Skoda Octavia 3, Primul meu Diesel
![]() ![]() |
Skoda Octavia 3, Primul meu Diesel
dantes |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
|
||
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dantes @ 17 Sep 2014, 14:47) a fost candva. acum skoda ocatvia 3 e pe ultima platforma mbq. jetta e pe "platforma" de g6. <span class='edit'>17 Sep 2014, 15:29:</span> QUOTE(75AIM @ 16 Sep 2014, 18:58) Aloooo,eu vb acolo de VW nu de Skoda Octavia 3,trezeste-te rumane. daca vb de O2 facelift 2.0TDi DSG-jos palaria la design si interior. rambo ramai la bentleyul tau. This post has been edited by b76bgaarh: 17 Sep 2014, 15:30 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
[quote=dantes,17 Sep 2014, 15:47]
Vechea problema a posesorilor de skoda...are boss numa' pese de haudi pe ea! Am mai zis si ma repet oriunde vad ca se ridica in slavi aiurea.. Skoda este ptr VW ce este Dacia ptr Renault! As vrea sa traiesc si eu vremurile alea cand o platforma si un motor de generatie noua vor fi montate pe Dacia in detrimentul Reno. In ceea ce priveste fraza cu "boss si haudi" nu ma caracterizeaza, daca nu utilizam Reno atatia ani eram "mucles" acum, ca sa fiu in ton cu exprimarea de mai sus, dar am utilizat atatia ani si nu ai cum sa ma acuzi ca ridic Skoda in slavi aiurea..... This post has been edited by mariusd4: 17 Sep 2014, 18:40 |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
speedman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.495 Joined: 21 April 07 ![]() |
Ce legatura au piesele de audi cu asemanarea dintre masini? Se pare ca e cam greu pt unii sa inteleaga anumite lucruri, dar nu i problema. Ideea era ca masina asta e evoluat in sensul bun, adica a ajuns sa aiba platforma comuna cu golful 7 si celelalte masini din grup, motorizari similare, etc. Nu e un lucru bun, dantes? Nu a zis nimeni ca are acelasi nivel de calitate cu un golf, dar e mai aproape decat logan comparativ cu renault...
|
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(speedman @ 17 Sep 2014, 21:19) a ajuns sa aiba platforma comuna cu golful 7 si celelalte masini din grup, motorizari similare, etc. O1 avea platforma de G4, O2 de G5, motorizari cam la fel, nu-i vreo noutate. Nemtii nu si-au furat singuri caciula si pana la urma s-a dovedit o strategie buna. Cand se vinde o Octavia, tot gura lor mananca. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Skoda n-a fost niciodata "atat de low-cost" precum e Dacia, in grupul Renault. Sa fim seriosi. Am mers cu Logan cu 250.000km la bord, intretinut, rulat de aceeasi persoana de cand aparusera Logan-urile, 1.6 benzina, cu un A/C si cam atat. Ca asa am mers cu d-ala pe taxi cu 600.000, ala era nenorocire. Dar Loganul, oricat de intretinut, e ca orice Dacie. Se aude si se vede uzura. Degeaba a fost ferit de intemperii ca rugina tot a aparut.
In schimb are unchi-meu o Skoda Octavia 1, din 2001, 1.9 TDI de 90 de cai. Masina aia este absolut impecabila si a trecut de 300.000km. Ma, daca te urci in ea zici ca are pana in suta de mii. A avut, ce-i drept grija exagerata de ea. Tin minte ca-i cobora pe verisorii mei din masina cand o luase, sa umple gropile cu pietre de pe drumul de la tara, ca sa nu intre in ele. ![]() Si ce dotari are o Dacie "full" comparativ cu o Skoda Superb cu dotari maxime? Cum poti sa compari marcile astea, nu stiu. Dacia se poate compara cu Tata poate, sau cu alea din China. A nu se interpeta ca vreau sa arunc cu cenzurat in Dacia, nici preturile nu sunt comparabile. E o masina buna pentru cat costa. Dar Skoda e alta mancare de peste. Scuzati offtopicul! |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
mezym |
![]()
|
![]() Mandru proprietar de Fluence Privilege 1,6 16v 2010 Group: Members Posts: 430 Joined: 29 December 13 ![]() |
De la Octavia 1 (cel mai probabil Tour) ajunsasi la Superb!
Sunteti pagani! Va inchinati la Skoda! SKODA?! SKODA?!?!?!? Macar de-ati face-o la Bmw sau Mercedes... dar mizeria de Skoda?!?! |
--------------------
Megane II Sedan
Fluence
1.6 16v Expression 2006/ 1.6 16v Privilege 2010
- -
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Habar n-ai despre ce vorbesti, O1 Tour nu exista in 2001.
