DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Boxe solenza

bogdan_o
post 21 Mar 2005, 17:20
Post #121

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Group: Members
From: Bucuresti

Cu placere. Vezi sa le pui corect altfel, desi se va auzi totusi, boxele vor merge defazat si bass-ul va fi spart.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Latza
post 21 Mar 2005, 17:26
Post #122

Membru incepator

E clar acum din ce cauza se auzeau ca niste galeti ciuruite cand am dat mai tare azi dimineata. Sper ca in weekend sa-mi fac curaj sa le montez si pe spate folosind tot indicatiile tale de inseriere a boxelor dintr-un post anterior. Nu prea stiu cum o sa ajung dupa bord ca sa trag firele pentru spate. Trebuie sa demontez ceva ? Am cleme pe acolo de care sa prind firele de spate ?

--------------------
Dacia SLZ Confort Azur 2005 - GL-##-LTZ
+
bogdan_o
post 21 Mar 2005, 17:52
Post #123

Cleme nu prea sunt pe acolo dar te sfatuiesc sa-ti legi bine cablurile cu niste soricei de traversa aia din bord ca altfel incep sa zdrangane. Mai simplu (fara sa dai bordul jos) ar fi sa scoti numai cass-ul si ai acces la mufe. Apoi scoti firele prin partea de jos a bordului (zona brichetei) si le duci prin praguri pana in spate (scoti bradutii aia care fixeaza mocheta pe praguri si bagi firele pe sub mocheta). O sa fie mai complicat in zona centurilor de siguranta fata ca va trebui sa scoti si alea 2 suruburi torx 20 care fixeaza plasticele alea de pe stalpi sa poti trage firele prin spatele lor. Daca nu vrei asa, atunci poti sa le tragi direct peste plastice dar o sa se vada un pic mai urat.

Metoda mai eleganta ar fi scosul partii de sus a bordului si atunci poti trage firele mult mai usor. Dupa care traseul pana in spate este acelasi. In plus, daca scoti bordul poti profita de ocazie sa prinzi si restul.cablurilor ca lumea.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Latza
post 21 Mar 2005, 17:57
Post #124

Membru incepator

Ceva probleme la garantie daca ma bag singurel la demontat partea de sus a bordului sau in general, a oricarui plastic de prin masina (ma refer aici si la plasticele de la centuri) ?

--------------------
Dacia SLZ Confort Azur 2005 - GL-##-LTZ
+
bogdan_o
post 21 Mar 2005, 18:07
Post #125

Absolut nici o problema. Nu sunt sigilii nu e nimic. Eu mi-am demontat vara trecuta tot ce inseamna interior la masina si nu am vazut nici un sigiliu pe nicaieri. Deci spor la treaba.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
Geo
post 24 Mar 2005, 22:24
Post #126

Membru autentic

From: Brasov

De astazi sunt fericitul posesor al unor boxe Alpine (dupa vreo 3 zile de cautari asidue, mi-a fost foarte de folos acest site, si indicatiile voastre smile.gif ). Am optat pentru dimensiunile standard, deoarece n-am avut chef de decupaje si de hoti...
Cred ca este o promotie in Carrefour, pentru Alpine, deoarece am cautat pe la toti distribuitorii din Bucuresti, dar preturi mai bune nu am gasit.
Pe fata am luat Alpine SPE-1002 (4" - 10 cm, 15W RMS, 1.300.000), iar pe spate, ovale Alpine SXE-4625S (4"x6" - 10x15 cm, 20W RMS, 1.100.000).
N-am apucat inca sa le montez, o voi face in weekend, personal, deoarece preturile la montaj erau pur si simplu nesimtite (la Alarm Service 96, in Drumul Sarii, unde s-a recomandat pe forum ca ar fi preturile rezonabile, montajul era de 200.000 pe fata si tot atat pe spate ohmy.gif ) si la banii astia ....
Prima impresie : calitatea ambalajului, a modului cum sunt impachetate boxele, accesoriile livrate (suruburi, distantiere, la cele SPE-1002 chiar si fire deja mufate), materialele folosite, designul, sunt departe fata de "pocnitorile" Roadstar si alte cele, si nu numai... Imi par mai serioase chiar decat VDO si JVC, cel putin din cate am vazut eu.
Deci la 2.400.000 va luati boxe... MP3 player, tot Alpine, tot in Carrefour, CDE-9843 (4X45W parca, MP3, WMA, CD, RDS), banuiesc ca tot la oferta, doar 5.600.000.... abia astept sa fac rost de bani si pentru el.
Momentan am un CAS original de Skoda Octavia (habar n-am ce marca o fi in spate,dar pare bunicel), si boxele originale... casul original a fost sutit cu tot cu alarma, masina parcata la lumina, etc...
Voi reveni cu detalii despre calitatea auditiei, dupa ce le montez.

