxie nu se da bonus pentru ka-boom... QUOTE(klaus @ 2 Jun 2014, 22:38) Binecuvantarea poate fi privita ca o confirmare a faptului ca respectivul are pregatirea necesara sa predea materia aia. Binecuvantarea (ce cauta termenulasta intr-un contract legal??) pe baza a ce? Are "chiriarhul" (alta expresie neo-arhaica nelalocul ei intr-un ro legal) linie directa cu Al de Sus sa vada dacsa e de acord cu ce preda ala? QUOTE(corbex @ 2 Jun 2014, 23:12) Cu toata lipsa de respect pentru BOR, de ce pusca calului angajatorul-deci platitorul salariului-e unul, iar cel ce-si da ok-ul pentru bun de tipar e altul? Deoarece pentru ca_campanie! Asta-i payback-ul. ![]() |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
dacis |
![]()
|
Bre, oameni buni, v-ati zarghit de tat?! Protocolul asta este o simpla actualizare a protocoalelor / legaturilor vechi dintre institutiile statului nostru (ne-laic!) si BOR, vechi de macar 20 de ani. Tin minte ca deja in jurul anilor 1995-96 era nevoie de binecuvantarea chiriarhului locului ca sa predai religia la scoala, ca sa te inscrii la admitere la seminariile teologice si la facultatile de teologie s.a.m.d..
Tocmai ce mi-ati amintit de-un banc: Ion si Janos sunt vecini buni, se inteleg bine, petrec impreuna des. Intr-o zi Ion vine cu toporul in curtea lui Janos si striga: - Janos, iesi afara sa-ti tai capul! Janos, din casa: Stai Ioane, ce-i baiul? Ion: Iesi repede ca trebuie sa-ti tai capul! Janos: Da' care-i baiul Ioane, ce ti-am facut eu tie? Ion: Voi, ungurii, i-ati taiat capul lui Mihai Viteazul! Janos: Stai Ioane, asta a fost acum aproape 400 de ani! Ion: Da, dar eu numai acum am aflat! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
Tu ești neam cu Alidor?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(kato @ 2 Jun 2014, 22:44) Nu e nici o imixtiune. Faptul că episcopul locului dă binecuvântarea celui care predă nu face decât să asigure școala și elevii că ceea ce se predă (în cazul ortodocșilor: dogma și preceptele ortodoxe) se predă de cineva competent.Nu cum m-am trezit acu' ceva vreme cu niște replici din partea lu' fiică-mea a' mică de mi-a căzut părul din nas: ceea ce le spusese "profa de religie" (culmea! cu facultate de teologie) era mai degrabă din învățăturile adventiste. QUOTE(corbex @ 2 Jun 2014, 23:12) de ce pusca calului angajatorul-deci platitorul salariului-e unul, iar cel ce-si da ok-ul pentru bun de tipar e altul? Pușca e mai sus.QUOTE Ce scula calului are biserica cu scoala laica? Sa le spuna cooiilor ca Galilei a fost un eretic mincinos? Școala nu e laică pentru că nici statul nu e laic (slavă Domnului!).Iar BO n-a avut NICIODATĂ o poziție de genul pe care (din ignoranță, sper) o sugerezi tu. Ăia erau ereticii de catolici. QUOTE(kato @ 2 Jun 2014, 23:17) din punctul meu de vedere, vreți ca la ora de religie să se facă îndoctrinare nu educație religioasă. Catehizarea <> îndoctrinare. ![]() QUOTE(neumann @ 3 Jun 2014, 00:33) Am obosit de câte ori am scris asta: păcatul e una (și împotriva asta luptă BO), păcătosul e altceva.QUOTE(Garett @ 3 Jun 2014, 06:59) ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(dacis @ 3 Jun 2014, 06:55) ... Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine. O familie a carei convingeri religioase tin de alt cult decat cel ortodox cum mai poate asigura educatia copiilor potrivit propriilor convingeri? Obligarea tuturor copiilor sa urmeze curs de indoctrinare ortodoxa este calea sigura catre o societate fundamentalista. QUOTE(DragosP @ 3 Jun 2014, 08:09) ... Faptul că episcopul locului dă binecuvântarea celui care predă nu face decât să asigure școala și elevii că ceea ce se predă (în cazul ortodocșilor: dogma și preceptele ortodoxe) se predă de cineva competent... Lasa tu artificiile logice ca nu se pune problema la modul "in cazul ortodocsilor". Indoctrinarea ortodoxa devine obligatorie. Din '89 incoace nu facem decat sa experimentam si din pacate in stilul tipic romanesc ducem totul in extrem. Am ajuns ca tot ce era interzis inainte de '89 sa devina obligatoriu azi. This post has been edited by radian: 3 Jun 2014, 07:39 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(radian @ 3 Jun 2014, 08:35) O familie a carei convingeri religioase tin de alt cult decat cel ortodox cum mai poate asigura educatia copiilor potrivit propriilor convingeri? Teoretic, daca un elev nu este de confesiune ortodoxa, el nu are dreptul sa participe la orele de religie ortodoxa. Practic, Ministerul se obliga sa asigure fiecarui copil educatie religioasa specifica confesiunii lui. Mai mult, si asta-i valabil indiferent de confesiune!, daca familia copilului nu doreste ca odrasla proprie si personala sa participe la orele de religie, este suficient sa ceara acest lucru si automat i se va acorda acest drept. In catalog la acel copil rubrica "Religie" va fi barata. