termometru
![]() ![]() ![]() |
termometru
DFA |
![]()
|
||
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.561 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
|
||
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|||
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Da , clar cu alimentare de la bateria masinii , si afisaj albastru sa se asorteze cu ledurile albastre de la pozitii .
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
edyus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 13 December 04 From: Bucuresti ![]() |
ce ziceti de asa ceva?? http://www.autoanything.com/products/produ...digital_compass
sau asa vorbitor ![]() This post has been edited by edyus: 23 Jan 2006, 12:22 |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
- B xx EDU
|
|
danchitu86 |
![]()
|
![]() Membru cu BRB Group: Members Posts: 199 Joined: 24 September 05 From: Bucharest ![]() |
@bendix
Tu ce parere ai despre termometru, iti raporteaza corect temeratura? Mie mi se pare ca imi zice ca e mai frig decat e cu adevarat... |
--------------------
Logan 1.4 MPI
Albastru Marin
2005 Laureate People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
|
|
micutu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 6 November 04 From: Bucuresti ![]() |
as vrea sa-mi montez un termometru ... e vorba de cele cu sonda pentru masurarea temperaturii exterioare.
problema e ca nu stiu unde as putea-o monta, astfel incat sa preia cat mai putin din caldura data de motor. pana acum am incercat in doua locuri: 1. prima data, undeva deasupra rotii din fata ... ajungea greu la temperatura reala si prelua si ceva caldura de la motor 2. a doua incercare a fost deasupra farului ... cat timp eram in mers era perfect, cum opream la un stop, crestea cateva grade. sunt curios cum functioneaza o asemenea sonda la masinile cu asa ceva in dotare, astfel incat sa nu fie influentate de motor. Later edit: dupa ce am vazut si ce s-a scris pana acum cred ca ideal ar fi, tinand cont ca nu avem posibilitatea de compensare electronica a radiatiilor termice ale motorului cum e posibil sa aiba cele de la masinile performante, ca amplasarea senzorului exterior sa fie cat mai spre botul masinii, cat mai jos posibil (fara sa fie plasat in bataia directa a soarelui) si in acelasi timp sa beneficieze de curentul creat de deplasarea masinii. verificarea unui termometru e simpla: se face un amestec de apa cu gheata, se lasa sa se stabilizeze si apoi, e neaparat nevoie ca in apa sa fie si gheata, se introduce sonda in vas. daca arata 0 grade ... e bun This post has been edited by micutu: 4 Feb 2006, 10:42 |
--------------------
Logan 1.6
Laureate & Ambition
- B66__ & B59___
|
|
korupt_77 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 4 February 06 From: Bucuresti ![]() |
pai din practicar te-ai gasit sa cumperi??si presupun ca te asteptai sa si corespunda tehnic
![]() |
--------------------
Opel
Astra G
2001
- B 88 MEF
|
|
danchitu86 |
![]()
|
![]() Membru cu BRB Group: Members Posts: 199 Joined: 24 September 05 From: Bucharest ![]() |
|
--------------------
Logan 1.4 MPI
Albastru Marin
2005 Laureate People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
termometre veti gasi la conex electronic. mergeti pe site-ul lor si veti gasi ce va trebuie.
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.561 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
A văzut cineva un asemenea termometru de vânzare pe undeva?
La Conex Electronic nu-l mai au pe stoc... Attached thumbnail(s) Termometru___voltmetru_auto.jpg ( Size: 16.05k ) Number of downloads: 84 |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.737 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
La ce pret il aveau la Conex ?
LE. Nu mai trebuie 89,00 LEI This post has been edited by IRONICK: 21 Feb 2006, 18:07 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ma ajutati si pe mine?
Am luat din Practiker un termometru deala cu alertare inghet, cu senzor ext/int. Am doua probleme: 1) locul de montare al senzorului am citit pe aici ca e undeva ferit de curentii de aer lka exteriorul masinii. Ei bine pe al meu scrie sec ca se monteaza pe geam. UNDE pe geam? la interior sau la exterior? eu presupun ca la interior, si citeste temperatura de pe suprafata geamului..la exterior bate soarele si vantul pe el.... 2) cum D-zeu il fac sa nu mai piuie(cand e sub 0 grade), ca ma scoate din minti...cum apas pe buton si tace in 2 minute incepe iar, i-am scos bateria ca nu mai suportam ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
2) cum D-zeu il fac sa nu mai piuie(cand e sub 0 grade), ca ma scoate din minti...cum apas pe buton si tace in 2 minute incepe iar, i-am scos bateria ca nu mai suportam
![]() Desfaci obiectul si tai cu un sfic firul ce merge la minidifuzor. Eu asa am facut. |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Asa ma batea gandul dar credeam ca mai e si alta solutie...mersi
Si cu locul senzorului ce ziceti? |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
IRONICK |
![]()
|
Il desfaci si ii deconectezi "difuzorul".
