Boxe solenza
![]() ![]() ![]() |
Boxe solenza
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
1. ok ... dar acela eu il reglez de obicei tot din HU ... si din obisnuinta nu-l folosesc ...
2. Cand ai iesire pentru fata , pentru spate si pentru subwoofer reglezi cand vrei , orice vrei , cum vrei si treci cu mult de partea de egalizare ! Despre filtre da , ok , ele exista , chiar am spus despre ele , dar unor filtre pasive nu ai ce setari sa le faci .. le instalezi , le asculti dupa care tu reglezi din HU ce vrei sa dai pe canalul lor . 4. Lasa impedanta in pace ca nu am vb despre ea si nu cred ca are rost sa mai dam o tura si pe acolo , pentru ca s-ar putea sa ne prindem amandoi urechile . "difuzoare cu impedanta corecta si puterea MINIMA rms egala cu iesirea RMS a HU" - aici m-ai pierdut si nici nu vreau sa fac speculatii despre ce ai fi vrut sa spui ... In discutia precedenta nici nu am folosit cuvantul impedanta ... deci nu are rost sa continui discutia si pe aceasta tema ... Nu se folosesc difuzoare cu impedante altfel decat 4 Ohmi decat amplificate sau ca woofer iar ele se conecteaza conform anumitor schema in functie de ce iti doresti sa faci cu ele . 5. Nope ! HU iti da un semnal clar , fara distorsiuni in peste 90% din plaja lui de putere . Mai departe totul depinde de difuzoare , de amplificator , de alimentare si de conectica ! HU se incalzeste cat ii permit parametrii de functionare , apoi intra in protectie si se opreste . "ce se intampla in tranzistorii de putere la regimuri de curent si temperaturi ridicate." - curent si temperaturi ridicate ... pai curentul este maxim 14,4 V .. desi asa ar vrea toti sa fie , dar de obicei este in jur de 13,8 V , si temperatura ... este maxima permisa de parametrii lui de functionare ... sa nu uitam totusi ca HU-urile au un radiator pentru racire la care sunt conectate componentele care se incalzesc f tare , tocmai pentru a le proteja ! 6. Echipamentele audio instalate pe o masina care sunt doar testate chiar si dupa ureche ( dar cu minime cunostinte in domeniu ) pot avea sanse sa se auda mai bine decat cele doar calculate matematic . Cand vor intelege cei care doresc muzica de calitate pe masina ca muzica se cumpara si instaleaza in functie de masina si ca un sistem audio de pe o masina se aude cu totul altfel in alta masina si ca inainte sa cumperi anumite componente ar trebui sa le probezi pe masina pe care le doresti instalate , atunci poate vom auzi sisteme ieftine , dar care se aud bine si sisteme scumpe care se aud si mai bine . Pana atunci auzim si siteme scumpe care se aud prost si sisteme ieftine la care se aud doar manele , exceptie facand sistemele destul de scumpe care sunt instalate la firme de specialitate , unde este posibil sa se gaseasca si cativa care se pricep . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Iulian, pe fata se potrivesc perfect (cel putin asa zic astia de la beloud) astea: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...le/Classic_125/
Pe spate am in locasurile ei de boxe Alpine SXE-4625S, pe fata au ramas cartoanele.As vrea tot alpine si pe fata, ca sunt multumit de cum se aud alea de pe spate si am dat si putin pe ele (~100 ron din vitan). Va intreb pe voi (nh1980 si marius_eugen) ca vad ca va pricepeti mai mult ca mine ![]() http://www.powernetshop.at/autoradios-mult...o-neu-2007.html This post has been edited by Zippy: 27 Feb 2007, 00:39 |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Zippy, daca e in stare foarte buna (fara zgarieturi, impecabil) poti sa-l iei cu incredere ... Asta e parerea mea, e un player bun...Dar pretul ala cred ca se mai poate negocia un pic, pretul de nou pe la noi invartindu-se in jurul a 600 RON ...
