Poveste "ohne" Valvetronic
![]() ![]() |
Poveste "ohne" Valvetronic
paul_p |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
|
||
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|||
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Paul, dar garniturile de capac de chiulasă care curg în draci și alte mici detalii specifice mărcii bavareze ? La Honda, Toyota, Subaru nu vezi așa ceva. Totuși, un BMW îl cumperi pentru cum se simte la condus, nu pentru că nu-i curge uleiul pe la nush ce garnitură sau pentru că are sistem audio beton (pentru ca nu prea are nici d-ăsta
![]() Alinierea panourilor la Lexus este exemplară și este din aceiași categorie de preț. La clasa premium contează, pentru că asta înseamnă premium ! Solicitare intensă, depinde la ce te raportezi. La mine înseamnă disc roșu, după o tăvăleală seriosă la vale pe-un drum de munte. La asta țin numai plăcuțe care nu prea mai îndeplinesc normativa R90, recte nu sunt legale pentru drumurile publice. Ate PowerPad știu cum merg, am încercat pe un Haudi A3 și abia țin lumânarea la Ferodo DSPF, de care nu am fost cel mai încântat. La coborâre nu-ți trebuie motor mare să duci frânele dincolo de temperatura de aprox 600 de grade, majoritatea plăcuțelor de stradă cu 0.20 mai au ceva frâna doar cu ABS, iar un Ferodo DS se simte excelent ! Nenea de la BMW mi-a zis că nu voi găsi plăcuțe aftermarket non-Ate care să nu trebuiască pilite la aripioarele alea de fixare. Materialul de fricțiune contează, nu faptul că trebuie să ajustez puțin. Dacă pentru tine ăsta este elementul capital de alegere, este alegerea ta. Nu îmi plac chestiile cu tentă vehementă. Că nu ești de acord cu mine, este doar problema ta. În plus, eu nu țin nici o dată să mă placă toată lumea sau să mulțumesc pe toți. Sunt un personaj incomod pentru multă lume și în realitate, dar numai pentru o categorie aparte. N-are sens să te simți luat „în vizor”. Sunt personaje de pe alte forumuri cu care aveam meci non-stop până ne-am cunoscut pe viu. Lui marian îi place numai Ate. Când a schimbat frânele la pisic, eu am lucrat pe o parte a mașinii, el pe cealaltă, iar saboții i-am reglat eu, cu un mic sughiț pe stânga. Marian ține minte precis, că era să ma bag cu flexu-n mâț ![]() ![]() Uite, așa ca picanterie, pentru că motorul merge excelent cu bujiile OEM BMW puse de Dănuț, l-am rugat pe marian să-mi procure un set, să am pentru atunci când schimb garnitura la capacul chiulasei, dacă tot am să am acces la bujii. Dacă Ate îmi satisfăceau pretențiile, Ate puneam din start, pentru că mie îmi cam place ca mașina să fie cât mai mult stock ! Sper c-am terminat cu explicațiile, lămuririle și așa mai departe. Când oi monta plăcuțele am să revin cu detalii la obiect și pozele plăcuțelor vechi pentru Myke ![]() PS > dacă are cineva voie să-mi dea două după cap de pe forumul ăsta și eu să nu mă supăr, singura persoană „autorizată” este marian ![]() This post has been edited by dr_mKe: 15 Jan 2015, 01:21 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.708 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 14 Jan 2015, 23:55) Grecule, ar trebui sa mai revizuiesti un pic cu cine te tragi de sireturi si-ti permite "dume" ca aia de mai sus, si cu cine nu. mai sunt unii care s-au impuscat de curand, nu aveti ambitie daca nu faceti la felOi fi matale distractiv marea majoritate a timpului, da' vezi ca dorinta asta de a scoate gluma dupa gluma duce de multe ori la cate-o fasaiala ca aia de mai sus. Ashe' ca mai bine reciteste ce scrii inainte sa submit-ui, mkey? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 15 Jan 2015, 02:17) Alinierea panourilor la Lexus este exemplară și este din aceiași categorie de preț. La clasa premium contează, pentru că asta înseamnă premium ! O mică precizare...seria 3 nu intră în vecii veciilor la categoria "premium". ![]() Oricât de mult își doresc unii proprietari de 3-ere, acestea au puține în comun cu un automobil "premium". |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
da IS intra?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Întreabă-l pe "proprietarul" topicului.