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(argon @ 2 Mar 2006, 08:38) Daca ai rabdare: cauta un intrerupator sau comutator micut (gasesti in diverse jucarele) si inseriaza-l cu "difuzorul" sau: in locul "difuzorului" pui un rezistor de 30-50 ohmi (din cate stiu asta-i impedanta respectivului - "care este") Senzorul cu citire de la suprafata geamului e un mare "fasss". O sa fie influentat de temperatura interioara si numai citiri exacte nu vei avea. Din experienta iti spun. Asa ca mai bine cauti un loc in exterior ca sa-l montezi. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(Illusi0n @ 2 Mar 2006, 09:58) Daca ai rabdare: cauta un intrerupator sau comutator micut (gasesti in diverse jucarele) si inseriaza-l cu "difuzorul" sau: in locul "difuzorului" pui un rezistor de 30-50 ohmi (din cate stiu asta-i impedanta respectivului - "care este") Senzorul cu citire de la suprafata geamului e un mare "fasss". O sa fie influentat de temperatura interioara si numai citiri exacte nu vei avea. Din experienta iti spun. Asa ca mai bine cauti un loc in exterior ca sa-l montezi. In primul rand termoetrele astea nu sunt prea exacte...o sa-l testezz dupamasa in apa cu gheata(senzorul) Zic ca nu sunt exacte pentru ca inainte sa-l montez, in casa, temperatura exterioara era 23 si temperatura interioara(de la senzorul din termometru) era 27(care de fapt e temperatura sin casa) De asta presupun ca senzorul exterior e prevazut dinadins cu diferenta asta de 4-5 grade, pentru a fi montat p einteriorul parbrizului....deci producatorul a calculat marja asta cu un scop..intelegeti ce vreau sa zic? This post has been edited by argon: 2 Mar 2006, 10:05 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
DFA |
![]()
|
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
argon |
![]()
|
Am rezolvat problema in felul urmator
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
1,5dci |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 14 February 06 ![]() |
am cumparat si eu un termometru ptr loganul meu , dar nu stiu unde sa il pun... cei care aveti deja pe logan o chestie asemanatoare va rog sa-mi dati sugestii sau chiar poze !!
![]() Attached thumbnail(s) term.jpg ( Size: 35.31k ) Number of downloads: 61 |
--------------------
logan
1,5dci ambiance
- bc.....
|
|
DFA |
![]()
|
O poziție bună este deasupra oglinzii retrovizoare centrale. Dacă senzorul de temperatură exterioară este făcut pentru a fi lipit de parbriz, parbrizul e la îndemână în acea zonă, nu mai trebuie să mai întinzi nici un fir...
De unde l-ai cumpărat? Și cât a costat? |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
1,5dci |
![]()
|
l-am cumparat din praktiker cu 250.000 lei . mai era un model la 300.000 lei mai simpatic , cu afisaj luminos albastru , dar era din ala care tiuie daca ingheata si n-am chef sa tiuie in mers.
zici sa pun senzorul pe parbriz , dar oare vara , cand geamurile se infierbanta ingrozitor , va mai indica temperatura de afara in mod real ? eu ma gandeam sa-l pun undeva unde soarele nu actioneaza direct .... ma gandeam sa pun termometrul sub lampa , direct pe tapiterie , dar cred ca ideea ta e mai buna ... |
--------------------
logan
1,5dci ambiance
- bc.....
|
|
DFA |
![]()
|
Dacă senzorul este făcut să fie pus pe parbriz (vezi instrucțiunile de montare) atunci termometrul de exterior este calibrat astfel încât să țină seama de diferența de temperatură dintre cele 2 fețe ale parbrizului. Majoritatea sunt așa - cu senzorul pe parbriz. Poți observa ușor asta, pentru că alăturând cei doi senzori, cel de exterior îți va indica o temperatură cu câteva grade mai mult decât cel de interior.
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
edyus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 13 December 04 From: Bucuresti ![]() |
A incercat cineva sa modifice iluminarea ecranului pt modelu http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...e=post&id=17781 ??
