Biserica Mantuirii Neamului?, continuarea lu alalalt
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?, continuarea lu alalalt
maho |
![]()
|
||
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.233 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Pentru a evita discriminarea religioasa în scoli, trebuie sa existe o situatie clara la nivelul elevilor. In sensul asta, niste dascali de bine din Gorj s-au apucat de treaba, cinste lor.
3 Jun 2014, 14:20: QUOTE(DragosP @ 3 Jun 2014, 14:10) Si asta la fel: large_070802_nightshift.jpg This post has been edited by Markos: 3 Jun 2014, 13:20 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pai vreti sau nu vreti? daca sunteti prezenti, tipa radian ABUZ, daca nu sunteti prezenti, tipi tu INITIERI SECRETE.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
relax, nu tipa nimeni, da' daca vreau sa trimit copilu' il trimit, daca nu, atunci nu, treaba mea, nu ma poate forta nimeni
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
la școala obiectul predat se numește religie nu ortodoxie. ca să fie predat în școli trebuie să se supună unor rigori stabilite de ministerul educației, programă școlară, manuale etc. nu - și face profesorul treaba? reclamație, raport la inspectorul școlar, exact ca și la celelalte discipline. nu are ce căuta BOR în procesul de decizie școlară. dacă-i pasă așa mult, să facă o programă mai bună, manuale mai bune, să le distribuie gratuit, să le facă mai atractive și permisive. BOR trebuie să aibă rolul de consultant, nu de factor de decizie. dacă doresc să fie mai prezenți în viața copiilor, să se comporte conform funcției și a celor propovăduite, nu altfel. nu le cer decât să-și facă treaba, nici mai mult, nici mai puțin.
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE Stefan Cristian Vatafu, inspectorul scolar de Religie din Gorj, a publicat la inceputul anului pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Gorj urmatorul anunt: Anunt ISJ Gorj Anunt ISJ Gorj Foto: isj.gj.edu.ro "In atentia profesorilor de Religie Va rog ca pana la 15 februarie sa imi trimiteti situatia din unitatile de invatamant unde predati cu urmatoarele: - situatia cultelor neoprotante in scoala, - numarul familiilor eterodoxe din localitatea respectiva si daca acestea dispun de casa de rugaciune, - numele pastorului - felul si frecventa activitatilor prozelitiste (acolo unde ele exista), - implicare preotului paroh in relatia cu scoala si in activitatea de combatere a acestui fenomen. Eu voi trimite Mitropoliei situatia pe care o voi primi, de aceea va rog sa respectati termenul si rog seriozitate!" Conform Legii Cultelor (nr. 489/2006), "este interzisa obligarea persoanelor sa isi mentioneze religia, in orice relatie cu autoritatile publice sau cu persoanele juridice de drept privat" (art. 5, alin. 6) si "este interzisa prelucrarea datelor cu caracter personal legate de convingerile religioase sau de apartenenta la culte, cu exceptia desfasurarii lucrarilor de recensamant national aprobat prin lege sau in situatia in care persoana vizata si-a dat, in mod expres, consimtamantul pentru aceasta" (art. 5, alin.5). http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17412...i-din-scoli.htm |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
kaspersky |
![]()
|
QUOTE(radian @ 3 Jun 2014, 09:22) Mi s-ar fi parut corect sa se studieze la scoala istoria religiilor iar indoctrinarea intr-un cult sa altul sa se faca in scoli confesionale de pe langa biserici. se exista numai o singura credinta dreapta si adevarata pt. poporul ruman, iar indobi pardon indoctrinarea se va face doar in aia. Ein Volk, ein Reich, ein Preafericit! 3 Jun 2014, 15:35: QUOTE(neumann @ 3 Jun 2014, 15:31) care conform legii??? pai nu ti-a explicat DragosP ca BOR nu se supune legilor? This post has been edited by kaspersky: 3 Jun 2014, 15:35 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Link?