DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

516 Pages « < 485 486 487 488 489 > »  
Closed TopicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Impreza WRX SW 2002, ...si Ignis Sport 2004

Muttley
post 13 Mar 2023, 15:42
Post #14581

Group: Members
From: -

Normal ca nu.
Ce am masurat eu, 23 cu 20, e pe liber laugh.gif

Sau intrebi daca 3 intra pe diagonala? Nu, intra spre fata, perfect normal.
Nush daca-i poka-yoke, dar am sapat prin pozele de le-am facut la mine, am comparat cu ce am vazut in link, si e montat corect.

Ca fapt divers, exista si o parte buna a defectului.
Ce am cautat pe net cu missshifturi, am gasit doar moneyshift pe la americani. Aia patesc invers, cand dau din 2 in 3, gasesc treapta 1 si rup motorul. Eu doar il subturez, nu-l duc in 10 mii de ture. Aproape c-as zice mersi.
Faza e ca-s fantastic de mici cursele la cutia asta, dupa cum se vede din valori. Sweetspotu' de curse e la WRX pentru mine, dar nici Ignisul nu e deranjant. Or aici sunt mici rau.

This post has been edited by Muttley: 13 Mar 2023, 23:39

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 13 Mar 2023, 15:45
Post #14582

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Nu, mah, ma gandeam ca e arcul dus in sus si nu mai calca cum trebuie capetele pe mizeria aia de piesa-n 2 trepte. Daca zici ca nu vine usor cu dejtu' la mijloc, arcu' e bagat pana jos. Acu' mai ramane de vazut daca e montat in pozitia corecta sau daca e pus cu rucu'n sus.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Muttley
post 13 Mar 2023, 15:48
Post #14583

Arcul pare a fi montat bine.
"Daca zici ca nu vine usor cu dejtu' la mijloc". Ha??? huh.gif
Arcul e montat bine.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Marty
post 13 Mar 2023, 15:51
Post #14584

Sa-mi phut nervii, da capacu' ala jos si hai sa benoclam cum reactioneaza tot sistemul cand schimbi vitezele!

--------------------
+
Muttley
post 13 Mar 2023, 15:52
Post #14585

Capacul de transfer? Be my guest, in 3 saptamani, cu foarte putin noroc, il pui inapoi.
Iti dau film pe uatsap, ca nush cine-i mai cu nervii.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Marty
post 13 Mar 2023, 15:53
Post #14586

QUOTE(Muttley @ 13 Mar 2023, 16:48)
"Daca zici ca nu vine usor cu dejtu' la mijloc". Ha??? huh.gif

*

Mah, ce vreau eu sa zic e: cand scoti din a doua si o lasi sa plece, se duce mai mult spre a 5-a. Eu intrebam daca in momentul ala, poti sa o readuci SI SA RAMANA pe pozitia 3-4 doar impingand usor cu degetu' (sau cu ce kkt vrei tu, dar doar sa impingi usor).
Sau, na: daca are joc intre 3-4 si 5-6

This post has been edited by Marty: 13 Mar 2023, 15:54

--------------------
+
Muttley
post 13 Mar 2023, 16:00
Post #14587

E chestie de milisecunde. Oscileaza. Daca eu, cand imping spre 3, o prind in punctul de oscilatie maxima, nimeresc 5.

13 Mar 2023, 17:16:
Hai sa va cer ajutorul si cu butonul de avarii.

Introductiv, Romanica are legi imbecile, ce prevad folosirea luminilor de intalnire ZIUA, masura cu o imensa contributie la poluare, 2 becuri de 55w sau cat au ele, fiind mari consumatoare de energie, ce vine din carburant. In acelasi timp, se dau toti cu curul de pamant ca remat, rable, aer curat.

Bun, butonul de avarii are un singur bec, care se aprinde si la avarii, dar sta aprins cand sunt farurile aprinse, ca sa-l gasesti prin intuneric.
Si se arde. Am impresia ca am schimbat butonul o data, nu mai stiu sigur, am uitat complet. Cert e ca iar e prajit.