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(radian @ 3 Jun 2014, 08:35) O familie a carei convingeri religioase tin de alt cult decat cel ortodox cum mai poate asigura educatia copiilor potrivit propriilor convingeri? Cine pe cine obligă monșer? Vorbești în totală necunoștință de cauză: vezi răspunsul lui dacis.QUOTE Obligarea tuturor copiilor sa urmeze curs de indoctrinare ortodoxa este calea sigura catre o societate fundamentalista. Vorbești prostii cu grație.QUOTE Lasa tu artificiile logice ca nu se pune problema la modul "in cazul ortodocsilor". Indoctrinarea ortodoxa devine obligatorie. La fel.QUOTE Mântuirea nu-i obligatorie, ca dovadă starea societății actuale în general și a celei românești în special. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
o cretinatate mai mare nici ca se putea emite (suzati-mi patosul)
![]() pai plodul ce face intre daca ora de religie nu e la inceput de orar, nu e la sfirsit de orar ? si asta pentru un copil de pina-n 10 ani bintuie pe holurile scolii ? presiunea colectivului iti zice ceva ? mai ales daca d-na profesoara face si ea niste remarci intimplatoare despre necrediciosi si asta la copii ce sint in formare dpdv intelectual nu era mai bine ca bisericile sa aiba orele de religie linga propriu lacas ? sau daca nu e posibil ca simbata/duminica aceiasi copii sa faca orele de religie ? astea sint ca si cotizatia sindicala, se opreste automat pe statul de plata nu vrei, trebuie sa faci multe alte miscari pentru o chestie ce presupune acceptul liber consimtit la o organizatie PS. am baut o cana de socata si cred ca are alcool mai mult decit pot eu suporta |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
DragosP |
![]()
|
Neparticiparea la ore nu presupune neapărat mersul în wc la fumat.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Cosstel @ 3 Jun 2014, 08:57) nu era mai bine ca bisericile sa aiba orele de religie linga propriu lacas ? sau daca nu e posibil ca simbata / duminica aceiasi copii sa faca orele de religie ? Si eu cred asta. Organizarea activitatilor de catehizare si a celor conexe (ca asta se face efectiv la orele dereligie!) trebuie facuta de BOR si de celelalte confesiuni, in biserica. Io unul cred ca mi-as da copilul la acest ore, eventual sambata dupa-amiaza. QUOTE(DragosP @ 3 Jun 2014, 08:59) Asa-i. Dar nici nu prea ai unde sa il tii / lasi pe parcursul unei ore, cata vreme scolile sunt supraaglomerate si, in plus, nici nu are cine sa-l supravegheze. iar asta e aproape un "must to", cata vreme cei mai multi plozi nu sunt chiar usi de biserica. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(radian @ 3 Jun 2014, 07:35) Obligarea tuturor copiilor sa urmeze curs de indoctrinare ortodoxa este calea sigura catre o societate fundamentalista. Lasa tu artificiile logice ca nu se pune problema la modul "in cazul ortodocsilor". Indoctrinarea ortodoxa devine obligatorie. radiane cati copii inscrisi la ora de religie ai? daca il declari catolic face tot ora de ortodoxie? daca e declarat catolic cu cine studiaza in ora aia? ps pt toti care va dati fete mari ca BOR nu trebuie sa se exprime pt competenta profesorului de Religie Ortodoxa, cam cine trebuie sa se exprime? pps. orele de religie catolica se fac la biserica catolica. mwe base. This post has been edited by b76bgaarh: 3 Jun 2014, 09:18 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 3 Jun 2014, 09:54) Io unul cred ca mi-as da copilul la acest ore, eventual sambata dupa-amiaza. Tu unul, și alții ca tine care vin cu propuneri de acest gen, poți să-i preadai chiar tu modul de viață și învățătura creștină prin exemplul viu și personal.QUOTE Și asta e problema... cui? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 09:44 |