Poveste "ohne" Valvetronic
![]() ![]() |
Poveste "ohne" Valvetronic
madhorsefuzzy |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|||
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
QUOTE(cdadan @ 16 Jan 2015, 00:25) Perfect de acord. Pana la urma treiarul e un fel de laguna/passat/mondeo desenat altfel. In rest nu-i nici o diferență. Merge fix ca o laguna, plus că-i mai înghesuit ca passatul. Si are motoare mai înapoiate ca alea de la Ford. Eh..să fi tu sănătos ![]() 3-ul nu prea are cum să se bată la dimensiuni și clientelă cu nici una din cele enumerate mai sus. Se bate cu succes cu Golf/Jetta, A4, C-class, etc. dacă vrei. Cu Passat/Mondeo/Laguna se "bate" 5-ul, însă doar la "clasă", nu și la preț. Ca să se "bată" cu Laguna/Passat/Mondeo ar trebui să mai "crească" puțin. Așa se bate doar la preț. Un 3 decent echipat (adică mai mult decât volan și roți) ajunge la preț de Passat highline, să nu mai zic cu cât depășește pe cel al unui Mondeo/Laguna. Însă, ai dreptate, la preț e "premium" dar nu și la "clasă". E doar segmentul de sus al gamei "compacte", cu variațiunile de rigoare. This post has been edited by RZV: 16 Jan 2015, 10:05 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
La "clasă" domnu'...
E bine că înțelegem ce citim. |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pai a3, seria 1, a/cla (uitasem ct200h) din ce clasa fac parte?
This post has been edited by b76bgaarh: 16 Jan 2015, 10:10 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
RZV |
![]()
|
La cum se bat câmpii actualmente cu clasificările în Europa, n-aș putea să-ți răspund exact.
![]() Am citit bunăoară că sunt unii care includ în aceeași clasă 3-ul cu Skoda Superb. ![]() Deci...da. De aceea am spus "clasă" și nu clasă. This post has been edited by RZV: 16 Jan 2015, 10:19 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Hai să lămurim o chestie că să nu adun 10 pagini de discuții vis a vis de clasă.
Clasa de mărime este una iar incadrarea ca segment premium al clasei respective alta. Din punctul ăsta de vedere BMW a fost mereu premium. Audi este probabil peste BMW la nivelul finisajelor interioare, dar nu și la partea tehnică, iar de șasiu nici nu are sens să vorbim ! Depinde ce contează pentru fiecare ![]() Numai când te uiți la sistemul de suspensie o poți categorisi drept premium ! Nu mai discutăm despre ținuta de drum, direcție, poziție la volan ![]() Mai vreau să lămurim o treabă. Mie nu mi s-a făcut sângele mai albastru de când mi-am luat Pemfe' ![]() ![]() Marian, Dan, Marksman, Bucatzel și alții mai apropiați știu că nu intenționam să schimb Prestijul cu altă compactă sau medie în afară de Focus ST, Volvo S60 2.5 turbo, Pemfe serie 3 E46 320i cu 6 cilindri sau 330i și încă câteva, doar că peste vre-un an, nu acum și cel mai probabil să păstrez Prestijul. Bufnițoiul lui Dan a fost o ocazie foarte bună ca preț, rulaj și mai ales propritar/istoric ![]() Fordul Focus, pentru mine, are un șasiu premium și nu mă interesează ce zic alții. În clasă nu este nimic mai bun decât poate cu excepția seriei 1 de la BMW sau Hondei Civic sedan. Cu asta sper că ne oprim cu discuțiile contradictorii alimentate de orgolii. Plăcuțele Ațe Ceramic s-au comportat surprinzător de bine dimineață pentru niște plăcuțe nerodate. Strict din punctul ăsta de vedere îmi plac ! Prețul are să-mi placă doar dacâ țin la tăvăleală măcar ca și Ferodo DS Performance. Am restetat și intervalul de service la plăcuțe, acum arată 90.000 km. S-a verificat și lichidul de frână, umiditate relativă sub 1%. This post has been edited by dr_mKe: 16 Jan 2015, 12:19 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Sa tina 90.000 niste placute la tine?