Face Dacia ceva de genu' Superb-ului si nu stiam? Logan nu se poate compara nici macar cu Fabia. Trebuie sa ai creierul spalat sa nu recunosti ca masinile Skoda sunt peste masinile Dacia. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
centurion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.043 Joined: 8 September 12 ![]() |
Cu ce este Fabia superioara Loganului?
Sau Yeti (sper sa nu gresesc numele/masina) superior lui Duster? De Octavia si Superb nu spun nimic, chiar le consider de alta factura. |
--------------------
-
-
-
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
acuma nu ca tin partea skodei, dar la yeti ai o gama cel putin decenta de motorizari si optional si dsg.
sincer dusterul imi place si se potriveste nevoilor multora. s-ar potrivi si nevoilor mele daca ar avea un 2.0 (dci sau turbo). si ghici ce....pentru la rusi s-a facut duster 2.0 16v - 136 cp. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
mezyme te inflamasi nu gluma !!! Aici se vorbeste despre Skoda Octavia pentru ca este un topic destinat ei.
Sezi bland si condu' "business class" nu mai lua in seama mizeriile altora !!! |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Merced |
![]()
|
Cu ce e superioara Fabia Loganului? Pai de la calitatea construcției pana la finisaje, interior mult mai ergonomic și confortabil, gama de motoare mult mai bogata, siguranța.
Logan doar la preț și spațiu interior e peste. Se va compara la celelalte când va scoate și Volkswagen low cost-ul concurent. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
@mariusd4... Sub nici o forma nu la tine ma refeream cu ridicatul in slavi. Stiu ce ai avut, stiu ce ai, comparatia pe care ai facut-o e echilibrata si o apreciez.
Altii insa..... Si ca sa se lamureasca... Skoda e ptr VW ce e Dacia ptr Renault! Ca Renault e cu mult sub VW, ba chiar la nivel de Skoda...e alta poveste. Nu poti compara Dacia cu Skoda ptr ca nu ai cum...Dacia e super low cost iar skoda e doar low cost. Nici Renault si nici VW nu isi vor canibaliza propriile masini, de aceea skoda va fi low cost ptr vw. Daca ar fi sa alegi intre o octavia 3 ptr o jetta...parca alegi jetta, iar daca nu ai bani, iei octavia... Cam asa si cu reno...ai o suma de bani, dar nu ajunge ptr un clio, iei o dacia... Aia cu piesele de haudi....90% din posesorii de skoda pe care ii cunosc in viata de zi cu zi, e reala si sunt mandri ca masina lor e de fapt audi...in special aia cu superb care zic ca e A6..pfff... Eu ce sa mai zic? Ca am bentley? Niciodata! Genul asta ma deranjeaza si comentez. Dar, lucrurile astea nu se aplica posesorului masinii din acest topic. Ba chiar astept si alte comparatii in cunostinta de cauza. |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Sincer,sincer,nu stiu daca asi da un logan editia asta de 10 ani pe o fabia.Coborat putin si jante pe 16 nu arata rau ,dotari ok..... !
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dantes @ 18 Sep 2014, 09:09) de ce ai alege platforma veche fabricata in mexic? in afara de argumentul, e folsvagin "original". ps. skoda are peste dacia o chestie ffffffffff importanta: siguranta. This post has been edited by b76bgaarh: 18 Sep 2014, 09:22 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Catalinmodena @ 18 Sep 2014, 10:11) Sincer,sincer,nu stiu daca asi da un logan editia asta de 10 ani pe o fabia.Coborat putin si jante pe 16 nu arata rau ,dotari ok..... ! As da oricand Loganul pe Fabia, vrei sa spui ca arata rau, si Loganul bine? This post has been edited by argon: 18 Sep 2014, 09:22 Attached thumbnail(s) 2014_Skoda_fabia.jpg ( Size: 267.58k ) Number of downloads: 608 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
argon, asta nu e rapid?
|
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Rapid e sedan, asta e Fabia, hatch, deci un Sandero, cum ar veni.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
dantes |
![]()
|
QUOTE(b76bgaarh @ 18 Sep 2014, 09:21) Bre...cati rumani isi cumpara masina din punct de vedere platforma pe care e construita masina? Vrei sa iti zic eu criteriile?Iata cateva, in ordinea importantei: -nemteasca -tedei -bemveu,haudi sau vw (mercedes e ptr bosorogi iar opel e dacia neamtului) In afara de ce am scris, restul intra la categoria, full fara piele! |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
tomageorgian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.387 Joined: 22 February 10 From: Franta ![]() |
este noua Fabia
|
--------------------
.