P.S. si off-topic, scuze : De vanzare boxele originale de pe Solenza (2 fata, 2 spate, putin folosite - masina are 7 luni, stare foarte buna), pret negociabil.

--------------------
Chevrolet Aveo 2006, Platinum
Drive safe !
+
Daedalus
post 29 Mar 2005, 22:21
Post #127

sound addicted

Mi-am cumparat si eu duminica, tot din Carrefour tongue.gif boxe alpine de 13 cm pe fata si s-au potrivit de minune, iar pe spate 2 ovale de 24 pe 16 cm (am gaurit polita pentru asta, bineinteles biggrin.gif ), 4 ohmi, 3 cai, 50Wats RMS. Pe cele doua din urma le vand pentru ca eu pusesem ochii dinainte pe niste JBL care erau mai scumpe si nu am avut bani duminica dar am facut rost luni de bani si pot sa le iau pe respectivele JBL doar daca vand pe astea doua Alpine. Eu am dat 2.600.000 si le dau cu 2.400.000. Ele nu au nici o problema, pe probate si nici nu se aud rau, dar stiti cum e cand iti pui ceva in cap. Pe cele de pe fata le pastrez ca oricum nu am ce sa scot mai bine de atat din 13cm, iar o diferenta de pret nu ar fi justificata. Pentru cele de pe fata am scos din buzunar 1.400.000 si sunt tot pe 3 cai, cu tweeter in mijloc.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI 2004 - B xx FTU
mda
+
alex85_05
post 5 Apr 2005, 14:47
Post #128

Membru incepator

Salutare fratilor...
Ca tot venii vorba de boxe si casetofoane auto pt SLZ!!! AM O PROBLEMA:
Acum vre-o saptamana mi-am pierdut (de fapt cred ca mi s-a furat) fatza casetofonului - acela standard de pe mashina..dar varianta noua.
Ideea este urmatoarea: se potrivesteo alta fata..acelasi model..cu casetofonul.....si daca da..stie cineva unde pot gasi?..asta in ideea in care nu mai dispun de bani pt un cass nou.
PLS URGENT!!!

--------------------
Dacia Solenza Decembrie 2004 - B40VCU
Furtul de idei de la o singura persoana se numeste plagiat...
Furtul de idei de la mai multe persoane se numeste documentare...
+
cristyyy2003
post 5 Apr 2005, 15:18
Post #129

R.I.P. Marli

QUOTE(alex85_05 @ 5 Apr 2005, 15:47)
Salutare fratilor...
Ca tot venii vorba de boxe si casetofoane auto pt SLZ!!! AM O PROBLEMA:
Acum vre-o saptamana mi-am pierdut (de fapt cred ca mi s-a furat) fatza casetofonului - acela standard de pe mashina..dar varianta noua.
Ideea este urmatoarea:  se potrivesteo alta fata..acelasi model..cu casetofonul.....si daca da..stie cineva unde pot gasi?..asta in ideea in care nu mai dispun de bani pt un cass nou.
PLS URGENT!!!
*

Contacteaza'l pe free_fiber ca el are cass de slz de vanzare, d'asta modelul nou. Si stiu ca'l da ieftin.
Bafta!!

--------------------
Suzuki SX4 2008 - B 67 TMK
"Greierii" ma innebunesc!
+
Geo
post 29 Apr 2005, 11:14
Post #130

Membru autentic

Am avut multe pe cap luna asta, si n-am mai postat...
Anyway, am montat Alpine-urile de care va povesteam... cele pe spate s-au potrivit perfect, cele din fata, cu toate ca au fost de 10 cm, tot au necesitat ceva taiere din plasticul ala... erau mai "adanci"... dar s-a rezolvat rapid, cu un cutter.
A trebuit sa fixez cu putin silicon capacele boxelor din fata (cele originale), deoarece trepidau putin cand dadeam mai tare, si ma enervau vibratiile...
Calitatea este net superioara fata de boxele standard, sunt foarte multumit cum se aude, au inalte mai mult decat suficient, iar basul este ok pentru dimensiunile lor. Se aud clar si fara distorsiuni la un volum cam dublu fata de cel cu care circul eu de obicei, asa ca sunt extra multumit.
Concluzia : vi le recomand calduros.

