DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> termometru

DFA
post 5 Nov 2005, 09:31
Post #61

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

QUOTE(big2003 @ 5 Nov 2005, 01:37)
Pai si asta de pe DSN are iluminare la apasare de buton , dar eu vreau tot timpul sa fie iluminat , nu doar la apasarea unui buton .
*

Și eu caut un termometru auto care să fie iluminat tot timpul, nu la cerere. Firește, asta ar însemna că trebuie alimentat de la bateria mașinii, nu independent.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Jack Daniel's
post 5 Nov 2005, 13:36
Post #62

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Group: Members

Da , clar cu alimentare de la bateria masinii , si afisaj albastru sa se asorteze cu ledurile albastre de la pozitii . biggrin.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
edyus
post 23 Jan 2006, 12:19
Post #63

Membru

From: Bucuresti

ce ziceti de asa ceva?? http://www.autoanything.com/products/produ...digital_compass
sau asa vorbitor tongue.gif http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B00...7017888-8552702

This post has been edited by edyus: 23 Jan 2006, 12:22

--------------------
Dacia Logan Ambition - B xx EDU
+
danchitu86
post 24 Jan 2006, 02:13
Post #64

Membru cu BRB

From: Bucharest

@bendix

Tu ce parere ai despre termometru, iti raporteaza corect temeratura? Mie mi se pare ca imi zice ca e mai frig decat e cu adevarat...

--------------------
Logan 1.4 MPI Albastru Marin 2005 Laureate
People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
+
micutu
post 3 Feb 2006, 21:53
Post #65

Membru incepator

as vrea sa-mi montez un termometru ... e vorba de cele cu sonda pentru masurarea temperaturii exterioare.
problema e ca nu stiu unde as putea-o monta, astfel incat sa preia cat mai putin din caldura data de motor.
pana acum am incercat in doua locuri:
1. prima data, undeva deasupra rotii din fata ... ajungea greu la temperatura reala si prelua si ceva caldura de la motor
2. a doua incercare a fost deasupra farului ... cat timp eram in mers era perfect, cum opream la un stop, crestea cateva grade.
sunt curios cum functioneaza o asemenea sonda la masinile cu asa ceva in dotare, astfel incat sa nu fie influentate de motor.
Later edit:
dupa ce am vazut si ce s-a scris pana acum cred ca ideal ar fi, tinand cont ca nu avem posibilitatea de compensare electronica a radiatiilor termice ale motorului cum e posibil sa aiba cele de la masinile performante, ca amplasarea senzorului exterior sa fie cat mai spre botul masinii, cat mai jos posibil (fara sa fie plasat in bataia directa a soarelui) si in acelasi timp sa beneficieze de curentul creat de deplasarea masinii.
verificarea unui termometru e simpla: se face un amestec de apa cu gheata, se lasa sa se stabilizeze si apoi, e neaparat nevoie ca in apa sa fie si gheata, se introduce sonda in vas. daca arata 0 grade ... e bun

This post has been edited by micutu: 4 Feb 2006, 10:42

--------------------
Logan 1.6 Laureate & Ambition - B66__ & B59___
+
korupt_77
post 5 Feb 2006, 16:12
Post #66

Membru incepator

pai din practicar te-ai gasit sa cumperi??si presupun ca te asteptai sa si corespunda tehnic smile.gif

--------------------
Opel Astra G 2001 - B 88 MEF
+
danchitu86
post 5 Feb 2006, 16:39
Post #67

Membru cu BRB

From: Bucharest

QUOTE(micutu @ 3 Feb 2006, 22:53)
*

Eu il am montat la grila radiatorului, pe chestia aia de inox sau ce e... M-am gandit ca suflul ventilatorului anuleaza cat de cat incalzirea motorului, dar nu o face. Eu zic ca cel mai bine e undeva in spatele masinii, pe sub... dar normal departe de toba wink.gif

--------------------
Logan 1.4 MPI Albastru Marin 2005 Laureate
People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
+
george_slz
post 5 Feb 2006, 17:27
Post #68

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

termometre veti gasi la conex electronic. mergeti pe site-ul lor si veti gasi ce va trebuie.

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
DFA
post 21 Feb 2006, 17:55
Post #69

A văzut cineva un asemenea termometru de vânzare pe undeva?