Unde gasesc bec? Si de care? Link va rog.
Il vedeti aici.
Si as prefera led, in ideea ca se arde mai greu.

Faza e ca butonul ala se scoate demontand mai multe, care multe au filete in plastic, si eu nu vreau sa mai umblu la alea. Deci trebuie un bec/led care odata pus, sa lumineze cateva sute de ani fara sa se arda.

This post has been edited by Muttley: 13 Mar 2023, 16:16

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
bmwh548
post 13 Mar 2023, 17:27
Post #14588

Membru cu insomnii

From: Iasi

Pai demonteaza butonul, da jos becul si in locul lui pui un led la 12v (adicatelea are rezistenta deja pusa ca sa nu ma injuri ca te pun sa scoti letconul la aer). Bunghesti polaritatea (singurul dezavantaj fata de becuri), asamblezi si sanatate.

Credeam ca sunt singurul de pe planeta care mai are spitz din ala inca functional.

Edit: led de 3mm ca ala de 5 nu stiu daca are loc. Alb neutru sau cald, daca alegi alb rece cred ca s-ar putea sa se vada roz "butonul". Daca nu gasesti direct pe 12v vezi o rezistenta de 620 ohmi si sfert de watt. Poti sa mergi si cu rezistenta ceva mai mare (spre 1 kilo, depinde daca e led mai normal sau ultrabright).

This post has been edited by bmwh548: 13 Mar 2023, 17:33

--------------------
- - - - -
+
Muttley
post 13 Mar 2023, 17:42
Post #14589

Ce-i ala spitz?

Am desfacut butonul, am masurat becul ars, are 3mm.
Erau pe aici niste leduri, dar pe verde, de 5mm, am facut o proba, pare promitator.

IMG_20230313_170216.jpg ( Size: 144.88k ) Number of downloads: 70

Intra si-n soclu, fortat ce-i drept, dar oricum trebuie sa iau alte cateva de 3mm pentru butoanele de proiectoare si lampa de ceata, deci o sa iau si pentru sant an fata pe avari.

Ce nu inteleg e ce difera intre 1 si 2.
Ce pot spune e ca doresc versiunea cu piciorusele cele mai maleabile si subtiri, ca e jale soclul de la avarii cel putin, ideal ar fi lite.
Cred ca milicandelele alea sunt gresite, nu poate fi atata diferenta intre ele.

No, spuneti pe care sa-l iau va rog. Ignorati culoarea, am de luat rosii si verzi.

This post has been edited by Muttley: 13 Mar 2023, 17:51

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
bmwh548
post 13 Mar 2023, 18:14
Post #14590

Membru cu insomnii

Ba da, poate fi atata diferenta la luminozitate. Cred ca alea mai chioare au lentila mata pe interior (nu stiu cum sa explic).
Daca ai un led transparent de 5mm si te uiti perpendicular pe cap vezi efectiv "punctul" luminos. Alea-s ledurile cu intensitate luminoasa mai mare. Daca te uiti si vezi o chestie uniforma ala e mai chior. Nu e universal valabil ce zic, evident.

Intuitia feminina imi spune ca alea mai chioare vor fi inzibile in spatele butonului.

--------------------
- - - - -
+
Muttley
post 13 Mar 2023, 18:39
Post #14591

Ok, iau si chioare atunci. Ultimul lucru pe care-l vreau e o lumina puternica in varful bordului.
Mersi pentru lamuriri!

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
bmwh548
post 13 Mar 2023, 18:59
Post #14592

Membru cu insomnii

Cresti mare. Daca alea chioare sunt prea chioare si alea puternice sunt prea puternice...putin smirghel de 600 si matuita lupa ledului.

