Biserica Mantuirii Neamului?, continuarea lu alalalt
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?, continuarea lu alalalt
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(radian @ 3 Jun 2014, 10:03) Ete pwla... Conform protocolului secret programa scolara va include o noua disciplina: religie - cultul ortodox. Scrie în protocolul ăla sau în vreo lege că "religie-cultul ortodox" e materie obligatorie? Împiedică cineva pe advenți, penticostali, catolici, greco-catolici, închinătorii la degetul din mijloc să încheie protocoale similare? ![]() Iar protocolul ăla e atât de secret încât e public pe hotniuz. Pierde și tu maxim 5 minute din viață și-l citește înainte de a scrie neadevăruri. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 3 Jun 2014, 09:58) Absolut! Cate exemple de abuzuri in acest sens iti trebuie ca sa-mi dai dreptate? Mi s-ar fi parut corect sa se studieze la scoala istoria religiilor iar indoctrinarea intr-un cult sa altul sa se faca in scoli confesionale de pe langa biserici. Cand am fost copil am urmat o astfel de scoala confesionala (la presiunea mamei si a bunicii) organizata si sustinuta material de biserica romano-catolica. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
nu e nevoie de protocol, de exemplu, la catolici ora de religie e predata la biserica catolica. in bucuresti orele de religie sunt puse ultimele astfel incat cei care nu stau la ora de "cult ortodox" pot pleca acasa.
oricum se arunca niste vorbe f mari pe aici si nu e vorba de jihad, inchizitie, reconquista, noaptea sf bartolomeu..... si cu toate astea catedrala continua si este construita de o firma "ERETICA". LE. cate exemple vrei tu radiane, ca oricum e ca tine. This post has been edited by b76bgaarh: 3 Jun 2014, 09:25 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
Nu prea inteleg care-i legatura intre invatamantul confesional de care vorbesti tu si invatamantul public? BOR stabileste programa scolara?
P.S. In naivitatea mea credeam ca BORul este interesat de educatia religioasa a copiilor si in onestitatea sa a promovat introducerea orelor de religie, dar tu imi confirmi ca BOR este interesat doar de promovarea propagandei proprii. This post has been edited by radian: 3 Jun 2014, 09:44 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(DragosP @ 3 Jun 2014, 10:30) Utilitatea practica fiind? La modul pragmatic, societatea în ansamblul său să niste bani pe chestia asta, ca profesorii aia de religie nu sunt platiti de BOR si nici n-o fac pro bono. Care e castigul concret al societatii din afacerea asta? Alta chestie oarecum off-topic: explica-mi te rog care este tradiția ortodoxă română vis-a-vis de aurirea turlelor?? Ca m-au orbit tot drumul pana la munte si înapoi! AFAIK doar rusnacii aveau obsesia asta, ca ce chestie se poarta mai nou si pe la noi?? |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 3 Jun 2014, 10:43) Care e castigul concret al societatii din afacerea asta? Crede-mă că eu n-am cum să-ți răspund la întrebarea asta. ![]() QUOTE Da' pentru ce să răspund eu chiar la toate întrebările tale? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Garett @ 3 Jun 2014, 10:43) Utilitatea practica fiind? La modul pragmatic, societatea în ansamblul său să niste bani pe chestia asta... Ba, taticu, nu te supara pe mine, dar iar esti in offside. Intr-un mare offside. Matale stii ce-i ala invatamant confesional? Ce-are a face ora de religie predata in scoala publica obisnuita (de stat ori privata, asta chiar nu conteaza!) cu invatamantul confesional?!... ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
Eu am greșit termenul, scuze. Da' el tot în ofsaid e punând așa întrebări.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Din putul gandirii lu' prea inteleptu' Cleopa
Sa alta: QUOTE De aceea, vă rog să țineți minte: Cănd vezi că s-a îmbolnăvit în casă mama, sora, fratele, soția, nepotul, copilul, tata, fiica, nu aduce întâi doctorul; întâi adă preotul și-l spovedește curat de toate păcatele. sursa |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
DragosP |
![]()
|
Cel mai bun sfat evăr.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
Suni la 113 si vine preotul.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Chiar mi-as dori ca toti habotnicii sa urmeze cu strictete acel sfat. Face bine la primenirea natiei. Recomand! Mai ales la un infarct, la un avc, la o peritonita ceva...
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
DragosP |
![]()
|
Frumoase dorințe.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
kum |
![]()
|
In ton cu ce-si doresc ei. Exact cum i-ai dori unui kamikaze sa moara acoperit de glorie, ca un erou.
This post has been edited by kum: 3 Jun 2014, 10:27 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 3 Jun 2014, 10:56) Ba, taticu, nu te supara pe mine, dar iar esti in offside. Intr-un mare offside. Matale stii ce-i ala invatamant confesional? Ce-are a face ora de religie predata in scoala publica obisnuita (de stat ori privata, asta chiar nu conteaza!) cu invatamantul confesional?!... ![]() Stai nitel ca aici DragosP a incurcat borcanele nu Garett. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
Lasă nene.
Că întrebarea și indignarea lui nu se schimbă. Pă pariu? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
Indignarea lui Dacis sau a lui Garett?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
Garett.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Cu tot respectul, ați omorât și topicul ista.
Pe de altă parte, educația religioasă are rolul ei. Societatea noastră a evolutat (aici puneți voi, după plac, semnul + sau - în ceea ce privește direcția) cel puțin în ultimii 2000 de ani alături de credință. Tradițiile noastre sunt strâns legate de credință. Că ne-am trezit noi, generațiile mai tinere, să ne îndoim sau să negăm anumite practici care ni se pare că ne constrâng, sau că de partea clerului apar impostori, e un fapt. DAR credința are legătură cu poporul ăsta. Așa că văd un lucru foarte normal posibilitatea educării pruncului întru credință. Firește, întru credința lui. S-a făcut asta și înainte, se face și acum. Și nu numai la noi. Îar rolul educării maselor în spiritul credinței îl are, în proporție de 100% biserica. Ortodoxă, catolică, reformată... care o fi, fiecare cu enoriașii ei. Școala, cu caracterule ei laic și evolutiv (vorbesc de școala de STAT), pe de altă parte, are rolul unei alt fel de educații. Așa că, în opinia mea, introducerea religiei în școală (sub altă formă decât Istoria religiilor la modul general) e o mare greșală. Parohiile sunt datoare să-și educe în spiritul credinței enoriașii. Chiar cu finanțare de la buhet, aceste ore de religie ar trebui mutate în curtea bisericii, iar părinții să poarte responsabilitatea educației pe care o dau, în acest sens, pruncului. Sau , așa cum e pe la alții, nu oprește nimeni ca fundațiile să ridice școli private, legislația permite, cu caracter religios bine conturat (ortodoxe, penticostale etc) în care pe lângă programa impusă conform normativelor MEN, să fie educat plodul întru credința respectivă. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
E problema lui.
Societatea nostră e alta. Apropo, e cu un t ![]() This post has been edited by gabize: 3 Jun 2014, 11:14 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
radian |
![]()
|
Spiru Garett?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Markos |
![]()
|
Asa, ala!
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 14:35 |