--------------------
Drive safe !
+
Geo
post 3 May 2005, 14:28
Post #131

Membru autentic

Stiti ceva despre modelul de MP3 Player de la Alpine, CDE-9843 ? Asta l-as achizitiona acum (5.800.000 la Tornado Gomar, in Vitan).

--------------------
Drive safe !
+
mars
post 3 May 2005, 16:58
Post #132

meow or never

Group: Moderatori

Mi-e tare teama ca nu citeste WMA...

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
Alan25r
post 2 Jun 2005, 13:45
Post #133

Membru

From: Craiova

Eu am dat gaui in policioara si am instalat doua boxe Benzer destul de mari. As vrea sa stiu daca are importanta ca stau boxele in soare. Voi cum le protejati pe cele de pe policioara (daca le protejati) ? Multumesc.

--------------------
Solenza 1.4 MPI Oltcit Club 11 RL - DJ-XX-XXX
+
Marius
post 2 Jun 2005, 14:08
Post #134

Membru autentic

Cum putem. rolleyes.gif

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
bogdan_o
post 2 Jun 2005, 18:41
Post #135

Boxele de firma facute pentru masina nu au probleme cu soarele sau umezeala. Membranele sunt concepute tocmai in ideea asta. Daca vrei sa le protejezi de ceva (de fapt de cineva) eu as zice sa nu te concentrezi pe soare ci mai degraba pe ciorditori.

Si revenind la tipurile de boxe. Am gasit ceva care se potriveste la marele fix in locasurile originale din spate. Au 50W RMS (deci arhisuficient) si nu bat la ochi.

http://magazinultau.ro/product_id/8883/cat...--JBL-P6452.htm

This post has been edited by bogdan_o: 2 Jun 2005, 19:05

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
Alan25r
post 2 Jun 2005, 20:09
Post #136

Membru

From: Craiova

In cazul meu e deja prea tarziu sad.gif ca le-as fi luat pe alea. Deci daca sunt cat de cat rasarite, nu ar trebui sa aiba probleme cu soarele. Ma gandesc ca se topeste plasticul cu care sunt acoperite ...

--------------------
Solenza 1.4 MPI Oltcit Club 11 RL - DJ-XX-XXX
+
bogdan_o
post 3 Jun 2005, 16:10
Post #137

De topit nu o sa se topeasca. dar cu timpul (2-3 ani, daca le tii atat) o sa se albeasca plasticul.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
feli
post 17 Jun 2005, 10:17
Post #138

Membru incepator

QUOTE(Razvy @ 17 Apr 2004, 13:59)
Pe fata boxele sunt de 10 si pe spate de 13. Dar pe spate ai gauri si de 10. Dar cu o bormasina finuta pot da alte gauri pe fata fara a taia din tabla. Bafta
*

Am o solenza Europa care am cumparat-o din fabrica fara radio-cd. acum as vrea sa-mi pun si vreau sa stiu ce dufuzoare se potrivesc exact pe usile din fata?

--------------------
dacia solenza europa - CJ-20-FEL
+
iceberg
post 17 Jun 2005, 10:26
Post #139

Membru incepator

in fata se potrivesc unele pe 13cm iar in spate dimensiunile standard 10x15cm,asta ca sa nu mai decupezi polita aceea.

--------------------
dacia solenza scala - B xxx sdj
+
dragosdia
post 20 Jun 2005, 19:41
Post #140

Membru

From: Bucharest

QUOTE(iceberg @ 17 Jun 2005, 10:26)
in fata se potrivesc unele pe 13cm iar in spate dimensiunile standard 10x15cm,asta ca sa nu mai decupezi polita aceea.
*

Eu am montat pe fata de 16 cm rotunde sambata, a trebuit sa tai bine din suport si putin din tabla usii pt a avea un flux de aer corect. Marea mea problema acum este la ploi....

