Pro sau contra Klaus Iohannis
![]() ![]() ![]() |
Pro sau contra Klaus Iohannis
luck33ro |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
**
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
E clar, încă o dată. Nu te duce capu' și pace nene!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Daca se vrea, poate fi implementat un sistem cu camere video la vami cu recunoasterea numarului si introducerea lui intr-o baza de date. Iar perioada in afara tarii sa fie ceva de genul minim 3 saptamani la fiecare 2 luni in tara.
Atunci sa vezi incasari din impozite. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 17 Feb 2017, 15:33) Baietii pentru care legea e la piciorul broastei, va informez ca suntem stat membru UE unde se circula liber si cu masina si pe jos indiferent de numarul zilelor ...[] Atata vreme cat masina nu e inmatriculata pe numele tau in talonul de Bulgaria (sau din alta tara) nu prea au ce sa-ti faca, atata vreme cat actele, asigurarea, inspectia tehnica si procura internationala sunt valabile. Daca insa vrei sa-ti apara numele pe talon/asigurare/etc. trebuie sa iti inmatriculezi masina unde ai domiciliul (si asta e valabil in cam toate statele UE). |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Ba da. Daca pot demonstra ca perioada de sedere in Romania e de peste 183 zile in oricare 365, atunci esti rezident de facto in Romania cu masina neinmatriculata si poti avea un mic dosarel de evaziune. Totul e sa se vrea, legislatia exista deja. Astia cu taxe mai mari gen danemarca te belesc magistral pentru rezidenta (depasit 183 zile in oricare 365 numarate oricum) si masina inmatriculata in alta tara.
17 Feb 2017, 16:09: ..cel mai usor sa demonstreze, e daca te-ai prezentat la serviciu mai mult de 183 zile in 365.. 17 Feb 2017, 16:11: QUOTE(cristic1982 @ 17 Feb 2017, 15:54) Daca se vrea, poate fi implementat un sistem cu camere video la vami cu recunoasterea numarului si introducerea lui intr-o baza de date. Nu e nevoie. Toate camerele de supraveghere a traficului gen "portal" de pe DN1 pot face achizitie de date. This post has been edited by neumann: 17 Feb 2017, 15:11 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Iar se pare ca citesti printre randuri.
![]() Daca masina nu e bunul tau, ci e a unui cetatean strain privat (in acte), sau firma, sau societate de leasing, etc. nu au ce sa-ti faca. Nu te poate obliga nimeni sa inamtriculezi in tara ta de rezidenta bunul altuia (?) de care insa te folosesti tu. Si vezi ca aia cu 183 de zile are un sens mai larg, trebuie sa includa si centrul vieti profesionale/personale, plus un anume procent din veniturile anuale, deci nu e apriori. This post has been edited by RZV: 17 Feb 2017, 15:13 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Prezenta fizica e suficienta. In caz de prezenta fizica incerta, nedemonstrabila, functioneaza criteriile alea.
QUOTE Daca masina nu e bunul tau, ci e a unui cetatean strain privat (in acte), sau firma, sau societate de leasing, etc. nu au ce sa-ti faca. Exista, intr-adevar restrictii indiferent de cui apartine masina. Se poate gratis mai putin de 6 luni. Altfel e necesara inmatricularea temporara pentru a plati taxele, legal. |
--------------------
...
..
|
|
RZV |
![]()
|
Cum cum?
Ia mai spune o data cum ma duc io sa declar la taxe, sau si mai bine la inmatriculari, un bun care nu e al meu? Ce le zic alora? Ca domle, io doar folosesc masina asta, nu e a mea, dar trebuie sa o inmatriculez aici si sa platesc taxe aici, ca asa zice neumann. ![]() |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(cristic1982 @ 17 Feb 2017, 15:54) Daca se vrea, poate fi implementat un sistem cu camere video la vami cu recunoasterea numarului si introducerea lui intr-o baza de date. Iar perioada in afara tarii sa fie ceva de genul minim 3 saptamani la fiecare 2 luni in tara. Atunci sa vezi incasari din impozite. ![]() This post has been edited by luck33ro: 17 Feb 2017, 15:40 |
--------------------
**
|
|
neumann |
![]()
|
Proprietarul evident face importul temporar. Utilizatorul trebuie sa se asigure ca folosește bunul in condiții legale. Tu nu faceai naveta cu trenul pe 60 km, austria-slovenia?
|
--------------------
...
..
|
|
RZV |
![]()
|
Bun....hai ca incepem de undeva.