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(dacis @ 3 Jun 2014, 12:57) Bre, io doar ziceam ca invatamantul confesional este total, dar total altceva decat "scoala" de luni / marti/ joi / vineri / sambata / duminica de la biserica ... Esti cam drastic in afirmatii. Scoala confesionala poate fi un curs de religie organizat pe langa vreo biserica dar poate fi si o scoala (generala, liceu, etc) oraganizata de biserica si unde se pune accent si pe latura religioasa. Nu stiu daca in prezent exista astfel de scoli in Romania, dar cu sigurnata in trecut au existat si cu sigurnata exista in alte tari. QUOTE(b76bgaarh @ 3 Jun 2014, 16:15) Cand am zis abuz m-am referit la profesorii de propaganda ortodoxa care nu accepta lipsa copiilor de la ora indiferent de religia copilului sau optiunile parintilor. Pricepusi acum sau trebuie sa detaliez si mai mult? QUOTE(kato @ 3 Jun 2014, 16:30) la școala obiectul predat se numește religie nu ortodoxie. ca să fie predat în școli trebuie să se supună unor rigori stabilite de ministerul educației, programă școlară, manuale etc. Buna dimineata! "Art. 1 - Unitatile de invatamant preuniversitar au obligatia legala de a asigura respectarea convingerilor, a valorilor si a simbolurilor religioase. Art. 2 - Programele scolare pentru disciplina religie - cultul ortodox se elaboreaza de catre Ministerul Educatiei Nationale in colaborare cu Patriarhia Romana si cu Secretariatul de Stat pentru Culte si sunt aprobate conform legii. Art. 3 - Manualele de religie - cultul ortodox sunt avizate de Patriarhia Romana si se aproba conform legii Art. 4 - (1) Incadrarea personalului didactic pe catedre de religie - cultul ortodox in unitati de invatamant preuniversitar se face cu avizul scris (binecuvantarea) al chiriarhului. (2) Refuzul acordarii avizului scris (binecuvantarii) al chiriarhului se comunica in scris solicitantului si trebuie sa fie motivat temeinic. (3) Retragerea avizului scris (binecuvantarii) al chiriarhului se face pentru abateri grave de la doctrina sau morala cultului. (4) Retragerea motivata a avizului scris (binecuvantarii) al chiriarhului se comunica in scris unitatii de invatamant preuniversitar si duce la incetarea de drept a contractului individual de munca, conform Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor si Codului muncii. Angajatorul are obligatia ca in termenul legal sa emita decizia de incetare a contractului individual de munca." |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
radiane, un desen se poate?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
kaspersky |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 3 Jun 2014, 15:37) http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=4014700 QUOTE Care legi primeaza, cele omenesti in calitate de cetatean sau cele bisericesti in calitate de preot? * Cele ale Bisericii, evident. |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() @Radian: despre ce cult ai fi vrut să se îngrijească BOR? Catolic (romano/greco/aiureo)? Adventist? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Sa se ingrijeasca de ce vrea, dar nu la scoala. Acolo merg oameni de toate confesiunile. Sa faca scoli de duminica, la biserica.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
vax.. daca aveam tablouri cu ceausescu pe pereti, acum de ce nu am avea simboluri religioase? Doar e acelasi gen de indobi.. indoctrinare.
|
--------------------
...
..
|
|
DragosP |
![]()
|
Și de ce, taică Corbex? Că așa ți-au zis ție la Ștefan Gheorghiu?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Fiindca asa e drept. Ce inseamna drept? Numai Vercinge ar putea explica pe intelesul dreptcredinciosilor.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(DragosP @ 3 Jun 2014, 22:03) Vorbim totusi despre educatia copiilor. As fi respectat BORul daca s-ar fi implicat in aceasta problema in folosul copiilor, dar masina lor de propaganda este mai mult decat agresiva. Popii nu vad in copii nimic altceva decat masa de manevra pe care vor sa o indoctrineze de la varsta frageda ca sa-i aiba maine adepti fanatici. Tie ti se pare normal ca un profesor de educatie fizica sau de limba franceza sa dea examen pe post in timp ce unui profesor de religie ii va fi suficicent pentru angajare binecuvantarea unui popa? Ti se pare corect ca unui profesor de religie sa-i poata fi desfacut contractul de munca daca popa isi retrage binecuvantarea? Mie personal mi se pare normal ca un profesor, asemeni oricarui alt angajat sa i se incheie si sa i se desfaca contractul de munca in conditiile legii si nu in baza binecuvantarii unui popa. Ce calificare are un preot ca sa-l indreptateasca sa aiba dreptul de a numi un dascal? Sau de a-l destitui? This post has been edited by radian: 3 Jun 2014, 22:32 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
neumann |
![]()
|
|
--------------------
...