|
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci
- B XX XXX
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
@marius80_eugen:
1. Curentul se masoara in amperi (simbol A). 2. De ce crezi ca pe echipamentele audio exista un parametru masurat : THD (Total Harmonic Distorsion)? @Zippy: http://www.alpine-usa.com/US-en/products/p...1&lang=en&tab=F aici sunt mai multe specificatii. Pare ok la pretul ala. Tre sa te uiti la THD(105dB - ce e peste 90 e ok) si Signal to Noise Ratio (0.008% - ceea ce e prea bun ca sa fie adevarat) si Frequency response, care e si ala ok. Tre sa ai grija ca boxele tale sa reziste la puterea lui! Vad ca are 4*16W RMS, deci mare grija ce difuzoare ai. De multe ori pe difuzoare scrie 70W si ele au rms cam jumatate. La fel tre sa ai grija ce impedanta au difuzoarele. Am vazut in Vitan boxe JBL, super oferta, doar ca aveau impedanta 2ohmi. In general, la masini e nevoie de impedanta de 4 ohmi. Si, din cate am vazut pe aici, mufa din fabrica a masinii nu se potriveste chiar perfect cu alte HU. Mai trebuie schimbate nu stiu ce fire intre ele. Aici nu stiu exact despre ce e vb, asa ca da un search inainte sa arzi vreo chestie. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
sharkky nou il cumpar
![]() mersi pentru informatii nh1980ro This post has been edited by Zippy: 27 Feb 2007, 02:57 |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu recomand Pioneer sau Clarion ! Alpine-urile nu mi-au placut nici cum se aud si in nici un caz ce setari au . Te sfatuiesc mai departe la un Pioneer sa fie cu MP la sfarsit ... ele fiind varfurile de gama ! De la 4,5 mil gasesti modele multe care stiu multe la bani putini . Eu am DEH-6850MP si sunt super-multumit de el ... Inainte am avut un Clarion 558 si in afara de faptul ca arata mai patratos ... gen Volvo printre celelalte masini ( cele vechi ) sunetul era super clar si aveai multe optiuni . Alpine-urile se aud putin cam prea tipator si oricat te-ai chinui sunetul nu prea poti sa-l aduci la calitatea unui Pioneer , care este mai soft , un sunet mai prietenos cu timpanele .
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_M...er/DEH-P4800MP/ sau daca iti permiti sa stii ca merita fiecare banut : http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_M...er/DEH-P6800MP/ Bafta si nu te grabi ... mai bine mai astepti putin si iti iei o scula ca lumea care iti va folosi si peste cativa ani ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
nh1980ro si eu am aceleasi boxe pe spate si sunt de 4ohmi...si ma gandesc si eu sa schimb boxele pe fata si nu stiu ce sa aleg, am vazut si eu oferta cu DLS-urile dar le-a ascultat cineva? Ca pret din cate am vazut nu sunt foarte scumpe. HU-nitul meu este un LG LAC 6600
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Ia-le pe astea. Sunt belea. E un sistem cu 2 tweetere. Merita fiecare banut.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CS502/ |
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
intra exact pe locasuri?...ca am auzit ca unele de 13 intra perfect...altele mai trebuie taiat un pic...
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Mai decupezi 2 cm din plasticul de deasupra magnetului si in rest e totul ok . Ma refer la interiorul locasului unde ar atinge magnetul si nu la circumferinta unde vine difuzorul . Oricum vezi cum rezolvi si cu plasticul care protejeaza contra apei si va veni deasupra magnetului . Daca tot umbli pe acolo poate umbli si la tabla si la tijele din interior sa nu mai zornaie . In rest bafta la instalat si sa stii ca nu-i o alegere rea !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
zanga |
![]()
|
Dar nu am gasit sa imi zornaie nimic pana acum in usi...doar daca las cate ceva in buzunarele usii. M-am uitat pe la tijele alea cand am montat inchiderea cu alarma si nu am vazut nimic suspect... trebuie sa ma uit la ceva anume?
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
|
guliver |
![]()
|
Zanga, Cousticele pe care ti le-am recomandat sunt de 13, deci intra in usile fata de la solenza.Plus ca ai si 2 teetere pe care le poti monta pe stalpi.
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
nh1980ro |
![]()
|
@zanga Daca te referi la boxele Planet Audio P462 pe care le am eu, atunci ti-as recomanda, pe fata P422 de 4", care cred ca se potrivesc perfect (am dubii la adancime daca incap pana in plasticul acela unde ajunge magnetul).