Cum determini tu stat, proprietarul sa faca import temporar, daca el nu are nici un fel de legaturi cu tara respectiva? In ce mod? Rechizitionezi bunul? Impui control la granita? In baza a ce? Dezvolta, te rog, ca devine interesant... ![]() This post has been edited by RZV: 17 Feb 2017, 15:45 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
luck33ro |
![]()
|
|
--------------------
**
|
|
neumann |
![]()
|
QUOTE(RZV @ 17 Feb 2017, 16:41) Bun....hai ca incepem de undeva. Cum determini tu stat, proprietarul sa faca import temporar, daca el nu are nici un fel de legaturi cu tara respectiva? In ce mod? Rechizitionezi bunul? Impui control la granita? In baza a ce? Daca nu are nici un fel de legaturi cu tara respectiva, cum e masina lui in tara respectiva?* Pa bune. Ca la gradinita. Serios, pari total in afara problemei, cu un rationament extrem de rudimentar. *adica nah, poate fi un caz. Se cheama furt si arestezi soferul. This post has been edited by neumann: 17 Feb 2017, 15:48 |
--------------------
...
..
|
|
RZV |
![]()
|
Nu stiu despre tine, dar eu chiar m-am lovit de speta. Asa rudimentar in gandire, cum crezi tu.
![]() Mi s-a comunicat clar, cu subiect si predicat, ca daca masina nu e in proprietatea mea, si paraseste tara de rezidinta la minim 6 luni odata, ura si la gara. Nu sunt obligat, eu, ca utilizator (nota bene, ca nu sunt proprietar) la nimic suplimentar in tara de rezidenta. |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
neumann |
![]()
|
QUOTE Mi s-a comunicat clar, cu subiect si predicat, ca daca masina nu e in proprietatea mea, si paraseste tara de rezidinta la minim 6 luni odata, ura si la gara. Nu sunt obligat, eu, ca utilizator (nota bene, ca nu sunt proprietar) la nimic suplimentar in tara de rezidenta. - masina nu e in proprietatea ta, dar totusi esti singurul utilizator. Aici daca faci vreo nasoala, de salta de nu te vezi ca sa zic asa. Daca esti baiat cuminte, e ok. - ai vrut sa zici paraseste tara la maxim 6 luni. Aici e o interpretare un pic fortata cum ca proprietarul e turist. - mi-am luat amenda in Austria pe masina inchiriata din Germania ca nu aveam decat copie dupa talon. Asa imi dadusera aia masina, cu copia. Mi-a explicat politia austriaca ca e datoria mea ca utilizator sa am toate actele in regula. Conditiile tale sunt interesante. Totusi, daca ai masina in leasing (proprietar persoana juridica romana) si esti unic utilizator, se aplica ce ai zis mai sus? Eu sugerez sa mai verifici, sa nu ai surprize. |
--------------------
...
..
|
|
RZV |
![]()
|
Verificat si para verificat. E cum zic eu.
![]() Nu sunt singurul caz. Am o gramada de colegi care au rezidenta in aceeasi tara cu mine si masinile pe care le utilizeaza sunt proprietatea unei persoane juridice din alta tara. Ambele tari UE. De mai bine de 6 ani (unele din masini) , altele de 4-5 ani deja, circula conform algoritmului pe care l-am expus mai sus. Au fost opriti in trafic, verificati, reverificati. Concluzia am expus-o mai sus. This post has been edited by RZV: 17 Feb 2017, 16:02 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
In ue (marea britanie de exemplu) exista reglementari legate de inmatricularea vehiculelor din alte tari comunitare: adica ai dreptul o perioada de timp, pe urma esti obligat ori sa o inmatriculezi ori sa stai nu stiu cat timp in afara tarii cu masina respectiva.
|
--------------------
Dacia
Duster
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Si cum rezulta ca masina a parasit tara? Stampila pe pasaport? Pe baiatul meu, in Belgia, l-au obligat s-o inmatriculeze.
This post has been edited by corbex: 17 Feb 2017, 16:07 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
neumann |
![]()
|
@RZV
In unele tari poate fi cum spui tu. Desi e o gaura sau portita legislativa. Altii au acoperit portitele astea mai bine. Totusi, in caz ca cineva ajunge in justitie pe tema asta, 6 ani de condus ca rezident masina inmatriculata in alta tara, chiar si cu vizite, e sanctionabil cu un jurist bun ![]() This post has been edited by neumann: 17 Feb 2017, 16:10 |
--------------------
...