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Aș fi fericit dacă m-ar ține discurile 90.000 km
![]() This post has been edited by dr_mKe: 16 Jan 2015, 11:18 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(RZV @ 16 Jan 2015, 09:59) 3-ul Se bate cu succes cu Golf/Jetta Ca să se "bată" cu Laguna/Passat/Mondeo ar trebui să mai "crească" puțin. Eu am zis din prima, de cand am luat 3-arul (este scris in topic, poti sa verifici) ca la spatiu interior e absolut comparabil cu golf-ul. Poate ca-i o idee mai lat, dar nu ceva semnificativ. Si ca acest lucru mie-mi place, fiindca passat sau mondeo sunt niste hardughii cat o sufragerie. Stii care-i diferenta reala intre 3-arul asta si passatul echivalent, adica B6? Ca-n Passat dupa 140 asculti doar zgomotul la vant si motorul, in masina nu prea mai poti purta o conversatie fara sa ridici tonul, idem vorbitul la telefon. In 3-ar e liniste la 180, e liniste si la 200. Ti-am dat doar un argument, simplu si banal. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Confirm ! Am vorbit cu Dan la telefon, pe sistemul handsfree al mașinii, la 210 kmh
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Mie tot nu mi-e clar cu placutele alea.Hai,sa zici ca Ferodo nu-s furnizori oem...
Dar Ate,dracu duca-i si pe aia,de ce nu ofera fix ce trebe?Chiar asa de hotarat sa-si fi impus belitii din Munchen punctul de vedere(privitor la protectia service-ului propriu) incat Ate sa le livreze produse dedicate? ![]() Doftore:ia vezi,nu-s polizate si placutele de le detesi jos? ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.721 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Am o curiozitate: la un accident, cand se face expertiza masinii, daca acei experti vad placute de frana polizate nu poa` sa zica "modificari neomologate la sistemul de franare"?
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
RZV |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 16 Jan 2015, 13:19) Stii care-i diferenta reala intre 3-arul asta si passatul echivalent, adica B6? Ca-n Passat dupa 140 asculti doar zgomotul la vant si motorul, in masina nu prea mai poti purta o conversatie fara sa ridici tonul, idem vorbitul la telefon. In 3-ar e liniste la 180, e liniste si la 200. Ti-am dat doar un argument, simplu si banal. O fi cum zici că prea o zici cu foc. ![]() Io nu prea m-am dat cu B6 ca să fac comparații. Îi drept că nici cu 3-uri de generație echivalentă. În schimb la Golf-ul din dotare nu ridic tonul în conversații la 150 km/h, bașca folosesc cu mare succes Parrot-ul și lumea nu se plânge că nu mă aude decent. Cu B7 m-am dat o leacă și mi s-a părut chiar decent la zgomotu interior (pe la 160-170 km/h), chiar lejer mai redus și mai plăcut decât la Golf. Aștept să schimb Golful cu un B8, așa mai la vară, să vedem cum stă treaba exact. This post has been edited by RZV: 16 Jan 2015, 14:14 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Nope. Pot insa daca masina avea discuri in specificatie high carbon si ai pus discuri normale. A se vedea E46 la 320i fata de 318 si 316. Dimensiuni identice, specificatii diferite la discuri dpv asta de vedere. Marian cunoaste povestea de la prietenul sau cu 320i.
Idem daca placutele nu au omologare pt normativa R90, cum ar fi DS2500. Doar la marian am schimbat de 2 ori placutele fix din motivul asta cand am iesit la Austria, Nemtia, etc. Tu crezi ca neamțu-i cap de creta ca si RAR -istu' autohton ? This post has been edited by dr_mKe: 16 Jan 2015, 14:19 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.070 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Adica eu daca n-am Ferodo DS2500 nu pot sa ma duc in Germania cu masina?
![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
|
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Dap. Nu toti sunt cap de cretă, dar din pacate putini sunt chiar "ce trebe".
This post has been edited by dr_mKe: 16 Jan 2015, 14:39 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.070 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(RZV @ 16 Jan 2015, 14:12) Pai tu ai G6. Prin 2007 se fabrica de zor G5-ul, cunoastem situatia. G5-ul si B6-le. Laguna 2.2 si Mondeo ala vechi. G6-le a corectat din zgomotul interior al G5-ului, dar pana la linistea din treiar inca mai au de lucru. This post has been edited by cdadan: 16 Jan 2015, 16:56 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Fără nici o exagerare, aș mai adăuga eu
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.504 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Ba, io cred ca exagerati. Ca cu jeta ruda cu G6-le lui m-am dat si eu destul.
Nici la 180 nu simteam nevoia sa urlu prin masina, cu tot cu caucioace de iarna. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Am sters, deocamdata, un singur post. Vis a vis de subiect, daca se continua cu discutia vis a vis de "marime" am sa procedez la fel.