Eu le am pe fata pe cele originale, deci nu-ti pot spune cum se aud. Dar avand in vedere ca sunt din aceeasi serie ar trebui sa se auda cam la fel cu cele din spate. Din cate am vazut tweeter-ul e identic, la fel si magnetul cu P462. Ce am observat eu, e ca boxele din spate se aud o idee mai incet decat cele originale de pe fata, dar mult mai clar si fara distorsiuni. Totusi daca le schimbi pe cele originale cu altele de aceeasi marime nu cred ca o sa ai o mare revelatie. Daca iti pui pe fata P422 sa-mi spui si mie daca se aude mai bine, ca eu nu prea as da banii pe alte boxe pe fata. Ca sa se auda sunetul uniform, e preferabil ca toate difuzoarele sa fie din aceeasi serie (asta insemnand aceleasi materiale si tehnologie de productie). Si difuzoarele astea au bobina de aluminiu si membrana de polipropilena. This post has been edited by nh1980ro: 28 Feb 2007, 13:38 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
guliver |
![]()
|
Ideea e ca daca iti pui sistem si cu twetere o sa se auda mai bine decat cele de fabrica, ch daca sunt de marimi identice
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Si putin off-topic, pentru pretul a doua Solenze puteti sa va montati asta:
cumparat de aici: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_a...-44_JackHammer/ ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
zanga |
![]()
|
nh1980ro tu ii spuneai lui Zippy ca trebuie sa aiba grija la boxe sa fie de 4 ohmi su spuneam ca am aceleasi alpineuri pe spate si sunt pe 4 ohmi ...da as vrea sa schimb boxele pe fata dar momentan tatonez terenul si ma documentez...multumesc de sfaturi
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
|
guliver |
![]()
|
marius eugen, ai coustice?Eu sunt f multumit de ele.
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
nh1980ro - putin off-topic si totusi mereu ma distrez cand vad videoclipul ala desi sincer eu ii dispretuiesc pe cei de la WCC pentru produsele de care nu este decat numele si pretul , iar in acele emisiuni ridicolul este impins in extreme rau de tot . Dar ... acel difuzor nu poate fi montat pe orice masina , dureaza peste 1 luna sa-l aduca si cu cea mai mare siguranta nu a fost cumparat de acolo ! Nu stiu de ce incep sa sesizez ca facfeti o oarecare reclama acelui site si asta nu e deloc bine pentur ca exista mai multe firme care au produse cam la acelasi preturi si daciotu' nostru de rand vazand acel site numai de acolo cumpara . Eu personal am auzit si experimentat lucruri bune , dar si rele din partea lor ... asa ca nu am de ce sa-i critic sau sa-i laud ! Totusi mai putina reclama un ar strica ... Nu de altceva , dar daca tot la facem reclama , ia sa ne faca si ei o reducere de macar 5% sa "ne simtem" si noi bine .
![]() Nu cred ca are rost sa intrati in polemici iar cu 4 Ohmi sau nu stiu cati , cat timp nu sunt persoane care sa spuna " eu am boxe pe 2 Ohmi " . "Ideea" , Zanga este sa cumperi un sistem de boxe care sa poate fi "miscate" de HU-ul tau fara probleme si nu conteaza neaparat marca sau pretul ! Coustic este o marca noua pe piata , la nivelul de sistem il compar ca performante cu Blaupunkt si ceva din Magnat ... dar toate la acelasi nivel de pret / putere / calitate . Este un inceput bun catre o auditie acceptabila . Eu am inceput cu niste Domotecuri pe spate ( la fosta berlina ) , dar care dadeau clasa la multe zgomotoace cu pretentii din zilele noastre , apoi Jensen ( o firma americana , destul de promovata de o firma de "vrajitori" bucuresteni , dar la niste preturi cam piperate ) ... , pe fata , spate si woofer si aici chiar m-am convins ca este important sa stii ce vrei de la sistem si ce iti propui sa faci cu el . Pentru cei care sunt din Bucuresti si vor sa mai afla cateva pareri poate dati un semn de viata pe PM si vorbim . ( bine ar fi sa vb inainte sa cumparati ce aveti de gand si asta ca sfaturi ... ) Sincer eu as propune unui moderator sa mute acest topic la Imbunatatiri ... ca piese nu mai sunt de mult ! ![]() This post has been edited by marius80_eugen: 5 Mar 2007, 23:01 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Imi cer scuze daca am facut reclama. Pe mine m-a mirat faptul ca se poate aduce si in Romania 'monstrul' ala.