La Conex Electronic nu-l mai au pe stoc...

Attached thumbnail(s)
Termometru___voltmetru_auto.jpg ( Size: 16.05k ) Number of downloads: 84

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
IRONICK
post 21 Feb 2006, 18:03
Post #70

-

From: Romania

La ce pret il aveau la Conex ?

LE. Nu mai trebuie 89,00 LEI

This post has been edited by IRONICK: 21 Feb 2006, 18:07

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
argon
post 2 Mar 2006, 07:25
Post #71

Mesaj semiautomat

ma ajutati si pe mine?
Am luat din Practiker un termometru deala cu alertare inghet, cu senzor ext/int.
Am doua probleme:

1) locul de montare al senzorului am citit pe aici ca e undeva ferit de curentii de aer lka exteriorul masinii. Ei bine pe al meu scrie sec ca se monteaza pe geam. UNDE pe geam? la interior sau la exterior? eu presupun ca la interior, si citeste temperatura de pe suprafata geamului..la exterior bate soarele si vantul pe el....

2) cum D-zeu il fac sa nu mai piuie(cand e sub 0 grade), ca ma scoate din minti...cum apas pe buton si tace in 2 minute incepe iar, i-am scos bateria ca nu mai suportam mellow.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
autom
post 2 Mar 2006, 07:29
Post #72

membru pompier

From: Bucuresti-sa traiesti!!!!

2) cum D-zeu il fac sa nu mai piuie(cand e sub 0 grade), ca ma scoate din minti...cum apas pe buton si tace in 2 minute incepe iar, i-am scos bateria ca nu mai suportam mellow.gif

Desfaci obiectul si tai cu un sfic firul ce merge la minidifuzor.
Eu asa am facut.

--------------------
Dacia 1100 Berlineza 1971
+
argon
post 2 Mar 2006, 07:38
Post #73

Mesaj semiautomat

Asa ma batea gandul dar credeam ca mai e si alta solutie...mersi

Si cu locul senzorului ce ziceti?

--------------------
+
IRONICK
post 2 Mar 2006, 09:50
Post #74

-

Il desfaci si ii deconectezi "difuzorul".

--------------------
+
marksman
post 2 Mar 2006, 09:58
Post #75

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(argon @ 2 Mar 2006, 08:38)
Asa ma batea gandul dar credeam ca mai e si alta solutie...mersi

*

Daca ai rabdare: cauta un intrerupator sau comutator micut (gasesti in diverse jucarele) si inseriaza-l cu "difuzorul" sau: in locul "difuzorului" pui un rezistor de 30-50 ohmi (din cate stiu asta-i impedanta respectivului - "care este")

Senzorul cu citire de la suprafata geamului e un mare "fasss". O sa fie influentat de temperatura interioara si numai citiri exacte nu vei avea. Din experienta iti spun. Asa ca mai bine cauti un loc in exterior ca sa-l montezi.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
argon
post 2 Mar 2006, 10:03
Post #76

Mesaj semiautomat

QUOTE(Illusi0n @ 2 Mar 2006, 09:58)
Daca ai rabdare: cauta un intrerupator sau comutator micut (gasesti in diverse jucarele) si inseriaza-l cu "difuzorul" sau: in locul "difuzorului" pui un rezistor de 30-50 ohmi (din cate stiu asta-i impedanta respectivului - "care este")

Senzorul cu citire de la suprafata geamului e un mare "fasss". O sa fie influentat de temperatura interioara si numai citiri exacte nu vei avea. Din experienta iti spun. Asa ca mai bine cauti un loc in exterior ca sa-l montezi.
*

In primul rand termoetrele astea nu sunt prea exacte...o sa-l testezz dupamasa in apa cu gheata(senzorul)
Zic ca nu sunt exacte pentru ca inainte sa-l montez, in casa, temperatura exterioara era 23 si temperatura interioara(de la senzorul din termometru) era 27(care de fapt e temperatura sin casa)
De asta presupun ca senzorul exterior e prevazut dinadins cu diferenta asta de 4-5 grade, pentru a fi montat p einteriorul parbrizului....deci producatorul a calculat marja asta cu un scop..intelegeti ce vreau sa zic?