--------------------
- - - - -
+
bucatzel
post 13 Mar 2023, 20:03
Post #14593

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(Muttley @ 13 Mar 2023, 15:24)
Solutii:
- scot cutia si o fac bucati - nu.
- nu mai schimb cu un deget - am incercat, functioneaza.
*

- schimbi degetu'. Serios amu', fiecare cutie de viteza are propriul traseu, mana ta inca incearca sa schimbe cu cutia veche de viteze.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Muttley
post 13 Mar 2023, 20:18
Post #14594

Schimb asa de cand ma stiu, pe absolut orice cutie, a oricarei masini. Inclusiv la Dacie vad acum, ca am cautat sa vad cum faceam si la aia.
N-am mai patit.
E doar renuntarea la obicei cea cea care ma agaseaza, altfel e ok.
Cum ziceam, asa ramane, si atata rau sa fie happy.gif

QUOTE(Muttley @ 13 Mar 2023, 14:40)
... voi lua un downpipe echipat cu un astfel de catalizator...

NR: catalizator d-ala bun
*

Smf in "tax"-ul lor de 90 dolari. 5300 lei o teava.

Si parca vad, ori ITP, ori control RAR...
- Vai, dar nu aveti catalizator.
- Este, dar e aftermarket.
- N-aveti voie!
- Iese la noxe.
- Nu conteaza, n-aveti voie!

Abia astept. Tremur numai cand ma gandesc. De nervi si ciuda, nu altceva.

This post has been edited by Muttley: 13 Mar 2023, 21:43

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Marty
post 14 Mar 2023, 08:10
Post #14595

La Mitza veche, becul de la avarii e un T4. Nu am gasit decat pe original, vreo 30-40 de lei bucata. Nu recomand LED-uri, din simplul motiv ca durata de viata este de cca. 6 luni (daily driver, cu luminile aprinse non-stop). Daca nu ma crezi, suna la Led It Up si-ti explica baietii d-acolo cum sta treaba.
L.E.: Daca zici c-are 3 mm diametru, inseamna ca-i T3. Daca vrei bec, ma uit prin ce am pe acasa si trec sa-ti las cand ma duc sa platesc chiria.

This post has been edited by Marty: 14 Mar 2023, 08:19

--------------------
+
psychoo
post 14 Mar 2023, 08:45
Post #14596

Membru

Depinde. LED-urile din comert da, nu tin. De ce? Pentru ca le socotesc aiurea si din economie pun doar o rezistenta de limitare care produce caldura -> ucide LED-ul
Apoi, rezistenta e calculata pentru o anumita tensiune. Orice fluctuatie in sus va mari curentul prin acel LED
Cum prin masina ai fire lungi si consumatori mari, se pot induce tensiuni pe fire, tensiuni care nu le sesizezi dar LED-ul le ia in plin.
De aceea un LED in auto are MUSAI un circuit care sa ii asigure un curent constant indiferent de tensiunea de alimentare.
Circuitul respectiv poate fi simplist (zenner) pentru led-uri de curent mic sau integrat dedicat pentru led-uri mai puternice.
O alternativa pentru spatii inguste poate fi montarea unui rezistor mai mare care sa aprinda led-ul mai slab (fara "canbus" care sa incalzeasca aiurea deoarece nu ai error detection acolo). De ex LED de 20mA il aprinzi la 10mA (sau putin peste, functie de cum te satisface)
Astfel ii cresti durata de viata semnificativ

<span class='edit'>14 Mar 2023, 08:48:</span>
QUOTE(Muttley @ 13 Mar 2023, 20:18)
[...]
Si parca vad, ori ITP, ori control RAR...
- Vai, dar nu aveti catalizator.
- Este, dar e aftermarket.
- N-aveti voie!
- Iese la noxe.
- Nu conteaza, n-aveti voie!