Dupa cum am spus mai sus eu m-am dus in targ dupa difuzoare. Si tot cred ca am dat cam mult pe ele, dar sunt multumit in continuare de performanta lor. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
zanga |
![]()
|
marius80_eugen deci recomanzi Coustic ca si sistem care poate fi "miscat" de HU-ul meu fara amplificare ?...sau mai ai niste optiuni...
Off: Nu ti-am dat PM sa nu sunt din Bucuresti ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai eu iti recomand in continuare tot niste Alpine din aceeasi serie cu cele de pe spate, si care se potrivesc in locasurile originale. Intr-adevar daca mai au si tweetere e posibil sa se auda mai bine, desi problema mare la boxele astea mici e bass-ul (sau frecventele mai joase).
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Pentru HU tau , adica fara amplificator , iti recomand Hertz ! Sunt aproape singurele difuzoare de pe piata care au o sensibilitate destul de mare si vei fi surprins cat de bine se pot auzi . Eu nu recomand Alpine ... decat pentru masini tip sedan ... si amplificare !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
guliver |
![]()
|
Zanga, intra pe be-loud.ro, pe forum si acolo poti obtine multe sfaturi in legatura cu boxe, HU, sub-uri, etc. Sunt niste baieti cunoscatori acolo.
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
E careva pe aici care a pus Aluband pe usi si a lasat difuzoarele stock?
Se poate simti o imbunatatire a sunetului? Intreb si eu pentru ca voi prelucra usile cu Aluband si voi schimba ulterior si difuzoarele stock cu unele pe 16 ... Voiam sa stiu informativ... ![]() |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
zanga |
![]()
|
In primul rand multumesc la toti de sfaturi...
marius dar nu prea gasesc dealeri hertz oricum inca mai caut... guliver am cont si acolo insa pe mine nu prea m-au convins baietii de acolo(cel putin nu prea multi). |
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Zanga ai PM ! Guliver baietii sunt cunoscatori in ale vandutului !!! Nu in ale instalarii si configurarii sistemelor audio ! Si acum haideti sa vb de zgomotoacele noastre si sa lasam reclamele !
Sharkky se simte diferent si de zgomot in masina , nu numai de calitate , dar daca tot vrei sa le schimbi renunta la cele stock , nu ca sa nu uiti ca , odata ce ai inceput pe ideea ce vrei de 16,5 -17 cm vei avea multe de modificat pentru o auditie decenta ! In rest mare grija cum il instalezi si nu uita ca usile candva tot le vei mai desface ! Eu am patit-o ! In afara de faptul ca ... daca intra microbul sistemul audio va fi intr-o continua evolutie , iar suportul pentru audio ( usi , stalpi , portbagaj ) se va "imbunatati " continuu ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
sharkky |
![]()
|
O sa renunt la cele stock, asta e clar, dar voiam sa stiu daca e vreo diferenta si cu cele stock montate si cu usile lucrate. Schimbarea sistemului audio o voi face treptat, nu toate odata. Nu mai am decat sa iau un set de difuzoare fata si un amplificator. De HU deocamdata nu ma plang
![]() |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Lucrarea usilor fata si a portbagajului are beneficii imediate nu numai audio ... o repet !
Mai asteapta cu amplificatorul ... si ia ceva peste 4 x 75 w rms ! ( rms , nu MAX !!! ) Ce HU ai ? |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
sharkky |
![]()
|
Am un Kenwood KDC-PS9590R, nu e mp3 dar ma ajuta magazia si mie imi ajunge, e suficient.
Ti-am atasat si specificatiile pentru el pentru o parere. Cu cine am vorbit, profesionist in domeniu, mi-a zis sa nu fac greseala sa-l dau pentru ca e pacat, fiind un model deosebit si destul de capabil, avand totusi aproximativ 6 ani vechime. Cu amplificatorul nu o sa ma grabesc, o sa incerc sa ma axez pe ceva BUN. L.E. : Uitasem sa atasez specificatiile ![]() This post has been edited by sharkky: 8 Mar 2007, 09:04 |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 07:13 |