..
|
|
RZV |
![]()
|
Mai baieti. De acord cu inmatricularea unde ai domiciliu. Cerinta 100% legala, in toate tarile UE (cred).
Cu o singura conditie. BUNUL SA ITI APARTINA. Altfel, legal, nu ai cum. Iar baietii cu alea de BG nu le au inmatriculate (marea lor majoritate)/in proprietate. Alea sunt inmatriculate fie pe cetateni bulgari, sau firme bulgaresti, etc. Caz in care nu se poate face nimic, atat vreme cat inspectia tehnica e valabila, actele, impozitele si asigurarile sunt la zi. Aaaa...si baietii (utilizatorii) au procura internationala valabila. This post has been edited by RZV: 17 Feb 2017, 16:15 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
cristic1982 |
![]()
|
Cand intra in tara numarul ii este introdus automat intr-o baza de date la care are acces politia, cand iese la fel.
Am doi prieteni care lucreaza acolo si ambii mi-au spus acelasi lucru. |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
luck33ro |
![]()
|
Nici macar procura aia nu e necesara, atat timp cat masina nu e declarata furata!
|
--------------------
**
|
|
neumann |
![]()
|
QUOTE(RZV @ 17 Feb 2017, 17:10) Iar baietii cu alea de BG nu le au inmatriculate (marea lor majoritate) /in proprietate. Alea sunt fie be cetaeni bulgari, firme bulgaresti, etc. Caz in care nu se poate face nimic, atat vreme cat inspectia tehnica e valabila, actele, impozitele si asigurarile sunt la zi. Si baietii au procura internationala valabila. ba se poate. De obicei sunt gunoiae de masini. Le ridici talonul pana la remedierea defectiunilor tehnice. Dup'aia cand vin sa-si ia talonul inapoi, faci o verificare mai amanuntita.. |
--------------------
...
..
|
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(cristic1982 @ 17 Feb 2017, 17:11) Cand intra in tara numarul ii este introdus automat intr-o baza de date la care are acces politia, cand iese la fel. Am doi prieteni care lucreaza acolo si ambii mi-au spus acelasi lucru. Asta se face de cand cu amenintarile teroriste si nu este practica obligatorie . Adica uneori se face alteori nu... si nu are treaba politia rutiera cu baza aia de date ![]() This post has been edited by luck33ro: 17 Feb 2017, 16:19 |
--------------------
**
|
|
cristic1982 |
![]()
|
Din contra ca are, iar de la munca chiar au fost avertizati de faptul ca risca amenda substantiala.
|
--------------------
Dacia
Duster
|
|
RZV |
![]()
|
QUOTE(neumann @ 17 Feb 2017, 17:16) ba se poate. De obicei sunt gunoiae de masini. Le ridici talonul pana la remedierea defectiunilor tehnice. Dup'aia cand vin sa-si ia talonul inapoi, faci o verificare mai amanuntita.. Sigur ca poti. Dar politia nu poate face asta de capul ei, decat daca vorbim de vreun cazan cu probleme tehnice evidente (fum, directie, lumini), caz in care ii poate retine actele. Altfel nu. E nevoie de echipaje mixte politie/RAR. Doar RAR-ul are competente in sensul asta (testare la sange). This post has been edited by RZV: 17 Feb 2017, 16:23 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
neumann |
![]()
|
QUOTE(RZV @ 17 Feb 2017, 17:22) Sigur ca poti. Dar politia nu poate face asta de capul ei, decat daca vorbim de vreun cazan cu probleme tehnice evidente (fum, directie, lumini), caz in care ii poate retine actele. Altfel nu. E nevoie de echipaje mixte politie/RAR. Doar RAR-ul are competente in sensul asta (testare la sange). Sigur, insa agentul te poate opri si retine pana la venirea echipajului RAR ![]() |
--------------------
...
..
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.246 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Deci, asadar si prin urmare, Johannis este vinovat ca circula in romania masini de bulgaria sau este vinovat ca trebuie neaparat s ainmatriculezi masiuna daca ai rezidenta in Romania?
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Eu totuși nu înțeleg, dacă s-a scos taxa de ce ai mai tine mașina cu numere de Bulgaria?
|
--------------------
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Super, inca un topic politic.
Pe scurt: -vorbeste decent -ataca idei cu argumente -nu ataca persoane (mai ales colegi de pe forum, dar nu numai) |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 02:31 |