Abia astept. Tremur numai cand ma gandesc. De nervi si ciuda, nu altceva.
*

Sunt curios daca zici "nu domne, asa e masina din fabrica" cum dovedeste ca nu e asa?
Intra pe epiesa si cauta dupa VIN? Chiar si asa, piesa originala s-a defectat dupa X ani de folosinta, reparatiile la evacuare au fost facute de service autorizat folosind piese ce respecta specificatiile, pot plimba ursul ca e acelasi lucru ca si o pompa de apa aftermarket
Legal, daca suspecteaza nereguli pot sa retina certificatul sa te trimita la verificare. Daca iese la noxe iei talonul inapoi.
La urmatoarea abatere poti sa faci proces de abuz pe motiv de discriminare sexuala/rasism si te joci si tu cu nervii lor

This post has been edited by psychoo: 14 Mar 2023, 08:49

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
Marty
post 14 Mar 2023, 09:07
Post #14597

psychoo, idee e ca becul respectiv "flash-uieste" si asta se intiampla prin schimbarea tensiunii. Cand aprinzi farurile, primeste o tensiune si emite o anumita luminozitate. Cand apesi butonul de avarii, tensiunea alterneaza pentru a obtine flash-ul respectiv, ca sa blincane in ritmul avariilor.
Baietii de la Led It Up mi-au explicat ca, din cauza miniaturizarii, racirea LED-ului e problematica, asa ca se supraincalzesc si crapa, estimand ei cca 6 luni de functionare. Asta cand le-am zis ca vreau sa pun pozitiile cu LED (nu pe motiv de ciuning, dar pentru ca am xenon pe faze si "lumanare" pe pozitii). Am decis sa nu-i cred si mi-am pus LED-uri la numar), ghici cine schimba becuri dupa cca 6 luni?!

In alta ordine de idei: ba, Matli, daca tu-ti inchipui ca intereseaza pe cineva ce moloz de modificari ai tu facute prin evacuare, atata timp cat ii ies noxele cum trebuie...te-nseli amarnic! In primul rand, cum zicea si psychoo, cine dracu' crezi ca stie ca mizeria aia de teava nu-i asa din fabrica? Ai impresia ca tot RAR-ul stie pe de rost ce piese s-au pus in fabrica pe Impreza WRX din 2002? Daca da, pai meri acolo sa-i intrebi si de ce-ti sta levierul de la schimbator spre dreapta!

This post has been edited by Marty: 14 Mar 2023, 09:12

--------------------
+
bmwh548
post 14 Mar 2023, 09:27
Post #14598

Membru cu insomnii

Pai stai ma, tu zici de leduri montate in exterior. Alea-s supravoltate si alimentate ca rade si chinezul ala de 10 ani care le asambleaza in garajul bunicilor. Plus ca alea iau in plin soarele vara.
Un led de 20mA alimentat la 10mA tine mai mult decat tabla de pe masina. Mai ales ca Subaru nu o sa vada prea multi kilometri anual. Daca ar fi fost masina mea luam leduri si ma jucam din rezistente pana imi convenea luminozitatea, dar nu treceam neam de 15mA.

--------------------
- - - - -
+
Marty
post 14 Mar 2023, 09:31
Post #14599

Alea de sub bara, de la numar, sunt cele mai batute de soare, sa moara dracu'!
In plafoniere am LED peste tot, de vreo 7 ani de zile. Dar la cat functioneaza alea...

--------------------
+
GIC
post 14 Mar 2023, 09:59
Post #14600

Doar membru

From: Oradea

Marty, colegu' are dreptate. Chinezu' le forteaza ca sa scoata lumina de lumina din ele. Plus rezistenta aia in paralel pe ele, pentru a pacali CAN-ul, care se incalzeste de le ia naiba. La Muttley un LED dimensionat pt alimentare la 15V il va tine o vesnicie
Rezistenta pt LED = (15-tensiune LED)/intensitate LED
Tensiune LED rosu = 2V (stiu ca nu e exact valoarea asta dar e ok pt calcule)
Tensiune LED verde = 3V (v. nota de mai sus)
Intensitate LED = 20mA = 0,020A
Daca faci calculele rezulta ca poti folosi orice rezistenta peste 660ohm, pana catre 1K.
https://www.digikey.com/en/resources/conver...series-resistor

Am si am avut pe trei masini becuri facute de mine cu leduri+rezistente (nu cumparate si cu protectie CAN) care tin de ani de zile (pozitie fata/spate, iluminare numar, frana, lumini interioare, lumini in butoane bord)

LE: Pentru aplicatii ca a lui Muttley, eu am folosit rezitente de 715ohm ca asta am avut la indemana.