Mariane, tocmai am intrat in posesia bunatatilor de la tine ! Mulțam' fain ![]() Bucatzele, Jetta aia este de generatie noua. La G6 s-au rezolvat multe zgomote la vant & rulare fata de G5. LE > in B6 -le lui marksman, la 180 trebuie sa ridici sanatos vocea daca vrei sa te auda cel din dreapta. La 160 este inca destul de silentios. Haudi A4 2.0 turbo este cam la fel de silentios ca si seria 3, nu insa si in varianta 2.0 TDI. Vorbim de viteze 180-200 kmh, sa ne-ntelegem ![]() This post has been edited by bucatzel: 17 Jan 2015, 14:26 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Am inteles trei-ul e premium, restul nu mai conteaza, app. esapamentul e tot asa de negru
![]() EDIT : am mai spus si repet b6 e un regres. This post has been edited by l@u: 16 Jan 2015, 22:01 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Din pacate este, inclusiv la antifonare. Designul general este insa mai reusit.
B5 a fost la vremea lui destul de revolutionar ca design. Seria 3, A4, Accord, Saab 9-3, Volvo S60, etc, sunt berline premium in clasa lor. Passat parca se categorisea drept business premium. Sper ca punem punct firului cu premium, bla, bla ![]() Edit tardiv cu scuzele de rigoare: Alfa 156, 159 sunt intr-o clasa aparte pentru mine. Vis a vis de stil nu au echivalent. Alfa 156 am volanit, tinuta de drum este dincolo de ce poate sa-si imagineze un fan Passat sau Haudi A4. Directia si agilitatea trenului de rulare sunt peste seria 3 contemporana. La un moment dat am sa am asa ceva ! This post has been edited by dr_mKe: 16 Jan 2015, 22:26 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Cu mare drag,doftore,cu mare drag!Oricum,placerea a fost de partea mea.M-am mai spalat si io pe ochi prin shourum.Si nu ma refer numa' la obiectele de pe acolo.Sa vezi ce gazele au la front-desk.
![]() Btw,ai apucat sa rasfoiesti catalogul ala?Nu te atenteza nimic de pe acolo? ![]() Am si io ceva de zis vizavi de "marime".Daca te deranjeaza,sterge fara mila.Uite,las si spatiu,ca sa fie mai usor de dat delete. ![]() Ma uit la mine in curte,si nici sa ma tai nu prea pot incadra cele doua cazane ce le vad in aceiasi categorie.Intentionat am zis categorie,nu clasa.Pai pisicu' zici ca-i un vitelus pe langa vaca aia frantuzeasca!Daca ma strofoc oleaca,cred ca bag treiaru' in leguma,si-i mai trantesc si hayonu' deasupra!Mi se pare oleaca fortata alaturarea seriei 3 cu legumele.Strict parerea lu' je. ![]() Mai am si o nelamurire.M-o bagat argon in ceataza!Ce tot vorbeste de oloi monograd?Pisicu' are in cv oloi atf.Ce am vazut in bidoanele tale,pare un lichid mai suptire ca Floriolu'.Am vorbit cu un baiat ce repara pemfeuri, si mi-o zis ca oloiu ce l-ai cumparat este o generatie noua,ce nu mai tine cont de punctele colorate de pe cutiile Zhanfabrik manuale .E conceput fie sa compatibil cu toate.Ai aflat matale mai multe amanunte?O si marg sa ma consult si cu nen-to Nicu,ca si ala ii la fel de chitibusar ca si matale. Sa ma tii aptudeit cu placutele.Daca iti plac,ii pun si io la leguma ceramice.Sa vaza si ochiu' meu care e diferenta.Nu ca mi-ar trebui,neaparat.Pur snobism. ![]() L E Stii unde ii adresa oficiala a lu' ZF?Spitalgasse 3, 79713 Bad Säckingen, Germania. Adica pe ulita spitalului! ![]() This post has been edited by marian-j: 16 Jan 2015, 22:51 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Vis a vis de placutele Ațe Ceramic, pana acum sunt din ce in ce mai surprins la modul pozitiv !
Au doar ~120 km rulati, prind autoritar iar pedala a capatat un feeling asemanator cu cel dat de placutele Ferodo DS ![]() Catalogul este la loc de cinste, pe masina de spalat, sa fie la-ndemana spre studiu maine dimineata ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
marian-j |
![]()
|
Da,a aparut prima marota:feeling-u'.
Astept si referirile la fading. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
Ate - placerea de a frana brusc si fara motiv.
Despre 156 vreau si eu ce ai fumat tu, ma batea gandul sa iau una la un moment dat si am facut un tur de parcare si m-am dat jos. Servo era beton, jante pe 17 sport vrajeli, unghi de bracare de sanie, pai o intoarcere din 3 insemna din 5 minim la halfa...nein |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 02:59 |