This post has been edited by argon: 2 Mar 2006, 10:05

--------------------
+
DFA
post 2 Mar 2006, 10:10
Post #77

QUOTE(argon @ 2 Mar 2006, 08:38)
*

Dacă poți, trage firul cu senzorul în una din oglinzile retrovizoare laterale, în spatele oglinzii, depărtat de carcasă. Pe lângă oglindă circulă aer și senzorul este relativ ferit de curentul de aer generat de mașina în mișcare.

--------------------
ex Logan I 1.5
+
argon
post 3 Mar 2006, 18:55
Post #78

Mesaj semiautomat

Am rezolvat problema in felul urmator

--------------------
+
1,5dci
post 17 Mar 2006, 17:54
Post #79

Membru incepator

am cumparat si eu un termometru ptr loganul meu , dar nu stiu unde sa il pun... cei care aveti deja pe logan o chestie asemanatoare va rog sa-mi dati sugestii sau chiar poze !! 1zhelp00.gif

Attached thumbnail(s)
term.jpg ( Size: 35.31k ) Number of downloads: 61

--------------------
logan 1,5dci ambiance - bc.....
+
DFA
post 18 Mar 2006, 17:31
Post #80

O poziție bună este deasupra oglinzii retrovizoare centrale. Dacă senzorul de temperatură exterioară este făcut pentru a fi lipit de parbriz, parbrizul e la îndemână în acea zonă, nu mai trebuie să mai întinzi nici un fir...

De unde l-ai cumpărat?
Și cât a costat?

--------------------
ex Logan I 1.5
+
1,5dci
post 20 Mar 2006, 11:08
Post #81

Membru incepator

l-am cumparat din praktiker cu 250.000 lei . mai era un model la 300.000 lei mai simpatic , cu afisaj luminos albastru , dar era din ala care tiuie daca ingheata si n-am chef sa tiuie in mers.
zici sa pun senzorul pe parbriz , dar oare vara , cand geamurile se infierbanta ingrozitor , va mai indica temperatura de afara in mod real ? eu ma gandeam sa-l pun undeva unde soarele nu actioneaza direct ....
ma gandeam sa pun termometrul sub lampa , direct pe tapiterie , dar cred ca ideea ta e mai buna ...

--------------------
+
DFA
post 20 Mar 2006, 12:10
Post #82

Dacă senzorul este făcut să fie pus pe parbriz (vezi instrucțiunile de montare) atunci termometrul de exterior este calibrat astfel încât să țină seama de diferența de temperatură dintre cele 2 fețe ale parbrizului. Majoritatea sunt așa - cu senzorul pe parbriz. Poți observa ușor asta, pentru că alăturând cei doi senzori, cel de exterior îți va indica o temperatură cu câteva grade mai mult decât cel de interior.

--------------------
ex Logan I 1.5
+
edyus
post 20 Mar 2006, 12:16
Post #83

Membru

A incercat cineva sa modifice iluminarea ecranului pt modelu http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...e=post&id=17781 ??

Mi-am cumparat si eu o dracie din asta dar inainte sa il montez vreau sa ii fac oarece modificari. Avand in vedere ca toate luminile din bord le-am facut pe rosu, asa vreau sa fie iluminarea de pe termometru. Din pacate modelul cu pricina are iluminare cu folie electroiluminiscenta albastru-verzui care este actionata la apasarea unui buton, ramanad aprinsa pt cca 10 sec (evident conceput pt a rezista bateria in timp). O a doua problema ar fi alimentarea de la baterie proprie de 1,5 v. In acest caz m-am gandit la urmatoarele modificari:

- deconectarea foliei si indepartarea sa (alimentarea acesteia se face la 25 V - probabil cu un ridicator de tensiune);
- conectarea sub ecran (spatiul ti-o permite) a doua sleduri rosii (asta in cazul meu - la fel ca cele din bord ... mi-au mai ramas cateva tongue.gif) in parale,l cu plusul catre un fir ulterior conectat pe panoul de siguranta al masinii la o siguranta de pozitii;
- si un al doilea fir conectat pe un plus permanent cu o rezistenta inseriata pt a scadea tensiunea, aceasta fiind alimentarea permanenta pt termometru;
- mai ramane pozitionarea termometrului in interiorul masinii intru-un mod estetic placut si totodata functional si vizibil (mare problema unsure.gif )

....se vedem ce iese....