.
. Kia Niro Phev
Laguna3 2.0dCI ex. Latitude 2.0dCI C5 x7 2.0hdi Logan 1.6mpi E39 530D Laguna 3 2.0dCi Qashqai 1.5dCI Twingo 2 1.2i E28 520i |
|
b76bgaarh |
![]()
|
mda, ai dreptate dantes.
This post has been edited by b76bgaarh: 18 Sep 2014, 09:29 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
E noua Vrabia 2015 aia din poze.
Acu nah, eu am renuntat la vechiul Logan in favoarea Fabiei. Plusuri la Logan 1,6 AMbition: - spatiul interior - potbagaj - suspensia mai moale - oglinzi acctionate electric - degivrare oglinzi electrica - mai rapida - intretinere mai ieftina Plusuri la Fabia 1.4TDI - tabla mult mai buna - consum mai mic la diesel, ma rog, asa e modelul - mai potrivita pentru nevoile nefestei care se fataie mai mult prin oras dar am dat si o tura la mare si una prin Bulgartata cu ea si nu a sughitat deloc - mai ergonomica, scaune mai bune Cacalitate mie mi se par cam la fel de slabe amandoua, plastice tari. Octavia 2 e din alt film fata de Dacia. Inca-mi place sa ma dau cu ea desi se indreapta spre al 7-lea an de viata. Daca pastreaza O3 pastreaza fiabilitatea O2 si are 150CP e aproape ca ciocolata care nu ingrasa. Au comis-o si nemtii cu Audi Jetta, pardon VW A3 sedan, au vazut ca merge piata compactelor cu coada si au facut repede si un Haudi in segmentul asta. This post has been edited by dizzy: 18 Sep 2014, 10:01 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(mezym @ 17 Sep 2014, 22:18) Urmatorul comentariu de genul asta (irelevant ca e gluma sau nu) se "premiaza". Sa nu ziceti ca n-ati stiut... Poate n-ati inteles. E jurnal de bord, se prezinta o masina, cu plusurile si minusurile ei, se discuta problemele ei, nu diagnostice comparative pe 15000 de modele de la ceilalti producatori. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
centurion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.043 Joined: 8 September 12 ![]() |
QUOTE(Merced @ 18 Sep 2014, 09:42) Cu ce e superioara Fabia Loganului? Pai de la calitatea construcției pana la finisaje, interior mult mai ergonomic și confortabil, gama de motoare mult mai bogata, siguranța. Logan doar la preț și spațiu interior e peste. Se va compara la celelalte când va scoate și Volkswagen low cost-ul concurent. M-am uitat de curiozitate pe site-urile Skoda si Dacia ca sa vad ce motorizari au. Motoare ieftine, exact in zona in care se afla si cele 4 modele (Fabia/Logan, respectiv Yeti/Duster). "calitatea construcției pana la finisaje" - Fabia cu care am mers eu era de o calitate perceputa foarte indoielnica. Nu stiu cum or fi versiunile de varf. Yeti nu stiu. "interior mult mai ergonomic și confortabil" - Ramane valabil ce am scris mai sus, cu un mare plus pentru Dacia in ceea ce priveste spatial (si tu ai precizat acest aspect). Un mare minus pentru pozitia GPS-ului la Dacia. "gama de motoare mult mai bogata" - nici vorba. Aceleasi motoare ieftine sunt si la Skoda. "siguranța" - Daca Skoda Fabia si Yeti au >= 4 stele, atunci da. Daca ar fi sa aleg intre aceste 2 perechi de modele, as merge pe Dacia. Inseamna ca am bani putini si atunci aleg ceea ce este mai accesibil, eu negasind mari plusuri in dreptul Skoda. Repet, nu discutam despre Octavia si Superb, care sunt altceva. |
--------------------
-
-
-
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Skoda este, intr-un fel, alta varianta de FauVe, la pret ceva mai avantajos, pe post de low cost. Pana ajunge Dacia la nivelul Skodelor de acum 10 ani, au sa mai treaca cel putin 20 de primaveri, la cum dorec frantujii sa mentina pozitionarea marcii pe piata.
Dintre Golf si Octavia, probabil as alege Octavia. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
In registrul de nasteri al parohiei sale Argon e trecut ca Argon. S. Gonzales.
This post has been edited by corbex: 19 Sep 2014, 06:43 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:58 |