--------------------
Fluence Privilege 2015
+
MosBabacu
post 20 Jun 2005, 21:45
Post #141

Membru incepator

From: Sibiu

Tocmai mi-am pus si eu niste JBL GTO6426 pe spate, ca era pacat de mp3-ul panasonic biggrin.gif , dar a aparut alta problema: difurile din fata au devenit inutile! Adica chiar cu balansul la +4 spre fata, nu se prea aud decat ca o vibratie in panoul usii.
Intrebarea e: a pus cineva tweeter-e in usile din fata (din cate am vazut nu e f mult loc)? Sau a gasit cineva o solutie sa imbunatateasca sunteul pe fata? Eu vreau sa-mi iau si pe fata niste JBL-uri de 13cm pe 2 cai dar ma gandesc ca dc or sa stea tot acolo jos efectul va fi cam acelasi...adica doar psihic cum zicea cineva pe-aici.
Eu am vazut la un amic niste tweeter-e micute (niste cuburi cu latura de aprox 5 cm) care erau aplicate pe bord, in colturi, cu magneti (tweeter-ele aveau magnet pe carcasa iar pe bord era aplicat cu adeziv, tot un magnet). Problema la astea ar fi de caldura mare vara (se poate topi carcasa).

--------------------
DACIA SOLENZA 1.4 MPI - SB-00-XXX
Razvan
+
zanga
post 13 Oct 2005, 11:31
Post #142

Daciot solenzar

From: Bacau

Sal am cautat pe forum(cu search engine-ul)...ce boxe intra in locasurile originale de la solenza...NIMIC...am fost la service shi spun ca trebuie sa fie originale ca sa nu pierd garantia... in fata cica daca pun mai mari trebuie sa tai locasul si e posibil sa ploua in usa e adevarat? asa ca trebuie sa pun de 13cm parca iar pe spate ce dimensiune au alea ovale?...

--------------------
Dacia Logan Preference - 2004 - BC ## MSU
Daca Ai Cap Iese Altfel

Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata!
+
johnsws
post 13 Oct 2005, 11:59
Post #143

Membru autentic

mai cauta o data ca io am gasit. si am si scris pe-acolo ca eu mi-am pus boxe mai mari si nu am decupat nimic.

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
zanga
post 13 Oct 2005, 12:01
Post #144

Daciot solenzar

pune un link te rog...ce parere aveti de un mp3 Elite din Metro 4x25W destul de ieftin...ce boxe sa pun la el are ceva daca sunt mai mari de 25W?

This post has been edited by zanga: 13 Oct 2005, 12:12

--------------------
Daca Ai Cap Iese Altfel

+
parpanel
post 13 Oct 2005, 16:28
Post #145

Calator

am luat pt. un prieten si tot eu am fost cu el la garantie.

mai bine dai mai mult si iei ceva de firma.

This post has been edited by parpanel: 13 Oct 2005, 16:28

--------------------
DACIA Logan 2006 Ambition
+
zanga
post 13 Oct 2005, 17:05
Post #146

Daciot solenzar

dar ce a avut ca eu il am de vreo 3 luni si nu are nimic...

--------------------
Daca Ai Cap Iese Altfel

+
johnsws
post 13 Oct 2005, 18:56
Post #147

Membru autentic

QUOTE(zanga @ 13 Oct 2005, 12:01)
pune un link te rog...ce parere aveti de un mp3 Elite din Metro 4x25W destul de ieftin...ce boxe sa pun la el are ceva daca sunt mai mari de 25W?
*

e chiar recomandabil sa ai boxele mai mari decat playerul

exista un topic, tot aici la piese si care se cheama tot boxe solenza si unde s-a dezbatut pe larg subiectul...nici nu stiu cum ai reusit sa creezi un topic exact cu acelasi nume. probabil ca atunci cand va fi observat de vreun administrator va fi sters...
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=1162&st=0

This post has been edited by johnsws: 13 Oct 2005, 19:00

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
zanga
post 13 Oct 2005, 19:04
Post #148

Daciot solenzar

merci...am gasit ce imi trebuia...

--------------------
Daca Ai Cap Iese Altfel

+
arg_solenza
post 8 Apr 2006, 08:27
Post #149

Membru autentic

From: bucuresti

daca vrei sa pui boxe pe spate in lacasurile originale vezi ca se gasesc in PRACTIKER

--------------------
Renault Clio 2017 Intens
+
zanga
post 9 Apr 2006, 06:51
Post #150

Daciot solenzar

Un pret poti sa imi spui pana ajung eu eventual o marca?

--------------------
Daca Ai Cap Iese Altfel

+
10 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 04:44
Forum Renault