This post has been edited by edyus: 20 Mar 2006, 12:18

--------------------
+
DFA
post 20 Mar 2006, 12:42
Post #84

QUOTE(edyus @ 20 Mar 2006, 13:16)
- si un al doilea fir conectat pe un plus permanent cu o rezistenta inseriata pt a scadea tensiunea, aceasta fiind alimentarea permanenta pt termometru;
*

Nu îți recomand să faci așa ceva cu o rezistență..., alimentează termometrul cu un etaj de stabilizare făcut ca lumea. Se găsesc prin comerț, pe la magazinele de piese electronice.

--------------------
ex Logan I 1.5
+
edyus
post 20 Mar 2006, 13:15
Post #85

Membru

QUOTE(DFA @ 20 Mar 2006, 08:42)
Nu îți recomand să faci așa ceva cu o rezistență..., alimentează termometrul cu un etaj de stabilizare făcut ca lumea. Se găsesc prin comerț, pe la magazinele de piese electronice.
*

mersi pt sugestie....ai perfecta dreptate ...ca m-am gandit ma bine acum tongue.gif

--------------------
+
IRONICK
post 20 Mar 2006, 13:19
Post #86

-

Ce montaj cumparat din comert ? La cat consuma termometrul ala, merge cu o rezistor, dioda zener si condensator.
EL. Ma rog uitasem de siguranta si o dioda pe firul de + (plus).

This post has been edited by IRONICK: 20 Mar 2006, 13:23

--------------------
+
1,5dci
post 27 Mar 2006, 09:06
Post #87

Membru incepator

am lipit termometrul deasupra oglinzii , pe desenul ala negru punctat si tot acolo am lipit si senzorul , dar se pare ca nu a fost o idee prea buna ... cand e soare imi indica temperatura in /out 47 grade celsius , ceea ce este imposibil !!! oare bate soarele direct pe el si il incalzeste sau de ce ? cand nu e soare imi indica corect , oarecum . oricum nu se merita sa luati un termometru ca asta ptr masina , ala e bun ptr casa mai mult , scoti senzorul afara si lasi termometrul in casa .

--------------------
+
argon
post 27 Mar 2006, 12:16
Post #88

Mesaj semiautomat

Eu am termometru care piuie cu 300 000, senzorul zice ca se pune pe geam, dar imi arata total aiurea, nu e calibrat cum a zis DFA. asa ca am pus senzorul in oglinda, ferit de soare...am si un tutorial, dar e pentru 1310...la Logan nu me pricep tongue.gif

--------------------
+
DFA
post 27 Mar 2006, 13:59
Post #89

Și pus în oglindă arată temperatura corect?

--------------------
ex Logan I 1.5
+
argon
post 27 Mar 2006, 15:01
Post #90

Mesaj semiautomat

QUOTE(DFA @ 27 Mar 2006, 13:59)
Și pus în oglindă arată temperatura corect?
*

Cand nu bate soarele pe partea stanga a masinii da..daca bate din sus e OK, pentru ca e la baza oglinzii..e aparat..totul e sa nu bata soarele din stanga biggrin.gif cand sta pe loc..ca in mers nu deranjeaza.

Oricum e mai bine decat pe parbriz...unde cam bate soarele tot timpul...vara in august in masina se fac 60-70 de grade...termometru o sa arate in consecinta , cand afara sunt numai 37 de exemplu..de asemenea..dai drumul la AC, in masina o sa se faca cam 18 grade, iar o sa arate termometru eronat, e o abureala chestia cu lipitul pe parbriz, nu e precis deloc..cred ca e o strategoe de marketing..vede lumea scris ca se lipeste pe parbriz..zice vai ce simplu, si il cumpara...ca daca scria ca se monteaza pe nustiu unde si trebuie demontat nustiu ce si tras fir sau ceva, nu mai era asa tentant pentru cumparare biggrin.gif
Inca ceva..la majoritatea masinilor curentul de aer e directionat pe parbriz..iarna pentru dezghetare..si logic ca o sa bata pe senzorul ala...

This post has been edited by argon: 27 Mar 2006, 15:10

--------------------
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 23:13
Forum Renault