|
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Dacă vrei să-ți iei și mi-l dai la o specială, intră
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
ce sa faci cu o "hibrida"?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
dr_mKe |
![]()
|
IS 300 d-ăla clasic
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Da' cind te urci?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Atunci e frigider plin.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 15 Jan 2015, 01:17) Nu, iti trebuie doar niste legaturi lipsa la mansarda. Niciun om intreg la cap nu ajunge sa inroseasca discurile pe drumurile publice deschise circulatiei. Vrei neaparat sa ajungi prin santuri (pardon, ai facut asta deja) da o fuga pana la circuitele special amenajate; acolo nu risti sa omori pe nimeni. Toti facem prostii, dar ca sa te lauzi cu asta si sa le repeti la nesfarsit denota anumite trasaturi. Vorba aia cu ulciorul nu a aparut asa din senin. ![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Am mai zis, doctoru' frânează mult prea des.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
argon |
![]()
|
Nu franeaza de nebun, merge mult prea tare pe unde nu trebuie, ca pe autostrada e cu totul altceva.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Argoane, dau o pizza
![]() Seria 3, A4, Clasa C, Volvo S60, Lexus IS sunt categorisite drept berline premium. Nu că m-ar interesa să mă umflu-n pene, dar cam așa stau lucrurile. @bmwh: poți alege să mergi pe drumul respectiv când nu este circulație, nu ieși din banda ta dacă nu vezi ce-i suficient de mult în față și așa mai departe. This post has been edited by dr_mKe: 15 Jan 2015, 17:28 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.504 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Pai si tu ai berlina ?
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Io am Touring
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Eu cred ca masina ta avea usile aliniate cand a iesit din fabrica. In 7 ani se mai uzeaza o balama, un cheder, o incuietoare.
<span class='edit'>15 Jan 2015, 20:53:</span> QUOTE(dr_mKe @ 15 Jan 2015, 01:17) Paul, dar garniturile de capac de chiulasă care curg în draci și alte mici detalii specifice mărcii bavareze ? Probabil garniturile si plasticele din zona motorului cedeaza mai repede la BMW din cauza functionarii motorului la temperaturi mai mari decat la alti producatori, pentru reducerea consumului si imbunatatirii randamentului. QUOTE(dr_mKe @ 15 Jan 2015, 01:17) Nenea de la BMW mi-a zis că nu voi găsi plăcuțe aftermarket non-Ate care să nu trebuiască pilite la aripioarele alea de fixare. Materialul de fricțiune contează, nu faptul că trebuie să ajustez puțin. Dacă pentru tine ăsta este elementul capital de alegere, este alegerea ta. Asta e aiurea. Adica ditamai fabrica Ferodo nu e in stare sa respecte o amarata de cota?! Hai sa fim seriosi, ca doar nu masoara cu palma si taie cu toporul. Mai degraba placutele alea erau pentru alt model. Insa daca intr-adevar cota aia ar fi gresita din cauza unei erori de fabricatie, nu as avea incredere intr-un asemenea producator. Daca nu e in stare sa respecte si sa verifice un parametru extrem de usor de indeplinit, cu siguranta exista riscul sa rateze si alte chestii. Sa uite sa puna 1 mm de nu stiu ce im compozitia metrialului de frictiune, sa uite sa puna suficient adeziv atunci cand lipseste partea de frictiune de cea de metal. Mai e si varianta ca placutele sa fie contrafacute. Si atunci devine chiar periculos sa folosesti asa ceva. Vad ca Ferodo au o pagina dedicata contrafacerii, deci fenomenul nu e chiar rar: http://www.ferodo.com/en-gb/ToolsServices/...ounterfeit.aspx This post has been edited by paul_p: 15 Jan 2015, 21:12 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.070 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(paul_p @ 15 Jan 2015, 21:45) l Mai e si varianta ca placutele sa fie contrafacute. Si atunci devine chiar periculos sa folosesti asa ceva. Vad ca Ferodo au o pagina dedicata contrafacerii, deci fenomenul nu e chiar rar: http://www.ferodo.com/en-gb/ToolsServices/...ounterfeit.aspx Tare link-ul. M-ai facut sa caut prin cufarul cu amintiri, sa vad ce am pus. Acum stiu de ce n-am avut nevoie de flex: Attached thumbnail(s) 2014_02_08_09.07.45.jpg ( Size: 571.61k ) Number of downloads: 405 |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