Mi-am cumparat si eu o dracie din asta dar inainte sa il montez vreau sa ii fac oarece modificari. Avand in vedere ca toate luminile din bord le-am facut pe rosu, asa vreau sa fie iluminarea de pe termometru. Din pacate modelul cu pricina are iluminare cu folie electroiluminiscenta albastru-verzui care este actionata la apasarea unui buton, ramanad aprinsa pt cca 10 sec (evident conceput pt a rezista bateria in timp). O a doua problema ar fi alimentarea de la baterie proprie de 1,5 v. In acest caz m-am gandit la urmatoarele modificari: - deconectarea foliei si indepartarea sa (alimentarea acesteia se face la 25 V - probabil cu un ridicator de tensiune); - conectarea sub ecran (spatiul ti-o permite) a doua sleduri rosii (asta in cazul meu - la fel ca cele din bord ... mi-au mai ramas cateva ![]() - si un al doilea fir conectat pe un plus permanent cu o rezistenta inseriata pt a scadea tensiunea, aceasta fiind alimentarea permanenta pt termometru; - mai ramane pozitionarea termometrului in interiorul masinii intru-un mod estetic placut si totodata functional si vizibil (mare problema ![]() ....se vedem ce iese.... This post has been edited by edyus: 20 Mar 2006, 12:18 |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
- B xx EDU
|
|
DFA |
![]()
|
QUOTE(edyus @ 20 Mar 2006, 13:16) - si un al doilea fir conectat pe un plus permanent cu o rezistenta inseriata pt a scadea tensiunea, aceasta fiind alimentarea permanenta pt termometru; Nu îți recomand să faci așa ceva cu o rezistență..., alimentează termometrul cu un etaj de stabilizare făcut ca lumea. Se găsesc prin comerț, pe la magazinele de piese electronice. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
edyus |
![]()
|
|
--------------------
Dacia Logan
Ambition
- B xx EDU
|
|
IRONICK |
![]()
|
Ce montaj cumparat din comert ? La cat consuma termometrul ala, merge cu o rezistor, dioda zener si condensator.
EL. Ma rog uitasem de siguranta si o dioda pe firul de + (plus). This post has been edited by IRONICK: 20 Mar 2006, 13:23 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
1,5dci |
![]()
|
am lipit termometrul deasupra oglinzii , pe desenul ala negru punctat si tot acolo am lipit si senzorul , dar se pare ca nu a fost o idee prea buna ... cand e soare imi indica temperatura in /out 47 grade celsius , ceea ce este imposibil !!! oare bate soarele direct pe el si il incalzeste sau de ce ? cand nu e soare imi indica corect , oarecum . oricum nu se merita sa luati un termometru ca asta ptr masina , ala e bun ptr casa mai mult , scoti senzorul afara si lasi termometrul in casa .
|
--------------------
logan
1,5dci ambiance
- bc.....
|
|
argon |
![]()
|
Eu am termometru care piuie cu 300 000, senzorul zice ca se pune pe geam, dar imi arata total aiurea, nu e calibrat cum a zis DFA. asa ca am pus senzorul in oglinda, ferit de soare...am si un tutorial, dar e pentru 1310...la Logan nu me pricep
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
DFA |
![]()
|
Și pus în oglindă arată temperatura corect?
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
argon |
![]()
|
QUOTE(DFA @ 27 Mar 2006, 13:59) Cand nu bate soarele pe partea stanga a masinii da..daca bate din sus e OK, pentru ca e la baza oglinzii..e aparat..totul e sa nu bata soarele din stanga ![]() Oricum e mai bine decat pe parbriz...unde cam bate soarele tot timpul...vara in august in masina se fac 60-70 de grade...termometru o sa arate in consecinta , cand afara sunt numai 37 de exemplu..de asemenea..dai drumul la AC, in masina o sa se faca cam 18 grade, iar o sa arate termometru eronat, e o abureala chestia cu lipitul pe parbriz, nu e precis deloc..cred ca e o strategoe de marketing..vede lumea scris ca se lipeste pe parbriz..zice vai ce simplu, si il cumpara...ca daca scria ca se monteaza pe nustiu unde si trebuie demontat nustiu ce si tras fir sau ceva, nu mai era asa tentant pentru cumparare ![]() Inca ceva..la majoritatea masinilor curentul de aer e directionat pe parbriz..iarna pentru dezghetare..si logic ca o sa bata pe senzorul ala... This post has been edited by argon: 27 Mar 2006, 15:10 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 23:13 |