..
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Faceți voi mișto, dar veți rata Mântuirea și-o să râdă Dragoș de voi.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Dragos face parte din acea categorie de credincioși care si-l imaginează pe Cel de Sus dupa chipul si asemanarea lor...
QUOTE(paul_p @ 3 Jun 2014, 23:48) Un preot este mânat de insusi duhul sfant. Duhul sfant se prăvale din tăriile cerului asupra preotului si-i arata calea. "pre care doar cu o masina scumpa demn este de a pasiiiii!" ![]() This post has been edited by Garett: 3 Jun 2014, 23:50 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
kaspersky |
![]()
|
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Nu e nimic deplasat. Harul domnului trebuie sa circule cu viteza gandului.
[attachmentid=1627948547] |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(radian @ 3 Jun 2014, 23:30) . Popii nu vad in copii nimic altceva decat masa de manevra pe care vor sa o indoctrineze de la varsta frageda ca sa-i aiba maine adepti fanatici. Speculații aberante. N-ai nici o bază în a spune așa ceva. QUOTE Tie ti se pare normal ca un profesor de educatie fizica sau de limba franceza sa dea examen pe post in timp ce unui profesor de religie ii va fi suficicent pentru angajare binecuvantarea unui popa? Tot aia e. Ai făcut minimul efort pe care te-am rugat să-l faci? Ai citit fără patimă și ură "protocolul secret"?QUOTE Ti se pare corect ca unui profesor de religie sa-i poata fi desfacut contractul de munca daca popa isi retrage binecuvantarea? Ai văzut în ce condiții se poate întâmpla asta?Pe de altă parte, ți se pare corect ca, de ex, un medic să nu poată prpfesa dacă i se ridică dreptul de liberă practică de colegiul medicilor? Sau un absolvent de drept dacă e dat afară din barou în ceea ce privește avocatura? E același lucru. Mie mi se pare însă mai mult decât hilară atitudinea inflamată pe care o aveți, nemaiputând de grija profesorilor de religie, o materie pe care oricum o vreți scoasă din programa școlară. ![]() QUOTE . Ce calificare are un preot ca sa-l indreptateasca sa aiba dreptul de a numi un dascal? Sau de a-l destitui? Am văzut și auzit (din păcate) multe prostii spuse de unii dintre actualii profesori de religie. Un control suplimentar pe linie profesională e bine venit.QUOTE(Garett @ 4 Jun 2014, 00:47) Dragos face parte din acea categorie de credincioși care si-l imaginează pe Cel de Sus dupa chipul si asemanarea lor... ![]() Gata? Trecem la capitolul în care scriem ce credem unii despre alții? Indiferent de argumente? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Vecine, n-a fost un atac, daca asa il consideri, sorry, nu asta a fost intentia!
Ideea e ca nici unul dintre noi nu stim cu adevarat ce vrea Al de Sus. Nici macar aia gratulati inutil cu un titlu de prea-whatever! |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
radian |
![]()
|
Un avocat ca sa intre in barou da examen iar ca sa fie dat afara trebui sa savaraseasca niste fapte clar stipulate de o lege (laica). In plus ii este recunoscut dreptul la contestatie.
Popa o sa binecuvanteze profesorul de religie dupa un regulament transparent, votat in parlament? Sau dupa cum vrea pwla lui? Retragerea binecuvantarii va putea fi contestata? Sau daca i se scoala popii ca profesorul nu are rezultate stralucite in spalarea creierelor copiilor il da afara fara sa-si justifice pozitia in fata nimanui. Dragos, cat or fi tu de patruns de ortodoxism, ar trebuie sa casti nitel ochii, cu astfel de masuri facem pasi uriasi inapoi catre obscurantismul medieval lasandu-i pe popi sa hotareasca discretionar in domenii ale vietii publice in care nu ar trebui sa aiba nimic de spus. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 18:38 |