Biserica Mantuirii Neamului?, continuarea lu alalalt
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?, continuarea lu alalalt
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Vezi postul 372. "Motivarea temeinica" este un concept foarte elastic. Cu putina imaginatie poti "motiva temeinic" orice, cat vrem nu ti se impune respectarea unui legi. Cand zic lege ma refer la chestiile alea mai bune sau mai rele votate in parlament si nu la dogmele bisericii. Sa nu-mi spui ca trebuie sa-l cred pe cuvant pe popa ca atunci cand motiveaza temeinic este onest si bine interesat.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Da' atunci ar trebui să te credem pe tine că ești onest când combați negativ pe temă?
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Adevărul e la mijloc. Aveți amândoi dreptate. Sau nu??
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
Fără nici o supărare, da' între un episcop (oricare ar fi el, să vezi acu' pomenirea lu' Teodosie!) și Radian, înclin să cred oricând episcopul.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Chestie de percepție.
Strict matematic, însă, sunt doi oameni supuși greșelii. Și Radian poate fi la fel de onest, sau chiar mai mult. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
Nu i-am negat onestitatea în general. Doamne ferește!
Dar el a început să bănuie de lipsa ei pe "popi". |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(maho @ 3 Jun 2014, 14:07) Educatia? Cam la fel de praf ca si in ultimii macar 30 de ani inainte de reperul tau (1989, banuiesc!) QUOTE(radian @ 3 Jun 2014, 17:11) 1. Scoala confesionala poate fi un curs de religie organizat pe langa vreo biserica dar poate fi si o scoala (generala, liceu, etc) organizata de biserica si unde se pune accent si pe latura religioasa. 2. Cand am zis abuz m-am referit la profesorii de propaganda ortodoxa care nu accepta lipsa copiilor de la ora indiferent de religia copilului sau optiunile parintilor. Pricepusi acum sau trebuie sa detaliez si mai mult? 1. Cuvintele si expresiile pot insemna pentru fiecare cam ce vrea el, ca pentru "defecte semantice" inca n-a fost arestat nimeni. Dar conceptul de "scoala confesionala" inseamna fix " scoala (generala, liceu, etc) organizata de biserica si unde se pune accent si pe latura religioasa" si-atat. Asta ca sa folosesc cuvintele tale. Corecte, dealtfel! 2. Ala nu-i abuz, eu cred ca-i de-a dreptul ilegalitate, pentru ca depaseste granitele oricarei legi, ordin de ministru, protocol etc.. QUOTE(radian @ 3 Jun 2014, 23:30) 1. Tie ti se pare normal ca un profesor de educatie fizica sau de limba franceza sa dea examen pe post in timp ce unui profesor de religie ii va fi suficicent pentru angajare binecuvantarea unui popa? 2. Ti se pare corect ca unui profesor de religie sa-i poata fi desfacut contractul de munca daca popa isi retrage binecuvantarea? 1. Gresesti aici. reiese din protocol ca profesorul de religie trebuie sa indeplineasca toate conditiile pe care le indeplinesc ceilalti profesori si, in plus, trebuie sa aiba acea binecyvantare. 2. Daca sunt precizate clar si complet incalcarile normelor morale si conflictul cu dogma, cu justificari clare si probe indubitabile, aproape ca mi se pare acceptabil. QUOTE(Garett @ 4 Jun 2014, 00:47) Dragos face parte din acea categorie de credincioși care si-l imaginează pe Cel de Sus dupa chipul si asemanarea lor... Cred ca paria ceva banuti pe banuiala ca DragosP nu incearca sa si-l imagineze deloc, in nici un fel pe Dumnezeu. Pare a sti bine dogma ortodoxa! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
rusugxg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 28 November 06 From: Iasi ![]() |
Acum si pentru trotinete!!