This post has been edited by GIC: 14 Mar 2023, 10:07

--------------------
Dacia Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L - 2002
Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
+
bmwh548
post 14 Mar 2023, 10:02
Post #14601

Membru cu insomnii

@Marty: Nu stiu cum e la tine, dar am caz concret de nebun care si-a pus leduri peste tot ca se plictisea. Si dupa cateva luni ciuciu marsarier (care e jos in bara). Motivul? Tot jegul aruncat de roata de pe partea aia sare in lampa.
Iluminarea numarului merge in draci, ledurile sunt de maro, probabil au niste surse integrate care se supraincalzesc (le si ajuta spatiul enorm din lampa). E normal sa crape pe capete.
Acu nspe ani am facut pentru o Micra iluminarea numarului cu leduri. Din cauza pozitionarii pe timp de ploaie cam ajungea apa pe bec si se ardea in draci. Dupa ce am facut conversia la leduri am si uitat cum se scoate lampa (cred ca-s vreo 6 ani de atunci).

This post has been edited by bmwh548: 14 Mar 2023, 10:03

--------------------
- - - - -
+
Muttley
post 14 Mar 2023, 10:07
Post #14602

No, eu mai platesc proforma aia, sau nu?

QUOTE(Muttley @ 13 Mar 2023, 18:42)
1 si 2.
*

Si daca da, are vreunul dintre astea doua 15V? Sau care se declara mai longeviv din specificatii? Le-am comandat p-ambele.

This post has been edited by Muttley: 14 Mar 2023, 10:12

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
psychoo
post 14 Mar 2023, 10:09
Post #14603

Membru

@Marty, mai cumpara 1 data led-uri dinalea si scoate de pe ambele fete rezistorii astia pusi in paralel pe alimentare si vezi cat te tin pe urma (cei incercuiti in poza)

Un LED T10 de 5W cu "canbus" inseamna ca acel led va consuma 5W ca sa nu dea calculatorul eroare.
Pentru iluminare, acel LED daca ia 20mA, la tensiunea 14.4V puterea consumata va fi P=U*I adica 14.4*0.02, adica P=0.288W
Asta inseamna ca rezistorii incercuiti de mine trebuie sa consume diferenta pana la 5W adica 4.712W de CALDURA PURA disipata pe PCB-ul pe care sunt lipite LED-urile
Deci pe langa caldura degajata de LED mai ai de multe zeci de ori mai multa caldura data de niste rezistori stupizi.

La becul de numar NU ai nevoie de acei rezistori deoarece calculatorul nu citeste acele becuri. Da jos rezistorii aia de pe ambele fete ale placutei si spune-mi dup-aia daca au mai picat la 6 luni.

Pentru becurile de pozitie fa acelasi lucru: da jos rezistorii de pe PCB si pune altii in paralel pe circuit dar in alta parte ca sa nu incalzeasca LED-ul. Va creste considerabil viata lui, singura problema raman impulsurile de tensiune care cresc curentul prin ele

@Muttley, sper ca nu ai luat verde ca sa il pui in spatele unui filtru ROSU...LED rosu ai nevoie acolo, ambele contin rezistor incorporat pentru limitarea curentului, fara "canbus" deci nu se incing aiurea.

This post has been edited by psychoo: 14 Mar 2023, 10:15

Attached thumbnail(s)
Capture.JPG ( Size: 43.28k ) Number of downloads: 223

--------------------
+
bmwh548
post 14 Mar 2023, 10:15
Post #14604

Membru cu insomnii

QUOTE(psychoo @ 14 Mar 2023, 10:09)
La becul de numar NU ai nevoie de acei rezistori deoarece calculatorul nu citeste acele becuri.
*

Depinde de masina. Am vazut Alfa care dadea eroare in bord pentru ca era ars becul care ilumina oglinda din parasolar. Mai aveam putin si intorceam masina cu cracii in sus ca la exterior toate becurile erau ok.