dr_mKe |
![]()
|
Ferodo sunt originale, am verificat cu eticheta pacii. M-am confruntat cu fenomenul contrafacerii acum cativa ani, sunt absolut la curent. Acum le pot verifica de pe telefon, de cand au etichetele astea hoatze, unice per set de placute. Prea iti face impresia ca sunt necorespunzator informat
![]() Ca tipo-dimensiuni exista 2 variante: normala sau pentru sarcina crescuta si mai multe compozitii. Omul de la BMW mi-a zis ca nu voi gasi placute aftermarket care sa intre nepilite pe fata. Ate Ceramic au foast ajustate cu 2.5 mm pe fiecare aripioara de ghidaj ca sa ajunga in cota celor de pe masina, care erau cele de prim montaj. La Ferodo trebuia putin indoita si clema aia de tabla care se fixeaza in pistonul etrierului, ca sa intre perfect. In rest cotele sunt idem cu Ate aftermarket, asa ca Ferodo rullz again ! Pozele spun multe 2015_01_15_20.20.59.jpg ( Size: 1.81mb ) Number of downloads: 416 2015_01_15_20.20.59_1.jpg ( Size: 481.97k ) Number of downloads: 403 20150115_202418.jpg ( Size: 2.32mb ) Number of downloads: 392 Ate Ceramic s-au calcat foarte rapid, lucru care mi-a placut. Vedem cum tin la tavaleala mai incolo. This post has been edited by dr_mKe: 15 Jan 2015, 22:49 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.070 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Si tot nu ai pus cu una veche.
![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
dr_mKe |
![]()
|
Promit ca spal una si iti pun maine ! Inca nu am ajuns in casa !
This post has been edited by dr_mKe: 15 Jan 2015, 22:38 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
MyKe89 |
![]()
|
Nu vreau bre s-o speli, ce dracu', doar n-o iau de sotie!
![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 15 Jan 2015, 22:33) Ferodo sunt originale, am verificat cu eticheta pacii. M-am.confruntat cu fenomenul.contrafacerii acum cativa ani, sunt absolut la.curent. Acum le.pot verifica de pe telefon, de cand au etichetele astea hoate, unice per set de placute. Prea iti face impresia ca sunt necorespunzator informat. Oricum ati da-o, trebuie sa recunoastem: ce-i al lui, e-al lui! Sa le "rodezi" cu placere prin viraje dr_mke! |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Daca nu o spal nu vezi nimic pentru ca sta pe masina din 2007 !
In istoricul de service nu apare schimb de placute, iar Dan nu le-a inlocuit pentru ca nu a fost cazul. Pe fata mai aveau 5mm masurati, teoretic mai mergeau ~ 10k la un condus linistit. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
MyKe89 |
![]()
|
Am inteles. Eh, ca uitai: sa uzezi sanatos ceramicele!
![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
dr_mKe |
![]()
|
Multam' ! Sunt foarte surprins de cat de bine prind nerodate. Pedala are un feeling similar placutelor DS2500 ca duritate. Sunt foarte curios cum raspund la solicitari mari o data ce vor fi calcate.
Discurile spate au deja culoarea gri cenusiu inchis mat specifica folosirii placutelor Ferodo. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(RZV @ 15 Jan 2015, 10:31) O mică precizare...seria 3 nu intră în vecii veciilor la categoria "premium". ![]() Oricât de mult își doresc unii proprietari de 3-ere, acestea au puține în comun cu un automobil "premium". Perfect de acord. Pana la urma treiarul e un fel de laguna/passat/mondeo desenat altfel. In rest nu-i nici o diferență. Merge fix ca o laguna, plus că-i mai înghesuit ca passatul. Si are motoare mai înapoiate ca alea de la Ford. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 23:19 |