QUOTE La biserica Notre-Dame din Bellecombe - Lyon (estul Franței) va avea loc duminică, 8 iunie, o slujbă specială, în cursul căreia vor fi binecuvântate smartphone-uri, tablete și aparate foto. Părintele paroh Frederic Lequin spune că va binecuvânta toate mijloacele de comunicație și chiar aparatele auditive. "Ideea mi-a venit vând am văzut că se face același lucru la Londra sau la Nisa. Nu este un act de exorcizare sau de magie. Binecuvântarea nu transformă obiectul într-unul sfânt, ci îl pune în slujba omului, acum fiind mai degrabă invers. Ideea este să ne gândim la aceste lucruri și să ne spunem: Nu fac orice cu acest obiect, ci îl folosesc cu bună știință', arată părintele Lequin. El a anunțat de altfel că pe 6 iulie va binecuvânta trotinetele. link |
--------------------
Dacia, Ford
Logan, Focus
2006-Ambition 1.6.MPI, 2020
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
E in urma rau popa ala. La noi i-a binecuvintat unul buda lui Becali. Altul a binecuvintat buda unei scoli. Nu s-a precizat daca buzile erau pline sau goale. Mai zice lumea ca ortodocsii sint rigizi.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
DragosP |
![]()
|
N-ai decât să înțelegi ce vrei dragul meu.
Și să vezi diferențele din perspectiva ta. Știi tu... Percepția. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca nu prea se intelege ca protocolul respectiv e pentru predarea materiei "religie - cult ortodox" (adica pentru cca. 80% dintre copii).
Nu impiedica nimeni celelalte culte sa faca un protocol asemanator daca vor sa ajute scoala cu furnizarea de "personal specializat" pentru predarea "religiei - alte culte", acolo unde este necesar asa ceva. Cu acest protocol ministerul si-a acoperit necesarul pentru cel putin 80% din profesorii pentru aceasta materie, ceea ce este o realizare, in situatia de azi a disponibilitatii cadrelor didactice. QUOTE(radian @ 3 Jun 2014, 22:30) Tie ti se pare normal ca un profesor de educatie fizica sau de limba franceza sa dea examen pe post in timp ce unui profesor de religie ii va fi suficicent pentru angajare binecuvantarea unui popa? Cred ca examenul pe post se da pentru titularizare. Daca nu se doreste titularizare nu e necesar examen pe post nici pentru un profesor de franceza, nici pentru unul de sport. Plus de asta, eu nu am inteles ca "binecuvantarea" e necesara dar si suficienta. Am inteles doar ca e necesara. Adica profesorul de "religie-cult ortodox" are nevoie si de binecuvantarea aia, ceea ce profesorul de sport sau franceza nu are nevoie. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Binecuvântarea respectivă e orală?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca tu nu ai reusit sa citesti nici macar pana la art. 4 din protocol...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Se pot introsuce materii noi, precum sportul religios. Binecuvintarea va deveni necesara.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
la această disciplină a fost problemă cu neocuparea posturilor?
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
DragosP |
![]()
|
A fost și e o problemă cu cei care ocupă posturile. Cu nivelul de pregătire mai exact.
L.E. Mă rog, cu unii dintre ei, evident. This post has been edited by DragosP: 4 Jun 2014, 10:47 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
intri pe teren mișcător așa..... din câte cunosc eu, posturile sunt ocupate în majoritate de preoți... ar fi interesată o statistică de la edu, să vedem cum stau lucrurile.
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
DragosP |
![]()
|
Tocmai că nu prea e așa. Preoți au fost la pe începuturi.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Pai atunci e o problema cu cei care pregătesc profesorii de religie!
Recte, in cazul Dunării de Jos, branch managerul local, prea-whatever Casian Crăciun. Care preda cu aplomb la facultatea de profil! Deci tu, crestin ortodox practicant pui la îndoială pregatirea profesionala produsa de un înalt ierarh al BOR?? |
--------------------
No
Reno
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.094 Joined: 11 February 04 ![]() |
Lasa-l sa puna la indoiala.
E bine asa, apar raspunsuri! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
DragosP |
![]()
|
Eu mă refer nu neapărat la absovenții de teologie ci la puzderia de suplinitori.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Are warn, relax.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
Suplinitorii aia ce pregatire aveau? Tircovnici? Vanzatori de luminari?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
Adevarata miza a Protocolului.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Garett |
![]()
|
Avand in vedere ca din cate stiu eu e cam inflație de profesori de religie, nicidecum penurie, stau si ma intreb de unde nevoia de suplinitori!
|
--------------------
No
Reno
|
|
dacis |
![]()
|
Ce-i ala suplinitor, pentru tine ???
![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
Un fel de confesional decât că necalificat.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 18:46 |