14 Mar 2023, 10:16:
QUOTE(Muttley @ 14 Mar 2023, 10:07)
No, eu mai platesc proforma aia, sau nu?
Si daca da, are vreunul dintre astea doua 15V? Sau care se declara mai longeviv din specificatii? Le-am comandat p-ambele.
*

Ia-le linistit. Daca se ard peste un an facem tutorial cu leduri noi si rezistente puse pe fir pe undeva.

This post has been edited by bmwh548: 14 Mar 2023, 10:16

--------------------
- - - - -
+
Muttley
post 14 Mar 2023, 10:28
Post #14605

psychoo, n-aveau versiunea difuza (cu candele putine) pe rosu. Am luat doar verde. Asta e pe drum:
- rosu intens
- verde intens
- verde difuz.

bmw, n-ai citit atent, montez led acum, nu mai demontez niciodata. Serios, se arde, il bag in ma-sa, gata tutoriale. Am un filet in plastic pistit acolo, pe care l-am carpit ultima oara, si nu mai umblu niciodata, poa' sa fie soarece mort in bord, nu m-ating.

14 Mar 2023, 11:33:
Totusi, va rog, uitati-va pe SPECIFICATII.
Unul e cu 12-14V, celalalt doar cu 12V.
Si mai e o diferenta la miliamperi.
Habar n-am ce-i cu alea, va rog.

Dpdv speranta de viata, pe care l-ati alege?

This post has been edited by Muttley: 14 Mar 2023, 10:33

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
bmwh548
post 14 Mar 2023, 10:42
Post #14606

Membru cu insomnii

Lasa aia, eu am observat altceva abia acum. Doar la ala cu luminozitate mai mare se specifica faptul ca are rezistenta de limitare. La ala chior nu scrie nimic de ea. Si faptul ca intensitatea e data pe o "plaja" nu pe o valoare anume...cred ca alea-s leduri normale, trebuie adaugata rezistenta ulterior. Daca am dreptate si le legi asa cum sunt ele crapa urgent.

--------------------
- - - - -
+
Muttley
post 14 Mar 2023, 10:45
Post #14607

Vezi ca alea slabe au si pdf. Uita-te acolo te rog, eu n-am inteles nimic.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
bucatzel
post 14 Mar 2023, 10:50
Post #14608

Membru plictisit

Group: Moderatori

QUOTE(Marty @ 14 Mar 2023, 09:07)
In alta ordine de idei: ba, Matli, daca tu-ti inchipui ca intereseaza pe cineva ce moloz de modificari ai tu facute prin evacuare, atata timp cat ii ies noxele cum trebuie...te-nseli amarnic!
*

Subscriu

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
bmwh548
post 14 Mar 2023, 11:04
Post #14609

Membru cu insomnii

QUOTE(Muttley @ 14 Mar 2023, 10:45)
Vezi ca alea slabe au si pdf. Uita-te acolo te rog, eu n-am inteles nimic.
*

Au rezistenta integrata conform DS. De ce au dat o plaja de curenti in loc sa spuna "pe 5V ai atat si pe 12V ai atat" ma depaseste. Probabil isi asigura bucile daca face unul scandal ca din 10 leduri 5 lumineaza intr-un fel si 5 altfel (quality control at it's finest).

--------------------
- - - - -
+
psychoo
post 14 Mar 2023, 11:19
Post #14610

Membru

Au rezistenta interna ambele optiuni.
Sunt variante diferite, functie de codul produsului. Poti avea de 5V sau de 12V
Am extras din adtasheet info pentru cele de 12V care au ABSOLUT MAXIM 15V, aia inseamna ca dupa 15V sansele sa crape sunt mari
Dupa cum vezi pe graficul de temperatura, 15V e suportat pana pe la 50 grade, iar curentul pe led la 12V e 13mA tipic, dar maxim poate fi 20mA (factori ce tin de tolerante si temperatura ambientala/de lucru)

Attached thumbnail(s)
Capture.JPG ( Size: 170.28k ) Number of downloads: 177

--------------------
+
516 Pages « < 485 486 487 488 489 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 10:12
Forum Renault